RSS

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ...


Λόγω οικονομικής κρίσης καμία νέα άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011.
Mόνο η ανανέωση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης επιτρέπεται για το σχολικό έτος 2010-2011 , σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Επίσης , σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο επιτρέπεται η χορήγηση νέων αδειών μόνο σε υποτρόφους, αφού σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 58 του Ν.3528/2007 ορίζεται ότι « Η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, εάν ο υπάλληλος έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. » Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και υπότροφοι άλλων φορέων.
esos.gr

Σχόλιο: Δυστυχώς τα πράγματα όσον αφορά τις εκπαιδευτικές άδειες εξελίχτηκαν χειρότερα κι από ότι είχαμε προβλέψει. Φοβόμασταν ότι οι άδειες θα ελαττωθούν σημαντικά αλλά τελικά δε θα δοθεί καμιά. Τιμωρία για τους συναδέλφους που με υπέρβαση των ψυχικών, σωματικών και οικονομικών δυνάμεών τους προσπαθούν να εμπλουτίσουν το επιστημονικό τους επίπεδο και κατεπέκτασιν να προσφέρουν στα παιδιά του Έλληνα,φορολογούμενου πολίτη. Πληρώνουν 8000 και 10000 ευρώ δίδακτρα στα μεταπτυχιακά από την τσέπη τους χωρίς κανένα οικονομικό ή άλλο όφελος. Γιατί μη μου πείτε ότι κυνηγά κανείς τα 25 ευρώ μηνιαίως ως επίδομα για το μεταπτυχιακό τίτλο. Αυτό είναι το Greece. Ένας Μαντέλης αφαιρεί επιμόρφωση 100 εκπαιδευτικών!!! Κατά τ΄ άλλα νέο και ψηφιακό σχολείο. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου