RSS

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

H Σούδα αποτελεί στόχο πρώτης κατηγορίας για τα λιβυκά βαλλιστικά βλήματα.



Βαλλιστικός τρόμος λιβυκών SCUD-C επάνω από την Κρήτη
Πληροφορίες των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφορικά με την ύπαρξη στο οπλοστάσιο της Λιβύης βαλλιστικών βλημάτων SCUD-C με 500 χλμ. εμβέλεια και οι χθεσινές απειλές του Μ.Καντάφι ότι πλέον ολόκληρη η Μεσόγειος είναι μία εμπόλεμο ζώνη, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την ελληνική αεράμυνα, ειδικά στην περιοχή της Κρήτης, που βρίσκεται εντός της ακτίνα δράσης των SCUD-C με την Σούδα να αποτελεί στόχο πρώτης κατηγορίας για τα λιβυκά βαλλιστικά βλήματα. Με τα βλήματα αυτά είχε βομβαρδίσει το 1991 ο Σαντάμ Χουσεϊν το Ισραήλ.

Είναι βέβαιη η ύπαρξη δεκάδων βλημάτων SCUD-B, με εμβέλεια 300 χλμ. αλλά υπάρχει ανησυχία ότι έχει σε ενεργό υπηρεσία και την έκδοση "-C" και δεν παρέδωσε τον Ιανουάριο του 2004 όλες τις συλλογές μετασκευής που είχε προμηθευτεί στις ΗΠΑ, μετά από σχετική συμφωνία.

Εν των μεταξύ, οι δυτικοί παρά τις προσπάθειές τους δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πλήξουν τα αυτοκινούμενα βαλλιστικά συστήματα SCUD στην μέχρι τώρα επιχείρηση βομβαρδισμού της Λιβύης.



Κι ενώ η ανησυχία είναι διάχυτη, τώρα φαίνεται η απουσία των S-300PMU1 αφού δεν είναι μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, επιχειρησιακοί. Οι S-300 είναι το μοναδικό σύστημα το οποίο θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν τους SCUD-C αφού διαθέτουν εγνωσμένες και αναγνωρισμένες αντιβαλλιστικές δυνατότητες και να προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια στην Κρήτη και στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που επιχειρούν από την Σούδα.

Τον Ιανουάριο του 2004 η Λιβύη έστειλε στις ΗΠΑ τμήματα για επτά πυραύλους SCUD-C, πέντε βλήματα του ιδίου τύπου οι οποίοι μπορούσαν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 500 χλμ, ενώ υπήρξε δέσμευση της κυβέρνησης της Λιβύης για την μετατροπή των υπολειπόμενων βλημάτων SCUD-B σε μικρού βεληνεκούς βαλλιστικά συστήματα. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Όπως και στο θέμα των χημικών όπλων που υποτίθεται ότι τα έχει καταστρέψει, αλλά τώρα ομολογείται ότι διαθέτει 10 τόνους αερίου μουστάρδας σε αποθήκευση νότια της Σύρτης, έτσι και στην περίπτωση των βαλλιστικών βλημάτων SCUD η ανησυχία είναι διάχυτη.

Σύμφωνα με αναφορές των αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών στα τέλη του 2004, το πυραυλικό οπλοστάσιο της Λιβύης διέθετε πλέον βλήματα SCUD–B τα οποία έχουν εμβέλεια 300 χλμ και δυνατότητα μεταφοράς πολεμικής κεφαλής 985 κιλών.


Το βαλλιστικό πρόγραμμα της Λιβύης ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 με την αγορά 80 βλημάτων Scud–B καθώς και 40 βλημάτων Frog-7 από την Σοβιετική Ένωση. Ακολούθησαν προσπάθειες της Λιβύης να αποκτήσει πυραυλική τεχνολογία από μια γερμανική εταιρεία στις αρχές της δεκαετίας του 1980 η οποία σταμάτησε τη συνεργασία λόγω πιέσεων της γερμανικής κυβέρνησης.

Παρόλα αυτά οι Λίβυοι κατάφεραν να αποκτήσουν τη σχετική τεχνολογία και να την αξιοποιήσουν στο δικό τους πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων με την κωδική ονομασία Ittisalt και να συνεχίσουν την έρευνα στο πυραυλικό κέντρο που είχαν αναπτύξει στην όαση της Siwa.

Την ίδια περίοδο η Λιβύη προσέγγισε βραζιλίανικες εταιρείες ενώ μετά από αρκετή προσπάθεια κατάφεραν να αναπτύξουν έναν πύραυλο βασισμένο στην γερμανική τεχνολογία που είχαν αποκτήσει με βεληνεκές 950 χλμ. Υποτίθεται ότι το βλήμα δεν έχει μπει στην παραγωγή, αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία. Ανάλογη προσπάθεια απόκτησης πυραυλικής τεχνολογίας έγινε και από την Κίνα

Ακολούθησε η συνεργασία με το Ιράν η οποία όμως διακόπηκε από τις πιέσεις που δέχτηκε το καθεστώς της Λιβύης από την Δύση που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του προγράμματος ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων και όπλων μαζικής καταστροφής με πρωτοβουλία του ιδίου του Μουαμάρ Καντάφι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr






Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

«Μαζί τα φάγαμε!»


Τι είπε ο Σάχα στους συμπαίκτες του μετά το τέλος του αγώνα;
«Μαζί τα φάγαμε!»

Friday's Top 10

Αν κατανοήσουμε τι σημαίνει «ντροπαλότητα» μπορεί να δούμε ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του παιδιού και όχι ένα πρόβλημα

Ντροπαλά παιδιά… θορυβημένοι γονείς!
Πολλά παιδιά χαρακτηρίζονται ως ντροπαλά.

Τα παιδιά μπορεί να είναι ντροπαλά με διαφορετικούς τρόπους και για διαφορετικούς λόγους. Το να καταλάβουμε το γιατί, το δικό μας παιδί προσωπικά είναι ντροπαλό, είναι μια καλή αρχή για να το βοηθήσουμε να ξεπεράσει σε κάποιες καταστάσεις την ατολμία του χωρίς όμως να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη δική του μοναδική προσωπικότητα.

Κάντε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σας. Πότε δείχνει το παιδί να είναι ντροπαλό;

* Σε πάρτι;
* Όταν συναντά καινούριους ανθρώπους;
* Όταν το επαινείται μπροστά σε άλλους;
* Μήπως ντρέπεται να φάει μπροστά σε κόσμο;
* Όταν τηλεφωνεί;
* Μήπως όταν χρειάζεται να κάνει κάποια παρουσίαση στο σχολείο (ένα ποίημα, ή σε μία εργασία;)

Τι να κάνετε

* Κάντε αυτά τα πράγματα που θα θέλατε να κάνει το παιδί σας! (Μιλήστε με άλλους ανθρώπους, πηγαίνετε πρώτοι στο μπουφέ, ζητήστε βοήθεια από έναν υπάλληλο στο σούπερ μάρκετ, αφήστε μηνύματα σε τηλεφωνητές κ.α. Όλα αυτά κάντε τα μπροστά στο παιδί, χωρίς όμως να του εξηγείται ή να του κάντε κήρυγμα.
* Να είστε φιλικοί. Χαμογελάστε, καλημερίστε τους γείτονες ή τους άλλους γονείς στο σχολείο.
* Επαινέστε όταν κάνουν κάτι που σας αρέσει. Για παράδειγμα πείτε: «Μου άρεσε πολύ όταν πήγες και ζήτησες βοήθεια από τη φίλη σου ή Σε θαύμασα όταν μίλησες πρώτος στις κούνιες»
* Κανονίστε συγκεντρώσεις και πάρτι όσο το δυνατόν νωρίτερα για το παιδί σας.
* Αναγνωρίστε τα θετικά του κομμάτια και δείτε σε ποιον τομέα τα καταφέρνει καλά. Είναι καλό στα καλλιτεχνικά; Μήπως στον αθλητισμό; Μήπως του αρέσουν τα μαθηματικά; Το διάβασμα; Μήπως είναι καλό στην οργάνωση; Ή μήπως του αρέσει να βοηθά ζώα και ανθρώπους; Βρείτε τον τομέα του παιδιού σας και φέρτε σε επαφή με άλλα παιδιά που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.
* Δείξτε του ότι εκτιμάτε τη γνώμη του. Ρωτήστε το για παράδειγμα: «Που θα σου άρεσε να βάλουμε αυτή τη γλάστρα»; Ακόμα και αν το μέρος που διάλεξε δεν σας αρέσει, τοποθετήστε τη γλάστρα εκεί που σας υπέδειξε.

Τι να μην κάνετε

* Μην φέρνετε το παιδί σας σε δύσκολη θέση δημόσια ή ιδιωτικά εξ΄αιτίας της ντροπαλότητάς του.
* Μην κρίνετε το παιδί σας.
* Μην του βάζετε ταμπέλες.
* Μην το ειρωνεύεστε αν κάνει λάθη.
* Μην κάνετε τα πράγματα που μπορεί να κάνει για τον εαυτό του. Για παράδειγμα αν σε ένα πάρτι θέλει να να πάτε εσείς να του βάλετε τούρτα πείτε για π.χ «Μόλις έκατσα και η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο κουρασμένη. Αν θες πήγαινε βάλε μόνος σου/μόνη σου».

Βοηθήστε το παιδί να καταλάβει ότι η ζωή είναι μια συνεχομένη διαδικασία που προϋποθέτει το κουράγιο να περνάμε μέσα από τον φόβο. Και αυτή είναι μια μάχη που δίνουμε είτε είμαστε ενήλικες είτε είμαστε παιδιά.

