RSS

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ;

Εδώ και μερικές μέρες έχω μιλήσει με αρκετούς συναδέλφους της Β/θμιας Εκπ/σης για το ζήτημα που προέκυψε με το αυτοχρηματοδοτούμενο σεμινάριο παιδαγωγικής κατάρτισης που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής και Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πρόγραμμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Επιστημών του
Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει το Μάιο.(Σύνολο ωρών σεμιναρίου 200 ώρες-80 ώρες διδασκαλία, 80 ώρες e-learning, 40 ώρες Πρακτική Άσκηση και εκπόνηση Εργασίας. Έναρξη: Μάιος Δύο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εκτός από Αθήνα και σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Δράμα.)
Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι:
α)Η σκληρή ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα σεμινάρια που διοργανώνονται με δίδακτρα και στη συγκεκριμένη περίπτωση για το παραπάνω.
β)Από όσο γνωρίζω μέχρι στιγμής το Υπουργείο δεν έχει απαντήσει στην ανακοίνωση όπως π.χ. έγινε με τη ΔΟΕ και την ανταλλαγή ανακοινώσεων σχετικά με τα σεμινάρια των 400 ωρών.
γ)Οι συνάδελφοι της Β/θμιας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αδιέξοδο για το τι πρέπει να κάνουν, αν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, αν το εν λόγω σεμινάριο θα αναγνωριστεί ή αν θα πρέπει να περιμένουν.
Μίλησα με συνάδελφο από την Καστοριά που μου εξέφρασε το άγχος του και ομολογώ ότι, παρόλο που είχα αναφερθεί σε ανύποπτη στιγμή και σε παλαιότερη ανάρτηση στο ζήτημα, δεν είχα συνειδητοποιήσει όλες τις πτυχές του προβλήματος. Σκεφθείτε για τι ταλαιπωρία και τι οικονομική αιμορραγία μιλάμε, ειδικά σ΄ αυτήν τη συγκυρία. Αν αποφασίσει κάποιος να παρακολουθήσει το σεμινάριο θα πρέπει να πληρώσει τα δίδακτρα, να διανύει εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε Σαββατοκύριακο, να πληρώνει ξενοδοχεία, φαγητό, διαδρομές κ.ά. για να πάρει την πολυπόθητη επάρκεια(αν την πάρει, γιατί δεν ξέρει, αν αναγνωρίζεται το σεμινάριο!!!). Δεν έχει αντιληφθεί κανείς στο Υπουργείο αυτές τις παραμέτρους; Κι αν πουν ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, οι φορείς όμως βιάζονται και σαν έτοιμοι από καιρό, που θα ΄λεγε κι ο Καβάφης, το ετοίμασαν το σεμινάριο. Πρέπει το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα, πριν αρχίσει η Οδύσσεια των συναδέλφων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου