RSS

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

2011 χαμόγελα

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ...


Δυο πολύ ωραία αποσπάσματα σήμερα από την τηλεόραση.
ΝΕΤ: Ο ψυχίατρος που ανέλυε την κατάθλιψη τις γιορτινές μέρες χαρακτήρισε τη φτώχεια, ασθένεια, και μάλιστα χειρότερη από την καρδιοπάθεια!!!
Τι να πούμε εμείς; Καλή ανάρρωση!!!
902 TV : Ευχές του παρουσιαστή: Καλή αγωνιστική χρονιά με ταξική αισιοδοξία!!!!

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Λευκός καρχαρίας μικρής ηλικίας αλιεύθηκε στα ανοιχτά των Χανίων


Λευκός καρχαρίας μικρής ηλικίας, μήκους ενός μέτρου, αλιεύθηκε στα ανοιχτά των Χανίων από ψαράδες και φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται οι έρευνες του βρετανικού και του ιταλικού Ναυτικού που ανέφεραν την ύπαρξη λευκών καρχαριών στο Αιγαίο. O "Mεγάλος Λευκός", όπως είναι γνωστός ο καρχαρίας που ευθύνεται για τις περισσότερες επιθέσεις στον πλανήτη, ψαρεύτηκε ανοιχτά της Γεωργιούπολης και ήδη υπάρχει ανησυχία για την ύπαρξη της λοιπής "οικογένειας", αφού είναι σίγουρο ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν οι "γονείς" και όχι μόνο...

Οι καρχαρίες αυτής της ηλικίας (πρέπει να είναι μερικών εβδομάδων) δεν κινούνται σε μεγάλες αποστάσεις από το θηλυκό, την "μαμά".

Οι λευκοί καρχαρίες ήταν απόντες για χρόνια από τη Μεσόγειο Θάλασσα, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία και πιστεύεται ότι μπήκαν και πάλι στην κλειστή θάλασσα λόγω των ζεστών νερών της.

Έντονη παρουσία σε παράκτιες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα το Αιγαίο από όπου αλιεύθηκαν και δύο τέτοιοι καρχαρίες από βρετανικό ινστιτούτο που ενεργούσε για λογαριασμό του βρετανικού Ναυτικού καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Αντιστοιχες έρευνες έγιναν και από το ιταλικό πολεμικό Ναυτικό.

Μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος αριθμός τους εντοπιζόταν μεταξύ Σικελίας και Αφρικής, αλλά πλέον επιβαιώθηκε η ύπαρξη αρκετών μελών της οικογένειας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, δηλαδή αρκετά ανατολικότερα και μάλιστα σε παράκτια νερά βάθους 20-30 μέτρων! Όλα αυτά σύμφωνα με μελέτες του ιταλικού Ναυτικού και αντίστοιχες του βρετανικού οι οποίοι μελετούν τα δεδομένα προκειμένου να προσαρμόσουν τις συνθήκες ασφάλειας για των πληρώματα των πολεμικών σκαφών σε περίπτωση που βρεθούν στην θάλασσα λόγω καταβύθισης του σκάφους τους.

Οι βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να πάρουν δείγματα ιστών από τέσσερις λευκούς καρχαρίες που πιάστηκαν σε δίχτυα ψαράδων στο Αιγαίο (νοτιοδυτική Τουρκία) την Τυνησία και τη Σικελία. Οι εκτιμήσεις είναι ότι το είδος αυτό στην Μεσόγειο χαρακτηρίζεται από μικρή γενετική ποικιλία.

Οι θηλυκοί λευκοί καρχαρίες του Ατλαντικού ευτυχώς δεν φαίνεται να μεταναστεύουν στη Μεσόγειο κι έτσι δεν ανανεώνουν το γενετικό υλικό των μεσογειακών "συγγενών" τους οι οποίοι μοιάζουν με τα πιο επιθετικά είδη της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Η τελευταία επίθεση που έχει καταγραφεί γιατί πιθανόν υπάρχουν και άλλες που δεν έχουν καταγραφεί απλώς γιατί δεν έμειναν στοιχεία (...) από λευκό καρχαρία στην Μεσόγειο, έγινε σε βάθος 30 μέτρων με θύμα έναν Ιταλό θαλάσσιο βιολόγο πριν 15 χρόνια περίπου, ανοικτά της Σικελίας.

Στην Ελλάδα θανατηφόρα επίθεση καρχαρία είχαμε τελευταία φορά στα ανοικτά της Κερατέας στα μέσα της δεκαετίας του '50, όταν ένας 15χρονος βρήκε φρικτό θάνατο από τα δόντια ενός καρχαρία που μάλλον ήταν λευκός σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής ("Για μεγάλη λευκή κοιλιά που εμφανίστηκε πριν βυθιστεί με την λεία του στα νερά" περίπου 50 μέτρα από τις ακτές της Αττικής, έγραφαν τότε).

Η τελευταία επίθεση καρχαρία καταγράφηκε στην Ελλάδα το 1981 όταν ένας Αυστριακός τουρίστας γλύτωσε στον Παγασητικό κόλπο την τελευταία στιγμή, με βαριά τραύματα από την επίθεση ενός άγνωστου είδους καρχαρία.

Σύμφωνα με τα διεθνή αρχεία επιθέσεων από καρχαρίες, υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο 23 είδη καρχαριών – δολοφόνων. Ωστόσο, ο μήκους 3-8 μέτρων ενήλικας λευκός καρχαρίας προκαλεί το μεγαλύτερο τρόμο. Στο αρχείο έχουν επίσημα καταγραφεί μέχρι σήμερα 311 μοιραίες επιθέσεις λευκού καρχαρία σε ανθρώπους και σίγουρα χιλιάδες άλλες για τις οποίες απλώς δεν απέμειναν μάρτυρες...
defencenet

ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΜΕ MAIL


Από το antistachef.wordpress.com

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι δαπάνες που καταβάλλουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για τα διόδια θα μετράνε στην εφορία

Τα διόδια «μετράνε» για το αφορολόγητο

Οι δαπάνες που καταβάλλουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για τα διόδια θα μετράνε στην εφορία για το συνολικό ποσό αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρωθεί για την κάλυψη του αφορολόγητου πόσου εισοδήματος, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το ίδιο ισχύει και για τους φορολογούμενους που κάνουν χρήση των τηλεδιοδίων με τη διευκρίνιση ότι πι οδηγοί αυτοί θα πρέπει να ζητούν βεβαίωσης ετήσιας δαπάνης διοδίων από την αρμοδία για την εκμετάλλευση των διοδίων εταιρία.
zougla.gr

Η χρυσή «συνταγή» για τις αποδείξεις

ΟΔΗΓΟΣ 2010: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ «ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Τα μυστικά στο «σαφάρι» των αποδείξεων

Υπάρχουν δύο τρόποι για να τις στείλουμε στην Εφορία: είτε με ειδική ηλεκτρονική φόρμα είτε σε κλειστό φάκελο

Το τέλος του έτους πλησιάζει και έφτασε η ώρα να οργανωθούμε γιατί η Εφορία «καραδοκεί». Ενώ το 2010 κλείνει, φέτος όσο ποτέ άλλοτε είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μια «σούμα» στις αποδείξεις που μαζέψαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το νέο σύστημα φορολόγησης επιβάλλει να καταγράψουμε όλες τις αποδείξεις που έχουμε για να βγάλουμε το συνολικό ποσό, αλλά και τον αριθμό τους. Το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που θα τις παρουσιάσουμε στην Εφορία ώστε να γίνουν δεκτές, καθώς και οι λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει μέσω εγκυκλίων την ακριβή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να γίνουν δεκτές οι αποδείξεις που θα προσκομίσουμε.

Στόχος όλων των φορολογούμενων είναι η κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου, και στην περίπτωση που το υπερβούμε να έχουμε επιπλέον έκπτωση φόρου. Σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο το αφορολόγητο όριο καθορίστηκε στα 12.000 ευρώ και συνδέεται με την προσκόμιση αποδείξεων για τα έξοδα του κάθε φορολογούμενου. Για εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ δεν χρειάζεται η κατάθεση αποδείξεων. Από εκεί και πάνω ο φορολογούμενος, ανάλογα με το εισόδημά του, θα πρέπει να καταθέσει αποδείξεις συγκεκριμένου ύψους για να τεκμηριώσει τις δαπάνες. Για εισόδημα από 6.000 έως 12.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις είναι ίσες με το 10% του εισοδήματος. Όταν το εισόδημα είναι πάνω από 12.000 ευρώ, πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος για τα 12.000 ευρώ συν το 30% του εισοδήματός του για το ποσό που υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.Προσοχή στις φθαρμένες αποδείξεις

Σύμφωνα λοιπόν με τις εγκυκλίους που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τη φορολογική δήλωση για το 2011 που θα αποστείλουμε, θα πρέπει να καταθέσουμε και το σύνολο των αποδείξεων που θα έχουμε μαζέψει όλο το 2010. Πρέπει να τις κοιτάξουμε μία-μία και στο τέλος να σημειώσουμε τον αριθμό τους και το συνολικό ποσό. Στη συνέχεια υπάρχουν δύο τρόποι για να τις στείλουμε στην Εφορία: είτε με ειδική ηλεκτρονική φόρμα είτε σε κλειστό φάκελο. Αν επιλέξουμε την τελευταία οδό, πρέπει πάνω στον φάκελο να αναγράφονται απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ μας, ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό τους ποσό.
Ο φάκελος θα παραμείνει κλειστός στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων και στη συνέχεια θα ανοιχτεί μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους και θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που κάποια από τις αποδείξεις έχει φθαρεί. Αν δεν φαίνεται καθαρά το τελικό ποσό ή το όνομα της επιχείρησης, ή το ΑΦΜ της ή ημερομηνία έκδοσής της, για να γίνει δεκτή η απόδειξη, είμαστε υποχρεωμένοι να τα επαναλαμβάνουμε ώστε να μπορούν να διαβαστούν.Ποινές και μπόνους

Σε περίπτωση που το σύνολο των αποδείξεων που θα καταθέσουμε δεν καλύπτει το όριο που έχει τεθεί για το αφορολόγητο, υπάρχει ποινή. Θα πρέπει να πληρώσουμε φόρο που αντιστοιχεί στο 10% του εναπομείναντος ποσού. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει εισόδημα 20.000 ευρώ πρέπει να υποβάλει αποδείξεις αξίας 3.600 ευρώ για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο. Αν όμως υποβάλει αποδείξεις 2.600 ευρώ, η διαφορά των 1.000 θα φορολογηθεί με συντελεστή 10% και θα πληρώσει 100 ευρώ.Αντίθετα, αν το ποσό των αποδείξεων που θα καταθέσει είναι μεγαλύτερο από το απαιτούμενο, επιβραβεύεται με μείωση φόρου με συντελεστή 10% στο ποσό πάνω από τις 12.000 ευρώ. Ως ανώτατο όριο αποδείξεων ορίστηκαν τα 15.000 ευρώ για τον άγαμο και έτσι θα μπορεί να υπάρχει το μέγιστο 300 ευρώ μείωση από τον φόρο. Για τους συζύγους ορίστηκαν τα 30.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι και οι δυο «πιάνουν» το απαιτούμενο αφορολόγητο.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αυξάνεται. Αυτό συμβαίνει όταν ο γονέας βαρύνεται με τα έξοδα ενός ή περισσότερων παιδιών. Έτσι, για τον γονιό που τον βαρύνει ένα παιδί, το αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 13.500 ευρώ, αν έχει δύο παιδιά ανεβαίνει στα 15.000 ευρώ, αν έχει τρία το αφορολόγητο είναι 23.500 ευρώ, και αν έχει τέσσερα, 25.500. Από εκεί και πάνω το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αντίθετα, υπάρχουν φορολογούμενοι οι οποίοι δεν πρέπει να καταθέσουν αποδείξεις, γιατί δεν δικαιούνται το αφορολόγητο. Πρόκειται για τους κατοίκους του εξωτερικού που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα, με εξαίρεση όμως τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δικαιούνται το αφορολόγητο.Ποιοι δικαιούνται το αφορολόγητο

Το φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει ότι όσοι ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες δεν θα χρειαστεί να προσκομίσουν αποδείξεις για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο. Σε όσους μένουν σε οίκο ευγηρίας κατ’ αρχήν αναγνωρίζεται αυτόματα το αφορολόγητο και το ίδιο ισχύει για τους φυλακισμένους. Επίσης αποδείξεις δεν χρειάζεται να καταθέσουν όσοι Έλληνες πολίτες εργάζονται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Πρόκειται για τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στο εξωτερικό και τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών και των υπόλοιπων δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών. Επίσης, οι υπάλληλοι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Μόνιμης Αντιπροσωπίας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και οι υπάλληλοι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Εθνικού Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών που υπηρετούν στα οικεία αντιπροσωπευτικά γραφεία τους στις Βρυξέλλες.

Οι κάτοικοι σε χώρες που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα το οποίο ξεπερνάει το 90% του συνολικού τους εισοδήματος δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αποδείξεις για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για όσους κατοικούν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων. Σε αυτή την περίπτωση το αφορολόγητο είναι αυξημένο κατά 50% και προβλέπεται ότι γι’ αυτή την προσαύξηση δεν χρειάζεται να προσκομίσουν επιπλέον αποδείξεις.ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ!

Ποιες να βάλετε και ποιες όχι

Στον φάκελο με τις αποδείξεις που θα αποστείλουμε στην αρμόδια ΔΟΥ κατ’ αρχήν πρέπει να βάλουμε τις αποδείξεις που τεκμηριώνουν το αφορολόγητο. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε αποδείξεις από κοινόχρηστες δαπάνες και αγορά πετρελαίου θέρμανσης και αποδείξεις από καταστήματα ειδών διατροφής όπως σουπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ. Επίσης από εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, καφενεία, κέντρα διασκέδασης, fast food και οποιονδήποτε άλλο χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας.

Υπολογίζονται και οι αποδείξεις από αγορές ρούχων, παπουτσιών και επιδιόρθωσής τους, καθώς και από αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων και επισκευής τους. Το ίδιο και για τα βιβλία, τα χαρτικά, τα σχολικά είδη, τα παιχνίδια και τα είδη δώρων γενικά, αποδείξεις των ΕΛ.ΤΑ., εταιρειών courier, πινακίδια χρηματιστηριακών εταιρειών για την αμοιβή των παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο. Δεκτές γίνονται και οι αποδείξεις από την επισκευή και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού των κατοικιών και πολυκατοικιών, καθώς επίσης από έξοδα σε τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.

Μπορούμε ακόμη να συμπεριλάβουμε και τις αποδείξεις από ελεύθερους επαγγελματίες: υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και γενικά τα επαγγέλματα που αφορούν την επισκευή και τη συντήρηση των οικοδομών, λογιστές φοροτεχνικούς, μεσίτες ακινήτων, αισθητικούς, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές και μασέρ. Το ίδιο και από κομμωτήρια, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ωδεία και σχολές μουσικής, σχολές χορού και ρυθμικής, σχολές πολεμικών τεχνών, ινστιτούτα ή κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής.

Δεκτές γίνονται τέλος οι αποδείξεις που αφορούν δαπάνες δεξιώσεων γάμων, βαπτίσεων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων, έξοδα για μαθήματα οδήγησης, ενοικίαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και για παροχή υπηρεσιών επισκευών και συντηρήσεων.Μόνο για έκπτωση φόρου

Υπάρχει και μια κατηγορία αποδείξεων οι οποίες δεν «μετράνε» για την κατοχύρωση του αφορολογήτου, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμες γιατί οδηγούν σε εκπτώσεις από τον φόρο ή σε μείωση του εισοδήματος. Είναι οι αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, φροντιστήρια, ενοίκια κύριας κατοικίας ή ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν στο εσωτερικό, τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, εγκατάσταση συσκευών φυσικού αερίου και εισφορές. Πρόκειται γενικά για έξοδα που προβλέπονται από τα άρθρα 8 και 9 του ΚΦΕ.Ποιες δεν μετρούν

Στον φάκελο που θα στείλετε στην εφορία δεν μπορείτε να συμπεριλάβετε αποδείξεις από τους λογαριασμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Το ίδιο και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Δεν υπολογίζονται επίσης τα έξοδα για την αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών και αεροσκαφών και γενικά για αγορές μεγάλων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων. Ακόμη δεν «περνάνε» τα έξοδα για την απόκτηση εισιτηρίων σε λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα και πλοία, το κόστος αγοράς κρατικών λαχείων, τα χρήματα που δαπανώνται για τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια και η δαπάνη εισόδου σε καζίνο.Πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψω;Αφορολόγητο για κάθε σύζυγο


12.000 ευρώ

Οικογενειακό εισόδημα


40.000 ευρώ

Εισόδημα συζύγου Α


15.000 ευρώ

Εισόδημα συζύγου Β


25.000 ευρώ

Δηλωμένες αποδείξεις


10.000 ευρώ

Απαιτούμενες αποδείξεις Α


(12.000Χ10%) +(3.000X30%)=1.200+ 900= 2.100 ευρώ

Απαιτούμενες αποδείξεις Β


(12.000Χ10%)+ (13.000Χ30%)=1.200+3.900= 5.100 ευρώ

Σύνολο απαιτούμενων αποδείξεων


7.200 ευρώ

Αποδείξεις που αντιστοιχούν σε σύζυγο Α


10.000Χ (15.000/40.000)= 3.750 ευρώ

Αποδείξεις που αντιστοιχούν σε σύζυγο Β


10.000Χ (25.000/40.000)= 6.250 ευρώ

Μείωση φόρου συζύγου Α


3.750 -2.100=1.650Χ10% =165 ευρώ

Μείωση φόρου συζύγου Β


6.250 -5.100 =1.150Χ10% =115 ευρώ
presstime

Το παρασκήνιο με τη μείωση μισθών στον ΟΤΕ

Η επιστολή της Deutsche Telekom, οι αρχικές πιέσεις το περασμένο φθινόπωρο, η υπόσχεση του οικονομικού επιτελείου και το δεδικασμένο για τις υπόλοιπες εισηγμένες
Η πρόθεση της Deutsche Telekom να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ είχε γίνει γνωστή στην Αθήνα πολύ πριν «σπάσει» το θέμα στον Τύπο, με γερμανική πρωτοβουλία. Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι υψηλά ιστάμενα στελέχη της γερμανικής εταιρίας, η οποία ελέγχει πλέον τον ελληνικό οργανισμό, είχαν βολιδοσκοπήσει σχετικά τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών από τις αρχές φθινοπώρου. Η απάντηση, όμως, που είχαν λάβει τότε, ήταν μάλλον αποθαρρυντική, υπό την έννοια ότι το οικονομικό επιτελείο δεν ήθελε σε εκείνη τη φάση να ανοίξει ένα νέο μέτωπο. Είχε ζητήσει, λοιπόν, τότε να εξετασθεί το θέμα αργότερα, όταν οι συνθήκες θα ήταν πιο ώριμες.

Η πλευρά της Deutsche Τ. είχε απαντήσει ότι η μείωση του λειτουργικού κόστους του ΟΤΕ ήταν θέμα άμεσης προτεραιότητας, προκειμένου ο Οργανισμός να συνεχίσει να διατηρείται σε κερδοφόρα πορεία και είχαν προειδοποιήσει ότι θα επανέλθουν στο θέμα σύντομα. Όπερ κι εγένετο. Ως γνωστόν, η ιστορία ξανά άνοιξε και μάλιστα αυτή τη φορά πολύ δύσκολα θα κλείσει, χωρίς οι Γερμανοί να πάρουν αυτό που θέλουν ή τουλάχιστον να μην ικανοποιηθούν ως προς ένα σημαντικό κομμάτι των απαιτήσεων τους. Το πιθανότερο όμως είναι ότι έτσι θα δημιουργήσουν δεδικασμένο και για τις υπόλοιπες εισηγμένες, πάνω στο οποίο θα «πατήσει» το υπουργείο Οικονομικών για να κάνει και τις υπόλοιπες κινήσεις που σχεδιάζει εδώ και καιρό.
voria

Άκυρα είναι πλέον τα συμβόλαια ιδιοκτησίας για θέσεις στάθμευσης σε πιλοτές

ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΕ ΠΙΛΟΤΕΣ

Άκυρα είναι πλέον τα συμβόλαια ιδιοκτησίας για θέσεις στάθμευσης σε πιλοτές πολυκατοικιών, όπως και η μεταβίβαση τους σε τρίτα πρόσωπα μετά τη δημοσιοποίηση σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι χώροι στάθμευσης των πιλοτών είναι υποχρεωτικά κοινόχρηστοι, δεν διαιρούνται σε ιδιοκτησίες και ως εκ τούτου απαγορεύεται η πώληση και η ενοικίασή τους σε τρίτα πρόσωπα εκτός της πολυκατοικίας...

Επίσης, τη χρήση θέσεων στάθμευσης μπορούν να έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή καταστημάτων πολυκατοικίας, όχι όμως και ιδιοκτήτες αποθηκών.
Από την πλευρά τους, κατασκευαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί επιπλέον σύγχυση στην αγορά.
fimotro
>

ΝΑΤΟ: ΑΠΟ ΤΟ 1995 ΖΗΤΗΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Δεν έβαλαν βέτο, έμειναν οι γκρίζες ζώνες

Προσφάτως η Ελλάδα αποχώρησε από τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση αεράμυνας Noble-aspect 2010 επειδή το ΝΑΤΟ απέρριψε τη θέση της Ελλάδας και δεν συμπεριέλαβε στην άσκηση τα νησιά του Αν. Αιγαίου και κυρίως τις αεροπορικές δυνάμεις (αεροδρόμιο-ραντάρ) της Λήμνου.
Το εμπιστευτικό έγγραφο του ΝΑΤΟ, δείχνει την υιοθέτηση των τουρκικών απαιτήσεων από τη συμμαχία. Κατ' αυτόν τον τρόπο το ΝΑΤΟ εφάρμοσε κατά γράμμα τη διαταγή του 2006 (που απαγορεύει στα ελληνικά αεροσκάφη για σκοπούς ΝΑΤΟ να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6 ν.μ. από τα νησιά του Αν. Αιγαίου, να πετάνε πάνω από αυτά και να προσγειώνονται σ' αυτά) και δεν συμπεριέλαβε τα 7 F16 τα οποία εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Λήμνου να προσγειώνονται και να απογειώνονται από το αεροδρόμιο αυτό για να συμμετάσχουν στην άσκηση. Το ίδιο έπραξε το ΝΑΤΟ και για το στρατιωτικό ραντάρ της Λήμνου και δεν το συμπεριέλαβε στην άσκηση.

Η ελληνική αποχώρηση από τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση δεν
αποτελεί λύση, απλώς καταγράφει την πολιτική αδυναμία διαχείρισης της ανάκλησης της απαράδεκτης διαταγής του ΝΑΤΟ, η οποία ευθέως θέτει θέμα ακεραιότητας της ελληνικής κυριαρχίας για όλα τα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Το θέμα της διαταγής του ΝΑΤΟ (AEGEAN POLICY 26/8/2006) η οποία δημιουργεί καθεστώς γκρίζας ζώνης για τα νησιά του Αν. Αιγαίου και θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία για την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ, τη ζώνη αλιείας, την περιοχή έρευνας και διάσωσης και τα χωρικά ύστατα, έχει αφετηρία το 1995.

Λόγω αδυναμίας

Τη χρονιά εκείνη, λόγω αδράνειας και αδυναμίας τής τότε κυβέρνησης, η Τουρκία πέτυχε ώστε το ΝΑΤΟ να αποδεχθεί ότι τα νησιά του Αν. Αιγαίου τελούν υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, όπως φαίνεται στο έγγραφο (1) που παρουσιάζει η «Ε».

Στο έγγραφο αυτό, που αποτελεί οδηγία του ανώτατου διοικητή των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αναφέρονται ονομαστικά τα νησιά του Αν. Αιγαίου ως αποστρατιωτικοποιημένα.

Αυτή ήταν η αφετηρία για να φτάσουμε στη διαταγή του AEGEAN POLICY 26/8/2006.

Εκτοτε η Τουρκία ουδέποτε έκανε πίσω από τη «σταθερή τουρκική θέση» σύμφωνα με την οποία δεν δέχεται την άμεση ή έμμεση συμπερίληψη στα έγγραφα του ΝΑΤΟ στρατιωτικών μέσων που εδρεύουν παρανόμως σε αποστρατιωτικοποιημένες περιοχές σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες...».

Τον Νοέμβριο του 1998 ο τότε πρέσβης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ Ονούρ Οϊμέν (έγγραφο 2) σε συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ υπό τον τότε γ. γραμματέα του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα και με τη συμμετοχή τού τότε πρέσβη της Ελλάδας Γ. Σαββαΐδη κατέθεσε τις θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, σε τρισέλιδο υπόμνημα, που υποστήριζε ότι τα νησιά του Αν. Αιγαίου για διάφορους λόγους, π.χ. από ελληνική... εισβολή μέχρι καταπάτηση διεθνών συνθηκών, είναι όλα αποστρατιωτικοποιημένα.

Δυσαρέσκεια

Οι ελληνικές αντιρρήσεις υπήρξαν τα επόμενα έτη ήπιες και δεν ανέτρεψαν τις οδηγίες του SACEUR. Οπως φαίνεται και στο ελληνικό έγγραφο της 5ης Νοεμβρίου 1998 (έγγραφο 3), η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη δυσαρέσκειά της για την τροπή των πραγμάτων και την άρνησή της να δεχθεί τις αποφάσεις, εστιάζοντας τις αντιρρήσεις της μόνο στην περίπτωση της Λήμνου.

Ωστόσο ανάλογες ενέργειες η Τουρκία έκανε το 1996 και προς το EURO CONTROL και τον ICAO, με αποτέλεσμα να αποδεχθεί ο τελευταίος ότι η Λήμνος τελεί υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και να απαγορεύει τη χρήση του στρατιωτικού ελικόπτερου που εδρεύει στο νησί για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Από το 2002 η Τουρκία πέτυχε μέσω των ΝΑΤΟ, EURO CONTROL, ICAO να καταστήσει το Αν. Αιγαίο στην πραγματικότητα μια «γκρίζα ζώνη» με αποκορύφωμα τη ΝΑΤΟϊκή οδηγία του 2006, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στα ελληνικά μαχητικά να πετάνε πάνω από τα νησιά του Αν. Αιγαίου και στην περίπτωση που πετάξουν, τότε το στρατηγείο της Σμύρνης να τα αναχαιτίζει με τουρκικά, με το αιτιολογικό ότι έχουν παραβιάσει την απαγορευτική διαταγή του ΝΑΤΟ AEGEAN POLICY 2006.

Για ανατροπή

Προσφάτως η ελληνική κυβέρνηση διά του ΥΕΘΑ δήλωσε ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για την ανάκληση της διαταγής του 2006 σχετικά με τα νησιά του Αν. Αιγαίου, κάτι που μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο διότι η πρακτική που έχει αναπτυχθεί δύσκολα ανατρέπεται.

Και όμως η ανατροπή και η ανάκληση της διαταγής του 2006 θα μπορούσαν να έχουν γίνει αν η κυβέρνηση, οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, αλλά και ο πρωθυπουργός ασκούσαν βέτο στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του, χάνοντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία.


Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ, Ελευθεροτυπία

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΙΑ!

Σε μεγάλα κέφια ο πιτσιρίκος. Διαβάστε παρακάτω:
Ειρήνη Χειρδάρη – 69 Μαθήματα Sex
Πριν γνωρίσω την Ειρήνη Χειρδάρη, δεν είχα ιδέα για το σεξ – πήγαινα κι εγώ στα σκοτεινά με το φακό στο χέρι. Η Ειρήνη μου έμαθε όλο το Κάμα Σούτρα, πώς να βρίσκω το σημείο G, πώς να κυριαρχώ, πώς να ρίχνω τα μπουνίδια και τα κλωτσίδια στα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια, πώς να φτιάχνω μολότοφ και άλλα πολλά –στη θεωρία μου τα έμαθε όλα αυτά. Τώρα είμαι εξπέρ στο σεξ – μπορείτε να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε.

Το ευχάριστο είναι πως τώρα πια η Ειρήνη Χειρδάρη μοιράζεται τις τεράστιες γνώσεις της πάνω στο σεξ με όλη την κοινωνία - κουράστηκε να την ξυπνάνε φίλοι και γνωστοί μέσα στην άγρια νύχτα, για να την ρωτήσουν τι πρέπει να κάνουν στο κρεβάτι, στον καναπέ, στο τραπέζι ή στην πολυθρόνα, και έβγαλε βιβλίο.
Από τις εκδόσεις Λυμπέρη κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Ειρήνης Χειρδάρη «69 Μαθήματα Sex». Μπορείτε να το έχετε πάντα στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι και, όταν έχετε απορίες για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια, μπορείτε να το ανοίγετε και να ξεστραβώνεστε.
Το δεύτερο ευχάριστο νέο είναι πως η Ειρήνη Χειρδάρη έφτιαξε επιτέλους δικό της site: το sexelixis.gr. Αυτό δεν είναι site – είναι υπερπαραγωγή. Μπαίνεις στο site άσχετος –δεν ξέρεις την τύφλα σου- και μέσα σε μια ώρα έχεις μάθει πώς θα ρίξεις την γκόμενα, πώς θα την φτάσεις σε πολλαπλό οργασμό, πώς θα την ανταλλάξεις με τη γκόμενα του γείτονα, πώς θα την πουλήσεις στο χαρέμι του σεΐχη του Άμπου Ντάμπι και πώς –μετά απ’ όλα αυτά- θα της μείνεις αξέχαστος για μια ζωή. Το sexelixis.gr θα έχει και θέματα για γκέι και λεσβίες• κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος – όλοι θα πάρετε.
To sexelixis.gr είναι σε δοκιμαστικό στάδιο και θα είναι σε πλήρη λειτουργία και ηδονή από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Εσείς μπείτε από τώρα στο sexelixis.gr για να μαθαίνετε και να εντυπωσιάζετε τους πάντες στην παρέα, όταν η κουβέντα έρχεται στο 69 και τις πίπες. Sexelixis
(Ειρήνη, καλή επιτυχία. Σε αγαπάω, σε εκτιμάω και ελπίζω μια μέρα να γράψουμε κάτι μαζί. Θα φύγουν και οι τοίχοι.)
pitsirikos

B.Μαρκεζίνης & Θ. Καρυώτης – Ανοιχτή επιστολή για ΑΟΖ: Η «τραγωδία» του Καστελόριζου

Ανοιχτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του τόπου απηύθυνε ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης και ο καθηγητής πανεπιστημίου του Maryland Θεόδωρος Καρυώτης αναφορικά με το νομικό καθεστώς που διέπει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και ιδιαίτερα αυτό της οριοθέτησης στο Καστελόριζο. Το θέμα είναι κρισιμότατης σημασίας για τα εθνικά θέματα καθώς εμπίπτει και στην εκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων του Αιγαίου.

Η επιστολή των δύο ακαδημαϊκών ανδρών έχει ως εξής:
"Η δια μονομερούς δηλώσεως δημιουργία της κυπριακής (ΑΟΖ) το 2004 από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ήταν πραγματικά ηγετική κίνηση. Αν και η Τουρκία
διεμαρτυρύθη, η απόφαση έγινε αμέσως αποδεκτή και από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ. Επανειλημμένες προσεγγίσεις του όμως προς την Ελληνική πλευρά, να οριοθετήσει μαζί με την Κύπρο την ΑΟΖ, του έμειναν αναπάντητες. Η πρόσφατη απόφαση της μεγαλονήσου να οριοθετήσει την ΑΟΖ με το Ισραήλ δεν αφήνει πλέον καμία δικαιολογία στην Ελλάδα να μην ασκήσει τα νόμιμα δικαιωματά της.
Εδώ και 30 χρόνια η χώρα μας επιμένει ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία - η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου - είναι νομικής φύσης. Η έννοια της υφαλοκρηπίδας όμως έχει, εδώ και 25 χρόνια, υπερκεραστεί απ' αυτή της ΑΟΖ.
Με βάση τα άρθρα 55-57 της νέας Σύμβασης του 1982 ως ΑΟΖ ορίζεται η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης περιοχή σε πλάτος μεχρι 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης και εντός της οποίας το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα σε θέματα που έχουν σχέση με την εξερεύνηση, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πηγών ζώντων ή μη των υδάτων, του βυθού και του υπεδάφους της θάλασσας.
Επίσης η Σύμβαση αναφέρει ρητά (άρθρο 121, παράγραφο 2) ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα ενός νησιού καθορίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζονται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Επομένως, η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ίδια επιχειρήματα για την ΑΟΖ που προβάλλει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου, ότι, δηλαδή, τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι κάθονται πάνω στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας. Επιπλέον, η νέα Σύμβαση έχει καταργήσει τη γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας και έτσι η Τουρκία έχει χάσει άλλο ένα επιχείρημα.
Κλειδί σ' αυτή την οριοθέτηση είναι το Καστελόριζο, νησί το οποίο κατοικείται και, κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και διαθέτει ΑΟΖ και ότι είναι νησί της ΕΕ. Εάν η Ελλάδα δεχτεί να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο χωρίς τον υπολογισμό του Καστελόριζου, η εμφανής συνέπεια θα είναι η Ελλάδα να μην έχει θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο!
Οι τελευταίες μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου στο τρίγωνο Καστελόριζου-Κρήτης-Κύπρου. Οι περισσότερες απο αυτές τις μελέτες έγιναν από αμερικανικές εταιρείες πού, προφανώς, ειδοποίησαν τους Τούρκους γι΄αυτό και, πιθανώς, είναι ζήτημα χρόνου προτού οι τελευταίοι αρχίσουν να προκαλούν την Ελλάδα με έρευνες στην περιοχή.
Τελευταία ακούονται πολλά γύρω από την παλαιά Αμερικανική ιδέα περί συνεκμεταλλεύσεως.
Η συνεκμετάλλευση δεν οδηγεί πουθενά, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, και γι΄αυτό ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από άλλες χώρες που αντιμετώπισαν τα προβλημάτων που έχουμε με την Τουρκία. Συνεκμετάλλευση λοιπόν θα είναι τραγικό λάθος με επιπτώσεις και σε άλλους τομείς των διμερών σχέσεων, ανοίγοντας την όρεξη της Τουρκίας και για άλλους οικονομικούς πόρους, όπως την αλιεία.
Εν όψει των ανωτέρω, η Ελλάδα, ακολουθούσα το παράδειγμα άλλων χωρών (π.χ ΗΠΑ, Ρωσία, των περισσοτέρων χωρών της ΕΕ, Ισραήλ) να διακηρύξει την κυριαρχία της σε ΑΟΖ με βάση τη Σύμβαση του 1982.
Τα ανωτέρω μπορούν να γίνουν με την ψήφιση νόμου που να δημιουργεί ΑΟΖ στις ελληνικές θάλασσες και εν συνεχεία να ανακοινωθεί στον ΟΗΕ. Μετά θα έρθουμε σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και την Αίγυπτο προς καθορισμό της διαχωριστικής γραμμής.
Βεβαίως, η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει τέτοια κίνηση, όπως έπραξε και πρόσφατα με την Κύπρο. Νομικώς όμως αυτό είναι αδιάφορο. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε ότι η προσχώρησή της στην Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας είναι μια από τις προϋποθέσεις για την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ.
Βεβαίως, η «χώρα των μηδενικών διαφορών» θα μπορούσε, αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο, να επανέλθει στις παράνoμες παραβιάσεις του εναερίου και υδάτινου χώρου μας. Επιθυμεί όμως να καταστρέψει την εικόνα ότι «έχει αλλάξει» που και η ίδια αλλά και οι εν Ελλάδι υποστηρικτές της, εδώ και χρόνια, προσπαθούν να δημιουργήσουν;"
Με φιλικόυς χαιρετισμούς,
Βασίλειος Μαρκεζίνης, Ακαδημαικός
Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
defencenet

ΓΚΑΝΤΕΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΠΑΛΟΙ...Από το trelokouneli

ΤΑ ΜΜΜ ΑΥΡΙΟ

Από τις 8 μέχρι τις 10 αύριο τα Μέσα Μεταφοράς
ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 22.30 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Εξαίρεση αποτελεί το Τραμ, το οποίο θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής...
Επίσης την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, παραμονή πρωτοχρονιάς, τα Αστικά Μέσα Μεταφοράς θα αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία από τις 22:30.
apolitistosteki

Το Physics Education Tecnology του Πανεπιστημίου του Colorado, στα ελληνικά

Η ιστοσελίδα του Physics Education Tecnology του Πανεπιστημίου του Colorado, στα ελληνικά. Δείτε εδώ

ο Τζέραρντ έκανε προσπάθεια να πείσει τον Σισέ να επιστρέψει στη Λίβερπουλ


ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ γευμάτισε τη Δευτέρα με τον αρχηγό της Λίβερπουλ Στήβεν Τζέραρντ και το γεγονός αυτό έδωσε τροφή για σενάρια επιστροφής του Γάλλου επιθετικού στο «Ανφιλντ»...
Οι δύο παίκτες, φίλοι από την θητεία του Σισέ στη Λίβερπουλ (2004-2006), γευμάτισαν στο εστιατόριο «San Carlo» στο κέντρο του Λίβερπουλ και μάλιστα ο φωτογραφικός φακός, τους εντόπισε την ώρα που αποχωρούσαν.
Το δημοσίευμα της «Daily Mail» αναφέρει ότι
ο Τζέραρντ έκανε προσπάθεια να πείσει τον Σισέ να επιστρέψει στη Λίβερπουλ, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα στην επίθεση.Ετσι, πιστεύουν ότι η συνάντηση αυτή δεν ήταν μόνο ένα απλό γεύμα.

Το συμβόλαιο του Σισέ με τον Παναθηναϊκό λήγει το καλοκαίρι του 2012 και ο Γάλλος επιθετικός δύσκολα θα μπορούσε να πεί όχι σε μιά πρόταση από τη Λίβερπουλ.

Στην προηγούμενη θητεία του στο «Ανφιλντ», ο Σισέ δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι σημαντικό, λόγω των δύο σοβαρών τραυματισμών που είχε.
trelokouneli

Από τους 40.000 εκπαιδευτικούς που θα υποβάλουν αίτηση θα επιλεγούν οι 20.000

∆ιευθυντής: 1 στους 2 κερδίζει
Από τους 40.000 εκπαιδευτικούς που θα υποβάλουν αίτηση θα επιλεγούν οι 20.000
Πάνω από 40.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης αναµένεται να υποβληθούν στα Συµβούλια Επιλογής για τη στελέχωση περίπου 20.000 θέσεων διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών µονάδων το 2011.
Με τον νέο Ν. 3848/2010 καθορίστηκαν τα κριτήρια µε τα οποία αναµένεται να γίνει το 2011 η επιλογή περίπου 20.000 διευθυντών και υποδιευθυντών σχολείων Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριµένα, η επιλογή θα αφορά περίπου
11.000 θέσεις διευθυντών νηπιαγωγείων και δηµοτικώνσχολείων, περίπου 3.000 θέσεις διευθυντών γυµνασίων και λυκείων, περίπου 500 θέσεις διευθυντών της Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ). Επίσης περίπου 6.000 θέσεις υποδιευθυντών σχολείων Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.

