RSS

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Οι ημερομηνίες καταβολής αποδοχών των υπαλλήλων θα είναι η 27η και η 13η εκάστου μηνός. Σε περίπτωση που οι ημερομηνίες αυτές συμπίπτουν με αργία, η καταβολή θα γίνεται την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

ΓΙΝΕ ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ!!!

Σούπερ γκολ απο τον Χαβίτο

Nashi, το νέο φρούτο της Κύπρου


Το φρούτο nashi βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος και παράλληλα θεωρείται ένα από τα πιο διαιτητικά φρούτα του κόσμου.
Την επίσημη παρουσίαση του νέου φρούτου της Κύπρου με την ονομασία nashi, έκανε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Δημήτρης Ηλιάδης, σημειώνοντας ότι το φρούτο αυτό παράγεται στην κοινότητα της Κυπερούντας, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους.
Σύμφωνα με τον κύπριο υπουργό, το nashi, αν και είναι
φρούτο εξωτικό με χώρα προέλευσης την Ιαπωνία, ευδοκιμεί πλέον και στην Κυπερούντα.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι το νέο αυτό φρούτο είναι το έβδομο στη σειρά από τις 19 υπερτροφές (super foods) του πλανήτη έπειτα κι από έρευνα κέντρων του εξωτερικού, αφού αυτές οι υπερτροφές περιέχουν αντιοξειδωτικά, φυτοφενόλες, αμινοξέα, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία και άλλα συστατικά, που χρειάζεται ο άνθρωπος για μακροχρόνια υγεία.
newsbeast

“Απογοητευμένο” το ΔΝΤ απο τη ΝΔ, “ευχαριστημένο” απο Ντόρα και ΛΑΟΣ

Δυσφορία για την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να μην υποστηρίξει το Μνημόνιο εκφράζεται με διακριτικό αλλά σαφή τρόπο στην ενδιάμεση έκθεση-αποτίμηση του ΔΝΤ για τη μέχρι τώρα πορεία εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης. Επισημαίνεται, συγκεκριμένα, ότι «προκαλεί απογοήτευση το γεγονός πως σε αυτή την καθοριστική στιγμή για την Ελλάδα, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν τύχει μεγαλύτερης υποστήριξης από άλλα πολιτικά κόμματα». Καθώς η αντίθεση των κομμάτων της Αριστεράς χαρακτηρίζεται αναμενόμενη και ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε το Μνημόνιο, είναι σαφές ότι η επισήμανση αφορά συγκεκριμένα τη Ν.Δ.

Το κλίμα στην έδρα του ΔΝΤ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εδώ και μήνες βαρύ. Λίγο μετά τη συζήτηση και ψήφιση του Μνημονίου στην ελληνική Βουλή τον Μάιο, στέλεχος του ΔΝΤ, που δεν ασχολείται με την Ελλάδα, εμφανίσθηκε σε ιδιωτική συνομιλία έντονα ενοχλημένο από τη στάση της Ν.Δ., τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα εξουσίας που επαγγέλλεται αφοσίωση στην ελεύθερη αγορά να καταψηφίζει το Μνημόνιο που αποσκοπεί στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας μέσα από αποκρατικοποιήσεις και σειρά άλλων μέτρων τα οποία θα την απελευθερώσουν και θα την καταστήσουν περισσότερο ανταγωνιστική και παραγωγική». Ανάλογο προβληματισμό προκάλεσε η στάση της Νέας Δημοκρατίας και σε ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, όπως και ιδεολογικά συγγενών κομμάτων τα οποία συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε το λιγότερο άκομψες τις συστάσεις της έκθεσης του ΔΝΤ και επεσήμανε πως «η Ν.Δ. δεν στηρίζει μέτρα που οδηγούν την οικονομία σε ύφεση και την κοινωνία σε μαρασμό, αλλά προτείνει τον δρόμο της ανάπτυξης που μας βγάζει από την κρίση». Τη δυσφορία του ΔΝΤ έχει εκφράσει και σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Κ» ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου και επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε το Μνημόνιο για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν. Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Τόμσεν, αφού σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει επιδείξει εντυπωσιακή αφοσίωση και χαίρει εντυπωσιακής διεθνούς υποστήριξης», έσπευσε να τονίσει ότι «η παγκόσμια κοινότητα θα περίμενε ευρύτερη πολιτική υποστήριξη μέσα στην Ελλάδα» και να υπογραμμίσει πως «αυτοί δεν είναι καιροί για πολιτικά παιχνίδια στα θέματα αυτά».

Μπακογιάννη και ΛΑΟΣ

Πέραν της καλής συνεργασίας που έχουν με την κυβέρνηση, στο ΔΝΤ εκτιμούν θετικά και τη στάση μεμονωμένων πολιτικών που δεν δίστασαν να ψηφίσουν υπέρ του Μνημονίου και επέλεξαν να αναλάβουν το όποιο πολιτικό κόστος παρότι δεν βρίσκονται οι ίδιοι στην εξουσία. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην επιλογή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. …
kathimerini & antinews

Το γαρ πολύ της θλίψεως...


Η φωτογραφία της χρονιάς
Δεν προσφέρεται για σχόλια εκ μέρους μας,
προσφέρεται για σκέψη εκ μέρους σας...
τι είναι η πολιτική;
τι μπορούν να κάνουν οι πολιτικοί για να πετύχουν την παραμονή στην επικαιρότητα;
υπάρχει κανείς με τον οποίο δεν θα συμμαχούσαν;
ποιος είναι στην πολιτική φίλος, εχθρός, αντίπαλος, σύμμαχος;
τι είναι μαμά το γυναικείο πείσμα;
εγώ γιατί ασχολούμαι με τους πολιτικούς;
και άλλα πολλά....
taxalia
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Διαβάζω στην Καθημερινή:"Σημαντικό ρόλο στην εξοικονόμηση πόρων, θα διαδραματίσει και το νέο ενιαίο μισθολόγιο, καθώς αναμένεται να κοπούν μία σειρά από επιδόματα, μεταξύ των οποίων αυτό της διδακτικής προετοιμασίας.
... Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι θα διατηρηθούν το οικογενειακό επίδομα και αυτό της θέσης ευθύνης. Βεβαίως, η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της τη σθεναρή αντίσταση της ΑΔΕΔΥ, η οποία παρότι ήταν υπέρμαχη του ενιαίου μισθολογίου κατά το παρελθόν, τώρα υποστηρίζει ότι η εφαρμογή του θα γίνει μόνο για περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι, όπως σημειώνει, ήδη έχουν πληγεί με την περικοπή τους και την κατάργηση των δώρων και επιδομάτων.

Η ΑΔΕΔΥ προτείνει την αύξηση του βασικού μισθού στα 1.100 ευρώ, ζητά αξιοκρατία με βασικό επιχείρημα ότι είναι αδιανόητο εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο με τα ίδια προσόντα να έχουν διαφορά στις απολαβές τους μέχρι και 1.000 ευρώ."

ΥΓ: Το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας είναι 85 ευρώ. Κουνήστε του μαντίλι...

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΟΑΤΑΠ

Με απόφαση της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου ορίσθηκε το νέο ΔΣ του ΔΟΑΤΑΠ καθώς και τα μέλη των τμημάτων κατά επιστημονικό κλάδο, που αποφασίζουν για την αναγνώριση των ξένων πτυχίων . Ειδικότερα :

Πρόεδρος :Αθανάσιος Αθανασίου, Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Α’ Αντιπρόεδρος :Στυλιανός Κατρανίδης , Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών,

Β’ Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Τσελές Καθηγητής του Τμήματος Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιώς

Επίσης με την ίδια απόφαση ορίστηκαν τα τακτικά και αναπληρωματικά αυτών μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΤΑΠ κατά επιστημονικό κλάδο, ως εξής:

Α. ΤΜΗΜΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

1. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τακτικό μέλος: Δημήτριος Χανδράκης του Αιμιλίου Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής

Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών

Αναπληρωματικό μέλος: Αικατερίνη Σάλλα του Γεωργίου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της

Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

2. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Τακτικό μέλος: Παντελεήμων Ζωιόπουλος του Ηλία (Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αναπληρωματικό μέλος: Λυσσίμαχος Παπάζογλου του Γεωργίου Αναπληρωτής Καθηγητής

Χειρουργικής Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

3. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Τακτικό μέλος: Παναγιώτης Ευθυμιάδης του Γεωργίου Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Φυτικής

Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αναπληρωματικό μέλος: Αθανάσιος Κούγκολος του

Γεωργίου Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

4. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Τακτικό μέλος: Αθανάσιος Αθανασίου του Ευαγγέλου Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής

του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αναπληρωματικό μέλος: Κωνσταντίνος Τσιχλάκης του Δημητρίου Καθηγητής Οδοντιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

5. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Τακτικό μέλος: Παρασκευή Παπαϊωαννίδου του Γεωργίου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Αναπληρωματικό μέλος: Αναστάσιος Γερμένης του Ελευθερίου Καθηγητής Ανοσολογίας

του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

6. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ −ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τακτικό μέλος: Στυλιανός Κατρανίδη του Δημητρίου Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών

Αναπληρωματικό μέλος: Γεώργιος Πανηγυράκης του Γεωργίου Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

7. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Τακτικό μέλος: Γεώργιος Κοκολάκης του Εμμανουήλ Καθηγητής Πιθανοτήτων και Στατιστικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αναπληρωματικό μέλος: Κωνσταντίνος Χρυσαφής του Ιωάννη Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

8. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ− ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Τακτικό μέλος: Πέτρος Πιζανιάς του Θεοδώρου Καθηγητής Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Αναπληρωματικό μέλος: Χριστίνα Σολομωνίδου του Κωνσταντίνου Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

9. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Τακτικά μέλη: Σταύρος Κωτσόπουλος του Αναστασίου Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και Εμμανουήλ Σαμουηλίδης του Σαμουήλ Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αναπληρωματικό μέλος: Ανανίας Τομπουλίδης του Γεωργίου Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

10. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Τακτικό μέλος: Γεώργιος Γιαγλής του Μιχαήλ Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αναπληρωματικό μέλος: Βασίλης Χριστοφίδης του Μιχάλη (ΑΔΤ Χ 854900), Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης

11. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ− ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

Τακτικό μέλος: Ευθυμία Συγκολλίτου του Σπυρίδωνος Καθηγήτρια Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αναπληρωματικό μέλος: Μάριος Μπέγζος του Περικλή Καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της θρησκείας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

12. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Τακτικό μέλος: Θεοφανώ Παπαζήση του Αστεριού Καθηγήτρια Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αναπληρωματικό μέλος: Αλέξανδρος Κωσταράς του Παναγιώτη (ΑΔΤ ΑΗ 118782), Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

13. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Τακτικό μέλος: Νικόλαος Παπαδάκης του Ευσταθίου Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αναπληρωματικό μέλος: Γρηγόριος Τσάλτας του Ιωάννη , Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

14. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Τακτικό μέλος: Ιωάννης Βράμπας του Σωτηρίου, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αναπληρωματικό μέλος: Κωνσταντίνος Μουντάκης του Μιχαήλ Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Β. ΤΜΗΜΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

1. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τακτικό μέλος: Ιωάννης Μπούρης του Δημητρίου Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας Αναπληρωματικό μέλος: Θεόδωρος Παπαδόγγονας του Αναστασίου (ΑΔΤ ΑΑ 082066), Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Χαλκίδας

2. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Τακτικά μέλη: Ελένη Χατζηχρήστου του Θωμά Καθηγήτρια Παθολογίας του Γενικού Τμήματος Βασικών Ιατρικών Μαθημάτων του ΤΕΙ Αθήνας και Ευαγγελία Πρωτόπαπα του Εμμανουήλ Καθηγήτρια του Τμήματος Αισθητικής του ΤΕΙ Αθήνας Αναπληρωματικά μέλη: Γεώργιος−Αλβέρτος Καρίκας του Γεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας και Γεωργία Θεοδωρακοπούλου του ΦλώρουΚαθηγήτρια Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Πάτρας

3. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Τακτικά μέλη: Νικόλαος Κορνήλιος του Ιωάννη Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, Σταμάτης Αλατσαθιανός του Ευριπίδη Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά και Δημήτρης Τσελές του Ιωάννη Καθηγητής του Τμήματος Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά Αναπληρωματικά μέλη: Στυλιανός Σαββαίδης του Παναγιώτη Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Πειραιά, Βασίλειος Ζαχαρόπουλος του Γεωργίου Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του ΤΕΙ Κρήτης και Αθανάσιος Σπυριδάκος του Γεωργίου , Αναπληρωτής καθηγητής του Γενικού Τμήματος Μαθηματικών του ΤΕΙ Πειραιά

4. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Τακτικό μέλος: Παναγιώτης Γούλας του Γεωργίου Καθηγητής του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας Αναπληρωματικό μέλος: Σταύρος Λαλάς του Ιωάννη Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Λάρισας
esos.gr

ΝΕΟΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ εδώ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ εδώ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Συνολικά 21 ώρες θα διδάσκουν οι καθηγητές που είτε αποσπάσθηκαν , είτε μετακινήθηκαν με αίτησή τους ή υποχρεωτικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη
σε σημερινή σύσκεψη στο υπ. Παιδείας.
Το ωράριο αυτό δεν αφορά του αναπληρωτές –καθηγητές.
esos.gr

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

« Το θρίλερ των τοποθετήσεων στη Β΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας »

Ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. του Συλλόγου
«O ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
14-9-2010
Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει να κάνει με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθηνών.
Από την Κυριακή το βράδυ, παραμονή του Αγιασμού, οι εκπαιδευτικοί καθηλωμένοι στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ περίμεναν ως το πρωί τις τοποθετήσεις που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ.
Τη Δευτέρα στον Αγιασμό οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν γνώριζαν πού να παρουσιαστούν και οι παραμένοντες στη διάθεση…. αγιάστηκαν ατομικά στα σπίτια τους!
Στα γραφεία της Β΄Δνσης Π.Ε Αθηνών εκπαιδευτικοί σε ουρές να περιμένουν να μάθουν πού τοποθετούνται και να εκφράζουν απορίες και ενστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ.

Τα τοπικά Γραφεία Π.Ε να δηλώνουν άγνοια για τις τοποθετήσεις αφού και αυτά ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Δ/νσης. Βέβαια ακόμη και αν ενημερώνονταν, λόγω έλλειψης προσωπικού, θα αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το Δ.Σ του Συλλόγου μας «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» αδυνατεί να βγάλει έστω και μια ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν κρατώντας έστω τα προσχήματα και διαφυλάσσοντας στο ελάχιστο την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας.
Τυχαίο;;; Δε νομίζω…

Συνάδελφοι

Εμείς παρουσιάζουμε την κατάσταση όπως αυτή έχει.
Τα σχόλια και η κριτική δική σας

O ισπανικός εμφύλιος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος


Θα προβληθούν 13 ταινίες, ένα ντοκιμαντέρ και αρχειακό υλικό της εποχής
Ο ισπανικός εμφύλιος στον κινηματογράφο μέσα από 13 ταινίες μυθοπλασίας, ένα ντοκιμαντέρ και αρχειακό υλικό της εποχής, είναι το θέμα στο οποίο επικεντρώνεται η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από 7 έως 13 Οκτωβρίου.

Σε συνεργασία με την ισπανική πρεσβεία, διοργανώνει το αφιέρωμα και αποτελεί συνέχεια της 1ης εβδομάδας ισπανικού κινηματογράφου που είχε εγκαινιάσει πέρσι, με επιτυχία.

Το φετινό αφιέρωμα θα μεταφερθεί και στην Θεσσαλονίκη, από
21 έως 27 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο Ολύμπιον.

Οι ταινίες του αφιερώματος γυρίστηκαν την δεκαετία του ΄80 και ΄90, γεγονός που φανερώνει αφενός ότι χρειάστηκε μεγάλη χρονική απόσταση για να μιλήσουν οι Ισπανοί σκηνοθέτες για τον εμφύλιο που αιματοκύλησε την χώρα τους (1936-1939) και αφετέρου την ανάγκη των νεότερων να καταλάβουν τι πραγματικά έγινε.

Θα προβληθούν ταινίες σκηνοθετών όπως οι Χάιμε Τσάβαρι, Φερνάντο Τρουέμπα, Χοσέ Λουίς Κουέρδα, Μόντσο Αμεντάριθ, Νταβίδ Τρουέμπα, Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάθαρο αλλά και της προπολεμικής γενιάς που θα αργήσει να καταθέσει τη «φωνή» της πάνω στον ισπανικό εμφύλιο όπως οι Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα, Κάρλος Σάουρα και Βιθέντε Αράντα.

Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείψει και η βραβευμένη ταινία σταθμός για τον ισπανικό εμφύλιο «Γη και Ελευθερία», του σκηνοθέτη Κεν Λόουτς.

Πλούσιο ανέκδοτο υλικό για τον ισπανικό εμφύλιο περιλαμβάνει επίσης και το ντοκιμαντέρ «Τα ισπανικά κιβώτια» που γύρισε ο Αλμπέρτο Πόρλαν (1947), ερευνητής, σεναριογράφος και συγγραφέας.

Στο αφιέρωμα της ταινιοθήκης για τον ισπανικό εμφύλιο θα παραβρεθεί και ο Χοσέ Λουίς Κουέρδα, ο οποίος θα προλογίσει την ταινία «Η γλώσσα της πεταλούδας».
newsbeast

«Ανέλαβα ποινικές ευθύνες γιατί άλλοι απέφυγαν να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες»

Βολές Τσουκάτου κατά ΠΑΣΟΚ
«Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσει τι συνέβαινε τότε με τις χορηγίες» ήταν η αντίδραση του Θ. Τσουκάτου όταν ρωτήθηκε για την αντιμετώπιση του ΠΑΣΟΚ απέναντί του.
Ο κ. Τσουκάτος επέμενε ενώπιον της εξεταστικής ότι τα χρήματα της Siemens πήγαν στο ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε ότι η Δικαιοσύνη «δεν έχει διατυπώσει κατηγορία εναντίον του, ότι κράτησε έστω κι ένα ευρώ από τα χρήματα».
Εμμένει στις θέσεις του, τις οποίες από την πρώτη στιγμή εξέφρασε, ο Θόδωρος Τσουκάτος (πρώην βουλευτής και πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτης) ο οποίος εξετάζεται από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Siemens για το 1 εκατ. ευρώ, που πήρε το 1999 από τα «μαύρα ταμεία» της Εταιρίας και, όπως έχει πει, τα κατέθεσε στα ταμεία του κόμματος.
Σε τετρασέλιδο υπόμνημά του, που ανέγνωσε και κατέθεσε στην επιτροπή, παραδέχεται ότι οι χορηγίες στα κόμματα - αλλά μιλώντας ειδικά για το ΠΑΣΟΚ - από ιδιώτες «είναι παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική, την κληρονόμησα δεν την καθιέρωσα», κατηγορεί μάλιστα τον δικό του κομματικό χώρο «για έλλειψη θάρρους να αναγνωρίσει την αντικειμενική πραγματικότητα του τρόπου χρηματοδότησης των εκλογικών δαπανών επί σειρά ετών». .

Σημειώνει ότι «ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν, πώς το δικό τους κόμμα - και μιλώ για τα μεγάλα - δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα ψηλές χορηγίες που ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο οικονομικών ενισχύσεων του σχετικού νόμου».

Όσον αφορά το ηθικό σκέλος της υπόθεσής αυτής, ότι δεν νοιώθει πλέον διόλου περήφανος για τη συμμετοχή του, ιδιαίτερα μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν σε βάρος της Siemens και των επιλήψιμων συμβάσεών της.

Σπεύδει αφενός να δηλώσει «συναρμόδιος» για την οικονομική καμπάνια εν όψει των ευρωεκλογών του 1999, ενώ αφήνει αιχμές για τους υπουργούς που χειρίστηκαν τις προγραμματικές συμβάσεις: «Δεν γνώριζα, ούτε και μπορούσα να γνωρίζω περί σχέσεων υπουργών ή στελεχών του ΟΤΕ με την Siemens», λέει.

Χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις εναντίον του κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη, ο κ. Τσουκάτος απαντά και στις κατηγορίες που είχε εκφράσει αρχικά ο Μ. Χριστοφοράκος - και υιοθετούν και μέλη της εξεταστικής - για την ύπαρξη ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Ελβετία με διαχειριστή τον ίδιο.

Ο μάρτυρας το διέψευσε και σήμερα, σημείωσε ότι δεν κράτησε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά και παρέδωσε στην επιτροπή ανέκκλητο συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο να ψάξουν όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, τόσο τους προσωπικούς, όσο και των μελών της οικογένειάς του.
newsbeast

Τοποθετήσεις Δασκάλων

Δείτε εδώ

Ουδεμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών καταναλωτών επιτυγχάνεται από την τοποθέτηση των συσκευών αυτών.

Απάτη οι συσκευές μείωσης κατανάλωσης ρεύματος
Εξοικονόμηση στη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 45%, ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν διάφορες συσκευές που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
Η Δ/νση τεχνικού ελέγχου της Γ. Γραμματείας Καταναλωτή, σε απάντηση της στις καταγγελίες της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, του ΚΕΠΚΑ και άλλων καταναλωτών αναφέρει:

- Μετά από έρευνα και γνωμοδότηση της ΔΕΗ αποδείχθηκε ότι ουδεμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών καταναλωτών επιτυγχάνεται από την τοποθέτηση των συσκευών αυτών.

- Οι ανωτέρω ισχυρισμοί κατά την προώθηση των συγκεκριμένων προιόντων αποτελούν παράβαση των άρθρων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

- Για λόγους προστασίας των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, η Γ. Γ. Καταναλωτή θα επιβάλει τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο.
Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου με επιστολή της στη Γ. Γραμματεία Καταναλωτή είχε αναφέρει μια περίπτωση παραπλανητικής διαφήμισης για συσκευές που υπόσχονται εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στην οικιακή κατανάλωση (βλ. http://enka-volou.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html#more). Η αρχή επί της οποίας στηρίζεται η λειτουργία της συσκευών, κατά τα λεγόμενα του αντιπροσώπου, είναι η διόρθωση του συνημίτονου (συνφ) που πρέπει να βρίσκεται κοντά στο 1. Στον οικιακό τομέα όμως, δεν υπάρχουν επαγωγικά φόρτια και το συνφ είναι πάντα κοντά στο 0,96 με 0,98. Κατά συνέπεια δεν προκύπτει κανένα όφελος για τον καταναλωτή από τη χρήση της εν λόγω συσκευής

Αυτό επιβεβαιώνει και η ΔΕΗ στο πόρισμα της σύμφωνα με το οποίο:

- Οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της ΔΕΗ που εγκαθίστανται σε κατοικίες, δεν καταγράφουν άεργο ενέργεια, αλλά μόνο ενεργή και τα αντίστοιχα τιμολόγια δεν συναρτώνται με την τιμή του συντελεστή ισχύος (συνφ).

- Οι θερμικές απώλειες τις οποίες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μειώνουν οι εν λόγω συσκευές δεν καταγράφονται από τους μετρητές και επομένως ουδεμία εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας επιτυγχάνεται.

- Ακόμη και αν καταγραφόταν η μείωση της θερμικής ενέργειας που ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν οι συσκευές, αυτή θα αποτελούσε ποσοστό της τάξης του 1% της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου καλεί την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα κατά των εταιρειών Marex Solutions, ECO-ROWER, Hellas energy, Economizer, Viper Energy, οι οποίες συνεχίζουν απρόσκοπτα να διαφημίζονται και να παραπλανούν τους καταναλωτές.


Δείτε περισσότερα θέματα στο http://enka-volou.blogspot.com/

ΠΗΓΗ:stopcartel.inf & oikonomia24

Δωρεάν εξέταση για τη νόσο Αλτσχάιμερ στο “ΥΓΕΙΑ”

Το νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Αλτσχάιμερ, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, παρέχει σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών τη δυνατότητα μίας δωρεάν εξέτασης μνήμης κατά το διάστημα από 20 μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου, στο εξειδικευμένο Ιατρείο Μνήμης που διαθέτει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στα τηλέφωνα 210 686 7079 και 210 686 7099 (08.30 το πρωί – 14.30 το μεσημέρι) από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των ενεργειών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Αλτσχάιμερ, το Ιατρείο Μνήμης του «ΥΓΕΙΑ» διοργανώνει το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του «ΜΗΤΕΡΑ» επιστημονική ημερίδα με θέμα «Οι νέες τεχνολογίες στην πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ».

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας καθώς ποσοστό 50%-60% του συνόλου των ανοϊκών ασθενών πάσχει από αυτή. Στη χώρα μας υπάρχουν 160.000 ασθενείς με άνοια, αριθμός που εκτιμάται ότι θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2050 λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής. Ανάλογη δραματική επιδείνωση σε ό,τι αφορά τους ανοϊκούς ασθενείς αναμένεται στην Ευρώπη όπου σήμερα νοσούν περίπου 7,3 εκατ άνθρωποι. Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι τις επόμενες δύο 20ετίες ο αριθμός των ασθενών με Αλτσχάιμερ θα ανέλθει σε 100 εκατομμύρια ενώ ο αριθμός των προσώπων που τους φροντίζουν σε 200 εκατ.

«Η έγκαιρη διάγνωση συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της νόσου. Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να προληφθεί. Ο έλεγχος των λεγόμενων αγγειακών παραγόντων κινδύνου (αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα, παχυσαρκία, υπερχοληστεριναιμία), η φυσική άσκηση, οι κοινωνικές δραστηριότητες και η νοητική άσκηση συντελούν στην πρόληψη της άνοιας» λέει η Δρ Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος-ψυχίατρος, Διευθύντρια του Ιατρείου Μνήμης του ΥΓΕΙΑ & Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας.
kala-nea

Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»..μετά από προσπάθειες 25 ετών


Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Φλόγα, που ίδρυσαν οι γονείς παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, κατάφερε, ύστερα από προσπάθεια 25 χρόνων, να «στήσει» το πολυπόθητο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η υλοποίηση του έργου κατέστη εφικτή με την συμμετοχή του ΟΠΑΠ και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου.

«Δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε άλλο. Τα παιδιά χρειάζονται σωστή ιατρική φροντίδα σήμερα, όχι αύριο», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου, Μαρία Τρυφωνίδου.

Το Σπίτι της Φλόγας βρίσκεται 28 χρόνια πλάι στα Νοσοκομεία Παίδων, στο Γουδή. Παρέχει στέγη σε γονείς και παιδιά, που έρχονται από την περιφέρεια για τις ανάγκες παρακολούθησης της ασθένειας. Κινητή, δε, μονάδα νοσηλείας εξυπηρετεί και παιδιά της Αθήνας (αιμοληψίες, εξετάσεις κ.λπ.). Το Σπίτι προσφέρει άριστες συνθήκες διαβίωσης στους φιλοξενούμενους.

Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής τους αγωγής τα παιδιά, που νοσούν, υποστηρίζονται από ειδικούς επιστήμονες (κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους) και παρακολουθούν μαθήματα του σχολείου από το διαθέσιμο διδακτικό προσωπικό.

Η σημερινή εικόνα του Σπιτιού είναι αποτέλεσμα διαρκών προσπαθειών των μελών της Φλόγας. Η λειτουργία του συλλόγου είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών και στην υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων του.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Μαρία Τρυφωνίδου, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τα έσοδά μας προέρχονται μόνον από τον απλό κόσμο. Δεν χρηματοδοτούμεθα από ευρωπαϊκά προγράμματα, ούτε από το κράτος. Μάλλον καλύπτουμε και ανάγκες του κράτους».

Ως παράδειγμα αναφέρει τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ο οποίος είναι απαραίτητος για την παρακολούθηση της πορείας της αγωγής των παιδιών, σε μηνιαία βάση. «Ήταν από το 1988, ξεπερασμένης τεχνολογίας και δεν έδινε σαφή εικόνα. Τα διαβήματά μας προς το Υπουργείο Υγείας έφταναν σε ώτα μη ακουόντων. Αναγκαστήκαμε, με πόρους που μόνοι εντοπίσαμε, να τον αντικαταστήσουμε με άλλο, κόστους 500.000 ευρώ».

Η δράση του συλλόγου δεν περιορίζεται μόνον στην Αθήνα. Μέλη του «αγκαλιάζουν» παιδιά και γονείς σε όλη την Ελλάδα με παραρτήματα, μέσα από τα οποία προσφέρεται έργο στις μεγάλες πόλεις κατά τη φάση της διάγνωσης της νόσου.

Ομάδες μητέρων, που έχουν θεραπευτεί τα παιδιά τους, αλλά και αποθεραπευμένα παιδιά της Ομάδας Νέων της Φλόγας επισκέπτονται τους γονείς, στο κρίσιμο στάδιο της διάγνωσης, και τους δίνουν δύναμη.

Η Φλόγα διαθέτει κοινωνικό ταμείο για τις πρώτες βασικές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών και χρηματοδοτεί πρόσθετες ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά, τις οποίες δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον, ο σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών και την στήριξη των προγραμμάτων του. Πρωτίστως, στοχεύει στο να πληροφορεί την κοινή γνώμη ότι ο καρκίνος στο παιδί δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός και δεν σημαίνει θάνατο. Απλώς, χρειάζεται χρόνο με κατάλληλη και εξειδικευμένη θεραπεία.

newsbeast.gr

Η Ιστορία του Γούκου


Ο Γιώργος Γούκος από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έκανε το όνομα του συνώνυμο της τοκογλυφίας. Ο στόχος του δεν ήταν να το μάθουν ακόμη και οι πέτρες στην Άνω Ραχούλα αλλά να συγκεντρώσει όσο πιο πολλά εκατομμύρια μπορούσε, να γίνει ένας χρηματιστής της εποχής που αγόραζε και πωλούσε χρήματα.

Οι συναλλαγές του όμως δεν γινόταν πάνω στα γκισέ των τραπεζών, αλλά παράνομα στον δρόμο, στις
μπαρπουτιέρες, στο γήπεδο και στο γυαλί καφενέ στέκι των Τσιγγάνων οργανοπαιχτών του νομού των Ιωαννίνων, που για να επενδύσουν εξαργύρωναν ακόμη και χρυσές λίρες που για χρόνια μάζευαν από τους γάμους και τα πανηγύρια της περιοχής. Το σχέδιο που επινόησε τότε ο 35χρονος ταπητοκαθαριστής, ακόμη και σήμερα είναι ταυτισμένο με την κομπίνα της παρατράπεζας. Ο Γιώργος Γούκος ποντάρισε στην πόλη που ήταν πρώτη στα γρόσια και τα γράμματα.

Συγκέντρωσε όλο το χρήμα με δέλεαρ το υψηλό επιτόκιο. Όπως σε κάθε παρατράπεζα όμως η … τύχη της είναι προδιαγεγραμμένη. Το κανόνι με τον Γιαννιώτη επιχειρηματία έσκασε από τη στιγμή που ο ίδιος διέφυγε στις 1-9-1986 στο εξωτερικό. Το ωστικό κύμα των αντιδράσεων ήταν τόσο μεγάλο που η παρατράπεζά του απασχόλησε ακόμη και το υπουργικό συμβούλιο της εποχής, με τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου να κάνει δημόσια δηλώσεις για το πρωτόγνωρο οικονομικό σκάνδαλο και τον πρώην υπουργό οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα να αλλάζει άρον άρον το νομοθετικό πλαίσιο θεσπίζοντας πιο σκληρά μέτρα για τους τοκογλύφους. Ο πανίσχυρος τότε «μεγαλοτραπεζίτης» στον οποίο υποκλίνονταν οι αρχές του τόπου τώρα επέστρεψε στην πόλη του.

Ο φωτογραφικός φακός των «Αποκαλύψεων» μετά από 21 ολόκληρα χρόνια αποτύπωσε την εικόνα του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα που για να αγοράσει τσιγάρα άφηνε πεντακοσιάρικο στο περίπτερο. Ο Γούκος είναι καλοστεκούμενος με σπόρ ντύσιμο: νεανικό μπουφάν, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Το πρόσωπο του προδίδει την εικόνα του ομορφάνδρα που ήταν περιζήτητος «μάγκας» στα στέκια της εποχής.

Λίγοι όμως γνωρίζουν πως από την κυνηγημένη φυγή που επέλεξε στις ΗΠΑ δεν έζησε μια βασιλική ζωή, αλλά εργάστηκε ως ένας κοινός βιοπαλαιστής, κάνοντας το επάγγελμα του ταξιτζή στην Νέα Υόρκη. «Ανεμομαζέματα…διαβολοσκορπίσματα» μας αναφέρει πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος που συμπληρώνει στις «Α» ότι: « Όταν τον συνέλαβε η Ιντερπόλ στη Γερμανία και ήρθε για να δικαστεί στην Ελλάδα, γύρισε πίσω αρκετά χρήματα σε πελάτες του. Τα υπόλοιπα του τα έφαγαν οι επιτήδιοι για να αποφύγει την πολύχρονη κράτησή του στις φυλακές. Ο Γούκος δεν εξανάγκασε κανέναν για να του πάρει τα χρήματα.

Τον παρακαλούσανε όλοι να του δώσουν μετρητά για να εισπράξουν τον προσοδοφόρο τόκο που έδινε. Επί της ουσίας τοκογλύφοι ήταν μεμονωμένα και ο καθένας τους ξεχωριστά. Δεν κάνω την αγιογραφία του. Ήταν ένας τυχοδιώκτης αλλά αυτό το πλήρωσε και το πληρώνει πολύ ακριβά».

Οι «Αποκαλύψεις» είναι σε θέση να γνωρίζουν πως ο 60χρονος στην Αμερική πριν από δέκα χρόνια υποβλήθηκε σε μπάι πας. Εργάστηκε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Νέα Υόρκη με τη βοήθεια ενός Γιαννιώτη Εβραϊκής καταγωγής. Η οικογένεια του έμεινε πίσω και οι δυο του γιοί συνάντησαν… σκοπέλους που ένας πατέρας δεν θα ήθελε για τα παιδιά του. Πόσο μάλιστα όταν ο ίδιος γνώριζε πως το μέλλον τους το είχε … υποθηκεύσει η δική του πορεία. Σήμερα ο Γιώργος Γούκος βιώνει την καθημερινότητά του στην Γιαννιώτικη πόλη στο μικρό κατάστημα ρούχων του πεθερού του. Εκεί εργάζεται η συζυγός του και της κάνει παρέα.

Παρατηρώντας το πρόσωπό του αντιλαμβάνεσαι πως ο άνθρωπος αυτός έχει περάσει πολλά και έχει έντονο το αίσθημα της ενοχής για το ότι αρκετοί έχασαν εξ αιτίας του τα χρήματα και τις οικονομίες τους. Ίσως και αυτός να είναι και ο βασικός λόγος που ζει μοναχικά αποφεύγοντας να περπατά στην καρδιά της πόλης. Κατά καιρούς το παράδειγμα της δικής του παρατράπεζάς «πρότυπο» το ακολούθησαν και άλλοι και όχι μόνο στην Ελλάδα. Στην γειτονική Αλβανία το 1997 οι «πυραμίδες» έγιναν βιομηχανία και προκλήθηκε ένοπλη λαϊκή εξέγερση και πτώση της κυβέρνησης Μπερίσα. Γούκος όμως ήταν και είναι μόνο ένας…


Η περίπτωση του Γιώργου Γούκου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δικαστική πλάνη καθώς μηνυτήρια αναφορά εναντίον του δεν είχε καταθέσει κανένα από τα θύματά του, μπροστά στον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες και γι αυτούς συνέπειες του νομού. Ο καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα συλλαμβάνεται τον Νοέμβριο του 1987 στο ξενοδοχείο «Χίλτον» στο Μόναχο. Εκδίδεται στην Ελλάδα όπου και καταδικάζεται, φυλακίζεται για δυο χρόνια και το 1989 μεταναστεύει οριστικά στη Νέα Υόρκη, η ιστορία του γίνεται ευρύτερα γνωστή και προτιμάται από τα μέλη της Ελληνικής κοινότητας, που δεν τον αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη.

Ο ίδιος μάλιστα αποφεύγει συστηματικά να παίρνει κούρσα πελάτες που είναι αδιάκριτοι και ρωτούν επίμονα να μάθουν για τα … παλιά. Τα οικονομικά προβλήματα του είναι πολλά αφού εξαναγκάστηκε να φύγει καθώς μετά την καταδίκη του από τα ποινικά δικαστήρια, αντιμετώπισε και το κακούργημα της φοροδιαφυγής. Του επιβλήθηκαν υπέρογκα πρόστιμα που δεν είχε να τα ξεπληρώσει, με αποτέλεσμα να μεταναστεύσει στη μακρινή Ήπειρο των ΗΠΑ μέχρι να συμπληρωθεί εικοσαετία και να παραγραφούν τα χρέη.

Η φυγάδευση του Γούκου για το Μιλάνο, τη Γενεύη και αργότερα τη Σιέρα Λεόνε, σημαδεύτηκε από την πτώση του Γιώργου Υφαντή ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας BMW στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ο γιός μεγαλοδικηγόρου των Ιωαννίνων αυτοκτόνησε πέφτοντας στις 3-9-1986 από τον 5ο όροφο του διαμερίσματός του, στο αίθριο της στοάς Ορφέα δίπλα από το αστυνομικό μέγαρο. Ο Γ. Υφαντής ήταν το δεξί χέρι του Γούκου, που υπέγραφε ως εγγυητής στο κανόνι των εφτά δισεκατομμυρίων δραχμών που έσκασε στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο πως δεκάδες πελάτες-θύματα μετά την πτώση του εμπόρου αυτοκινήτων, προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο ζητώντας να προσημειωθεί η ακίνητη περιουσία και των κληρονόμων του αυτόχειρα.

Για την υπόθεση που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αβέρωφ ο οποίος χρόνια πριν όταν το φτωχόπαιδο Γιώργος Γούκος τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Μέτσοβο, φρόντισε να τον διορίσει ως κλητήρα στην Αγροτική Τράπεζα από την οποία και στη συνέχεια ο Γούκος παραιτήθηκε για να ανοίξει το κατάστημα καθαρισμού χαλιών. Μάλιστα ο Γιώργος Γούκος νοίκιασε μαγαζί που άνηκε στον τότε τοπικό βουλευτή Λευτέρη Καλογιάννη.

Το Σεπτέμβριο του 1986 επί πολλές ημέρες η πρωτοφανής υπόθεση απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των Αθηναϊκών εφημερίδων. Μόνο ο φονικός σεισμός της Καλαμάτας με 18 νεκρούς στα μέσα Σεπτεμβρίου ήρθε προς στιγμήν να «παγώσει» το θέμα της τοκογλυφίας. Στο τέλος του ίδιου μήνα ο Γούκος επέστρεψε στην πρώτη σελίδα, όταν κατά διαβολική σύμπτωση η συμμορία του ισοβίτη Βαγγέλη Ρωχάμη βρέθηκε να έχει λουφάξει στο βάλτο της λίμνης των Ιωαννίνων , αφού προηγουμένως είχε «γαζώσει» τον αστυνομικό τμήμα του Χαϊδαρίου στην Αττική. Πελάτες του Γιώργου Γούκου ήταν μεγαλογιατροί και επιχειρηματίες απ’ όλη την Ελλάδα.

Τα «χρυσά πόδια» του Ολυμπιακού Νίκος Αναστόπουλος και Τάσος Μητρόπουλος είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη διαρυγνήοντας τα ιμάτιά τους πως οι ίδιοι δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των γνωστών ποδοσφαιριστών- θυμάτων. Ο Μετσοβίτης τοκογλύφος δανειζόταν με 4% τόκο και στη συνέχεια τα τόκιζε με 6%-10% το μήνα δηλαδή το χρόνο είχε κέρδη από 72%-120%. Η δράση του ξεκίνησε το 1984 και έληξε … άδοξα 2,5 χρόνια μετά. Μετά τα το σκάνδαλο όλες οι τράπεζες απέστειλαν επιθεωρητές στα Ιωάννινα για να διαπιστώσουν αν τα υποκαταστήματά τους «έσπαγαν» παράνομα μεταχρονολογημένες επιταγές του συνεργών του Γ. Γούκου.
Από τον Βασίλη Χήτο
crimesonair.blog

Κάρτα του Πολίτη

Eντός του 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με
πληροφορίες, στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που θα αναλάβει την έκδοση των νέων καρτών μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί οδηγία για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία.
Στην κάρτα θα περιέχονται «όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ακόμη και μέσω Διαδικτύου», όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στα άλλα θα υπάρχουν, εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.
Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μαξίμου η τότε υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «και όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,και να μη χρειάζεται η γραφειοκρατία».
apolitistosteki

Πως γίνεται η πλήρωση των κενών θέσεων Δ/ντών Σχολικών μονάδων σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία (3848/2010)

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Οι κενές και κενούμενες θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και ΣΕΚ, θα καλυφθούν από τους ήδη εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς στους αξιολογικούς πίνακες του έτους 2007 και σε περίπτωση που οι πίνακες αυτοί έχουν εξαντληθεί, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με τη διαδικασία που προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 10, 11 και 12 του Ν. 3848/2010.

Τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 10, 11 και 12 του Ν. 3848/2010, σύμφωνα με τις οποίες: «…10. Αν με τη διαδικασία της παραγράφου 9 δεν πληρωθούν οι κενές θέσεις διευθυντών, τοποθετούνται υποχρεωτικά εκπαιδευτικοί που έχουν το βαθμό Α`. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του οικείου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου, το οποίο, με βάση τα κριτήρια επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, αξιολογεί κατά σειρά τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν οργανικά: α) στην ίδια σχολική μονάδα, β) σε σχολικές μονάδες οποιουδήποτε τύπου του ίδιου δήμου και γ) σε σχολικές μονάδες οποιουδήποτε τύπου της περιοχής αρμοδιότητας του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου. 11. Αν σε ορισμένες από τις σχολικές μονάδες της παραγράφου 10 δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί με βαθμό Α`, το υπηρεσιακό συμβούλιο μπορεί να ζητεί δήλωση προτίμησης για την τοποθέτηση ως διευθυντών, εκπαιδευτικών με βαθμό Β` που υπηρετούν οργανικά σε σχολικές μονάδες κατά τη σειρά της προηγούμενης παραγράφου. Σε περίπτωση υποχρεωτικής τοποθέτησης, το υπηρεσιακό συμβούλιο μπορεί να ζητεί από τους υποψηφίους για κρίση δήλωση προτίμησης σχολείων. 12. Οι διευθυντές που τοποθετούνται κατά τις παραγράφους 10 και 11 καλύπτουν προσωρινά τις αντίστοιχες θέσεις μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους….»

Τα κριτήρια επιλογής διευθυντών, βάσει των οποίων γίνεται και η επιλογή για την προσωρινή τοποθέτηση, καθορίζονται στο άρθρο 11 του Ν. 3848/2010, ως εξής:

«… Ως διευθυντές σχολικών μονάδων και Σ.Ε.Κ. επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με βαθμό Α` και οκταετή, τουλάχιστον, εκπαιδευτική υπηρεσία στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα επί πέντε τουλάχιστον έτη, από τα οποία τουλάχιστον τρία σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας. Ειδικότερα: …. β) Υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Σ.Ε.Κ. μπορεί να είναι:...αα) Για θέσεις διευθυντών γυμνασίων, γενικών λυκείων, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. εκπ/κοί της δευτ/θμιας εκπ/σης των κλάδων ΠΕ01 έως και ΠΕ20.
alfavita

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για τις 21/9

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για αύριο, Τετάρτη 15-09-2010 που είχε ως κύριο θέμα τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ αναβάλλεται για την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010.
Μια αναβολή που έχει ως αποτέλεσμα συνάδελφοί μας με σοβαρά προβλήματα να παραμένουν σε ομηρία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Θεωρώ απαράδεκτη την αναβολή της συνεδρίασης, λαμβάνοντας υπόψη και τη δέσμευση των υπηρεσιών του Υπουργείου για οριστική συζήτηση του θέματος την Τετάρτη 15/09/2010.
Σας ενημερώνω πως σε εκκρεμότητα βρίσκονται: 36 νέες αιτήσεις, 292 αιτήσεις επανεξέτασης, 47 αιτήσεις τροποποίησης, 33 αιτήσεις ανάκλησης και 63 αιτήσεις απόσπασης νεοδιόριστων.

Με την ελπίδα πως θα αντιληφθούν ότι κανείς δεν πρέπει να «παίζει» με την αγωνία και τα προβλήματα των συναδέλφων, πιστεύω πως δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή. Για το όλο θέμα έχω ενημερώσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6974 750409

Τοποθετήσεις εκπ/κών Πληροφορικής

Δείτε εδώ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τοποθετήσεις εκπ/κών Αγγλικής

Δείτε εδώ

Τοποθετήσεις εκπ/κών Φυσικής Αγωγής

Δείτε εδώ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται και μοριοδοτούνται
15. α. Στις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 34 του ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152/28.06.2002 τ. Α΄), όπως αντικαταστάθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3687/2008 και του άρθρου 6 του ν. 3848/2010, ορίζεται η προϋπηρεσία που προσμετράται στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων. Ειδικότερα ορίζεται ότι:

«34. α. Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, νοείται αυτή που προσφέρθηκε: α) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, β) στα Μουσικά Σχολεία, γ) στα Τμήματα Αθλητικών Διευκολύνσεων, δ) στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, ε) στα Ναυτικά Λύκεια, στ) Μεταλυκειακά Προπαρασκευαστικά Κέντρα, ζ) στα Ολοήμερα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η) στα Εκκλησιαστικά Σχολεία, θ) στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ι) σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών πριν από την αποχώρησή τους, εφόσον έχει προσφερθεί μέχρι 31.8.2005, ια) για την εφαρμογή του προγράμματος της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, ιβ) για την εφαρμογή των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, ιγ) στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) του άρθρου 5 του ν.2525/1997 (ΦΕΚ.188/Α΄), ιδ) στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που τελούν υπό τη διοικητική εποπτεία του αρμόδιου, σε κάθε κράτος, Υπουργείου των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την ημερομηνία ένταξης των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επιφύλαξη της διάταξης της παραγράφου 10 του άρθρου 8 του ν.2817/2000 (ΦΕΚ. 78/Α΄), ιε΄) στις σχολές τουριστικής εκπαίδευσης Τ.Ε.Ε. του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.), ιστ΄) στις σχολικές μονάδες του Εθνικού Ιδρύματος Απροσάρμοστων Παίδων Κρήτης, μετά την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας , Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τις διατάξεις του άρθρου 30 του ν. 3699/2008 (ΦΕΚ. 199 Α¨), για την υλοποίηση προγραμμάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.).



