RSS

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΥΨΗΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Φ.Κουβέλης: Από το 2001 ως το 2006 είχαμε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη (πολύ της μόδας ο όρος τελευταία). Τι έγινε αυτός ο πλούτος, πού πήγε το παραγόμενο προϊόν ;
-Αυτό αναρωτιόμαστε κι εμείς.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΑΘΗΤΕΣ;


Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καταγγέλει σχεδιασμό της επόμενης σχολικής χρονιάς με βάση τριαντάρια τμήματα. Αν αληθεύει αυτό, θα πραγματοποιηθεί αυτό που συζητάμε μεταξύ μας, το πώς δηλαδή θα καλυφθούν τα κενά της επόμενης χρονιάς με βάση τις εξαγγελίες για μηδενικούς διορισμούς. Όσο κι αν η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι με την επιστροφή των εκπαιδευτικών, που είναι αποσπασμένοι σε διάφορα γραφεία, και τη σωστή κατανομή του προσωπικού δε θα υπάρξουν κενά, οι αριθμοί δε βγαίνουν. Κι επειδή άλλοι μαγικοί τρόποι δεν υπάρχουν, δε φαίνεται απίθανο το σενάριο αυτό. Όπως και να ΄χει κάτι τέτοιο θα δυσχεράνει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις κυρίως στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ο κ. Κ. Παπούλιας έδωσε σήμερα τον καθιερωμένο όρκο, ύστερα από την επανεκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας. Παρά τις αισθητά μειωμένες αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ύστερα από την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986, ο ρόλος του έχει βαρύτητα λόγω του κύρους του προσώπου του, λόγω της επιτυχημένης πρώτης θητείας αλλά και λόγω της δύσκολης περιόδου που περνά η χώρα.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


Πυκνώνουν οι αναγνωρίσεις από κοινοβούλια χωρών, των γενοκτονιών των Τούρκων εναντίον Ποντίων,Αρμενίων, Κούρδων. Μετά τις ΗΠΑ και το σουηδικό κοινοβούλιο αναγνώρισε τις γενοκτονίες. Η γειτονική χώρα καταφεύγει σε ανακλήσεις πρεσβευτών καταρχήν και απειλεί και με πρόσθετα μέτρα, όπως μποϊκοτάζ προϊόντων και διακοπή σχέσεων, προκειμένου να ανασχέσει καταιγίδα αναγνωρίσεων και από άλλες χώρες. Σημασία έχει πως το δράμα των Ποντίων έστω και καθυστερημένα φαίνεται να αναγνωρίζεται ιστορικά.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ADSL

Από το in.gr

Σε αύξηση των ταχυτήτων πρόσβασης μέσω των συνδέσεων ADSL, χωρίς αντίστοιχη αύξηση στα τιμολόγια, προχωρά σύντομα ο ΟΤΕ. Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης η εταιρεία θα προσφέρει συνδέσεις σε δύο ταχύτητες, 2 Mbps και 24 Mbps.

Ιδιαίτερα κερδισμένοι από την αναβάθμιση θα είναι οι υφιστάμενοι συνδρομητές γραμμών στα 8 Mbps, καθώς οι oνομαστικές ταχύτητες στις συνδέσεις τους αυξάνονται στα 24 Mbps χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.

Για τις σημερινές συνδέσεις στα 2 Mbps, η ταχύτητα καταφόρτωσης (download) παραμένει η ίδια, διπλασιάζεται όμως στα 512 Kbps η ταχύτητα αναφόρτωσης (upload).

Όσοι έχουν ήδη συνδέσεις στα 24 Mbps «θα επωφεληθούν από τη νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων» αναφέρει ανακοίνωση του ΟΤΕ.

Η αναβάθμιση αφορά τους υφιστάμενους και τους νέους πελάτες, οικιακούς και εταιρικούς, λιανικής και χονδρικής.

Πάντως η αναβάθμιση των ταχυτήτων πρόσβασης που σχεδιάζει ο ΟΤΕ στην αγορά χονδρικής έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) μέχρι τις 22 Μαρτίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 30ΜΗΝΙΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Πολύ σημαντική ανακοίνωση που αφορά τους 30μηνίτες εκπαιδευτικούς. Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΚΙΝΗΤΑ κ.ά.

Η αύξηση του ΦΠΑ, αν και υπολογίζεται από 15 Μαρτίου, θα επιβληθεί αναδρομικά σε υπηρεσίες που προσφέρθηκαν πριν από αυτή την ημερομηνία. Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΟΕ ΟΛΜΕ

Συλλαλητήριο την Τρίτη 16 Μαρτίου, στις 18:00.Πατήστε εδώ

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Μεγάλη σε πλήθος ήταν η σημερινή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Δεκάδες οργανώσεις και κλάδοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Ενδεικτικό του όγκου ήταν ότι το τέλος της πορείας βρισκόταν στο ύψος της Πλ. Βικτωρίας και στην πλευρά της οδού Πατησίων και στην πλευρά της 3ης Σεπετεμβρίου ενώ η αρχή στην Ομόνοια. Μεγάλη ήταν και η παρουσία των συναδέλφων που συμμετείχαν,η μεγαλύτερη σε σχέση με άλλους κλάδους, αλλά την αδίκησαν οι συγκέντρωσεις σε διαφορετικά σημεία για τους γνωστούς λόγους.Οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά και πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα αυτό.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ


Η έλλειψη απαρτίας των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων της χώρας έχει και το δυσμενή αντίκτυπό της στις ολομέλειες προέδρων, που συγκαλούνται τακτικά από τη ΔΟΕ. Η ολομέλεια των προέδρων, ένα σημαντικό όργανο του κλάδου, έχει αποδυναμωθεί, καθώς σε πολύ μικρό ποσοστό μεταφέρει αποφάσεις συλλόγων που έχουν προκύψει από απαρτία. Συνήθως καταγράφει απλώς μεμονωμένες απόψεις-προτάσεις,ενδιαφέρουσες κατά τ΄άλλα, αλλά όχι αντιπροσωπευτικές. Η ανάγκη να ξαναδούμε με ποιον τρόπο το "όργανο" αυτό θα απηχεί τις απόψεις, τα αιτήματα, τις επισημάνσεις και τις αγωνίες των συναδέλφων από όλη την επικράτεια είναι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιτακτική, λόγω των πολλών ανοιχτών μετώπων, που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος. Χρειάζεται να μελετήσουμε με ποιον ενναλλακτικό τρόπο μπορούμε να ακούσουμε έγκυρα και αντιπροσωπευτικά τη φωνή των συναδέλφων μιας και μέσω των Γενικών Συνελεύσεων είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ


Η συμμετοχή και μόνο στην αυριανή απεργία δεν αρκεί, αν δε συνοδευτεί με ογκώδες πλήθος και παλμό. Γι΄ αυτό είναι ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι στο αυριανό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Άρεως, στις 11:00. Σε αντίθεση με την προηγούμενη απεργία, αυτή τη φορά θα λειτουργήσει ο ΗΣΑΠ από 10:00 ως 16:00, για να διευκολύνει, όσους κατέβουν στο κέντρο.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Β२ ΣΤΗ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Για να μη διαφωνούμε μόνο με το Υπουργείο, οφείλουμε να πούμε ότι, αν υλοποιηθεί η εξαγγελία της κ. Διαμαντοπούλου για την απονομή πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας επιπέδου Β2 στην Γ΄ Γυμνασίου,θα είναι μια σημαντική κατάκτηση για το δημόσιο σχολείο.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ...

Σημαντικές πληροφορίες για προβλήματα υγείας μπορούμε να πάρουμε από τον έλεγχο των ματιών. Διαβάστε εδώ

ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Δε θα ακολουθηθεί τελικά η διαδικασία του κατεπείγοντως για το νομοσχέδιο ύστερα από τις αντιδράσεις. Για περισσότερα πατήστε εδώ

ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Μερικές ερωτήσεις-επισημάνσεις :

-Γιατί κατατέθηκε να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την προσεχή Τρίτη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής στις θέσεις των γενικών διευθυντών, των διευθυντών και των τμηματαρχών στο Δημόσιο;
-Αυτό καίει τη χώρα και τους εργαζόμενους αυτή τη στιγμή;
-Μήπως έρχεται ως φυσική συνέχεια των αλλαγών στο ΚΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ;
-Μήπως περάσει στο "ντούκου" μιας και όλοι το μόνο που σκέφτονται τώρα είναι τι τους ξημερώνει μισθολογικά και συνταξιοδοτικά;
-Μήπως απλώθηκε πολύς τραχανάς στο τραπέζι και ΔΟΕ, ΟΛΜΕ δε θα ξέρουν από πού να φυλαχθούν;
-Η ΑΔΕΔΥ δε θα έπρεπε να έχει γνώση του νομοσχεδίου;
-Οι ομοσπονδίες δεν έχουν λόγο και προτάσεις στις νέες αλλαγές;
-Έρχεται ή όχι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του κ. Πρωθυπουργού ότι «όλα τίθενται σε δημόσια διαβούλευση»;
-Αυτό πάλι με τη σύνθεση του ΠΥΣΠΕ και τους δύο εκπαιδευτικούς Α/θμιας εκπαίδευσης, με βαθμό Α΄, που υπηρετούν στην περιφέρεια του οικείου ΠΥΣΠΕ, οι οποίοι επιλέγονται με κριτήριο τη μεγαλύτερη προηγούμενη διοικητική εμπειρία σε θέση στελεχών εκπαίδευσης πώς να το ερμηνεύσουμε;
-Δεν μπορούν σ΄ αυτό το κράτος ποτέ να ολοκληρώσουν τη θητείας τους τα στελέχη ανεξάρτητα από τις αλλαγές κυβερνήσεων;

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNET

Σημεία σε όλη τη χώρα με δωρεάν ασύρματο internet. Πατήστε εδώ