RSS

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Αρειος Πάγος υπέρ επιδόματος καθηγητών

«Πράσινο φως» για την καταβολή σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του επιδόματος των 176 ευρώ, ανάβει με την υπ’ αριθμ. 306/2011 αμετάκλητη απόφασή του ο Αρειος Πάγος. Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε αίτηση του Δημοσίου με την οποία εζητείτο να αναιρεθεί απόφαση του Πρωτοδικείου Καστοριάς που είχε δικαιώσει αναπληρωτές καθηγητές επιδικάζοντάς τους για τη διετία 2005-2006 το επίδομα των 176 ευρώ. Στην απόφαση τονίζεται ότι η μη καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας. Εκρινε δε, ότι η κατ’ εξαίρεση μη χορήγηση της εν λόγω παροχής (επιδόματος) σε ορισμένες μόνο κατηγορίες υπαλλήλων συνιστά άνιση δυσμενή μεταχείριση αυτών έναντι των υπολοίπων εργαζομένων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

H παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν εμποδίζει τους αλλόθρησκους γονείς και τα παιδιά

Δεκτός ο σταυρός στα σχολεία σύμφωνα με το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αποδεκτή έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την παρουσία των σταυρών στις σχολικές αίθουσες, ύστερα από έφεση που άσκησε η κυβέρνηση της Ιταλίας σε προηγούμενη απόφαση του ΕΔΑΔ. Στο σκεπτικό της απόφασης διευκρινίζεται ότι τα κράτη μέλη της Ευρώπης υποχρεούνται να σέβονται τις...
θρησκευτικές πεποιθήσεις γονέων και μαθητών στη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ωστόσο η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν εμποδίζει τους αλλόθρησκους γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις δικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις. Στην ακροαματική διαδικασία, παρενέβησαν, ως τρίτοι, 33 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, Ευρωπαϊκό Κέντρο του Νόμου και της Δικαιοσύνη, η Διεθνής Επιτροπή Νομικών, η Interights και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και οι κυβερνήσεις Αρμενίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Ρωσίας, Ελλάδας, Λιθουανίας, Μάλτας, Μονακό, Ρουμανίας και Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου.
taxalia