RSS

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Φοροδιαφυγή: Οι «πρόθυμοι» ας το ξανασκεφτούν

Για ποιους λόγους πρέπει να μπουν σε δεύτερες σκέψεις όσοι ετοιμάζονται για καταγγελίες
Όσοι ετοιμάζονται να καταγγείλουν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα που φοροδιαφεύγουν, έχοντας ως βασικότερο κίνητρο την αμοιβή που υπόσχεται το Δημόσιο, καλύτερα να μπουν σε δεύτερες σκέψεις.
Κι αυτό για δύο απλούς λόγους. Πρώτον, διότι θα λάβουν την αμοιβή τους (1/10 του επιβληθέντος προστίμου) όχι μόλις πιστοποιηθεί η φορολογική παράβαση, αλλά όταν το δημόσιο εισπράξει τα πρόστιμα από τον φοροδιαφεύγοντα.
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί νομότυποι τρόποι για να αποφύγει κανείς την καταβολή του προστίμου (π.χ. κήρυξη πτώχευσης), ιδίως όταν πρόκειται για κομπίνες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, την καταπολέμηση των οποίων στοχεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Ο καταγγέλλων, δηλαδή, παρότι θα έχει συμβάλει στην αποκάλυψη φορολογικής παράβασης, δεν θα εισπράξει την αμοιβή του, επειδή δεν εισέπραξε το δημόσιο το πρόστιμο.
Βέβαια, θα του μείνει η «ρετσινιά» της συνεργασίας με τις αρχές, κι έτσι ερχόμαστε στον δεύτερο λόγο, για τον οποίο χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να μάθουν ποιος ήταν ο «πρόθυμος» συνεργάτης των αρχών-με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται.
Όσον αφορά στην αμοιβή για πιστοποίηση δωροδοκίας υπαλλήλου φορολογικής ή τελωνειακής αρχής, και σ’ αυτήν την περίπτωση καταβάλλεται στον καταγγέλλοντα μετά την είσπραξη από το δημόσιο της χρηματικής ποινής, που έχει επιβληθεί στον επίορκο υπάλληλο. Απλώς υπενθυμίζουμε ότι στις πολύ μεγάλες απάτες, οι επίορκοι υπάλληλοι έχουν προκαταβολικά φροντίσει να αδυνατούν να πληρώσουν οποιοδήποτε πρόστιμο, όταν έρθει η «κακιά» στιγμή.
Μολονότι δεν πιστεύουμε ότι οι καταγγελίες είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ιδίως στις δύσκολες μέρες που έρχονται, για να μην μείνει κενό γράμμα η όποια καλή πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, ας προχωρήσει στην εξής απλή τροποποίηση: Η αμοιβή για τους «πρόθυμους» να καταβάλλεται με την πιστοποίηση της φοροδιαφυγής και όχι με προϋπόθεση την είσπραξη από πλευράς δημοσίου.

Από το voria.gr

Τι απαντά το ΔΝΤ στα αγωνιώδη ερωτήματα των Ελλήνων

To ΔΝΤ θέτει τα ακόλουθα κρίσιμα ερωτήματα και απαντά σε αυτά:

1. Ποια είναι η φύση της κρίσης στην Ελλάδα; Γιατί χρειάζεται το πρόγραμμα;

Η Ελλάδα είναι πολύ χρεωμένη και έχει χάσει περίπου το 25% της ανταγωνιστικότητάς της από τότε που υιοθέτησε το Ευρώ. Στο τέλος του 2009 το γενικό δημόσιο έλλειμμα είχε φθάσει στο 13,6% του ΑΕΠ, ενώ το δημόσιο χρέος είχε αυξηθεί στο 115% του ΑΕΠ. Το χρέος σαν μέρος του ΑΕΠ θα συνεχίζει να αυξάνεται και θα φθάσει στο 150% του ΑΕΠ το 2013, πριν αρχίσει να μειώνεται.

Στα προηγούμενα χρόνια αυξήθηκαν οι δαπάνες του Ελληνικού δημόσιου τομέα, ενώ μειώθηκαν τα έσοδα. Μετά ακολούθησε η παγκόσμια ύφεση, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και την αύξηση της ανεργίας. Αυτό επιδείνωσε τη δημοσιονομική κατάσταση.
Το κόστος χρηματοδότησης της Ελλάδας αυξήθηκε γρήγορα, επιδεινώνοντας το ήδη υπάρχον βάρος από το χρέος. Για να σταματήσει αυτή τη χιονοστοιβάδα, η Ελληνική Κυβέρνηση κατάλαβε ότι η μόνη βιώσιμη επιλογή ήταν ένα ισχυρό οικονομικό πρόγραμμα.

2. Ποια είναι μερικά από τα πιο σημαντικά μέτρα του προγράμματος;

Είναι απαραίτητο να υπάρξει μια δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο, ώστε το βάρος της προσαρμογής να μοιραστεί από όλα τα κοινωνικά επίπεδα. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει επίσης τη χάραξη αναπτυξιακών πολιτικών για την αναμόρφωση ζωτικών τομέων, όπως της φορολογίας, της αγοράς εργασίας, του τομέα υγείας και της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών. Αυτά τα μέτρα θα καταστήσουν την οικονομία πιο ανταγωνιστική, με μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματική, πράγμα που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των αγορών. Ο απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία μιας πιο δυναμικής και διαρκούς ανάπτυξης.

Επί της δημοσιονομικής πολιτικής, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ισχυρά μέτρα –πολλά από αυτά είναι ενισχυμένα προκαταβολικά- για τη δραστική μείωση των κυβερνητικών δαπανών και την αύξηση των εσόδων, καθώς και σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα.
Τα δημοσιονομικά μέτρα περιλαμβάνουν: μείωση των μισθών και συντάξεων του δημόσιου τομέα – κάτι που ήταν αναπόφευκτο δεδομένου ότι αυτά τα δύο στοιχεία από μόνα τους αποτελούν το 75% των συνολικών (άτοκων) δημοσιών δαπανών στην Ελλάδα. Η αύξηση των παροχών στην Ελλάδα ήταν ανέκαθεν πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και μια από τις κύριες επιβαρύνσεις του προϋπολογισμού. Θα αυξηθούν επίσης τα έσοδα (π.χ. από αύξηση του ΦΠΑ και ορισμένων έμμεσων φόρων, καθώς και από προσπάθειες για τη βελτίωση συλλογής φόρων).

3. Το εύρος των προϋποθέσεων του Ελληνικού προγράμματος αποτελεί επιστροφή σε πιο παραδοσιακά μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ του παρελθόντος;

Όχι. Υπάρχουν τρείς βασικές διαφορές:
Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε δύο κύρια προβλήματα της Ελλάδας: υψηλό χρέος και έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Οι προϋποθέσεις επικεντρώνονται κυρίως σ’ αυτά τα δύο θέματα.
Οι Ελληνικές Αρχές έχουν υψηλό βαθμό δυναμικότητας και ηγεσίας και είναι δικό τους πρόγραμμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων, που είναι στοιχείο ζωτικής σημασίας για την εφαρμογή του.

Δεν θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της;

Συμφωνούμε με τις Αρχές ότι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους δεν είναι προς το συμφέρον τους, ούτε πιστεύουμε ότι είναι προς το ευρύτερο συμφέρον της Ευρωζώνης και πέραν αυτής.

Η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους δεν αποτελεί πανάκεια:
Δεν βοηθάει τη δυνατότητα της Ελλάδας να αναπτυχθεί. Το είδος των
δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που δρομολογούνται με το Κυβερνητικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να κάνει ακριβώς αυτό – να χαμηλώσει το κόστος, να κάνει την αγορά εργασίας πιο ευέλικτη και να βελτιώσει το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον.

Ο ιστός των οικονομικών και πολιτικών εσωτερικών συνδέσεων –περιλαμβανομένων των Ελληνικών ομολόγων που κρατούνται από ένα ευρύ φάσμα επενδυτών και δημόσιων οργανισμών – περιπλέκει σημαντικά τις εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με το πρόγραμμα που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση. Οποιεσδήποτε βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις μιας επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους πρέπει να σταθμισθούν με τις μεταδοτικές επιπτώσεις.

Η μεγαλύτερη προσαρμογή στην Ελλάδα απαιτείται για την εξάλειψη του μεγάλου κύριου ελλείμματος (το καθαρό έλλειμμα της καταβολής επιτοκίων). Αυτό είναι το κύριο θέμα για την Ελλάδα και όχι το επίπεδο του χρέους.

Η συνετή διαχείριση του χρέους αποτελεί μέρος του κυβερνητικού προγράμματος. Η Ελληνική κυβέρνηση εκσυγχρονίζει τη στρατηγική της για τη διαχείριση του χρέους και τα μέσα για τη διασφάλιση επαρκούς διαχείρισης του κινδύνου, ενώ θα διερευνηθεί το εύρος μιας συντονισμένης εθελούσιας συμφωνίας περιστροφής (του χρέους) με τις ομάδες των επενδυτών.

5. Τι γίνεται για να αυξηθούν τα έσοδα;

Τα πρόσθετα καθορισμένα φορολογικά μέτρα ανέρχονται στο 4% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση προτείνει μέτρα για την αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος, περιλαμβάνοντας μια προοδευτική φορολογική κλίμακα για όλες τις πηγές εισοδήματος, φορολογία ειδών πολυτελείας, υψηλότερους φόρους για τους εύπορους και υψηλότερους φόρους στα προϊόντα καπνού και στα οινοπνευματώδη.

Οι ενέργειες της κυβέρνησης θα στηριχθούν στις τρέχουσες προσπάθειες για την ενίσχυση της διαχείρισης εσόδων και στη μείωση της φοροδιαφυγής –που στραγγίζουν σημαντικά τα χρηματοοικονομικά του δημοσίου και αποτελούν πηγή αδικίας για την Ελληνική κοινωνία.

6. Γιατί χρειάζεται να αυξηθεί ο ΦΠΑ;

Αν και η έμφαση του Κυβερνητικού προγράμματος είναι επικεντρωμένη στη μείωση των δαπανών και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων είναι εξίσου ουσιαστικής σημασίας για την σταθεροποίηση των δημοσιονομικών χρηματοοικονομικών. Η κυβέρνηση έχει προτείνει μια σειρά φορολογικών μέτρων με σκοπό να απλώσει το βάρος της προσαρμογής πιο δίκαια. Η βάση του ΦΠΑ θα διευρυνθεί και θα αυξηθούν το ποσοστά. Αυτό θα συμπληρωθεί από άλλα φορολογικά μέτρα, για παράδειγμα σε τομείς όπου οι έμμεσοι φόροι είναι χαμηλότεροι από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

7. Οι εύποροι θα πληρώσουν φόρους και θα φορολογηθούν υψηλότερα;

Ναί. Η φοροδιαφυγή, ιδιαίτερα από τις ομάδες υψηλού εισοδήματος, είναι αχαλίνωτη. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να την αντιμετωπίσει με τη βοήθεια ισχυρών μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και με σθεναρή ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης. Επιπρόσθετα, τα μέτρα για τη συλλογή φόρων από τις ομάδες υψηλού εισοδήματος θα περιλαμβάνουν μια αύξηση της φορολογίας για τα ελεύθερα επαγγέλματα, αύξηση της φορολογίας στα είδη πολυτελείας και μια προσωρινή προσαύξηση (φορολογίας) σε επιχειρήσεις υψηλού κέρδους και σε περιουσίες μεγάλης αξίας. Ο γενικός σκοπός της κυβέρνησης είναι η να κάνει το φορολογικό σύστημα πιο δίκαιο.


8. Πόσες περικοπές του προϋπολογισμού ζητούνται;

Οι καθορισμένες περικοπές των δαπανών θα αποδώσουν οικονομίες της τάξεως του 5,2% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση προτείνει κυρίως μέτρα που θα ευθυγραμμίσουν την Ελλάδα με άλλες πιο ανταγωνιστικές οικονομίες. Οι δύο πρόσθετοι μηνιαίοι μισθοί –οι αποκαλούμενοι «13ος και 14ος» - δεν μπορούν να διατηρηθούν και δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες. Επίσης, η χαμηλή ηλικία συνταξιοδότησης, που αρχίζει γύρω στα 50 για ορισμένες ομάδες, δεν συμβαδίζει με την προσδοκώμενη διάρκεια ζωής.

9. Θα βλάψει το πρόγραμμα τον πιο ευάλωτο κόσμο;

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους από τις συνέπειες της ύφεσης. Για παράδειγμα, δεν θα περικοπούν οι βασικές συντάξεις και τα μέσα στήριξης των οικογενειών. Επιπλέον, θα αναθεωρηθούν οι στόχοι των κοινωνικών δαπανών για να ενισχυθεί το δίχτυ ασφαλείας για τους πιο ευάλωτους. Το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα θα περιλαμβάνει συντάξεις με μελετημένες βάσεις των μέσων διαβίωσης για πολίτες με μεγαλύτερη ηλικία από αυτή της κανονικής συνταξιοδότησης, ώστε να παρασχεθεί ένα σημαντικό δίχτυ ασφαλείας που να συμβαδίζει με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα.

10. Γιατί πρέπει να περικοπούν οι μισθοί στο δημόσιο (και να εξαλειφθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός);

Οι προηγούμενες αυξήσεις των μισθών ήταν μεγαλύτερες από τις αυξήσεις της παραγωγικότητας και σαν μερικό αποτέλεσμα, η Ελλάδα έχασε την ανταγωνιστικότητά της. Μετά την υιοθέτηση του Ευρώ, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας μειώθηκε κατά 25%, δυσχεραίνοντας την ανάπτυξη και κάνοντας αναγκαστική τη χρηματοδότηση των εισαγωγών με εξωτερικό χρέος. Επιπρόσθετα στο πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα, η εξάλειψη των πρόσθετων μισθών στο δημόσιο τομέα θα βοηθήσει στον περιορισμό και τη μείωση του μισθολογικού κόστους της οικονομίας στο σύνολό της και θα κάνει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική.

Οι αρχές αναγνωρίζουν ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα έχει γίνει υπερβολικά μεγάλος και ακριβός για την οικονομία. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν σαφή δεδομένα για τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει το μέγεθός του, να τον κάνει πιο ευκίνητο και να τον κατευθύνει προς την παροχή καλύτερων υπηρεσιών.

11. Γιατί αυξάνεται η ηλικία συνταξιοδότησης;

Η ηλικία συνταξιοδότησης για ορισμένες ομάδες αρχίζει στα 50 και δεν συμβαδίζει με την αναμενόμενη διάρκεια ζωής στην Ελλάδα, ενώ δεν συμβαδίζει επίσης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Με δεδομένο αυτό η μικρή ηλικία συνταξιοδότησης μαζί με τις γενναιόδωρες καλύψεις στα τελευταία εισοδήματα, έχει επιβαρύνει υπερβολικά τα δημόσια χρηματοοικονομικά της Ελλάδας.

Οι προβολές μελλοντικής αύξησης του κόστος των παροχών, όπως της κοινωνικήςασφάλισης με τους τρέχοντες κανονισμούς στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε. Υπάρχουν μόνιμα ελλείμματα στον προϋπολογισμό τα οποία υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του συνολικού ταμείου κοινωνικής ασφάλισης.

12. Μ’ αυτές τις περιστολές, γιατί χρειάζεται επίσης το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων;

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια διπλή δυσκολία. Έχει σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα με ελλείμματα και δημόσιο χρέος που είναι πάρα πολύ υψηλά, και έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Και τα δύο πρέπει να αντιμετωπισθούν, ώστε να εισέλθει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

Πρώτον, τα χρηματοοικονομικά της κυβέρνησης πρέπει να είναι βιώσιμα. Αυτό απαιτεί τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και τον προσανατολισμό της αναλογίας χρέους προς ΑΕΠ σε φθίνουσα τροχιά. Επειδή οι μισθοί και οι κοινωνικές παροχές αποτελούν το 75% των κυβερνητικών δαπανών, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειωθεί το κόστος των μισθών και των συντάξεων του δημοσίου. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για ελιγμούς όσον αφορά στη δημοσιονομική ενοποίηση.

Δεύτερον, η οικονομία πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστική. Αυτό σημαίνει πολιτικές και μεταρρυθμίσεις για την προώθηση της ανάπτυξης και για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες για όλους. Αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να περιορισθεί ο πληθωρισμός κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, περιλαμβάνοντας το πάγωμα των μισθών και του εργατικού κόστους, ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει ανταγωνιστικές τιμές.

13. Με χαμηλότερα εισοδήματα και τελματωμένη οικονομία, πώς θα ξαναρχίσει να αναπτύσσεται η Ελλάδα;

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης αναγνωρίζει και λαμβάνει υπόψη του ότι η δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή θα έχει αρχικά αρνητική επίπτωση στην ανάπτυξη. Αλλά με την αποτελεσματική εφαρμογή των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών πολιτικών, καθώς και με την υποστήριξη από τον Ελληνικό λαό, η οικονομία θα βρεθεί σε πολύ καλύτερη θέση για τη δημιουργία υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης και θέσεων εργασίας σε σύγκριση με το παρελθόν.

14. Ποια θα είναι η επίπτωση στην ανεργία;

Λόγω της κρίσης, η ανεργία είναι ήδη υψηλή, περίπου στο 10%. Αρχικά θα υπάρξει μια αύξηση της ανεργίας και τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα –η ανεργία μπορεί να φθάσει περίπου στο 15%. Όμως, όταν ενεργοποιηθούν τα ισχυρά μεσοπρόθεσμα δημοσιονομικά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που προωθούν την παραγωγικότητα, η οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική, διαφανής και αποδοτική. Με την επιστροφή της εμπιστοσύνης, η Ελλάδα θα εξέλθει από αυτή την εμπειρία σε καλύτερη κατάσταση από πριν, η ανάπτυξη θα επιστρέψει και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

15. Είναι σταθερός ο τραπεζικός τομέας;

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι ικανοποιητική. Είναι ένα παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα που δεν εκτέθηκε στα τοξικά προϊόντα που απείλησαν κάποια άλλα τραπεζικά συστήματα. Ο σκοπός των Αρχών με το πρόγραμμα αυτό είναι να διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες θα διατηρήσουν επαρκή κεφάλαια και ότι θα έχουν επαρκή πρόσβαση σε ρευστότητα, περιλαμβάνοντας έκτακτες ευκολίες. Το νέο Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας – με κεφάλαια 10 δισεκατομμυρίων Ευρώ- που δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα, θα διασφαλίσει ένα ασφαλές επίπεδο τραπεζικού μετοχικού κεφαλαίου ακόμη και σε δυσμενείς συνθήκες. Η επέκταση των υπαρχόντων ευκολιών στήριξης της κυβέρνησης, καθώς και η απόφαση της ΕΚΤ να διευκολύνει την πρόσβαση αναχρηματοδότησης θα κατευνάσουν τις ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση.

voria.gr

Βάλτε password στο ασύρματο δίκτυο, αλλιώς... πρόστιμο!

Απόφαση δικαστηρίου της Γερμανίας ορίζει πως οι ιδιοκτήτες ασύρματων δικτύων WiFi - είναι υποχρεωμένοι να κλειδώνουν την πρόσβαση με κωδικό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο της τάξης των 100€.
Η απόφαση προήλθε μετά από μήνυση μουσικού εναντίον ιδιοκτήτη ασύρματης σύνδεσης, με το δικαιολογητικό πως εκείνος φταίει που επέτρεψε σε τρίτους να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο του, για να κατεβάσουν παράνομα έργα του.. πρώτου.
Το δικαστήριο δεν καταδίκασε τον ιδιοκτήτη της σύνδεσης, καθώς διαφωνεί με αυτή τη συλλογιστική. Η δήλωση που έγινε ήταν "οι ιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν την ασύρματη σύνδεση τους ώστε να είναι βέβαιοι πως είναι κλειδωμένη και δεν χρησιμοποιείται από τρίτους για παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας".
Εν τέλει, η χρυσή τομή βρέθηκε στο να υποχρεωθούν οι κάτοχοι ασύρματων δικτύων να τα κλειδώνουν, για να μην φθάνουν άλλες τέτοιες υποθέσεις στα δικαστήρια.

από TreloKouneli

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΣΕΕ,ΕΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ,ΣΕΒ

Ούτε ανάσα δε θα μας αφήσει να πάρουμε η κυβέρνηση, χτυπώντας αλύπητα με νομοσχέδια και ανατροπές. Πριν καλά – καλά ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους, ο Α. Λοβέρδος έστειλε επιστολή σε ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΒ με την οποία τους καλεί να κάτσουν στο τραπέζι, αυτή τη φορά για τους μισθούς.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για νέες ανατροπές όπως μείωση μισθών, ψαλίδι στις αποζημιώσεις λόγω απολύσεων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατώτερα ημερομίσθια για τους νεοπροσλαμβανόμενους, αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας, τετραήμερα ή και λιγότερο με περικοπές μισθών, εργασιακές σχέσεις – λάστιχο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εργοδοτών.

Βαρύ το μενού για τους κοινωνικούς εταίρους, εκτός του ΣΕΒ που χαίρεται στην αναμπουμπούλα. Για να δούμε το καλοκαίρι θα είναι τόσο θερμό ή από φθινόπωρο όπως έχουμε ξαναγράψει θα έλθει η κοινωνική έκρηξη λόγω συσσωρευμένης οργής;
Antinews

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ


Τρεις μαθητές σε δύο εξεταστικά κέντρα της Ρόδου (στο γενικό λύκειο Ιαλυσσού και στο γενικό λύκειο Ρόδου) εντοπίστηκαν να επιχειρούν να αντιγράψουν τις απαντήσεις θεμάτων, μέσω κινητών ή από σκονάκι.
Στην περίπτωση του ενός με το κινητό συνεργάστηκε μαζί του και η καθηγήτρια που του έκανε ιδιαίτερο μάθημα. Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εξετάσεων Δωδεκανήσου ενημέρωσε για το περιστατικό την Εισαγγελία Ρόδου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιαλυσού.
Στο ίδιο ΓΕΛ μαθητής είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, παραβιάζοντας τους κανονισμούς. Στο ΓΕΛ Ρόδου ο επιτηρητής έπιασε μια μαθήτρια με σκονάκι
Τα γραπτά των τριών μαθητών μηδενίστηκαν.

Από enet

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΒΑΣΚΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΗ


Ισχυρό πλήγμα στην ΕΤΑ κατάφερε η γαλλική αστυνομία με τη σύλληψη του «κορυφαίου ηγέτη» των Βάσκων αυτονομιστών και πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στην Ισπανία, Μικέλ Καμπικόιτζ Καρέρα Σαρόμπε. Ο διαβόητος Ατά συνελήφθη χθες από τη γαλλική αστυνομία στην πόλη Μπαγιόν. Μαζί του συνελήφθησαν μία γυναίκα και ένας άνδρας της ίδιας οργάνωσης, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι κατά την έφοδο των αστυνομικών. Κανείς από τους τρεις δεν φέρεται να αντιστάθηκε στη σύλληψη, ενώ στο σπίτι βρέθηκαν και όπλα.
Ο δεύτερος άνδρας, ο 27χρονος Αρκάιτς Αγκουιρεγκαμπίρια ντελ Μπάριο, ήταν το μέλος της ΕΤΑ που καταζητούνταν περισσότερο στη Γαλλία, λόγω της πιθανής συμμετοχής του στον φόνο ενός Γάλλου αστυνομικού, του πρώτου που φέρεται να δολοφονήθηκε από την οργάνωση.
Ο Μικέλ Καρέρα είναι ο πέμπτος στρατιωτικός αρχηγός της ΕΤΑ που συλλαμβάνεται μέσα σε διάστημα δύο ετών.
Όπως δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφράντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, ο γνωστός ως Ατά φέρεται αναμεμειγμένος στις περισσότερες από τις τελευταίες επιχειρήσεις της οργάνωσης.
Από την Ημερησία

Δεν θα εκτελούνται συνταγές άνω των 150 ευρώ που δεν έχουν θεώρηση


"Συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων ασφαλιστικών οργανισμών, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 ευρώ, δεν εκτελούνται από το φαρμακοποιό, εφόσον δεν είναι θεωρημένες από το αρμόδιο όργανο του Φορέα", σύμφωνα με τις διατάξεις...
της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν. 3846/2010, οι οποίες ισχύουν από 11 Μαΐου 2010, ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ, συνταγές που δεν έχουν θεώρηση, σύμφωνα με τα ανωτέρω, στερούν το δικαίωμα είσπραξης της αξίας τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Από το troktiko

PAY ROLL


Σε παρέμβασή του χθες βράδυ στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra ο πρώην υπουργός Χ. Βερελής αποκάλυψε ότι η Siemens εκτός από πολιτικούς και στελέχη οργανισμών είχε και pay roll για δημοσιογράφους!!!