Τέλος, αναγνωρίστε ότι έχετε ένα παιδί το οποίο είναι ευαίσθητο, ήσυχο, ζεστό, με βαθιά συναισθήματα. Ο κόσμος θα ήταν φτωχότερος χωρίς αυτά τα συναισθήματα και αυτές τις ιδιότητες.

Νάνσυ Ψημενάτου

www.understanding-self.gr

Συνεχίζεται η απομυθοποίηση Ελλήνων Ολυμπιονικών

Νέο σοκ στον ελληνικό στίβο: Ποινή 2 ετών στη Δεβετζή

Συνεχίζεται η απομυθοποίηση Ελλήνων Ολυμπιονικών που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια με περιπτώσεις ντόπινγκ κυρίως στον στίβο και την άρση βαρών. Η Χρυσοπηγή Δεβιτζή, τιμωρήθηκε με διετή ποινή αποκλεισμού από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑF), επειδή “απέτυχε να δώσει δείγμα” σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου 2009 σε καμπ προετοιμασίας στην Ουκρανία.

Η ΙΑΑF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ για ποινή αποκλεισμού μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2012 και πρόσθεσε το όνομα της 36χρονης πρωταθλήτριας στον πίνακα με τους τιμωρημένους αθλητές που διατηρεί στην ιστοσελίδα της για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ.

Η υπόθεση πάντως δεν είναι τωρινή, αφού ο ΣΕΓΑΣ φέρεται να ενημερώθηκε από την IAAF πέρσι το καλοκαίρι, αλλά επί της ουσίας δεν ασχολήθηκε ποτέ. Η διεθνής ομοσπονδία ζητούσε μέσω του ΣΕΓΑΣ εξηγήσεις από τη Δεβετζή, μια διαδικασία που έδειξε να παγώνει από τη στιγμή που η αθλήτρια είχε ουσιαστικά αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ωστόσο το φθινόπωρο, με την απόφασή της να επιστρέψει στους στίβους, η ΙΑΑF άνοιξε εκ νέου τον φάκελο και διεμήνυσε τον ΣΕΓΑΣ πως θα αποφασίσει η ίδια για το θέμα. Έτσι κι έγινε με την επιβολή ποινής διετούς αποκλεισμού.

Η Δεβετζή στην πολύχρονη λαμπρή σταδιοδρομία της στο άλμα εις τριπλούν, κατέκτησε μεταξύ άλλων ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και χάλκινο τέσσερα χρόνια αργότερα στο Πεκίνο. Με την ποινή αποκλεισμού σβήνει το όνειρο της να πάρει μέρος και σε τρίτη συνεχόμενη Ολυμπιάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2004 η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση πέντε ολυμπιακών μεταλλίων: Χαλκιά, Τσουμελέκα, Δεβετζή, Κελεσίδου και Μανιάνι. Τα επόμενα χρόνια βρέθηκαν ντοπέ η Χαλκιά και η Τσουμελέκα που ήταν και οι εκπλήξεις των Αγώνων. Καθαρές τελείωσαν την αθλητική τους σταδιοδρομία, η Κελεσίδου και η Μανιάνι. Και τώρα η "αποκαθήλωση" της Δεβετζή, με την άρνησή της να περάσει από έλεγχο. Να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2009, όταν και δεν βρέθηκε στην Ουκρανία για να περάσει από έλεγχο, προετοιμαζόταν για τους Μεσογειακούς της Πεσκάρα.enet

Δύτες ανέσυραν αρκετούς μινωικούς αμφορείς…

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο Μινωικό ναυάγιο!

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο Μινωικό ναυάγιο!Την ανακάλυψη έκανε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ενάλιων Αρχαιοτήτων, Ελπίδα Χατζηδάκη, συνεργαζόμενη με ομάδα θαλάσσιων ερευνητών.

Το σκεπτικό να ακολουθηθεί το δρομολόγιο των καραβιών του Μινωικού πολιτισμού προς τα μεγάλα λιμάνια, απέδωσε καρπούς, αφού η περιοχή χαρτογραφήθηκε από δύτες, οι οποίοι στη συνέχεια ανέσυραν αρκετούς μινωικούς αμφορείς…

Η περιοχή είχε εξερευνηθεί και τη δεκαετία του ’80 από ομάδα του Κουστώ, με τους Γάλλους ερευνητές να ανασύρουν τότε διάφορα αγγεία.

Η κ. Χατζηδάκη, στις δηλώσεις της, τόνισε πως όταν η ομάδα του Ζαν Ζακ Κουστώ είχε ανασύρει τα αγγεία, είχε αναπτυχθεί μια θεωρία, ότι αυτά προέρχονταν από πλοίο, το οποίο είχε βυθιστεί με το τσουνάμι που προκάλεσε η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

ellas2.wordpress.