β. Προσμέτρηση των υπηρεσιών της παραγράφου (α) γίνεται, εφόσον η πρόσληψη έχει γίνει από: i) το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ii) τους αρμόδιους φορείς κατά τις ισχύουσες διατάξεις για τα Ολοήμερα Σχολεία και για την εφαρμογή των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, iii) το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τα δημόσια ναυτικά λύκεια, πριν την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, iv) τη διοίκηση της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, v) τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.) για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Η προϋπηρεσία των ωρομισθίων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας υπολογίζεται μέχρι το ήμισυ του υποχρεωτικού ωραρίου του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού του οικείου κλάδου, vi) φορείς των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την προϋπόθεση ότι η λειτουργία των σχολείων τελεί υπό τη διοικητική εποπτεία του αρμόδιου, σε κάθε κράτος, Υπουργείου, vii) το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για τα Τ.Ε.Ε. του Ο.Τ.Ε.Κ. και viii) το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης για την υλοποίηση προγραμμάτων για Α.Μ.Ε.Α. στις σχολικές μονάδες του Εθνικού Ιδρύματος Απροσάρμοστων Παίδων Κρήτης.»



β. Επιπλέον, στο άρθρο 41, παρ. 4 του ν. 3762/2009 (ΦΕΚ 75/15.5.2009 τ. Α΄), με θέμα «Αναδιοργάνωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών εποπτευόμενων από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και άλλες διατάξεις», καθορίζεται ότι: «4. Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στους κλάδους ΠΕ1 Θεολόγων, ΠΕ2 Φιλολόγων, ΠΕ3 Μαθηματικών, ΠΕ4 Φυσικών (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ5 Γαλλικών, ΠΕ6 Αγγλικών, ΠΕ7 Γερμανικών και ΠΕ11Φυσικής Αγωγής και απασχολούνταν στα TEE Μαθητείας Α΄ και Β΄ κύκλου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τα οποία αντικατέστησαν με την κοινή υπουργική απόφαση υπ’ αριθμ. 40026/17.2.1999 (ΦΕΚ 171 Β΄/2.3.1999) τις Σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. της παραγράφου 11 του άρθρου 9 του ν. 1566/ 1985 (ΦΕΚ 167 Α΄), εντάσσονται, μετά από αίτησή τους, στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών της παραγράφου 5 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004 (ΦΕΚ 138 Α΄) από το σχολικό έτος 2009-2010. Η προϋπηρεσία των ωρομισθίων υπολογίζεται από 17.2.1999 μέχρι το μισό του υποχρεωτικού ωραρίου του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού του οικείου κλάδου (11 ώρες εβδομαδιαίως). Οι ανωτέρω αποκτούν δικαίωμα διορισμού σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από το σχολικό έτος 2010 – 2011, η δε προϋπηρεσία τους, όπως αναγνωρίζεται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, υπολογίζεται ως πραγματική, κατά την έννοια της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004 (ΦΕΚ 138 Α΄».

Επισημαίνεται ότι προϋπηρεσία προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων για τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής, κατά τη διάταξη του άρθρου 1 παρ. 1 και 5 του ν. 3194/2003, που προσφέρθηκε από τους εκπαιδευτικούς της ανωτέρω διάταξης του άρθρου 41 παρ. 4 μέχρι και το διδακτικό έτος 2004-05, μπορεί να προσμετρηθεί στην υπηρεσία του κλάδου και της ειδικότητάς τους, με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη σχετική διάταξη.
πηγή:alfavita

Νόμος είναι το δίκιο του γκαλοπατζή

Ο Γεώργιος Οράτιος Γκάλοπ ήταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Ή ίσως απλώς διορατικός. Διενεργώντας επί χρόνια τηλεφωνικές σφυγμομετρήσεις για προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού σε προϊόντα, κατάλαβε πολύ γρήγορα πως το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με τις πολιτικές προτιμήσεις. Έτσι καθιέρωσε την πολιτική σφυγμομέτρηση ή κατά το κοινώς λεγόμενο το «γκάλοπ».
Η διορατικότητα του Γκάλοπ είναι άγνωστο αν έγκειται στην διαπίστωση πως στην πολιτική μπορούν να εφαρμοστούν οι μέθοδοι έρευνας της αγοράς ή απλώς στην πρόβλεψη πως αργά η γρήγορα η πολιτική μετατρέπεται σε μια τεράστια αγορά. Το 1936 έκανε την πρώτη του επιτυχή πρόβλεψη για την εκλογή του Ρούσβελτ αλλά το 1948 απέτυχε να προβλέψει την εκλογή του Χάρι Τρούμαν.

Οι επαγγελματικοί επίγονοι του Γκάλοπ, έχουν επίσης στο ενεργητικό τους αποτυχίες και επιτυχίες, αλλά τα γκάλοπ αποτελούν πια ένα εργαλείο πολιτικής. Και το μεγάλο ερώτημα είναι: καταμετρούν τις τάσεις της πολιτικής ή είναι τα ίδια πολιτική;

Στην κοινωνία όπως και στην φυσική υπάρχει η αρχή της ανάδρασης. Τραβώντας για παράδειγμα το καζανάκι της τουαλέτας, ενεργοποιούμε ταυτόχρονα τον μηχανισμό που θα το γεμίσει και πάλι. Δηλαδή ανατροφοδοτούμε το σύστημα. Αυτή η ανατροφοδότηση λειτουργεί και στην πολιτική. Δεν είναι το μόνο στοιχείο που κάνει την πολιτική να μοιάζει με τουαλέτα, αλλά ας μείνουμε σε αυτή μόνο. Η φήμη μπορεί να παίξει τον ρόλο της βαλβίδας που αδειάζει και γεμίζει το καζανάκι της πολιτικής. Και αν αυτή η φήμη έχει όλα τα στοιχεία μιας επιστημονικής σφυγμομέτρησης, τότε μιλάμε για ένα σύγχρονο καζανάκι.

Η παρουσίαση κάποιου υποψήφιου ή κόμματος, ως αποδεκτού από ένα γκάλοπ, μπορεί πολύ εύκολα να τον καταστήσει αποδεκτό. Όπως η φήμη πως χιλιάδες άνθρωποι μαζεύονται στο Σύνταγμα, μπορεί πραγματικά να μαζέψει χιλιάδες περίεργους στο Σύνταγμα. Οι διενεργούντες τα γκάλοπ βέβαια έχουν να αντιτάξουν πως οι σφυγμομετρήσεις τους γίνονται με επιστημονικά κριτήρια. Όπως κάνουν και αυτοί που μετρούν τις τηλεθεάσεις. Αλλά και εδώ υπάρχουν διάφορα αντεπιχειρήματα για τον τρόπο που διατυπώνονται τα ερωτήματα και τις απαντήσεις που παίρνονται. Αν πιστέψουμε τα γκάλοπ των προηγούμενων ετών, ο Σημίτης ήταν ο πιο ικανός για αρχηγός της ΝΔ και ο Καραμανλής ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Και για τα δύο έχουν αποφανθεί η ζωή, οι ψηφοφόροι και σίγουρα η ιστορία. Ποιος αλήθεια είναι ο λόγος που μπαίνει το ερώτημα χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα στα γκάλοπ «ποιός είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» αφού πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος; Τι θα πει παράσταση νίκης; Ο νεοδημοκράτης οπαδός της Ντόρας, παρότι ψηφίζει ΝΔ θα έλεγε ποτέ πως ο Σαμαράς είναι καλύτερος για πρωθυπουργός; Μάλλον όχι. Τυχαίο το ερώτημα; Δεν νομίζω.

Αυτές τις ημέρες λοιπόν, οι δημοσκόπου βγήκαν παγανιά. Πριν ανακοινωθούν οι υποψήφιοι , προκρίνουν τους επικρατέστερους. Πριν διατυπώσουν απόψεις, πριν ξεδιπλώσουν πολιτική. Όχι με εσωκομματικά γκάλοπ, αλλά με δημοσιευμένα.Μου δίνουν την εντύπωση πως πατάνε τη βαλβίδα στο καζανάκι της πολιτικής, την οποία πραγματικά αντιλαμβάνονται σαν τουαλέτα. Και οι πολιτικοί δέχονται να είναι κάτι σαν το Harpic στο σύστημα του επικοινωνιακού καμπινέ. Ξεπλένουν τα πάντα, με το επιχείρημα των υποψηφίων της λαϊκής αποδοχής που προέκυψε από τα γκάλοπ. Τότε γιατί χρειάζονται οι ίδιοι; Γιατί χρειάζεται η πολιτική;
Ζούμε σε μια χώρα που θεοποίησε τον λαϊκισμό και προσκύνησε την επικοινωνιακή δημοκρατία. Αντικαταστήσαμε τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους όσους παράγουν , με DJ, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων, μεταπράτες και μεταπωλητές. Ίσως είναι καιρός να αντιταχθούμε στην αντικατάσταση της πολιτικής από την δημοσκόπηση. Και αυτό με απλά λόγια λέγεται χειραγώγηση.
Από τον Κώστα Βαξεβάνη
koutipandoras.gr

Η Παπαρήγα πέταξε το γάντι στον Ραγκούση



ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Η Παπαρήγα πέταξε το γάντι στον Ραγκούση και την κυβέρνηση συνολικά, όπως είχε προαναγγείλει. Ξεκίνησε από σήμερα τρίμηνη οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ με κουπόνια, παρότι ο νέος νόμος το απαγορεύει ρητώς. Προέτρεψε δε τα μέλη και του φίλους του κόμματος να μη φοβηθούν. Τί θα κάνει τώρα η κυβέρνηση; Θα αρχίσει αστυνομικό και δικαστικό πόλεμο με τον Περισσό ή θα αφήσει να γίνει κουρελόχαρτο ο νόμος, ο οποίος έχει προβληθεί ως η απάντηση της πολιτικής στο μαύρο πολιτικό χρήμα; Δύσκολο το σταυρόλεξο, αλλά όλα τα σημάδια έδειχναν την εξέλιξη. Η Παπαρήγα είχε χαρακτηρίσει εξαρχής "φακέλωμα" των πολιτών την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών και δεν έλαβε καθόλου υπόψιν την κυβερνητική διαβεβαίωση ότι θα γίνουν απολύτως σεβαστά τα προσωπικά δεδομένα.
veto300

ΔΟΕ: Σχετικά με τις αποσπάσεις εκ/κών Π.Ε.

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Κύριε Γ.Γραμματέα,

Με το παραπάνω σχετικό έγγραφό μας (Αρ. Πρωτ.1186/24-8-2010), που αναφέρεται στις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε., επισημαίναμε τα εξής:«…Θεωρούμε πέρα για πέρα άδικο να τοποθετούνται αναπληρωτές σε περιοχές στις οποίες δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων μας που επικαλούνται σοβαρούς λόγους (οικογενειακούς, υγείας, συνυπηρέτησης κλπ.). Γι’αυτό και προτείνουμε ο τρίτος κύκλος των αποσπάσεων να προηγηθεί των προσλήψεων αναπληρωτών και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, εφόσον, βέβαια, υπάρχουν κενά στις αντίστοιχες περιοχές…»

Δυστυχώς, παρά τις επισημάνσεις μας, προηγήθηκαν, της γ’ φάσης των αποσπάσεων, οι προσλήψεις αναπληρωτών και μάλιστα σε περιοχές (Φλώρινα, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη, κλπ.) στις οποίες δεν έχουν ικανοποιηθεί αιτήσεις συναδέλφων μας για απόσπαση, που επικαλούνται πολύ σοβαρούς λόγους (οικογενειακούς, υγείας, κλπ).



Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Κύριε Γ.Γραμματέα,



Ύστερα από τα παραπάνω, και για να αρθούν οι αδικίες που δημιουργήθηκαν, το Δ.Σ. της ΔΟΕ ζητά στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 15/9/2010 να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις απόσπασης των συναδέλφων μας και ιδιαίτερα εκείνων που ζητούν να αποσπασθούν στις περιοχές όπου προσελήφθησαν αναπληρωτές.

Σε ό,τι αφορά στις αποσπάσεις των νεοδιόριστων εκ/κών Π.Ε., το Δ.Σ. της ΔΟΕ σας καλεί να αντιμετωπίσετε θετικά τις περιπτώσεις νεοδιόριστων συναδέλφων που είναι πολύτεκνοι (4 ή και περισσότερα παιδιά) και επικαλούνται σοβαρούς λόγους υγείας (υπάγονται δηλ. στη διάταξη του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96).

ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ:ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Δείτε εδώ

ΠΥΣΠΕ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ: Τοποθετήσεις Νηπιαγωγών από διάθεση.

Δείτε εδώ

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

50,9% ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Διαβάζω στο ΒΗΜΑ:"...Παρά το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετατρέπουν σε προεκλογική σημαία τους τη στρατηγική τους κατά του μνημονίου, οι πολίτες αρχίζουν σταδιακά να το αποδέχονται ως τη μοναδική λύση για την εξυγίανση της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για «Το Βήμα» δύο ημέρες μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, παρατηρείται σημαντική μεταστροφή της κοινής γνώμης σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις και μια δυναμική υπέρ της εφαρμογής της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Το 50,9% των συμμετεχόντων στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να σταματήσει η ΝΔ την επίμονη μάχη κατά του μνημονίου, ενώ το 39,1% εξακολουθεί να πιστεύει ότι η μάχη αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί."
Σχόλιο: Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, πάλι καλά που υπάρχουν και οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποτελούν μια όαση γέλιου με τα στοιχεία που δημοσιεύουν. Να ΄ναι καλά τα παιδιά, να μας πληροφορούν ότι οι Έλληνες παρασύρθηκαν αρχικά από τις κακές σειρήνες και τώρα σιγά σιγά αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα του μνημονίου. Μάλιστα έχουν εθιστεί τόσο που ζητούν όλο και νέα αναθεωρημένα μνημόνια...

Ασφάλιση: Πέντε SOS για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας

Πέντε βασικές διατάξεις πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι, που θέλουν να αναγνωρίσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Μέχρι τώρα το καθεστώς για την αναγνώριση παρουσίαζε σημαντικές διακυμάνσεις ανάλογα με τον ασφαλιστικό φορέα. Ωστόσο από την 1η Ιανουαρίου 2011 μπαίνει σε ισχύ νέο καθεστώς για την αναγνώριση του στρατού, η οποία θα γίνεται φτηνότερα σε όσα ταμεία εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν πέντε σημεία «κλειδιά»:
1. Οι διατάξεις που ισχύουν για την αναγνώριση του χρόνου στρατιωτικής θητείας είναι ενιαίες σχεδόν για όλους και εξακολουθούν να προβλέπονται από τον Νόμο 1358/83. Οι διαφορές που υπάρχουν σήμερα από φορέα σε φορέα με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση σχεδόν εξαλείφονται και για όλους τους ασφαλισμένους ισχύουν περίπου οι ίδιες ρυθμίσεις όσον αφορά τη χρήση του χρόνου ως συντάξιμου. Διαφορά παραμένει μόνο όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για την αναγνώριση της θητείας.

2. Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 μπορούμε να διακρίνουμε δύο περιπτώσεις. Οταν ο ασφαλισμένος δεν έχει συμπληρώσει τις προβλεπόμενες από το Ταμείο του χρονικές προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας είναι μία σωστή επιλογή και συμφέρουσα σε όλα τα Ταμεία. Αντίθετα, όταν η αναγνώριση γίνεται με σκοπό την προσαύξηση της σύνταξης, δεν είναι πάντοτε σωστή επιλογή. Για τον λόγο αυτόν χρειάζεται προσοχή και η αναγνώριση πρέπει να γίνεται με κριτήριο πόσα θα πληρώσεις και ποια θα είναι η προσαύξηση της σύνταξης που θα πάρεις. Είναι σημαντικό η απόσβεση του καταβαλλόμενου ποσού να γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα ώστε να καλύπτεται το ποσό αυτό σύντομα από την αύξηση που επιτυγχάνεται στη σύνταξη. Σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά σε εκείνες όπου ο εργαζόμενος έχει μεγάλο χρόνο ασφάλισης, δεν συμφέρει η αναγνώριση.

3. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 σε κάθε περίπτωση η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας συμφέρει. Αυτό γιατί μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιήσει τόσο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για προσαύξηση της σύνταξης. Κυρίως όμως γιατί από την ημερομηνία αυτή επέρχονται οι αλλαγές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και κατά συνέπεια θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να αξιοποιήσουν οιονδήποτε διαθέσιμο χρόνο ώστε να μπορέσουν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

4. Στα επικουρικά ταμεία συμφέρει η αναγνώριση μόνο στις περιπτώσεις που χρησιμοποιείται ο χρόνος αυτός για θεμελίωση δικαιώματος.

5. Για τους νέους ασφαλισμένους το ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν για την εξαγορά της στρατιωτικής υπηρεσίας υπολογίζεται επί του συνόλου των αποδοχών.

* To «Εθνος» δημοσιεύει χαρακτηριστικά παραδείγματα για να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι τι ακριβώς προβλέπεται για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας.

Ιδιωτικός τομέας
Φως μέσα από 8 αναλυτικά παραδείγματα

1. Ασφαλισμένος σήμερα στο ΙΚΑ με 10.000 ημέρες ασφάλισης έχει αποδοχές 2.000 ευρώ και είναι 53 ετών. Εχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει 500 ημέρες από τη στρατιωτική του θητεία, ώστε να μπορέσει να θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 10.500 ημερών ασφάλισης. Αν προβεί στην αναγνώριση αυτή μέχρι 31 Δεκεμβρίου, τότε θα θεμελιώσει δικαίωμα στα 58. Ο ίδιος ασφαλισμένος εάν προβεί στην αναγνώριση από την 1/1/2011, τότε και θα θεμελιώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 58 και θα καταβάλει κατά 30% μειωμένο ποσόν για την εξαγορά. Ετσι στην πρώτη περίπτωση θα καταβάλει 6.640 ευρώ, ενώ στη δεύτερη 4.640 ευρώ περίπου. Εάν πάλι αποφασίσει να καταβάλει εφάπαξ το ποσόν, θα έχει ακόμη ένα κέρδος της τάξης του 15%.

2. Ασφαλισμένος στο ΙΚΑ το 2013 συμπληρώνει 10.000 ημέρες ασφάλισης και το 60ό έτος της ηλικίας του. Εχει αποδοχές 2.200 ευρώ. Για να συνταξιοδοτηθεί θα πρέπει να έχει 11.400 ημέρες ασφάλισης. Συμφέρει λοιπόν να αναγνωρίσει 5 πλασματικά χρόνια, οπότε με τις τουλάχιστον 11.400 ημέρες παίρνει πλήρη σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών. Η στρατιωτική του θητεία που είναι 24 μήνες θα του κόστιζε σήμερα πάνω από 10.000 ευρώ. Με την έκπτωση θα καταβάλει 7.300 ευρώ περίπου.

3. Δικηγόρος ασφαλίστηκε στο Ταμείο Νομικών το 1989. Υπηρέτησε 24 μήνες θητείας από το 1991. Ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος δεν μπορεί να προβεί σε αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας του, αφού το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατέβαλλε κανονικά εισφορές.

4. Μακροχρόνια άνεργος έχει σήμερα 3.900 ημέρες ασφάλισης και είναι 63 ετών. Εχει στρατιωτική θητεία 24 μηνών. Συμφέρει να κάνει την εξαγορά μέσα στο 2011 και να επωφεληθεί από τη μείωση του 30%.

5. Ασφαλισμένος στο ΙΚΑ έχει συμπληρώσει προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, χωρίς να χρειάζεται να αναγνωρίσει τον χρόνο στρατιωτικής θητείας, και δεν μπορεί να επωφεληθεί από τη μείωση του 2011. Προβληματίζεται εάν τον συμφέρει να αναγνωρίσει τον χρόνο στρατιωτικής θητείας, για να πάρει καλύτερη σύνταξη. Εχει 10.000 ημέρες ασφάλισης, είναι 62 ετών και οι συντάξιμες αποδοχές του διαμορφώνονται στα 1.200 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή ο εργαζόμενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι για κάθε χρόνο που θα αναγνωρίσει από τη στρατιωτική θητεία του θα πληρώσει 2.900 ευρώ περίπου και θα έχει προσαύξηση στη σύνταξή του 30 ευρώ τον μήνα περίπου. Αυτά, λοιπόν, είναι τα δεδομένα και με βάση αυτά θα πρέπει να αποφασίσει ο εργαζόμενος εάν θα αναγνωρίσει ή όχι τον χρόνο στρατιωτικής θητείας.

6. Ασφαλισμένος στο Ταμείο Εμπόρων και σήμερα ΟΑΕΕ έχει συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης και μπορεί να συνταξιοδοτηθεί, αφού έχει συμπληρώσει και το 60ό έτος. Προβληματίζεται εάν θα πρέπει να αναγνωρίσει τον χρόνο της στρατιωτικής θητείας του για προσαύξηση στη σύνταξή του. Η απάντηση είναι ότι, και στην περίπτωση αυτή, συμφέρει η αναγνώριση, αφού για κάθε έτος πάνω από τα 35 οι πρώην ασφαλισμένοι του Ταμείου Εμπόρων και σήμερα του ΟΑΕΕ παίρνουν προσαύξηση 5% στη σύνταξή τους.

Ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ
Ελεύθερος επαγγελματίας με 33 έτη ασφάλισης

7. Ελεύθερος επαγγελματίας ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ έχει σήμερα 33 έτη ασφάλισης και είναι 58 ετών. Εχει 24 μήνες θητεία. Παρά το γεγονός ότι από την 1/1/2011 θα έχει έκπτωση 30% στη δαπάνη για την αναγνώριση, εντούτοις συμφέρει η άμεση εξαγορά. Με αυτόν τον τρόπο θα θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με 35 έτη ασφάλισης και 60 ετών. Το συγκεκριμένο δικαίωμα απαιτεί την επόμενη χρονιά 36 έτη ασφάλισης.

ΜΕ θητεία 16 μήνες
38χρονος ασφαλισμένος στο ΙΚΑ για πρώτη φορά από το 1995

8Ασφαλισμένος στο ΙΚΑ για πρώτη φορά από το 1995 έχει σήμερα αποδοχές 1.200 ευρώ και είναι 38 ετών με θητεία 16 μήνες. Συμφέρει από του χρόνου και ακόμη περισσότερο από το 2015 η άμεση αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας για τον συνυπολογισμό της στον ασφαλιστικό βίο. Το ποσόν που θα κληθεί να καταβάλει το 2011 θα είναι 2.688 ευρώ. Από το 2015 θα είναι 1.920.

Παραδείγματα:

Πως μπορείτε να υπολογίσετε την εξαγορά στον δημόσιο τομέα

1. Εργαζόμενος στο Δημόσιο από 1/2/1973, έχει 2 έτη στρατιωτική θητεία πριν από την πρόσληψή του στο Δημόσιο. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος αναγνωρίζει τον χρόνο στρατιωτικής θητείας για να θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα, αλλά και για να προσαυξήσει το ποσό της σύνταξής του χωρίς να πληρώσει εισφορές. Ο λόγος για τον οποίο δεν καταβάλλει εισφορά είναι ότι στις 31/12/1997 είχε συμπληρώσει περισσότερα από 25 συντάξιμα έτη μαζί με τον χρόνο στρατιωτικής θητείας.

2. Εργαζόμενος στο Δημόσιο από 1/4/1976, έχει 28 μήνες στρατιωτικής θητείας πριν από την πρόσληψή του στο Δημόσιο. Ο βασικός μισθός που έχει σήμερα είναι 1.350 ευρώ και υποβάλλει αίτηση για αναγνώριση του χρόνου στρατιωτικής του θητείας για κύρια σύνταξη. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα πρέπει να καταβάλει για κάθε μήνα που θα αναγνωρίσει ποσό 90 ευρώ (1.350 x 6,67%). Ετσι, λοιπόν, για 28 μήνες το συνολικό ποσό που θα πληρώσει θα είναι 2.520 ευρώ περίπου.

3. Εργαζόμενος στο Δημόσιο με ημερομηνία πρόσληψης 1/5/1984, έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα πριν από αυτήν την πρόσληψή του και έχει συμπληρώσει 3.000 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ. Εχει υπηρετήσει 24 μήνες στρατιωτική θητεία. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος αναγνωρίζει τον χρόνο στρατιωτικής θητείας χωρίς να πληρώσει εισφορά, αφού στις 31/12/1997 είχε συμπληρώσει περισσότερα από 25 συντάξιμα έτη, μαζί με τον χρόνο στρατιωτικής θητείας.

4. Εργαζόμενος στο Δημόσιο με ημερομηνία πρόσληψης 15/6/1989 έχει υπηρετήσει 24 μήνες στις Ενοπλες Δυνάμεις. Οι σημερινές αποδοχές του αγγίζουν στον βασικό μισθό τα 1.150 ευρώ. Κατά συνέπεια ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα πρέπει να καταβάλει 1.842 ευρώ περίπου για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας του.


5.Δημόσιος υπάλληλος που διορίστηκε το 2000 λαμβάνει σήμερα αποδοχές 1.200 ευρώ και έχει 28 μήνες στον Στρατό. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα πρέπει αμέσως να προχωρήσει στην αναγνώριση της στρατιωτικής υπηρεσίας του, για την οποία και θα καταβάλει συνολικά 2.241 ευρώ πριν αυξηθούν με τη συνεχόμενη υπηρεσία οι συνολικές αποδοχές του, αφού ως νέος ασφαλισμένος θα υπολογιστούν επί του συνόλου τους.

Πηγή: Έθνος & Οικονομία 24

ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ

Συνολικά 30 περιοχές στην Ελλάδα είναι αυτές όπου οι ιδιοκτήτες δεν πρέπει να ανησυχούν για την αξία των ακινήτων τους, καθώς η πτώση κινείται σε λογικά επίπεδα. Πρόκειται κυρίως για περιοχές του κέντρου της Αθήνας, στις οποίες τα διαμερίσματα σημείωσαν το 2009 αυξήσεις στις τιμές τους, ενώ και φέτος, παρά τις λίγες αγοραπωλησίες, καταγράφονται ελαφρές μειώσεις κάτω από 5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του ΙΟΒΕ, αλλά και τις προβλέψεις κτηματομεσιτικών γραφείων, οι γειτονιές που βρίσκονται στο... πράσινο, με αυξήσεις που κινήθηκαν κατά μέσο όρο πέρυσι στο 7,2%, είναι τα παλαιά Ανάκτορα, το εμπορικό τρίγωνο, το Σύνταγμα, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός, η Νεάπολη, η Πλατεία Μαβίλη, η περιοχή του Μακρυγιάννη κάτω από την Ακρόπολη, το Μετς, το Άλσος Παγκρατίου, η Πλάκα, του Ψυρρή και το Μοναστηράκι. Επαρχία
Στην περιφέρεια, η Θεσσαλονίκη και οι νομοί Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής είδαν τα ακίνητά τους να ακριβαίνουν μέσα στην κρίση, σε οριακές, ωστόσο, τιμές, από 0,8% έως 4,7% κατά μέσο όρο. Όσο για φέτος, υπάρχουν ορισμένες γειτονιές, κατά κύριο λόγο ακριβές, οι οποίες καταγράφουν μειώσεις των τιμών, που, ωστόσο, δεν πρέπει να προβληματίζουν αφού είναι σε μικρά ποσοστά.
Τα 30 «οχυρά» της κτηματαγοράς

Για παράδειγμα, Καλλιθέα, Ταύρος, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Μοσχάτο υποχώρησαν κατά 1% το α’ τετράμηνο 2010. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπως ο Γέρακας, η Ανθούσα, τα Γλυκά Νερά, η Παλλήνη, καταγράφεται οριακή αύξηση της τάξης του 0,9%, έπειτα από μία έντονα πτωτική χρονιά πέρυσι. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα η πτωτική τάση «έπιασε ταβάνι» και επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι τιμές αφορούν τις εκτιμήσεις που δίνουν οι τράπεζες για τη λήψη στεγαστικού δανείου ή την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων. Στην πλειονότητά τους οι ιδιοκτήτες (κατασκευαστές και ιδιώτες) ρίχνουν πολύ περισσότερο τις τιμές κατά τη διάρκεια των παζαριών. Έχουν καταγραφεί και μειώσεις έως 20%, οι οποίες δεν περνούν στα στοιχεία του ΙΟΒΕ, αλλά ούτε και της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ και στα συμβολαιογραφικά γραφεία οι αναγραφόμενες τιμές είναι οι αντικειμενικές κι όχι οι τελικές που συμφωνούν πωλητές και αγοραστές.

Έτσι, για παράδειγμα, στον Γέρακα, εξαιτίας της υπερβάλλουσας προσφοράς, οι εκπτώσεις είναι σημαντικές και οι ευκαιρίες ακόμη περισσότερες. Ωστόσο, η οριακή αύξηση που καταγράφει το ΙΟΒΕ δείχνει μία τάση να κρατηθούν οι τιμές στα σημερινά επίπεδα, να μην υπάρξει δηλαδή περαιτέρω διολίσθηση.

Γιατί αντέχουν
Κάνοντας μια ανάλυση των ομάδων περιοχών που αντέχουν στη μεγάλη κρίση θα πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

1 Κέντρο της Αθήνας. Η περσινή αύξηση αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη μειωμένη προσφορά νέων διαμερισμάτων λόγω έλλειψης οικοπέδων. Έτσι, οι κατασκευαστές κρατούν ψηλά τις τιμές και τις αυξάνουν ανάλογα με τη ζήτηση που έχουν. Βέβαια, αυτό αφορά στα καινούργια σπίτια. καθώς στα παλαιά, δηλαδή 20 ετών και πάνω, η ανοδική τάση τροφοδοτείται από τη ζήτηση από πλευράς οικονομικών μεταναστών οι οποίοι αγοράζουν διαμερίσματα και τα ανακαινίζουν. Υπάρχουν, πάντως, και ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Από το Σύνταγμα μέχρι τα Κολωνάκι και τα Ανάκτορα πολλά ακίνητα είναι μοναδικά, οι αγοραπωλησίες είναι ελάχιστες γιατί απλά κανείς δεν πουλά, ενώ οι τιμές έχουν ξεφύγει από τα όρια.

Στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου με θέα στον Εθνικό Κήπο έχουν πουληθεί διαμερίσματα πάνω από 30.000 ευρώ το τ.μ., ενώ στο Κολωνάκι ότι καινούργιο υπάρχει ξεπερνά τα 10.000 ευρώ/τ.μ. Ανάλογη εικόνα και στου Μακρυγιάννη, εκεί όπου κάποιος πληρώνει τη θέα στον Ιερό Βράχο και τη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής με την έλευση του Μουσείου. Χωρίς? τιμή είναι τα σπίτια στη Δ. Αρεοπαγίτου, ενώ πιο καλές είναι οι τιμές στο Κουκάκι. Επίσης, και η Πλάκα πρόκειται ουσιαστικά για «άβατο» για τους κοινούς θνητούς, διότι τα σπίτια που πωλούνται βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Τέλος, η περιοχή του Μετς και το άλσος Παγκρατίου έχουν τα τελευταία χρόνια «απογειωθεί» και δεν φοβούνται ούτε την κρίση -με τιμές που ξεπερνούν τα 3.500 ευρώ/τ.μ. ή ακόμη και περισσότερο για τα πολύ προνομιούχα διαμερίσματα.

2 Οι ακριβές περιοχές των βορείων προαστίων, όπως η Φιλοθέη και το Ψυχικό, είδαν τις τιμές να αντέχουν στις πιέσεις της κρίσης. Ο βασικός λόγος είναι ότι πρόκειται για «ιδιαίτερες» γειτονιές στις οποίες όταν κάποιος αποφασίσει να πουλήσει δεν το κάνει επειδή έχει ανάγκη από χρήματα, επομένως δεν ξεπουλά. Επίσης, οι αγοραστές είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου και δίνουν όσο όσο εάν θέλουν να μείνουν εκεί.

Τέλος, δεν κτίζονται πια οικοδομές, οπότε δεν υπάρχει προσφορά, με αποτέλεσμα τα καινούργια σπίτια να πωλούνται πάνω από 6.000 ευρώ/τ.μ. και να φτάνουν τις 15.000 ευρώ/τ.μ.

3 Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας που κράτησαν άμυνα πέρυσι και συνεχίζουν φέτος θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι κυρίως νησιά με πολλούς μόνιμους κατοίκους και αρκετό τουρισμό, οπότε υπάρχει πάντα πελατεία στην κτηματαγορά. Είναι, επίσης, νομοί όπου μετά το 2004 δεν καταγράφηκε εκρηκτική αύξηση της οικοδόμησης, επομένως η προσφορά κρατήθηκε σε κανονικά επίπεδα.

Οι εργολάβοι δεν πιέζονται να πουλήσουν, αφού δεν έχουν μεγάλο απόθεμα, ενώ υπάρχει πάντα ικανοποιητικό ενδιαφέρον των αγοραστών για διαμερίσματα που δεν πωλούνται πανάκριβα και έχουν κρατήσει τις τιμές στα επίπεδα κάτω των 2.000 ευρώ/τ.μ.

Τα ακριβά
Κύριο χαρακτηριστικό των ακριβών προαστίων της Αθήνας είναι τα μεγάλα σπίτια, διαμερίσματα και μονοκατοικίες. Για παράδειγμα, σε Φιλοθέη και Ψυχικό το μέσο ακίνητο είναι στα 175 τ.μ. όταν στις πιο λαϊκές συνοικίες, όπως στο Παγκράτι και τους Αμπελόκηπους, δεν ξεπερνά τα 77 τ.μ. Για το λόγο αυτό οι αγοραπωλησίες διαφέρουν ανά περιοχή ως προς το ύψος τους.

Η πώληση διαμερίσματος 150 τ.μ. στο Ψυχικό γίνεται στα επίπεδα των 800 χιλιάδων ευρώ και πάνω, ενώ αντίστοιχο διαμέρισμα στο Παγκράτι πωλείται τρεις φορές πιο κάτω.

Πρόσκαιρη αναζωπύρωση λόγω αντικειμενικών
Ανάκαμψη από τα μέσα του 2012

Δεν βλέπουν φως στο τούνελ της κτηματαγοράς οι ειδικοί, οι οποίοι επισημαίνουν ότι ακόμη και μία πρόσκαιρη ανάκαμψη εξαιτίας της επικείμενης αύξησης των αντικειμενικών αξιών δε θα φέρει ισορροπία στην αγορά. Μάλιστα, πολλοί δε διστάζουν να προβλέψουν έξοδο από την κρίση και αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος μετά από δύο χρόνια, δηλαδή από το β’ εξάμηνο του 2012.

Η συσσώρευση υποψήφιων αγοραστών την τελευταία τριετία, οι ελπίδες για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σε 2 - 3 χρόνια, αλλά και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται εξαιτίας της υποχώρησης των τιμών είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για την ανάκαμψη, όποτε αυτή έλθει. Αυτό, πάντως, που εκτιμούν μεσίτες και κατασκευαστές είναι ότι τους επόμενους μήνες θα γίνουν αγοραπωλησίες ακινήτων επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να προλάβουν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η οποία θα συμπαρασύρει φόρους και τέλη. Κυρίως θα υπάρξουν συμφωνίες στις ακριβές περιοχές όπου το κόστος είναι μεγάλο, αλλά και σε πολλές φθηνές όπου αναμένεται να γίνουν αναπροσαρμογές των αξιών πάνω από 80%-100%.

Όμως, η έλλειψη χρημάτων, οι κλειστές κάνουλες των τραπεζών και -το κυριότερο- η κακή ψυχολογία των πολιτών σε ό,τι αφορά το οικονομικό τους μέλλον βάζουν «φρένο» στην ανάκαμψη.

Γι’ αυτό και οι ειδικοί δεν περιμένουν σε καμία περίπτωση οι αγοραπωλησίες να ξεπεράσουν τις 50.000 - 60.000 πανελλαδικά.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι γίνεται, αν βρισκόμαστε μέσα στο αμάξι μας; Υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθούμε από κεραυνό; Η απάντηση στο ερώτημα είναι: εξαρτάται!
Όταν χτυπήσει ο κεραυνός τα ηλεκτρόνια απωθούνται μεταξύ τους και έχουν την τάση να διατρέχουν περιμετρικά την εξωτερική μεριά ενός μεταλλικού αντικειμένου(πχ αυτοκίνητο) όταν το διαπερνούν.
Ακόμα και αν αγγίξετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου καθώς το χτυπά κεραυνός, όλο το ηλεκτρικό φορτίο θα "περνά από την εξωτερική επιφάνεια και εσείς δεν θα νιώσετε το παραμικρό. Για τη δική σας ασφάλεια όμως, μην το προσπαθήσετε ποτέ, γιατί δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα φτιαγμένα από μέταλλο. Πολλά έχουν πλαστικά μέρη ή μικρο ίνες. Επίσης μερικά μέρη του αυτοκινήτου όπως διακόπτες και χερούλια, μπορεί να είναι απευθείας συνδεδεμένα με το εξωτερικό με αποτέλεσμα να περάσει το ηλεκτρικό φορτίο στο σώμα σας! Πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ασφαλείς κλωβούς που αποτρέπουν ηλεκτροπληξία. Δεν τεστάρονται όμως για τέτοιου είδους φθορές σε αντίθεση π. χ. με τα crash-test...
Γενικά μέσα σε ένα μεταλλικό αυτοκίνητο αν αποφύγετε να πιάνετε τα χερούλια, τους διακόπτες κτλ. θα είστε απόλυτα ασφαλείς κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Έλεγχοι στα σχολικά

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συγκροτούνται από τη Τροχαία συνεργεία ελέγχου σχολικών λεωφορείων ενώ παράλληλα, στις 13 Σεπτεμβρίου θα διανείμει σε μαθητές των δημοτικών σχολείων έντυπα κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος, κατά τη διανομή των οποίων αξιωματικοί και τροχονόμοι θα δίνουν συμβουλές σε παιδιά και γονείς για τη χρήση των διαβάσεων πεζών, των πεζοδρομίων, τη συμμόρφωση με τους φωτεινούς σηματοδότες, κλπ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, αξιωματικοί της Τροχαίας θα πραγματοποιούν διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής και προληπτικούς ελέγχους στα λεωφορεία που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές εκδρομές.

Συμβουλές για γονείς και οδηγίες για οδηγούς

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Τροχαίας συμβουλεύει τους γονείς να αναζητούν την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί τους, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο, η οποία δεν είναι πάντα η πιο σύντομη. Όταν καταλήξουν στην πιο ακίνδυνη διαδρομή, προτείνεται να τη διανύσουν πολλές φορές με το παιδί τους, ώστε να αποτυπωθεί σωστά.

Επίσης, πρέπει να κρατούν πάντα από το χέρι το παιδί τους, που είναι αναγκαίο να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου. Και να έχουν κατά νου ότι, ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα φωσφορίζοντα αυτοκόλλητα, βοηθούν στους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα στην παρουσία του στο δρόμο.

Οι δε οδηγοί και ιδιοκτήτες σχολικών ή τουριστικών λεωφορείων, που μισθώνονται με σκοπό τη μεταφορά μαθητών, θα πρέπει να μεριμνούν για τα εξής:


*Κατοχή από τους οδηγούς αδείας οδήγησης Δ΄Κατηγορίας

*Χρήση ζωνών ασφαλείας

*Τήρηση ωραρίου εργασίας οδηγών

*Ασφαλιστική κάλυψη του οχήματος και των επιβατών

*Κατοχή Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ)

*Τοποθέτηση πινακίδας (εμπρός και στο πίσω μέρος του λεωφορείου) με την ένδειξη «ΣΧΟΛΙΚΟ»

*Τοποθέτηση συσκευής ταχογράφου

*Ύπαρξη Φαρμακείου, Πυροσβεστήρα και Τριγώνου Ασφαλείας

*Χρόνος κυκλοφορίας οχήματος για τα τουριστικά λεωφορεία

*Μεταφορά του προβλεπόμενου αριθμού μαθητών (όχι υπεράριθμοι)

*Ύπαρξη συνοδού

*Κατάσταση ελαστικών
news247

Έρχονται νέες περικοπές για δημοσίους υπαλλήλους

Εκτός από τους υψηλούς φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης, θύματα των μειωμένων εσόδων του φετινού προϋπολογισμού μπορεί να πέσουν, δεύτερη συνεχή χρονιά, οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η κυβέρνηση, πιεζόμενη από την τρόικα των επιτηρητών να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού ώστε να «πιάσει» τους στόχους, εστράφη προς το πετρέλαιο θέρμανσης και τη «λύση» της εξίσωσης των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης.
Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας όμως, που βρίσκεται στην Ελλάδα από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας και αποτελεί τον προπομπό των ελεγκτών που φθάνουν αύριο Δευτέρα, έχουν μαρκαρισμένο με κόκκινο μολύβι το κονδύλι των 19 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού που κατευθύνεται για τους μισθούς του Δημοσίου. Θεωρούν δηλαδή ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ποσό, αφού ξεπερνά το 8% του ΑΕΠ.

Ετσι, παρά τη φετινή περικοπή των δώρων και επιδομάτων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, υποδεικνύουν και πάλι τη μισθολογική δαπάνη ως πηγή εξοικονόμησης πόρων στο βαθμό που τα έσοδα υστερούν έναντι του στόχου (3,5 δισ. σε επίπεδο έτους με βάση τα έως τώρα στοιχεία).

Η κυβέρνηση, εκτός από την ενιαία αρχή πληρωμής των δημόσιων υπαλλήλων κάτι που είναι εφικτό μετά την απογραφή (ή θα επεκταθεί και για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και τις δημόσιες επιχειρήσεις), έχει αναλάβει μέσω μνημονίου και την υποχρέωση για καθιέρωση νέου ενιαίου μισθολόγιου στον δημόσιο τομέα.

Εξίσωση

Οι υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα θα λαμβάνουν την ίδια αμοιβή, ανεξαρτήτως υπηρεσίας, όπου είναι τοποθετημένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι αμοιβές θα περιοριστούν στα ελάχιστο δυνατό επίπεδο. Ακολούθως, τα επιδόματα θα ομογενοποιηθούν και θα είναι ενιαία αναλόγως της υπηρεσίας. Δεν θα λαμβάνουν, επί παραδείγματι, άλλα οι υγειονομικοί των νοσοκομείων και οι συνάδελφοί τους στο ΙΚΑ (πάντα για πλήρες ωράριο και αποκλειστική απασχόληση).

Πρακτικά μέσα από την καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει τις αμοιβές των δημόσιων υπαλλήλων που ξεπερνούν το «σύνηθες ύψος». Δηλαδή, θα επιχειρηθεί «κούρεμα» των μισθών έτσι ώστε να εξαλειφθούν ανισότητες. Επομένως εξίσωση στο κατώτατο δυνατό επίπεδο, αντί για αναβάθμιση των αμοιβών όσων σήμερα δεν λαμβάνουν επιδόματα.

Ουσιαστικά, λόγω ύφεσης και μη αναδιάρθρωσης των εισπρακτικών μηχανισμών, οι δημόσιοι υπάλληλοι υποδεικνύονται ως πειραματόζωα από τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να περικόψει εκ νέου μισθούς και επιδόματα για να ισοφαρίσει έτσι τα έσοδα και να πιάσει το στόχο του ελλείμματος (8,1% του ΑΕΠ φέτος). Εξάλλου, όπως η κυβέρνηση έχει με το αναθεωρημένο μνημόνιο την ευχέρεια να αντικαθιστά τις πηγές αύξησης των εσόδων με άλλα -ισομερούς απόδοσης (φορολογικά) μέτρα- έτσι στη θέση των εισπράξεων που υστερούν σημαντικά μπορεί να επιβάλει περικοπές στις πληρωμές και τις μεταβιβάσεις από τον προϋπολογισμό. Να περάσει, δηλαδή, από το σκέλος των εσόδων σε αυτό των δαπανών.

Να σημειωθεί ότι φέτος, με την υπογραφή του μνημονίου, οι 776.000 δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεώθηκαν σε περικοπή των επιδομάτων κατά 10% και, ακολούθως, καταργήθηκαν τα δώρα και το επίδομα αδείας.

Στη θέση αυτών προβλέφθηκε ετήσιο επίδομα 1.000 ευρώ για τους υπαλλήλους εκείνους που οι μηνιαίες αποδοχές δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ μεικτά.
enet

ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.


Κάντε κλικ στον πίνακα
Στοιχεία ΟΟΣΑ
πηγή:γάτος μαύρος

ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας: Τοποθετήσεις Δασκάλων από διάθεση ή άλλο ΠΥΣΠΕ 12/9/2010 (Νέο)

Δείτε εδώ