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ...

«Ξαναθυμήθηκα τα πανεπιστημιακά σεμινάριά μου, εν μέσω στρατιωτικής θητείας, σκοπιάς και αγγαρείας! Για σχεδόν ένα δίμηνο επί 2 ή 3 απογεύματα κάθε εβδομάδα μαθαίνω Διαχείριση Κρίσεων και Πρόληψη Ατυχημάτων - πράγματα...
εξαιρετικά χρήσιμα για τη ζωή μου- και βελτιώνω το βιογραφικό μου!». O 28χρονος...
πτυχιούχος ΑΕΙ που επιλέγει την ανωνυμία - «Στρατός είναι και δεν έχω άδεια να μιλήσω», λέει- υπηρετεί σε μονάδα της περιοχής Αφάντου Ρόδου και είναι ένας από τους περίπου 420 στρατιώτες στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που συμμετέχουν από τον περασμένο μήνα στα προγράμματα, τα οποία δίνουν ευκαιρίες για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν στην ευκολότερη είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Πληροφορική (για νέους και προχωρημένους), Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά), Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών είναι τα πρώτα «μαθήματα» με τμήματα των 15-35 σπουδαστών- στρατιωτών αλλά και μονίμων. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία των υπουργείων Άμυνας και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Ευάγγ. Βενιζέλου.
Επιμόρφωση
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και άλλα σκέλη επιμόρφωσης για ενίσχυση των νέων στη μάχη της αγοράς εργασίας μόλις απολυθούν. Ένα από αυτά είναι η επέκταση του αριθμού των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) που λειτουργούν στα στρατόπεδα νεοσυλλέκτων από 5 σε 11. Μπορεί πλέον οι αναλφάβητοι να είναι μόνο 0,1%, οι έχοντες μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό να είναι το 4,4% και οι πτυχι ούχοι φοιτητές σχεδόν το 40% (βλέπε πίνακα), ωστόσο η εξειδίκευση στη σημερινή εποχή είναι απαραίτητη.
Τμήματα επιμόρφωσης οργανώθηκαν σε στρατόπεδα στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, τη Ρόδο, την Κω, τη Σάμο, τη Λήμνο και τη Χίο. Το εκπαιδευτικό προσωπικό ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, το κόστος καλύπτεται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, ενώ τις ημέρες που οι στρατιώτες παρακολουθούν μαθήματα απαλλάσσονται από πρόσθετες υπηρεσίες. «Μετά τη λήξη των σεμιναρίων οι σπουδαστές θα πάρουν πιστοποιητικό», λέει η υπεύθυνη του προγράμματος στη Δωδεκάνησο κ. Αικατερίνη Μοσχούς. Το πιστοποιητικό αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις προσλήψεων δίνει μόρια, ενώ υπάρχει σκέψη για αναγνώριση και από το ΑΣΕΠ.
Τα «χακί» ΚΕΚ
Όσον αφορά τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) των Ενόπλων Δυνάμεων, το υπουργείο Άμυνας προωθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε οι απόφοιτοί τους να λαμβάνουν πρόσθετα μόρια αν επιθυμούν να προσληφθούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ). «Χακί» ΚΕΚ υπήρχαν στη Σπάρτη, τον Πύργο, τη Θήβα, το Λουτράκι και το Καβούρι και τώρα προστέθηκαν στην Πάτρα (ΚΕΤΧ), τη Λαμία (ΚΕΥΠ), την Καλαμάτα (ΚΕΔΒ), τον Σκαραμαγκά (Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος»), τον Βόλο (307 ΤΣΥΑΥ) και το Τατόι (Σχολή Πολέμου Αεροπορίας).
«Το κλίμα στα μαθήματα είναι εξαιρετικό», διαβεβαιώνει ο κ. Στ. Βερνίκος, εκπαιδευτής της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και υπεύθυνος του προγράμματος «Προστατέψτε τον εαυτό σας». Στο μάθημά του στη Ρόδο προσήλθαν στρατιώτες, Επαγγελματίες Οπλίτες και 5 αξιωματικοί. «Το πρόγραμμα φέρνει ένα “φρέσκο αεράκι” στη διαδικασία κατάρτισης των ενήλικων πολιτών ιδιαίτερα, καθώς αφορά στρατευμένους», λέει.
από ΤΑ ΝΕΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ


Ο διαχειριστής του ιστολογίου γιορτάζει και κερνάει ψηφιακή τούρτα, γιατί πραγματική με τη φτώχεια που μας δέρνει είναι απαγορευμένη.
Χρόνια πολλά στους Κωνσταντίνους, τις Κωνσταντίνες και τις Ελένες.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΟΙ ΚΟΥΡΟΙ


Οι κούροι και ο αρχαιοκάπηλος. Από το skitso.biz

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Δέσμη μέτρων της Εθνικής Τράπεζας για διευκόλυνση δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων δανειοληπτών της
Αθήνα : 20/05/2010

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει δέσμη ευνοϊκών μέτρων, με στόχο την διευκόλυνση των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων πελατών της στην αποπληρωμή των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων που έχουν λάβει από αυτήν και των οφειλών τους από πιστωτικές κάρτες της. Τα μέτρα εντάσσονται στις πρωτοβουλίες της Εθνικής Τράπεζας για την στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών στην δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Με τα νέα μέτρα, η Τράπεζα παρέχει την ευχέρεια μείωσης των μηνιαίων δόσεων αποπληρωμής χρεών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων πελατών της, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει κατά το δυνατόν την μείωση που έχει επέλθει στο διαθέσιμο εισόδημά τους.
Το πρόγραμμα διευκολύνσεων προβλέπει τα εξής:

Α. Για δανειολήπτες με στεγαστικά δάνεια στην Εθνική

1. Επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων έως και 12 έτη επιπλέον της εναπομένουσας κανονικής διάρκειάς τους, με μέγιστη συνολική διάρκεια τα 40 έτη, εφόσον το επιτρέπει η ηλικία του δανειολήπτη ή των εγγυητών του δανείου.
Με αυτό το μέτρο μειώνεται η μηνιαία δόση αποπληρωμής του δανείου έως και 20%, ανάλογα με την νέα διάρκεια αποπληρωμής για κάθε πελάτη.
2. Δυνατότητα συνολικής συγκέντρωσης των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας σε ένα νέο δάνειο, με νέα προσημείωση στο ακίνητο για το οποίο έχει δοθεί το στεγαστικό δάνειο.
Το επιτόκιο του νέου δανείου θα είναι ίσο με το euribor προσαυξημένο με το περιθώριο επισκευαστικού δανείου (σήμερα 4%). Έτσι, το νέο επιτόκιο θα είναι σημαντικά μικρότερο από το επιτόκιο πιστωτικών καρτών που κυμαίνεται στην περιοχή του 16% και από το επιτόκιο καταναλωτικών δανείων που κυμαίνεται στην περιοχή του 13%. Ο χρόνος αποπληρωμής του νέου δανείου θα έχει σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια, συνολικά έως 25 έτη.Με αυτό το μέτρο, λόγω του μειωμένου επιτοκίου και του αυξημένου χρόνου αποπληρωμής, ο δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος πελάτης της Εθνικής μπορεί να αξιοποιήσει το ακίνητο που του έχει ήδη χρηματοδοτήσει η Τράπεζα, ώστε να επιτύχει σημαντική μείωση των μηνιαίων δόσεων αποπληρωμής καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών που έχει λάβει από την Εθνική Τράπεζα.

B. Για δανειολήπτες που έχουν μόνο καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες στην Εθνική
1. Για καταναλωτικά δάνεια τακτής λήξης από την Εθνική Τράπεζα δίδεται η δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής τους κατά 50%, με συνολική διάρκεια έως 36 μήνες.
Με το μέτρο αυτό, μειώνεται η μηνιαία δόση του δημοσίου υπαλλήλου ή συνταξιούχου πελάτη της Εθνικής Τράπεζας έως και 40%, ανάλογα με την αρχική διάρκεια αποπληρωμής που είχε το δάνειο.
2. Επιπλέον δίδεται η δυνατότητα μείωσης της μηνιαίας επιβάρυνσης των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων πελατών της Εθνικής Τράπεζας, μέσω της συγκέντρωσης όλων των τρεχουσών οφειλών τους από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε ένα δάνειο, με ή χωρίς την παροχή εμπράγματων εξασφαλίσεων. Ειδικότερα:

2.1 Χωρίς την παροχή εμπράγματων εξασφαλίσεων (προσημείωση), δίδεται η ευχέρεια συγκέντρωσης των οφειλών σε ένα νέο δάνειο με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής 120 μήνες (ανάλογα με το ποσό του δανείου) και επιτόκιο ίσο με το euribor προσαυξημένο κατά 9 μονάδες. Με το νέο δάνειο, οι μηνιαίες δόσεις του πελάτη από τα καταναλωτικά δάνεια μειώνονται έως 30% ενώ οι μηνιαίες δόσεις από τις πιστωτικές κάρτες μειώνονται έως 50%. Το τελικό ποσοστό μείωσης εξαρτάται από την τελική διάρκεια αποπληρωμής του δανείου (*).

2.2 Με την παροχή εμπράγματων εξασφαλίσεων (προσημείωση), δίδεται η ευχέρεια συγκέντρωσης των οφειλών σε ένα νέο δάνειο με μεγίστη διάρκεια αποπληρωμής 180 μήνες (ανάλογα με το ποσό του δανείου) και επιτόκιο ίσο με το euribor προσαυξημένο με περιθώριο 4% σήμερα, ήτοι σημαντικά μικρότερο από το επιτόκιο πιστωτικών καρτών που κυμαίνεται στην περιοχή του 16% και από το επιτόκιο καταναλωτικών δανείων που κυμαίνεται στην περιοχή του 13%.Με το νέο δάνειο, οι μηνιαίες δόσεις του πελάτη από τα καταναλωτικά δάνεια μειώνονται έως 60% και οι μηνιαίες δόσεις από τις πιστωτικές κάρτες μειώνονται έως 70%. Το τελικό ποσοστό μείωσης εξαρτάται από την τελική διάρκεια αποπληρωμής του δανείου.
Όλα τα παραπάνω μέτρα τίθενται σε ισχύ από την Δευτέρα, 31 Μαΐου, και θα ισχύσουν μέχρι και την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010. Λεπτομέρειες γύρω από τις δυνατότητες διευκόλυνσή τους στην αποπληρωμή των δανείων τους, οι πελάτες μπορούν να λαμβάνουν από τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας. Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα επιτόκια επιβαρύνονται με την εισφορά 0,6% του Ν128/75.

(*) Πίνακας διάρκειας αποπληρωμής δανείων συγκέντρωσης οφειλών καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών Εθνικής Τράπεζας

Ύψος δανείου(ευρώ) Μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής δανείου χωρίς εξασφαλίσεις(μήνες)

Έως 5.000 36 - 48
5.001 – 12.000 48 - 72
12.001 – 17.000 60 - 84
17.001 – 25.000 72 - 100
25.001 – 60.000 72 –120

Από την Εθνική Τράπεζα

Η σημερινή συγκέντρωση


Μεγάλη, με παλμό και ειρηνική. Κόντρα στις κασσάνδρες.

Ταμειακές σε περίπτερα, καντίνες, λαϊκές


Σε εγκατάσταση ταμειακών μηχανών για την έκδοση αποδείξεων υποχρεούνται περιπτερούχοι, οι ιδιοκτήτες καντίνας και οι πωλητές αγροτικών προϊόντων.
Eγκύκλιοι που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν πως από την 1η Ιουλίου 2010 οι εκμεταλλευτές περιπτέρων, οι εκμεταλλευτές κινητής καντίνας, αλλά και οι επιτηδευματίες που διαθέτουν λιανικώς στο κοινό εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας, θα υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Την ίδια στιγμή, αποδείξεις θα εκδίδουν από την 1η Οκτωβρίου 2010 και οι πωλητές οπωρολαχανικών, νωπών αλιευμάτων και λοιπών αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στις κινητές λαϊκές αγορές ή πλανοδίως.
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και οι αγρότες που τα προϊόντα παραγωγής τους διατίθενται στις λαϊκές αγορές.
Η διευκρίνιση αυτή ικανοποιεί το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η οποία είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να μην εξαιρέσει από τη φορολόγηση μέσω ταμειακών μηχανών και τους παραγωγούς λαϊκών αγορών.
Θετικά αποτιμά η πλειοψηφία των περιπτερούχων το μέτρο των ταμειακών μηχανών, καθώς θα δώσει την δυνατότητα στα περίπτερα να υπάγονται στις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ αλλά και στα προγράμματα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.
Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, το καθεστώς φορολογήσεως των περίπου 13.500 περιπτέρων, γινόταν μέσω της τήρησης βιβλίων αγορών.

in.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!


Άρθρο έκπληξη στο νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Στο άρθρο, 17 όπως επισήμανε ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ, υπάρχει αναφορά ότι τον έλεγχο για το αν ο εργοδότης κόλλησε τα ένσημα θα τον κάνει ο εργαζόμενος κι όχι το ΙΚΑ!!! Φανταστείτε τον εργαζόμενο να πάει στο ταμείο για οποιοδήποτε ασφαλιστικό ζήτημα και να του απαντήσουν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν σου έχουν κολλήσει ένσημα και ότι πρέπει να το λύσεις το πρόβλημα με τον εργοδότη σου!!! Δεν πλήρωναν ως τώρα κάποιοι τα ένσημα παρά το φόβο του ΙΚΑ, σκεφτείτε τώρα τι θα γίνει...

Η ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πίσω από θορυβώδες σκηνικό με τους μεγαλογιατρούς, τις πισίνες, το Βοσκόπουλο και όποιον άλλον προκύψει προσεχώς, για να κατευνασθεί το λαϊκό αίσθημα, η ωμή πραγματικότητα: Κατσάδα για τα μειωμένα έσοδα. O γ.γ. φορολογικών υποθέσεων Δημήτρης Γεωργακόπουλος επέπληξε τους εφοριακούς, τονίζοντας ότι διαπιστώνεται 5% - 15% υστέρηση εσόδων στις υπηρεσίες της Θεσσαλίας(από το Έθνος).
Έχουμε γράψει επανειλημμένα εδώ ότι οι εντυπωσιασμοί με μεγάλα ονόματα είναι σαν τα θαύματα που κρατούν τρεις ημέρες. Μια επικοινωνιακή τρύπα στο νερό θα γίνει, αν δεν αφήσουν τις φανφάρες και δεν ασχοληθούν σοβαρά και αθόρυβα με τη φοροδιαφυγή. Στις σοβαρές χώρες οι υπηρεσίες δίωξης του οικονομικού εγκλήματος δουλεύουν με σύστημα και μεθοδικότητα και δε βγάζουν τα αποτελέσματά τους στις μεσημεριανές εκπομπές.

ΚΑΛΕΣ



Μπορεί να είμαστε άρρωστοι γαύροι, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να έχει την πλάκα του κι όχι τις ακρότητες. Πολύ πετυχημένα και πολύ γέλιο από τα πρωτοσέλιδα των δυο πράσινων εφημερίδων σήμερα. Κάντε κλικ να τις δείτε καλύτερα.

29 εργατολόγοι στο πλευρό της Ελλάδας

Επιστολή-παρέμβαση για τον τρόπο που καλύπτει ο διεθνής Τύπος τα ελληνικά θέματα και συμπαράστασης στους εργαζομένους απευθύνουν 29 ακαδημαϊκοί του εξωτερικού, οι οποίοι ειδικεύονται στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.
Το γράμμα με τις υπογραφές των εν λόγω ακαδημαϊκών, εκτός από την «Ελευθεροτυπία» και τον «Guardian», όπου δημοσιεύεται σήμερα, έχει σταλεί και στον «Independent» όπου θα δημοσιευθεί σύντομα.
Ενδιαφέρον είχε η επισήμανση των καθηγητών ότι «η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος στο μάτι του κυκλώνα, αλλά πολλές άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, ενδέχεται να βρουν εξίσου τους εαυτούς τους εκτεθειμένους στις επιθέσεις των χρηματιστηριακών κερδοσκόπων».
Αναλυτικά το κείμενο και οι υπογραφές ακολούθως:

«Ως ακαδημαϊκοί στον τομέα των εργασιακών σχέσεων είμαστε πολύ ανήσυχοι σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τον τρόπο κάλυψης των εργατικών κινητοποιήσεων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί ότι οι αντιδράσεις του εργατικού κινήματος προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν ένα χρέος το οποίο ουδέποτε δημιούργησαν.

Σειρά της Βρετανίας

Η απορρύθμιση των αγορών έχει αυξήσει την οικονομική ανασφάλεια και έχει διογκώσει την κοινωνική ανισότητα. Στο πλαίσιο αυτό οι κυβερνήσεις προσπαθούν με απεγνωσμένο τρόπο να αποκαταστήσουν την αυτοπεποίθηση των θεσμικών επενδυτών αντί να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την αυτοπεποίθηση των πολιτών στη δημοκρατία. Η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος στο μάτι του κυκλώνα, αλλά πολλές άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, ενδέχεται να βρουν εξίσου τους εαυτούς τους εκτεθειμένους στις επιθέσεις των χρηματιστηριακών κερδοσκόπων.

Με το παρόν γράμμα δηλώνουμε ότι υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού εργατικού και κοινωνικού κινήματος να αντιπαλέψει τα δρακόντεια μέτρα που θεσπίστηκαν πρόσφατα και να αντισταθεί στις επιθέσεις των συλλογικών κατακτήσεων που αποκτήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια».

Καθηγήτρια Stephanie Tailby, Πανεπιστήμιο West της Αγγλίας, καθηγήτρια Sonia McKay, Metropolitan University του Λονδίνου, καθηγητής Miguel Martinez Lucio, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, καθηγητής Gregor Gall, Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, καθηγητής Ralph Darlington, Πανεπιστήμιο του Salford, καθηγήτρια Valeria Pulignano, Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν / Πανεπιστήμιο του Warwick (UK), δρ Melanie Simms, Πανεπιστήμιο του Warwick, αναπλ. καθηγήτρια Peggy Dobbins, Πανεπιστήμιο της Alabama, Eduardo Crespo, Πανεπιστήμιο Federal του Ρίο ντε Ζανέιρο (UFRJ), Devi Sacchetto, Πανεπιστήμιο της Πάντοβα -Ιταλία, Rosemary Webb, Πανεπιστήμιο του Southern Cross - Αυστραλία, Andres Lazzarini, Πανεπιστήμιο του Alicante - Ισπανία, Paul Brook, Πανεπιστήμιο Metropolitan του Μάντσεστερ, Helen Richardson, Πανεπιστήμιο του Salford, Nick Clark, Πανεπιστήμιο Metropolitan του Λονδίνου, Maurizio Atzeni, Πανεπιστήμιο του Loughborough, Manuela Galetto, Πανεπιστήμιο του Warwick, Michael Richardson, Πανεπιστήμιο West της Αγγλίας, Andrew Smith, Πανεπιστήμιο του Αν. Λονδίνου, Eleanor Kirk, Πανεπιστήμιο του Strathclyde, Adam Mrozowicki, Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ - Πολωνία, Horen Voskeritsian, CIRN-AUEB, Douglas Martin, Πανεπιστήμιο του Strathclyde, Stephen Vallance, Πανεπιστήμιο του Leicester, Pablo Ghigliani, CONICET/Πανεπιστήμιο Nacional de La Plata - Αργεντινή, Anna Paraskevopoulou, Πανεπιστήμιο Μετροπόλιταν του Λονδίνου, Demet Dinler, SOAS-Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Andrea Imperia, Πανεπιστήμιο «La Sapienza» της Ρώμης, Lefteris Kretsos, Πανεπιστήμιο του Coventry.
Από το enet.gr

Σχόλιο: Πολύ καλή πρωτοβουλία, αλλά αυτό το νούμερο δεν μπορούσε να ήταν 28 ή 30; Όχι τίποτα άλλο αλλά είναι και εκείνος ο συνειρμός με τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων...

ΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ


Φάρμακα ευρείας κατανάλωσης που δε συνταγογραφούνται πλέον. Δείτε εδώ τη λίστα.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΕΝΔΟΦΑΚΟΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΥΩΠΙΑ



Η μέθοδος τοποθέτησης ενδοφακών για την αντιμετώπιση της μυωπίας φαίνεται ότι δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τη συμβατική επέμβαση λέιζερ, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Από την πρώτη ενδελεχή ανασκόπηση από Βρετανούς επιστήμονες των υπαρχόντων στοιχείων σχετικά με τις δύο μεθόδους προέκυψε μάλιστα ότι οι ασθενείς προτιμούν τους ενδοφακούς.
Οι ερευνητές σημειώνουν πως παρ΄ ότι η μέθοδος τοποθέτησης φακικών ενδοφακών (ΙΟLs) δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο
η επέμβαση με λέιζερ για την αποκατάσταση της όρασης σε άτομα με μυωπία, θα μπορούσε να γνωρίσει μεγαλύτερη διάδοση στο μέλλον.
Η τεχνική αφορά την εισαγωγή ενός λεπτού πλαστικού φακού μέσα στο μάτι, είτε πίσω από την κόρη του ματιού είτε μπροστά από την ίριδα.
Η μέθοδος του λέιζερ αφορά αφαίρεση τμήματος του κερατοειδούς χιτώνα του ματιού.
Ωστόσο και οι δύο τεχνικές έχουν την ίδια φιλοσοφία: αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο το φως εισέρχεται στο μάτι με αποτέλεσμα οι εικόνες να εστιάζονται στο σωστό σημείο του οφθαλμού.
Ειδικοί από το Οφθαλμιατρικό Νοσοκομείο Μούρφιλντς στο Λονδίνο οι οποίοι διεξήγαγαν τη νέα μελέτη, αναφέρουν ότι σήμερα οι ενδοφακοί χρησιμοποιούνται μόνο σε άτομα με πολύ σοβαρό πρόβλημα μυωπίας.
Ανακάλυψαν όμως μέσα από την ανασκόπησή τους ότι η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική και σε ασθενείς με μετρίου βαθμού μυωπία.
Η ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό έντυπο «Cochrane Library» περιελάμβανε τρεις κλινικές δοκιμές με συμμετοχή 132 ασθενών ορισμένοι εξ αυτών είχαν υποβληθεί σε επέμβαση λέιζερ για την αντιμετώπιση της μυωπίας τους, ενώ οι υπόλοιποι στη μέθοδο των ενδοφακών.
Έναν χρόνο μετά την επέμβαση και οι δύο θεραπευτικές παρεμβάσεις είχαν τα ίδια αποτελέσματα σε ό,τι αφορούσε τα ποσοστά των ασθενών που εμφάνισαν τέλεια όραση χωρίς γυαλιά.
Ωστόσο στους ασθενείς που υποβλήθηκαν στην τεχνική των ενδοφακών εμφανίστηκε καλύτερη διορθωμένη όραση όταν φορούσαν γυαλιά καθώς και καλύτερη ευαισθησία στις αντιθέσεις των χρωμάτων.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα ο επικεφαλής της μελέτης δρ Αλον Μπάρσαμ ανέφερε ότι «οι φακικοί ενδοφακοί είναι πιο ασφαλείς από την επέμβαση με λέιζερ για τη διόρθωση της μετρίου βαθμού ως υψηλού βαθμού μυωπίας».
Πάντως οι επιστήμονες ζητούν περισσότερες και πιο μακροχρόνιες μελέτες.

Από το i-diadromi

ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ GREEN PEACE

ΑΥΓΑ-ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Aγ.Iωάννης Κοτόπουλα HQF
Fresh Κοτόπουλα Αφοι Παπαµικρούλη
Xρυσά Αυγά Ζούρας Φάρμ
Αγγελάκης Κοτόπουλα Αγγελάκης
Βλαχάκης Αυγά Βλαχάκης
Γαλανός Κοτόπουλα Γαλανός Κοτόπουλα Μεσημερίου
Κελαϊδίτης Κοτόπουλα Κελαϊδίτης
Κλημέντζος Κοτόπουλα Αφοί Κλημέντζου-Πλεσιώτη
Κρείττον Κοτόπουλα Κρείττον
Λειβαδίτης Κοτόπουλα Λειβαδίτης
Μέγα Φάρμ Αυγά Μέγα Φάρμ
Μιμίκος Κοτόπουλα HQF
Νιτσιάκος Κοτόπουλα Νιτσιάκος
Όρνιθα Κοτόπουλα Όρνιθα
Πίνδος Κοτόπουλα Πίνδος
Πτηνοπαραγωγή Κοτόπουλα Πτηνοπαραγωγή
Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός 'Aρτας Κοτόπουλα Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός 'Aρτας
Σαραμούρτση Κοτόπουλα Σαραμούρτση
Σαρσύρ Κοτόπουλα Σαρσύρ
Σύνκο Κοτόπουλα Σύνκο

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Carnation Nestlé
Cretalat Γάλα Κριαράς
Cretalat Τυροκομικά Κριαράς
Dolca Nestlé
Lurpak Arla
Mister Cheez Τυρί - Τριγωνάκια Friesland
N’Joy ΦΑΓΕ
Neslac Nestlé
Twinko Εβροφάρμα
Αγνό Κρέμα Γάλακτος Αγνό
Αγνό Τυροκομικά Αγνό
Αγνό Φρέσκο Γάλα Αγνό
Αλπίνο Βούτυρο Αλπίνο
Αλπίνο Τυροκομικά Αλπίνο
Αλπίνο Φέτα Αλπίνο
Βίγλα Τυροκομικά Βίγλα
Δέλτα Κρέμα Γάλακτος Δέλτα
Δέλτα Μilko Δέλτα
Δέλτα Φέτα Δέλτα
Δέλτα Φρέσκο Γάλα Δέλτα
Δελφοί Μυζήθρα Δελφοί
Δελφοί Φέτα Δελφοί
Δουκίδης Κρέμα Γάλακτος Δουκίδης
Δουκίδης Τυροκομικά Δουκίδης
Δουκίδης Φέτα Δουκίδης
ΔΩΔΩΝΗ Φέτα ΔΩΔΩΝΗ
ΔΩΔΩΝΗ Φρέσκο Γάλα ΔΩΔΩΝΗ
Εβροφάρμα Τυροκομικά Εβροφάρμα
Εβροφάρμα Φρέσκο Γάλα Εβροφάρμα
Ήπειρος Φέτα Ήπειρος
Κολιός Τυρoκομικά Κολιός
Κολιός Φρέσκο Γάλα Κολιός
Κρέμα Τυριού Νatural Buko Arla
ΜΕΒΓΑΛ Κρέμα Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ
ΜΕΒΓΑΛ Τοπίνο ΜΕΒΓΑΛ
ΜΕΒΓΑΛ Φέτα ΜΕΒΓΑΛ
ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα ΜΕΒΓΑΛ
Νεογάλ Τυροκομικά Νεογάλ
Νεογάλ Φρέσκο Γάλα Νεογάλ
Νουνού Γάλα Friesland
Νουνού Κρέμα Γάλακτος Friesland
Όλυμπος Γάλα Όλυμπος
Όλυμπος Τυροκομικά Όλυμπος
Παγώνης Τυροκομικά Παγώνης
Πίνδος Τυροκομικά Πίνδος
Ροδόπη Τυροκομικά Ροδόπη
Ροδόπη Φρέσκο Γάλα Ροδόπη
ΣΕΡΓΑΛ Φρέσκο Γάλα ΣΕΡΓΑΛ
Τελεμές Γκλίτσα Ήπειρος
ΤΥΡΑΣ Τυροκομικά ΤΥΡΑΣ
Τύρκο Τυροκομικά Τύρκο
Τυροκομικά Θάσου Τυροκομική Θάσου-Τρουλιάρης
Τυροκομικά Προϊόντα Νάξου Κουφόπουλος-Τυροκομικά Προϊόντα "Νάξος"
ΦΑΓΕ Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ
ΦΑΓΕ Φέτα ΦΑΓΕ
ΦΑΓΕ Φρέσκο Γάλα ΦΑΓΕ
Φάρμα Κουκάκη Γάλα Φάρμα Κουκάκη
Φάρμα Κουκάκη Τυροκομικά Φάρμα Κουκάκη


ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ-ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Advance ΔΕΛΤΑ
After School Choco ΦΑΓΕ
Beautiful MEΒΓΑΛ
Chocomania MΕΒΓΑΛ
Danette Επιδόρπια ΔΕΛΤΑ
Duettino ΜΕΒΓΑΛ
FruYo ΦΑΓΕ
Harmony ΜΕΒΓΑΛ
Nouvelle ΦΑΓΕ
Vitaline ΔΕΛΤΑ
Αγνό Γιαούρτια Αγνό
Αφοι Στάμου Γιαούρτια Αφοι Στάμου
ΔΕΛΤΑ Γιαούρτια ΔΕΛΤΑ
Δημητρίου Γιαούρτια Δημητρίου
ΕΛ ΓΑΛ Γιαούρτια ΕΛ ΓΑΛ ΡΗΓΑ
ΚΑΡΑΛΗΣ Βιομ. Γάλακτος Ηπείρου Γιαούρτι ΚΑΡΑΛΗΣ Βιομ. Γάλακτος Ηπείρου
Καραμελέ ΦΑΓΕ
Κολιός Γιαούρτια Κολιός
Κρι-Κρι Γιαούρτια Κρι-Κρι
ΜΕΒΓΑΛ Γιαούρτια ΜΕΒΓΑΛ
Νεογάλ Γιαούρτια Νεογάλ
Όλυμπος Γιαούρτια Όλυμπος
ΣΕΡΓΑΛ Γιαούρτια ΣΕΡΓΑΛ
Σικάγο ΦΑΓΕ
Τυράς Γιαούρτια ΤΥΡΑΣ
Τυροκομικά Θάσου Γιαούρτι Τυροκομική Θάσου-Τρουλιάρης
ΦΑΓΕ Γιαούρτια ΦΑΓΕ
Φάρμα Κουκάκη Γιαούρτια Φάρμα Κουκάκη


ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Aqua Hellas Ιχθυοτροφεία Αταλάντης ΕΠΕ
Lion Iχθυοκαλλιέργειες
Neptunus
Octopus
Sea Farm Ionian
Simi Fish
Sparfish Υδατοκαλλιέργειες
Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες
Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες
Εύριπος
Ιχθυοκαλλιέργειες Αγιά
Ιχθυοκαλλιέργειες Κρήτης
Ιχθυοτρoφεία Ιθάκης
Ιχθυοτρoφεία Ναυπλίου
Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς
Ιχθυοτροφική Ελλάς ΑΕ
Σελόντα
Υδατοκαλλιέργειες ΚΟΡΩΝΙΣ


ΠΑΓΩΤΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Algida Παγωτά Unilever
Αγνό Παγωτά Αγνό
Δέλτα Παγωτά ΔΕΛΤΑ
Δωδώνη Παγωτά Παγωτά Δωδώνη
ΕΒΓΑ Παγωτά ΕΒΓΑ
Κρι-Κρι Παγωτά Κρι-Κρι


ΧΟΙΡΙΝΟ - ΚΡΕΑΣ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Boss Hamburger Boss
Boss Μπριζόλες Boss
Boss Σουβλάκια Boss
Creta Farm Ζαµπόν Creta Farm
Creta Farm Παρίζα Creta Farm
Creta Farm Σαλάµι Αέρος Creta Farm
Dianik Λουκάνικα Dianik
Dianik Μορταδέλα Dianik
Dianik Μπέικον Dianik
Primo Λουκάνικα Primo
Primo Μορταδέλα Primo
Primo Σαλάμι Primo
Ανανιάδης Λουκάνικα Ανανιάδης
Ανανιάδης Παριζάκι Ανανιάδης
Ανανιάδης Σαλάµι Ανανιάδης
Β.Ι.Κ.Ι Μπέϊκον Β.Ι.Κ.Ι
Β.Ι.Κ.Ι Παριζάκι Β.Ι.Κ.Ι
Β.Ι.Κ.Ι Σαλάµι Β.Ι.Κ.Ι
Βέκκα Xoιροµέρι Βέκκα
Βέκκα Γαλοπούλα Βέκκα
Βέκκα Λουκάνικα Βέκκα
Βέκκα Σαλάµι Βέκκα
Έδεσµα Λουκάνικα Έδεσµα
Έδεσµα Παρίζα Έδεσµα
Έδεσµα Σαλάµι Έδεσµα
Ζλάτης Αλλαντικά Ζλάτης
Θράκη Παριζάκι Θράκη
Θράκη Πικ-Νικ Θράκη
Θράκη Χοιρινό Θράκη
Κάρνικα Αλλαντικά Κάρνικα
ΚΡΕ.ΚΑ Κρέας ΚΡΕ.ΚΑ
Νίκας Γαλοπούλα Καπνιστή Νίκας
Νίκας Λουκάνικα Νίκας
Νίκας Μεριδάκι από Πρόβειο Νίκας
Νίκας Πάριζα Νίκας
Νίκας Σαλάµι Νίκας
Πασσιάς Λουκάνικα Πασσιάς
Πασσιάς Παριζάκι Πασσιάς
Πασσιάς Σαλάμια Πασσιάς
Υφαντής Κεφτεδάκια Υφαντής
Υφαντής Λουκάνικα Υφαντής
Υφαντής Μπέικον Υφαντής
Υφαντής Παστουρμάς Υφαντής
Υφαντής Φιλέτο Γαλοπούλας Υφαντής


ΨΑΡΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Smoki Πέστροφα Smoki
Smoki Σολομός Smoki
Νηρεύς Λαυράκι Νηρεύς
Νηρεύς Συναγρίδα Νηρεύς
Νηρεύς Τσιπούρα Νηρεύς
Ξιφίας Κολιοί Ξιφίας
Ξιφίας Σαρδέλλες Ξιφίας

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS
Αλλαντικά :
ΑΝΑΝΙΑΔΗ
Γιαούρτια – Επιδόρπια:
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)
Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)
Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:
La Mediterranea (Γιουριμάκ)
Pasta Italia (Γιουριμάκ)
Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)
Τορτελίνια (ΑΒΕΖ)
Κονσέρβες:
Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)
Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)
Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)
Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)
Σπορέλαια – Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)
Standard Σπορέλαια (Standard)
Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)
Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)
Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)
Σογιόλα (Κορέ)
Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)
Σαλάτες – Σάλτσες – Σούπες:
17 Delicatessen Farma (Olympus Foods)
17 Delicatessen Mustard Sauce (Olympus Foods)
17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Τυροσαλάτα (Olympus Foods)
Brava Μουστάρδα (Med Foods)
Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)
Delicia Μουστάρδα (Med Foods)
BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)
BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)
BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)
BEM Τζατζίκι (BEM)
Σοκολάτες – Καραμέλες:
Oscar Σοκολάτες (Oscar)
Παγωτά:
ΑΓΝΟ
Τσιπς – Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay’s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)
Ψωμί – Φρυγανιές:
Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)

Από greenpeace.org

Κοντά στο τέλος της καριέρας ο Γκαλέτι


Δυσάρεστα νέα για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, καθώς τα αποτελέσματα έδειξαν πως λογικά θα κρεμάσει τα παπούτσια του, αρκετά νωρίς.
O Aργεντινός σούπερ σταρ μετά από τρεις ημέρες, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δυστυχώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν ήταν καλά.
Το πρόβλημα του Γκαλέτι στα νεφρά είναι αρκετά σοβαρό και πολύ δύσκολα οι γιατροί θα του δώσουν την άδεια να επιστρέψει στην ενεργό δράση.
Ο 30χρονος άσος ακολουθεί θεραπεία κάτι που εξακολουθήσει να κάνει και τον Ιούνιο θα επανεξεταστεί προκειμένου να βγουν τελικά συμπεράσματα. Πάντως είναι τρομερά δύσκολο να δούμε τον Λουτσιάνο Γκαλέτι ξανά με την "ερυθρόλευκη" φανέλα του Ολυμπιακού.

sport24.gr

Σχόλιο: Μπορεί να μη σε ξαναδούμε στο χορτάρι, εμείς όμως θα τραγουδάμε το: Λου-τσιάνο Γκαλέ-τι

ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ...

Το ΔΝΤ τετραπλασίασε την κερδοφορία του κατά την περίοδο 2009/10.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα πως τετραπλασίασε τα έσοδά του, εκτός από τις πωλήσεις του χρυσού, κατά τις επιχειρήσεις του την περίοδο 2009/10 (εργασιών έως τα τέλη Απριλίου) κατά τη δεύτερη συνεχόμενη κερδοφόρα χρονιά του. Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, ο διεθνής οικονομικός οργανισμός ανακοίνωσε πως τα καθαρά επιχειρηματικά του κέρδη ανέρχονται σε 534 εκατ. δολάρια, έναντι 126 εκατ. δολάρια της προηγούμενης χρήσης. Η κερδοφορία του ΔΝΤ οφείλεται ταυτόχρονα στα έσοδα από την πιστωτική του δραστηριότητα, η οποία εκτοξεύθηκε μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, από τα κέρδη των επενδύσεών του και τις οικονομίες που απέδωσαν μετά τα μέτρα αναδιάρθρωσής του, που εφάρμοσε τη διετία 2007/09. Μεταξύ αυτών των μέτρων περιλαμβάνεται και η πώληση 403,3 τόνων χρυσού, ήτοι το ένα όγδοο του αποθέματός του, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο και θα ενσωματωθεί στα οριστικά αποτελέσματα χρήσης τον Ιούνιο. Το ΔΝΤ έχει επισημάνει πως οι πωλήσεις αυτές αναμένεται να αποφέρουν κέρδος (εν σχέσει προς την υπολογίσιμη αξία που έχει εγγραφεί στον ισολογισμό) 5,1 δισ. δολάρια, έναντι 4,5 δισ. δολάρια που ανέφεραν οι εκτιμήσεις τον Φεβρουάριο, όταν περαιώθηκε η αποκλειστική πώληση στα κράτη μέλη του. Τρία κράτη μέλη (Ινδίες, Νήσος Μαυρίκιος, Σρι Λάνκα) αγόρασαν τον Οκτώβριο και Νοέμβριο ποσότητες που ισοδυναμούν σε 212 τόνους. Οι υπόλοιποι 191,3 τόνοι διατέθηκαν από τον Φεβρουάριο στην αγορά και καμία από τις συναλλαγές δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψηφίστηκε επί της αρχής ο Καλλικράτης


Ψηφίστηκε επί της αρχής πριν λίγο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τον Καλλικράτη που αλλάζει τον χάρτη της αυτοδιοίκησης της χώρας.
Υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αύριο θα γίνει συζήτηση επί των άρθρων και την ερχόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί στην ολομέλεια.
antinews

ΟΙ ΚΟΥΡΟΙ


Θα μπορούσαν να γίνουν εθνικοί ήρωες και πάμπλουτοι.
Επέλεξαν να καταντήσουν υπόδικοι. Ευτυχώς, η λεία των τριών αρχαιοκαπήλων, οι δύο πανέμορφοι Κούροι του 6ου αι. π.Χ., βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο υπό τις εντατικές φροντίδες της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Φυλάσσονται, μετά την κατάσχεσή τους, στα υπόγεια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο οποίο θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο κοινό, όταν θα είναι έτοιμοι, δηλαδή όταν θα έχουν συντηρηθεί και στηθεί όρθιοι...
Αυτή η επιχείρηση είναι εξίσου δύσκολη με την επιχείρηση απόσπασής τους από τα χέρια των λαθρεμπόρων. Το κάθε άγαλμα έχει ύψος περίπου 1,90 μ. (το ένα 1,87 και το άλλο 1,92) και υπολογίζεται ότι ζυγίζει περί τον έναν τόνο. Επειδή λείπουν οι δεξιές γάμπες τους, πρέπει να γίνει ειδική μελέτη για το πώς θα στηριχθούν. Κατά τα λοιπά, αν οι αρχαιολόγοι είναι τυχεροί και πέσουν επάνω στις ενεπίγραφες βάσεις τους, θα χουμε μια σημαντική ανακάλυψη.
Και τούτο επειδή, όπως υποθέτει ο τοπικός έφορος Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Κίσσας (και είχε γράψει το «Έθνος» χθες), οι Κούροι προέρχονται από την αρχαία Τενέα. Ο διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Νίκος Καλτσάς, σημείωσε κατά τη χθεσινή παρουσίαση ότι τα αγάλματα προέρχονται κατά πάσα πιθανότητα από ιερό (που ίσως βρεθεί στο μέλλον) και ότι έχουν κατασκευαστεί ανάμεσα στο 550-520 π.Χ. Η γ.γ. Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, σημείωσε πως πρόκειται για σπάνια και εξαιρετικά ευρήματα, αλλά ίσως και να μην ήρθαν τώρα στο φως. Η διεθνής πρακτική λέει ότι συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους από 2-3 μέχρι και 30 χρόνια μετά - όσο μεγαλύτερη είναι η αξία τόσο αργότερα βγαίνουν στην αγορά.
Έχουν μία μικρή διαφορά στην κόμη τους -του ενός έχει πιο πλούσιους βοστρύχους- και κατά τα λοιπά είναι απολύτως όμοιοι. Ο κ. Καλτσάς έχει οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για σύνταγμα αγαλμάτων. Δεν αποκλείεται να είναι και οι δίδυμοι Αργείοι Παίδες. Παρότι λείπει τμήμα κνήμης, είναι πιθανόν να βρεθεί. Η αισθητική τους είναι υψίστη και η κατάσταση διατήρησής τους σχεδόν άριστη. Το μάρμαρο είναι νησιωτικής προέλευσης (μάλλον από τη Νάξο) και φέρουν μικρά σπασίματα στη μύτη και στα γεννητικά όργανα. Στον ένα είχε σπάσει και το κεφάλι, αλλά συγκολλάται. Επίσης, σε κάποια σημεία φέρουν σημάδια, τα οποία μάλλον έχουν γίνει από άροση.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία ανάμεσα στο ΥΠΠΟΤ και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το παραδέχθηκαν και ο αρχηγός της Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου, όπως και ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Γιάννης Δικόπουλος. Όπως ανέφεραν, θα αναβαθμιστεί η διεύθυνση αρχαιοκαπηλίας.
Οι Κούροι θα πωλούνταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αστυνομικών, έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ σε αγοραστή από το εξωτερικό. Ειδική επιτροπή θα εκτιμήσει την αξία τους, που είναι τουλάχιστον διπλάσια. Αυτό σημαίνει ότι αν εκείνος που τα βρήκε τα έδινε στο κράτος, θα είχε εισπράξει ως αμοιβή πολλά εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πλαστά αντίγραφα. Στη σύλληψη των δύο δραστών συνέβαλαν πληροφορίες του ΥΠΠΟΤ. Ο τρίτος δράστης αναζητείται.
Ο κ. Γερουλάνος παραδέχθηκε πως η αρχαιοκαπηλία είναι περισσότερο εκτεταμένη από όσο νομίζουμε και ότι η πάταξή της είναι μία υπόθεση πολύ δύσκολη.

Έθνος

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤ


Δείτε εδώ σε ποιες εταιρείες επέβαλε πρόστιμα ο ΕΦΕΤ για αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις. Το αξιοσημείωτο, που πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, είναι ότι πολλές από τις παραβάσεις διαπιστώθηκαν ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών.

ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ BLOGS ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE

Η google άναψε το πράσινο φως για την άρση του απόρρητου των blogs. Στο ιστολόγιο αυτό το έχουμε άρει μόνοι μας από την έναρξή του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


Συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως

6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Όλα τα είχαμε, το κανάλι της Βουλής μας έλειπε! Οι εργαζόμενοι σφίγγουν το ζωνάρι για να πληρώσουν τις βίλες των πολιτικών και η Βουλή στον κόσμο της! Οι εργαζόμενοι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, παίρνουν 16 μισθούς και ο Έλληνας φορολογούμενος έχει να πληρώσει και 6 εκατ. για ένα κανάλι που δε βλέπει ούτε ο k.Πετσάλνικος.
Στο κανάλι της Βουλής δουλεύουν 96 άτομα ως τεχνικό και δημοσιογραφικό προσωπικό, ενώ κανείς δεν ξέρει ποιος του προσέλαβε (όλοι ξέρουμε όμως ποιος τους πληρώνει).
Η τηλεθέαση του σταθμού είναι κοντά στο 0,3%.
troktiko

Αλλάζει από την Κυριακή ο αριθμός κλήσης του Κέντρου Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ


Από 134 σε 13888
Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή 23 Μαΐου 2010 το 134 (Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ), αλλάζει σε 13888.
Το 13888 λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-22:00 και Σάββατο 09:00-15:00 και μπορεί να κληθεί από οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας από όλη την Ελλάδα.
Το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης, 13888, είναι ένα αυτόνομο και ολοκληρωμένο κανάλι πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
nonews

Τον Ιούνιο ο σταθμός «Χολαργός» του Μετρό


Μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός «Χολαργός» του Μετρό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας. Θα ακολουθήσει το Σεπτέμβριο ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής.
Οι υπόλοιποι επτά σταθμοί που κατασκεύαζονται θα δοθούν σταδιακά στην κυκλοφορία, ως το Μάρτιο του 2011. Αναφορικά με την επέκταση του δικτύου προς τον Πειραιά, ο υπουργός απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εμπλοκή της Siemens, την οποία χαρακτήρισε σοβαρό πρόβλημα.
Ο Δημ. Ρέππας ανέφερε ότι η γραμμή 4 (Γαλάτσι - Μαρούσι) θα γίνει δημόσιο έργο, χρηματοδοτούμενο από πόρους που θα προέλθουν από δάνεια της ΕΤΕπ. Όπως είπε, "υπάρχει θετική εξέλιξη" στο μέτωπο της χρηματοδότησης. Σχετικά με τη χάραξή της, θα υπάρξουν αλλαγές, στην περιοχή του Χίλτον, ώστε να καλύψει Καισαριανή και Βύρωνα.
Θα δημοπρατηθεί στις αρχές του 2011.
enet.gr. & nonews

ΗΣΑΠ ΚΑΙ ΤΡΑΜ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ


Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα λειτουργήσουν αύριο από τις 10:00 ως τις 16:00 για να διευκολύνουν όσους κατέβουν στο συλλαλητήριο αλλά και τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις. Υπήρξε από ότι μάθαμε παραίνεση της ΓΣΕΕ γι΄ αυτό. Δε θα λειτουργήσουν όμως ΗΛΠΑΠ, μπλε λεωφορεία και προαστιακός. Ίσως έπρεπε να το ξαναδούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς ο όγκος του συλλαλητηρίου εξαρτάται και από τις συγκοινωνίες. Βέβαια αυτό το λέμε ως γνώμη, γιατί είναι σεβαστή η απόφασή τους να απεργήσουν.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ...


Και επειδή πολλή κινητοποίηση, διαμαρτυρία και απεργία έπεσε και για να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα, καταθέτουμε μερικές προτάσεις διακόσμησης για συναδέλφους...
Οι περισσότεροι άντρες επειδή δεν έχουν συγκεκριμένη άποψη για το πώς θέλουν να είναι η διακόσμηση του σπιτιού τους, μιας και το μόνο που τους απασχολεί είναι πού θα βάλουν το PlayStation, έτσι αφήνουν όλη την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού στα χέρια των συντρόφων τους ή απλά στη μοίρα.
Για το λόγο αυτό φτιάξαμε μια λίστα με site γεμάτα ιδέες και συμβουλές για το design καθώς και τα μαστορέματα του σπιτιού με έξυπνες λύσεις και προτάσεις, τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με το γούστο σας.

1. http://www.marthastewart.com/home-decorating
Διακοσμητικά tips από την γκουρού του home making, Martha Stewart

2. http://www.bhg.com/home-improvement
Ένα πολύ ωραίο site γεμάτο προτάσεις και οδηγίες για διακόσμηση σπιτιού και επιδιορθώσεις

3. http://www.rentaldecorating.com
Ένα πρωτότυπο site που σας βοηθάει να διακοσμήσετε το πρώτο σας σπίτι.

4. http://www.homedecor.gr
Ένα απο τα καλύτερα online περιοδικά διακόσμησης με ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού.

5. http://decorationdelamaison.blogspot.com
Συμβουλές και ιδέες για διακόσμηση σε όσους αρέσει το κλασικό.

6. http://www.decoratinghomes.com
Site που θα σας δώσει νέες ιδέες για να διακοσμήσετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας.

7. http://www.epipladecor.gr
Μία σελίδα γεμάτη έπιπλα και προϊόντα για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας, καθώς και συμβουλές για τον κήπο και τη βεράντα.

8. http://www.dulux.gr/el/c_mp_index.html
Διαλέξτε χρώματα και βάψτε ένα εικονικό δωμάτιο για να αποφασίσετε πως θέλετε το χώρο σας.

9. http://www.sticky.gr
Ένα ωραίο site για όσους δεν θέλουν τους λευκούς μονότονους τοίχους του σπιτιού αλλά δε θέλουν και να τους βάψουν.

10. http://www.interiordesign.net
Ένα πολύ ενημερωμένο site με όλες τις νέες τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης.
newsit

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ


Ο Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε απόψε στο Αlter ό,τι έγραψε το veto300, το Σάββατο 8 Μαΐου! Διαφωνούσε πλήρως με την απόφαση Σαμαρά για καταψήφιση της συμφωνίας δανειοδότησης από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση! Του το είχε πει σε όλους τους τόνους, αλλά εκείνος δεν τον άκουσε. Δείτε πώ το διετύπωσε στον Χατζηνικολάου: "Δεν ήσαν λίγοι εκείνοι που ενδεχομένως ήθελαν να ψηφίσουν "ναι". Σημασία έχει...
ότι επελέγη μια συγκεκριμένη γραμμή, την οποία εκλήθησαν όλοι να ακολουθήσουν". Πόσο πιό σαφώς να το πει; Και, όμως, το είπε ακόμη πιό καθαρά όταν ο Χατζηνικολάου σχολίασε "έτσι που το λέτε καταλαβαίνω ότι και σεις είχατε μια τέτοια στάση". Δείτε την απάντηση: "το τί στάση μπορεί να είχα εγώ στις εσωτερικές συζητήσεις έχει σχετική αξία. Σημασία έχει ότι στο τέλος όλοι συνταχτήκαμε με την κεντρική γραμμή". Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε;

Από το veto.blog

"Σταυροφόροι χωρίς Σταυρό - Ισλαμική τρομοκρατία, ΗΠΑ και νεοοθωμανισμός"


Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Λυγερού
Το βιβλίο του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, παρουσίασαν χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι εκδόσεις "Λιβάνη", με τίτλο "Σταυροφόροι χωρίς Σταυρό - Ισλαμική τρομοκρατία, ΗΠΑ και νεοοθωμανισμός", με ομιλητές τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Νίκο Κοτζιά.
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας για το βιβλίο είπε ότι πρόκειται για μια συνολική προσπάθεια αποκωδικοποίησης της Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής την τελευταία δεκαετία, από το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους μέχρι και σήμερα. Αναφερόμενος στο ρόλο της Ευρώπης, όπως αυτή διαμορφώθηκε ύστερα από την απόφαση των ΗΠΑ να επικεντρώσουν την εξωτερική τους πολιτική στην κατανίκηση του "πολεμικού Ισλάμ", είπε ότι αναζητά πλέον η ίδια την ταυτότητά της και οι ΗΠΑ αναζητούν άλλους στόχους πέραν της Ευρώπης, καθώς η Ευρώπη δεν παίζει πια το ρόλο "αναχαίτισης" της πρώην ΕΣΣΔ, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ούτε παίζει ρόλο επέκτασης της δυτικής επιρροής προς ανατολάς, σε βάρος της αντίστοιχης ρωσικής επιρροής, όπως συνέβη στην πρώτη μεταψυχροπολεμική δεκαετία. Όσον αφορά στη Ρωσία, είπε, προβάλλει πλέον για τους Αμερικανούς στο κέντρο ενός μεγάλου διλήμματος: αν δεν τα βρουν στρατηγικά μαζί της, είναι δύσκολο να νικήσουν το "πολεμικό Ισλάμ" στην Κεντρική Ασία κι είναι ακόμα πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουν αύριο τις ανερχόμενες φιλοδοξίες της Κίνας.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η Αμερική έχει τη δική της οπτική για τον κόσμο, σε αντίθεση με την Ευρώπη που δεν έχει ενιαία Εξωτερική Πολιτική, ενώ η Ελλάδα, είπε, τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οφείλει και δικαιούται να διατηρεί δικές της φιλοδοξίες, να παίζει δικούς της ρόλους και να διασκεδάζει δικούς της φόβους. Για πολλά χρόνια, τόνισε, η επίσημη Ελλάδα έζησε την ψευδαίσθηση ότι μπαίνοντας στο "σκληρό πυρήνα" της Ευρώπης, τέλειωσαν και οι φόβοι της και οι φιλοδοξίες της.
Όλα εκχωρήθηκαν, τάχα, στη "δικαιοδοσία των Βρυξελλών" και το μόνο που είχε να κάνει η επίσημη διπλωματία της Αθήνας είναι να προασπίζεται τις ελληνικές προτεραιότητες στις Βρυξέλλες. Αναφορικά με τον ρόλο της Τουρκίας, είπε, στην Ελλάδα έχουμε την τάση να αποδίδουμε στην Τουρκία ρόλους πολύ μεγαλύτερους από εκείνους που πράγματι έχει η χώρα αυτή διεθνώς.
Αναφορικά με τον νεοοθωμανισμό είπε ότι η Τουρκία διεκδικεί να παίξει ηγετικό ρόλο στο Ισλάμ, ο οποίος, όμως, δεν γίνεται αποδεκτός από όλους, τονίζοντας πως όποιος διεκδικεί ηγετικούς ρόλους, κινδυνεύει να δημιουργήσει περισσότερους εχθρούς παρά φίλους. Κι όποιος επεκτείνει πολύ τις φιλοδοξίες του, κινδυνεύει να εισπράξει περισσότερες νέες απειλές παρά κέρδη. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι "όταν μια χώρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας δεν μπαίνει σε διαπραγματεύσεις για τα εθνικά της συμφέροντα. Θέματα που δεν λύσαμε όταν εμείς ήμασταν πολύ ισχυρότεροι και η Τουρκία πολύ ασθενέστερη, δεν είναι δυνατό να τα λύσουμε σήμερα που βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική κρίση".
"Το ξεκαθάρισμα των προβλημάτων ασφαλείας πριν από τη δημιουργία διευρυμένης συνεργασίας, είναι σώφρων πολιτική που αποτρέπει προβλήματα στο μέλλον", είπε και πρόσθεσε ότι "όταν πάμε να λύσουμε πολιτικά προβλήματα μέσα από στενή οικονομική συνεργασία, είναι πιθανότερο να ενταθούν οι ανταγωνισμοί, όχι να εξαφανιστούν". "Είναι σφάλμα να υποκαθιστούμε την Πολιτική με την Οικονομία, τόνισε, όπως είναι επίσης σφάλμα να προχωρούμε σε συμφωνίες που είναι λεόντειες και στέλνουν το λάθος μήνυμα: Όπως, για παράδειγμα, η "ανταλλαγή" που κάναμε για την πράσινη βίζα με την συμφωνία για την επαναπροώθηση μεταναστών".
"Αυτός είναι ο λόγος που τονίσαμε ότι το πρόβλημα δεν το έχουμε με την ίδια την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, αλλά με τη διάθεση να εμπλακούμε σε διαπραγματεύσεις που είναι άκαιρες - και γι' αυτό επικίνδυνες. Και σε συμφωνίες "χαμηλές πολιτικής" που είναι λεόντειες και ετεροβαρείς", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "όποιος πραγματικά επιθυμεί σταθερότητα και ασφάλεια, προτάσσει την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων. Δεν τα κουκουλώνει. Δεν τα κατακερματίζει. Δεν στέλνει λάθος μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Χρειαζόμαστε κι εμείς να αναδείξουμε μια δική μας ατζέντα, αν θέλετε μια νέα προσέγγιση, μια νέα Σχολή σκέψης και πολιτικής. Όχι να κατακερματίζουμε τα συμφέροντα μας σε μικρά-μικρά κομμάτια που μπορούν τάχα να λυθούν ως επιχειρηματικές συμβάσεις. Γιατί αυτό θα οδηγήσει σε νέα προβλήματα. Ίσως πολύ μεγαλύτερα".
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέχεια απαντώντας στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι η οικονομική κρίση και η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, τις χώρες της Ευρωζώνης και στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, σε καμιά περίπτωση δεν κάμπτει τους άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής και την ασφάλεια της χώρας μας. "Η αναγκαστική μας προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης δεν αναστέλλει τις πρωτοβουλίες μας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας", τόνισε και πρόσθεσε ότι "δεν μπορούμε να καμπτόμαστε και να κρυβόμαστε, αλλά να δημιουργούμε εκείνους τους μηχανισμούς, με τους οποίους, θα δώσουμε απαντήσεις στα προτάγματα της εξωτερικής μας πολιτικής". Αναφερόμενος στο βιβλίο του Στ. Λυγερού είπε θέτει τα κλασικά ζητήματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής και αναλύει το ρόλο των ΗΠΑ, της Τουρκίας και του νεοοθωμανισμού, ενώ υφέρπει, όπως πρόσθεσε, το ερώτημα για το πώς τοποθετείται η Ελλάδα, στην διαμορφούμενη κατάσταση. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο πώς βλέπει η κυβέρνηση τη θέση της χώρας μας στον κόσμο, λέγοντας ότι το σχέδιο είναι η αποκατάσταση των προσδοκιών, η εθνική ασφάλεια, η εθνική αξιοπρέπεια και η κοινωνική συνοχή.
Από το strategy-geopolitics4.blog

Ο ΟΤΕ μετέφερε 500.000.000 ευρώ στη Γερμανία;


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ζητώντας εξηγήσεις για τη μεταφορά από τον ΟΤΕ στη Γερμανία, με εντολή της Deutsche Telecom, τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Ελλάδα. Την Ερώτηση προσυπογράφουν και οι βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Γιάννης Κουτσούκος και Αφροδίτη Παπαθανάση.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ρευστότητας και αναχρηματοδότησης του Δημοσίου Χρέους και αναγκάζεται να δανείζεται με πολύ υψηλά επιτόκια, σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός καλείται με επώδυνα και σκληρά μέτρα να στηρίξει το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, ο ΟΤΕ έκλεισε όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα και μετέφερε τις καταθέσεις του στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, η υπό τον κ. Βουρλούμη Διοίκηση του ΟΤΕ με εντολή της Deutsche Telecom, που συμμετέχει κατά 50% στη μετοχική σύνθεση, προχώρησε από τις 27-12-2009 στο κλείσιμο όλων των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και σε θυγατρικές Ελληνικών Τραπεζών στη Βαλκανική, αποσύροντας πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ.

Επειδή μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς να λάβουν γνώση και χωρίς να δώσουν την έγκρισή τους οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου στη Διοίκηση της Εταιρείας,

Επειδή ο ΟΤΕ, στον οποίο συμμετέχει η Deutsche Telecom, δεν είναι μια οποιαδήποτε Α.Ε., αλλά μια επιχείρηση στην οποία εμπλέκεται το δημόσιο συμφέρον,

Επειδή ο ΟΤΕ χρηματοδοτείται από τις Ελληνικές Τράπεζες,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Αληθεύει ότι έγινε η συγκεκριμένη μεταφορά χρημάτων από την Deutsche Telecom στη Γερμανία;
Τι ποσά μετέφερε η D.T. στη Γερμανία, από καταθέσεις της σε όλες τις Ελληνικές Τράπεζες το τελευταίο χρονικό διάστημα;
Ποιος είναι ο ρόλος του κ. Βουρλούμη, που εξακολουθεί να είναι Διοικητής του ΟΤΕ, στην προάσπιση των συμφερόντων της χώρας;
Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου στο Δ.Σ. του ΟΤΕ έλαβαν γνώση της συγκεκριμένης μεταφοράς χρημάτων από τη D.T στη Γερμανία; Και αν έλαβαν γνώση, τι στάση κράτησαν στο θέμα αυτό, με δεδομένο ότι έχουν καθήκον να προασπίζουν τα συμφέροντα του Δημοσίου; »

Από το antinews

Νέες απεργίες τον Ιούνιο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 20 Μαΐου, 11.00 πμ. στο Πεδίο Άρεως.

«Είναι πρόσκληση σε εργαζόμενους, σε ανέργους, σε συνταξιούχους, στη νεολαία, που αυτή τη στιγμή περιμένει κάτι διαφορετικό από τις πολιτικές της κυβέρνησης, να είναι παρόντες και σε αυτή την κινητοποίηση. Και να ξέρετε δεν είναι η τελευταία, είναι βάση για συνέχεια», τονίζει ο Ηλίας Ηλιόπουλος, γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει το Reuters.

«Δηλώνουμε έτοιμοι να επαναλάβουμε την απεργιακή μας κινητοποίηση όταν το νομοσχέδιο πάρει το δρόμο ψήφισης του στη Βουλή», επιβεβαιώνει ο κ. Παναγόπουλος.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ προειδοποίησαν την Τρίτη για νέες απεργίες τον Ιούνιο κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, που υποστηρίζουν ότι επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα, που πλήττονται ήδη από τα μέτρα λιτότητας.

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή στις αρχές Ιουνίου. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι επιβεβλημένες, ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης και κίνητρα κατά της πρόωρης εξόδου από την εργασία.

Από την πλευρά των Συνδικάτων, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετα την 24ωρη γενική απεργία στις 20 Μαΐου, αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

«Δεν έχουν (η κυβέρνηση) αντιληφθεί ακόμη το μέγεθος των εκρήξεων», σημείωσε ο γγ της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

«Αν το ασφαλιστικό παραμείνει ως έχει, θα έχουμε σίγουρα κινητοποιήσεις και τον Ιούνιο. Και εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέα δυσμενέστερα μέτρα και το καλοκαίρι θα είναι χρόνος παρέμβασης για τους εργαζομένους», πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ωστόσο, σημειώνει το Reuters, παρά τις πρόσφατες μαζικές διαδηλώσεις, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι πολίτες συμφωνούν ότι τα μέτρα λιτότητας είναι αναγκαία, αλλά εκφράζουν της οργή τους, γιατί πιστεύουν ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών βαρών, ενώ οι πλούσιοι συνεχίζουν να μπορούν να φοροδιαφεύγουν.
Από το in.gr

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;


Διαβάζω την έντονη διαμαρτυρία της ΔΟΕ για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τα διδασκαλεία της χώρας και την υποψία για μείωση του αριθμού των εισακτέων. Παραθέτω στη συνέχεια μια ανάρτηση που είχα ανεβάσει την Παρασκευή 26/2/2010, ημέρα έναρξης των εξετάσεων:
"Αυτό το τριήμερο διεξάγονται οι εξετάσεις για τα διδασκαλεία όλης της χώρας. Καταρχήν να ευχηθούμε καλή δύναμη και επιτυχία στους συναδέλφους εξεταζόμενους. Η συμμετοχή και μόνο είναι μια επίπονη διαδικασία και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους λαμβάνουν μέρος. Πιστεύω πως δε θα είναι αυτοί οι τελευταίοι διαγωνιζόμενοι στην ιστορία της μετεκπαίδευσης, καθώς προσφάτως πλανάται μια έντονη φήμη περί κατάργησης του θεσμού των διδασκαλείων. Βέβαια για χρόνια ακούγεται κάτι τέτοιο, αλλά φέτος φαίνεται να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αν συμβεί αυτό ή για να είμαι σαφέστερος αν επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, θα έχουμε υποστεί ως κλάδος ένα βαρύ πλήγμα. Η μετεκπαίδευση είναι μια κορυφαία κατάκτηση του κλάδου,επισημαίνω πως οι καθηγητές δεν έχουν κάτι ανάλογο,και έχει προσφέρει για δεκαετίες σπουδαίο έργο στην επιμόρφωση των δασκάλων και νηπιαγωγών. Οι σκέψεις και προτάσεις για αντικατάστασης της μετεκπαίδευσης με άλλες "ευέλικτες μορφές επιμόρφωσης" μόνο θυμηδία προκαλούν. Ας είμαστε συνεπώς σε εγρήγορση για να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων."

Όταν όλα έχουν μπει στο μικροσκόπιο για πιθανές περικοπές, δε χρειαζόταν κληρονομικό χάρισμα για φανταστεί κανείς ότι ο θεσμός της μετεκπαίδευσης κινδυνεύει. Άλλωστε στο Υπουργείο έχουν γίνει αρκετά προβλέψιμοι. Επόμενος στόχος, θυμηθείτε το, θα είναι οι εκπαιδευτικές άδειες, που θα υποστούν μεγάλη μείωση.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου εκπαιδευτικών "Αλ. Δελμούζος". Αξίζει.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

Τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ οργανώνουν κοινή Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο "ELECTRA" (Ερμού 5, Πλ. Συντάγματος, τηλ.: 210 3378000), την Τετάρτη, 19/5/10 στις 12 το μεσημέρι με θέμα:

Τα μέτρα της κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. και οι θέσεις των εκπαιδευτικών

Στη συνέντευξη θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της Education International (Εκπαιδευτική Διεθνής) κ. Fred Van Leeuwen, παρουσιάζοντας τις επιπτώσεις ανάλογων μέτρων στα εκπαιδευτικά συστήματα παγκοσμίως.

Η Education International αντιπροσωπεύει 30.000.000 εκπαιδευτικούς από 402 οργανώσεις - μέλη σε 173 χώρες ή περιοχές στον κόσμο.

Ο Γ.Γ. της Education International θα βρίσκεται την ημέρα αυτή στην Αθήνα για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους αγώνες των Ελλήνων εκπαιδευτικών ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Καλούμε τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (αλλά και όποιον συνάδελφο / - ισσα το επιθυμεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση).

Από τα Δ.Σ.

ΟΛΜΕ ΔΟΕ

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...



Νέο αλαλούμ αναμένεται με τις αποδείξεις που καλούνται να συλλέγουν οι φορολογούμενοι για να καλύψουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών μελετά το ενδεχόμενο να υποχρεώσει τους φορολογουμένους να εφοδιαστούν ακόμα και με bar code και να σκανάρουν μέσω κινητών τηλεφώνων ή σαρωτών τις αποδείξεις για να τις...
υποβάλλουν στην Εφορία.
Oι φορολογούμενοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές από το επόμενο έτος, αφού για την υποβολή των φετινών αποδείξεων ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ανακοινώσει ότι θα αποσταλούν μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις του 2011 στην Εφορία σε κλειστό φάκελο χωρίς να απαιτείται η καταγραφή των στοιχείων τους σε ειδικές φόρμες. Από τις αρχές του νέου έτους όμως οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία νέα κατάσταση, όπου δεν αποκλείεται κάθε φορά που κάνουν μία αγορά να πρέπει να δώσουν στον πωλητή μια πλαστικοποιημένη κάρτα με τον γραμμωτό κωδικό, το γνωστότερο ως bar code, ώστε να αποστέλλονται τα στοιχεία της απόδειξης ηλεκτρονικά από την επιχείρηση στην Εφορία. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει έπειτα από ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση, στην οποία έχουν τεθεί οι τρεις εναλλακτικοί τρόποι υποβολής των αποδείξεων που αφορούν:
1Χειροκίνητη ηλεκτρονική καταγραφή των αποδείξεων από τον φορολογούμενο και υποβολή τους. Πρόκειται για την αρχική επιλογή του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο φορολογούμενος καταγράφει τα στοιχεία των αποδείξεων σε εφαρμογές που παρέχονται από τρίτους. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να εκτελούνται σε προσωπικό υπολογιστή, σε κινητό τηλέφωνο ή και στο Διαδίκτυο. Σε κάθε εφαρμογή καταγράφονται από κάθε απόδειξη η ημερομηνία, το συνολικό ποσό, ο ΑΦΜ της επιχείρησης και προαιρετικά δίνεται η ώρα της συναλλαγής και ο μοναδικός αριθμός της απόδειξης. Η ηλεκτρονική φόρμα υποβάλλεται στην Εφορία σε ετήσια βάση μαζί με τη φορολογική δήλωση, αλλά δίνεται η δυνατότητα υποβολής στοιχείων σε προγενέστερο χρόνο και πίστωσης σε οικογενειακή μερίδα με δυνατότητα διαχωρισμού σε περίπτωση διαζυγίου.
2Αποστολή των στοιχείων της απόδειξης και του κωδικού (bar code) του φορολογουμένου από την επιχείρηση. Σε αυτή την εναλλακτική περίπτωση οι επιχειρήσεις είναι αυτές που στέλνουν τα στοιχεία των αποδείξεων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα συσχέτισης της συναλλαγής με τον ΑΦΜ του πελάτη και για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας της συναλλαγής, το υπουργείο Οικονομικών δεν θέλει να συμπεριλάβει τον ΑΦΜ στη διαδικασία. Ετσι, προτείνεται να καθιερωθεί ένας άλλος μοναδικός κωδικός πελάτη, ο οποίος θα αποδίδεται από τη ΓΓΠΣ ύστερα από αίτηση στο ΤaxisΝet. Ο αριθμός αυτός θα έχει 11 ψηφία και θα μπορεί να τυπωθεί σε μορφή γραμμωτού κώδικα (bar code) από τον φορολογούμενο και στη συνέχεια είτε να πλαστικοποιηθεί είτε να φορτωθεί σε ένα κινητό τηλέφωνο και να «διαβάζεται» από τους σαρωτές των επιχειρήσεων. Αν η ταμειακή μηχανή δέχεται τα στοιχεία του πελάτη, θα πρέπει να στέλνει τις αποδείξεις και στην ΓΓΠΣ και άρα δεν χρειάζεται να τη στέλνει ο πελάτης. Προαιρετικά, οι ταμειακές μηχανές θα μπορούν να δεχτούν τον κωδικό του φορολογουμένου και με πληκτρολόγησή του. Εφόσον οι επιχειρήσεις στέλνουν τις αποδείξεις, οι πελάτες ενημερώνονται, παίρνουν το αντίγραφο της απόδειξής τους και δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο έναντι της Εφορίας.
3Σάρωση των στοιχείων των αποδείξεων από τον φορολογούμενο και ηλεκτρονική υποβολή τους. Η τρίτη εναλλακτική περίπτωση έχει και bar code και επιπλέον ταλαιπωρία για τους φορολογουμένους. Οι φορολογούμενοι καλούνται να σαρώνουν άλλο γραμμωτό κωδικό, που αυτή τη φορά θα αποτυπώνεται στην απόδειξη και θα περιλαμβάνει πληροφορίες για την ημερομηνία και την ώρα της συναλλαγής, τον ΑΦΜ της επιχείρησης, το συνολικό ποσό και τον μοναδικό αριθμό της απόδειξης. Οι πολίτες θα μπορούν να σαρώνουν τον γραμμωτό κωδικό (μέσω κινητών τηλεφώνων ή σαρωτών), προκειμένου τα στοιχεία της απόδειξης να εισάγονται στην εφαρμογή συλλογής αποδείξεων και να αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ.
Από ΤΑ ΝΕΑ
Φωτό από trelokouneli

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


Αγωνιστικές αποφάσεις με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, ως απάντηση στα οικονομικά μέτρα και στην ασφαλιστική επίθεση που ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο και δίνει χαριστική βολή στο σύστημα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε:

1.Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 20 Μαΐου και στη συγκέντρωση και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί.
2. Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα με ανοιχτή ημερομηνία πραγματοποίησής της.
3.Ενημέρωση των εργαζομένων στις Τράπεζες και της κοινής γνώμης για το περιεχόμενο των επιθέσεων του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ που υλοποιεί η κυβέρνηση.
4.Υπεράσπιση των επικουρικών συντάξεων των τραπεζοϋπαλλήλων τα δικαιώματα των οποίων καταστρατηγούνται με το άρθρο 15 του Νομοσχεδίου. Με το Νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται το έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης που χάρισε δισεκατομμύρια στις Τράπεζες σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων.
5. Προστασία και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στην υγεία με την υπεράσπιση των 3 Ταμείων Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων, που πλήττονται από το άρθρο 31 που έχει στόχο τη διάλυση τους (εντάχθηκαν στο ΤΑΥΤΕΚΩ με το Νόμο Πετραλιά).

Η ΟΤΟΕ μαζί με τα παραπάνω που αφορούν στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί με ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα, εντάσσοντας στη μεγάλη αγωνιστική προσπάθεια όλων των εργαζομένων και της Ελληνικής Κοινωνίας και τα ειδικότερα θέματα που την αφορούν, με στόχο τη συνολική ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