Στην επιλογή η οποία προβλέπεται να γίνει άνοιξη - καλοκαίρι του 2011 αναµένεται να λάβουν µέρος περισσότεροι από 40.000 εκπαιδευτικοί των δύο βαθµίδων. Η θητεία όλων των στελεχών της εκπαίδευσης που θα επιλεγούν λήγει ταυτόχρονα στις 31/7.2015.

Ως διευθυντές σχολικών µονάδων και ΣΕΚ επιλέγονται εκπαιδευτικοί µε βαθµό Α’ και τουλάχιστον οκταετή εκπαιδευτική υπηρεσία στην Πρωτοβάθµια ή ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα επί τουλάχιστον πέντε έτη, από τα οποία τουλάχιστον τρία σε αντίστοιχους µε την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθµίδας. Ειδικότερα:

α) Υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών δηµοτικών σχολείων µπορεί να είναι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των κλάδων που υπηρετούν στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση.

β)Υποψήφιοι για τιςθέσεις διευθυντών σχολικών µονάδων ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης και ΣΕΚ µπορεί να είναι:

n Για θέσεις διευθυντών γυµνασίων, γενικών λυκείων, ΕΠΑΛ. και ΕΠΑΣ, εκπαιδευτικοί της ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ 01 έως και ΠΕ 20.

n Για θέσεις διευθυντών ΣΕΚ, εκπαιδευτικοί της ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ 12, ΠΕ 14, ΠΕ 17, ΠΕ 18, ΠΕ 19 και ΠΕ 20. n Για θέσεις διευθυντών των ΕΕΕΕΚ, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης του κλάδου δασκάλων, εκπαιδευτικοί του Π.∆.

323/1993 και εκπαιδευτικοί ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων προς τα διδασκόµενα γνωστικά αντικείµενα κλάδων, εφόσον έχουν τα προσόντα τοποθέτησης και διορισµού σε θέσεις προσωπικού των ΣΜΕΑΕ ή υπηρετούν µε οργανική θέση στις ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ.

n Για θέσεις διευθυντών στα γυµνάσια, τα λύκεια και τις λυκειακές τάξεις που λειτουργούν εντός των Ειδικών Καταστηµάτων Κράτησης Νέων, εκπαιδευτικοί που έχουν ασκήσει επί τουλάχιστον τρία έτη εκπαιδευτική υπηρεσία σε σχολική µονάδα που λειτουργεί σε Ειδικό Κατάστηµα Κράτησης Νέων.

γ) Υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών των ακόλουθων τύπων σχολικών µονάδων µπορεί να είναι:

n Για θέσεις διευθυντών των ΣΜΕΑΕ, εκπαιδευτικοί που έχουν τα προσόντα τοποθέτησης σε θέσεις εκπαιδευτικών σε ΣΜΕΑΕ ή υπηρετούν µε οργανική θέση σε ΣΜΕΑΕ και έχουν υπηρεσία τουλάχιστον τριών ετών σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕ∆∆Υ.

n Για θέσεις διευθυντώνστα σχολεία διαπολιτισµικής εκπαίδευσης,εκπαιδευτικοί κάτοχοι τίτλου ξένηςγλώσσας, κατά προτίµηση της χώραςπροέλευσης της πλειονότητας των µαθητών,σε επίπεδο τουλάχιστον Β2.

n Για θέσεις διευθυντών στα µουσικά ή καλλιτεχνικά σχολεία, εκπαιδευτικοί που έχουν τα ειδικά προσόντα που απαιτούνται για την τοποθέτηση στα σχολεία αυτά.

n Για θέσεις διευθυντών των πειραµατικών σχολείων των πανεπιστηµίων, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης που έχουν τα προσόντα άσκησης καθηκόντων διευθυντή στα λοιπά σχολεία αντίστοιχης βαθµίδας και τα προσόντα τοποθέτησης σε θέσεις εκπαιδευτικών στα ανωτέρω σχολεία.
Ta neaonline

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

27-12-537 μ.Χ.- Τελούνται τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας

Σαν σήμερα, 27-12-537, 1.473 χρόνια πριν !!!!!!!!!!
27-12-537 μ.Χ.- Τελούνται τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας από τον Πατριάρχη Ευτύχιο και τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό.

Ο ιστορικός Θεοφάνης και ο ανώνυμος χρονογράφος περιγράφουν τα εγκαίνια που τελέστηκαν στις 27 Δεκεμβρίου του 537. Τότε και σύμφωνα με το θρύλο, μόλις ο Ιουστινιανός αντίκρισε τελειωμένο το ναό προχώρησε μόνος μέχρι τον άμβωνα , εξέτεινε τα χέρια του προς τον ουρανό και ανέκραξε: "Δόξα τω θεώ τω καταξιώσαντί με τοιούτον έργον επιτελέσαι. Νενίκηκά σε Σολομών!", θέλοντας έτσι να εκφράσει το θαυμασμό του για το μνημείο το οποίο ήταν πιο θαυμαστό από τον Ναό του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα.
taxalia.blog

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πολύ καλή στιγμή του Γ. Πάριου και του του Σ. Γονίδη στο νέο CD του πρώτου. Και μια ενδιαφέρουσα διαφορά των φίλων και των κολλητών...Για ακούστε: