RSS

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

BARCELONA vs REAL MADRID

Wikileaks: Η Γαλλία δεν πρόκειται να πιέσει την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις από το wikileaks
Στις 16 Ιανουαρίου του 2008 συνομιλούν στο Παρίσι ο Joseph Wood (βοηθός σύμβουλος του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ για θέματα εθνικής ασφάλειας) με τους Philippe Errera (σύμβουλο ΥΠΕΞ Γαλλίας Kouchner) και Francois Richier (σύμβουλος του Σαρκοζύ). Όταν η συζήτηση φτάνει στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ που θα γινόταν τον επόμενο Απρίλιο, όπου και ο Καραμανλής άσκησε το veto στην είσοδο των Σκοπίων οι Γάλλοι λένε στον Αμερικάνο:
«Δεν έχουμε πρόβλημα με την είσοδο της Κροατίας και της Αλβανίας (η οποία πρέπει να επιλύσει κάποια ζητήματα διαφθοράς).
Όσον αφορά τη "Μακεδονία" (ΣΣ. έτσι τη λέει ο αμερικάνος που γράφει την αναφορά... δεν ξέρουμε αν ο Γάλλος είπε Μακεδονία ή FYROM) ο Errera είπε ότι η Κυβέρνηση της "Μακεδονίας" υποεκτιμά τη σοβαρότητα που έχει το θέμα του ονόματος για την Ελλάδα (ΣΣ και στους Γάλλους την είχε καταστήσει σαφή ο Καραμανλής) και δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο λάθος και οι Αμερικάνοι. Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.
Επίσης αν η Αθήνα συναινέσει στο όνομα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει και να έρθει στην εξουσία μια νέα κυβέρνηση η οποία θα είναι υπεύθυνη -και πιθανώς εχθρική- για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ»
taxalia

Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια

Μια «βόμβα» στο τραπέζι μας


Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.

Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δεν μιλάει εδώ και πολλά χρόνια.

Οι θάνατοι από καρκίνο στην περιοχή αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο επικίνδυνα και πολλά παιδιά εμφανίζουν αρρώστιες που δεν είναι της ηλικίας τους.

Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.

Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου - Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα - βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.

Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:

Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg.

Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.

Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω.

Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg.

Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.

Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω!

Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω.

Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.

Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!

newsbomb.gr

''Αναγνώστες του Ομήρου"

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ : Η ''ΟΔΥΣΣΕΙΑ'' ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Μια μοναδική ολονύκτια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Νέα Υόρκη, το περασμένο Σάββατο, από τους ''Αναγνώστες του Ομήρου".
Εκατοντάδες άνθρωποι( Αναγνώστες του Ομήρου) από διαφορετικές γωνιές του κόσμου συναντήθηκαν για να διαβάσουν το έπος του Ομήρου "'Οδύσσεια'' στα Αγγλικά, τα Ελληνικά, τα Αρχαία, τα Λατινικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, τα Ιταλικά, τα Ισπανικά, τα Εβραϊκά και τα Ρώσικα, υπό τους ήχους μουσικού ιντερλούδιου στα τέλος κάθε ραψωδίας. Η μετάφραση του Στάνλευ Λομπάρντο στα Αγγλικά προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνη. Στο ξεκίνημα της βραδιάς το συγκρότημα αρχαιοελληνικής μουσικής Λύρ-Αυλος υπό την διεύθυνση του Π. Στέφου εντυπωσίασε το αμερικανικό κοινό με μελωδίες ανακατασκευασμένων οργάνων από την εποχή του Οδυσσέα. Χαρακτηριστικές ήταν οι στιγμές που ερμηνεύτηκαν χορευτικά απο την ομάδα Σύγχρονου Χορού choreo Τheatro, υπο την διεύθυνση της Ειρήνας Πούλου με μουσική από τους Σλοβένους Silence.
Η εκδήλωση έγινε στο πολιτιστικό κέντρο 92Y υπό την διεύθυνση του Έλληνα ηθοποιού-παραγωγού Γιάννη Σιμωνίδη και προβλήθηκε εκτενώς στις εφημερίδες New York Times Daily news και στα περιοδικά Νεw Yorker, Time out και New York Magazine.
Η Οδύσσεια στο 92nd street ήταν υπο την αιγίδα και υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το Διεθνές Ελληνικό θέατρο, το ίδρυμα Αdres Mata και τα Πανεπιστήμια Bard και Fordham.
Η οργάνωση ''Αναγνώστες του Ομήρου'' έχει σαν σκοπό την αναβίωση της δημόσιας ανάγνωσης, την αναγνώριση της αδιάλειπτης αμεσότητας του Ομήρου, την απότιση φόρου τιμής στους διεθνείς μεταφραστές του. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα δωριθούν στα διεθνή προγράμματα των Αναγνωστών του Ομήρου.
fimotro

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Γιατί τα γερμανικά ΜΜΕ δεν χυδαιολογούν και εναντίον της Ιρλανδίας;

Σε αντίθεση με τους ¨Βαλκάνιους¨( Έλληνες και Σέρβους ) που πολέμησαν από τον 1ο Π.Π. τα σχέδια του Γερμανικού ιμπεριαλισμού , σε αντίθεση με τις χώρες που δήωσε και λήστεψε στα Βαλκάνια δύο φορές , ο δίκαιος Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας των Ιρλανδών κατά του Αγγλικού ιμπεριαλισμού ( ¨ανταγωνιστή του γερμανικού¨ ) είχε πάντα την ¨συμπάθεια¨ των Γερμανών.

Το ίδιο και αντίστροφα. Το εύλογο μίσος κατά των Εγγλέζων τους οδήγησε ακόμα και σε μια ¨ευμενή ουδετερότητα¨ υπέρ της Χιτλερικής-Ναζιστικής Γερμανίας.

Το ίδιο συνέβη και με το Περονικό Αντιαμερικανικό Κίνημα της Αργεντινής στην διάρκεια του Β΄Π.Π. Το ίδιο συνέβη μάλιστα και από ¨Τροτσκίζουσες Αριστερές Δυνάμεις¨ στην Κεϋλάνη την ίδια περίοδο ( είχαν περισσότερη συμπάθεια και ανοχή απέναντι στους Ναζί παρά στους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές που ασκούσαν άμεση κατοχή στην Ινδοκίνα…). Είναι από τα περίεργα και εν μέρη ¨κατανοητά¨ γεγονότα της ιστορίας.

Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας είναι η μόνη χώρα που έστειλε ¨συλλυπητήριο τηλεγράφημα στο Ράιχ για τον θάνατο- ¨απώλεια¨ – του Χίτλερ. Επίσης Ιρλανδοί των ΗΠΑ συνεργαζόντουσαν με φιλοναζιστικούς κύκλους Γερμανών ¨ομογενών¨.

Μεταξύ 1945 – 1952 καμία ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου δεν δεχόταν να παίξει με αντίστοιχη γερμανική. Οι μόνες που το έκαναν ήταν Ιρλανδικές …

Αντίθετα εμείς οι Βαλκάνιοι ζητάμε , από τους ¨τίμια εργαζόμενους Γερμανούς¨, ¨Πολεμικές Αποζημιώσεις¨ για τα εγκλήματα και τις ληστείες που διέπραξαν στις χώρες μας μόλις πριν 60 χρόνια , τόσο ¨ρατσιστές¨ είμαστε!

ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ¨PLEITE-GRIECHEN¨ – χρεοκοπημένους – απατεώνες Έλληνες που κλέβουμε το ¨Δημόσιο¨ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ¨ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ¨ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ …
antinews

Επιτυχία

Μέσα στο απαισιόδοξο κλίμα των τελευταίων ημερών, πέρασε κάπως απαρατήρητη και δεν έτυχε της προσοχής που της έπρεπε μια πολύ μεγάλη επιτυχία της χώρας μας. Η μικρή Ελλάδα πέτυχε πριν από λίγες ημέρες κάτι που έμοιαζε με άπιαστο όνειρο.
Θα θυμάστε όλοι πως το ιδανικό οικονομικό μοντέλο των ελληνικών κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας ήταν το μοντέλο της Ιρλανδίας. Η επιθυμία τους ήταν να γίνει η Ελλάδα Ιρλανδία. Ε λοιπόν, τα κατάφεραν. Γίναμε Ιρλανδία.

Το γεγονός πως για να γίνουμε Ιρλανδία χρειάστηκε να χρεοκοπήσει η Ιρλανδία δεν μειώνει καθόλου το μέγεθος της επιτυχίας μας. Τι κι αν οι δυο χώρες έφτασαν στη χρεοκοπία από διαφορετικούς δρόμους; Το αποτέλεσμα μετράει.

Είμαστε η Ιρλανδία του Νότου. Όλο και πλησιάζουμε στη Δανία.

(Αυτά έλεγα στην παρέα μου, ενώ τρώγαμε και πίναμε σε ταπεινό ταβερνείο των Πετραλώνων. Μετά πληρώσαμε ρεφενέ. Σύντομα ο καθένας θα πληρώνει ακριβώς το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτά που έφαγε. Θα γίνουμε δηλαδή και Γερμανία του Νότου.)
Pitsirikos

Οι πιθανοί διάδοχοι της Αλέκας στο ΚΚΕ

Αθ. Παφίλης
Η κάθοδός του με άνωθεν εντολή από τις Βρυξέλλες,όπου είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής,και η εκλογή του στο εθνικό κοινοβούλιο το 2009 ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά όσων παρακολουθούν τα σενάρια της διαδοχής.Ωστόσο,δεν είναι μέλος του ΠΓ (είναι μέλος της ΚΕ) και εξ αυτού υποστηρίζεται ότι βρίσκεται «εκτός επετηρίδας».

Ν. Σοφιανός
Υπήρξε γραμματέας της ΚΝΕ την κρίσιμη περίοδο μετά τη διάσπαση του 1991 και η ανάδειξή του στο ΠΓ στο τελευταίο συνέδριο προκάλεσε το ενδιαφέρον όσων αναζητούν τον άνθρωπο που θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση.Ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κρίθηκε ότι τα πήγε καλά συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,74%.

Δ. Κουτσούμπας
Υπήρξε εκ των «εκλεκτών» της γενικής γραμματέως και ανήκει στη «γενιά της διάσπασης» του 1991. Είναι μέλος του ΠΓ και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων.Οι σκέψεις για ανάδειξή του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας λέγεται ότι «σκόνταψαν» στις αντιδράσεις εντός του ηγετικού πυρήνα.

Δ. Αρβανιτάκης

Ως γραμματέας της ισχυρότερης οργάνωσης,της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας,«καρπώνεται» μεγάλο μερίδιο του καλού εκλογικού αποτελέσματος που έφερε το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής.Είναι μέλος του ΠΓ και διατηρεί στενές πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με τον «κραταιό» κ.Δ.Γόντικα.
tovima

6.500 δωρεάν ποδήλατα από το Υπ. Υγείας

Χιλιάδες ποδήλατα πρόκειται, μεσούσης της κρίσεως, να προμηθευτεί η κυβέρνηση για να τα χορηγήσει σε πολίτες που θα τα χρησιμοποιούν στα πάρκα και στα άλση της Αττικής. Εντός των ημερών προκηρύσσεται από το υπουργείο Υγείας διαγωνισμός για την προμήθεια χιλιάδων ποδηλάτων, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Χρ. Αηδόνης δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να εγκαταστήσουμε τα ποδήλατα έτοιμα προς χρήση σε πάρκα και σε άλση της Αττικής εντός του έτους ή το πολύ στις αρχές του νέου έτους».

Ο ακριβής αριθμός των ποδηλάτων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Το υπουργείο περιμένει και τις προσφορές εταιρειών ή τραπεζών (όπως συμβαίνει στο Λονδίνο): είτε, δηλαδή, να αγοράσουν οι ίδιες τα ποδήλατα και να τα προσφέρουν ως χορηγοί στο κράτος είτε να χορηγήσουν τα χρήματα για να αποκτηθούν από την πολιτεία με διεθνή διαγωνισμό. Συνολικά για τις ανάγκες του προγράμματος «Αθληση και φυσική αγωγή στην πόλη» υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν σε βάθος χρόνου περί τα 6.500 ποδήλατα.

Σε πρώτη φάση αναμένεται να αγοραστούν και να εγκατασταθούν ποδήλατα στο Πεδίον του Αρεως (απαιτούνται περί τα 200), στο Αττικόν Αλσος (απαιτούνται ποδήλατα βουνού), στο Αλσος Βεΐκου και στου Γουδή (όπου θα υπάρχει και ο μεγαλύτερος αριθμός ποδηλάτων πόλης). Το πρόγραμμα για τα ποδήλατα στην πόλη παρουσιάστηκε ήδη χθες στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τον υφυπουργό κ. Αηδόνη.

Τα ποδήλατα θα διατίθενται στους πολίτες με το σύστημα της μαγνητικής κάρτας. Οσοι ενδιαφέρονται να κάνουν βόλτες με αυτά θα πρέπει να προμηθευτούν ειδικές κάρτες με τις οποίες θα μπορούν να ξεκλειδώνουν τα ποδήλατα από τους σταθμούς που θα δημιουργηθούν στα πάρκα και στα άλση. Θα μπορεί κανείς να ποδηλατεί όση ώρα θέλει και εν συνεχεία να αφήνει το ποδήλατο σε όποιον άλλον σταθμό επιθυμεί. Τα κρατικά ποδήλατα σε λίγα χρόνια, όταν δηλαδή υπάρξουν ποδηλατόδρομοι και σταθμοί παραλαβήςπαράδοσής τους, θα «βγουν» στους δρόμους της πόλης για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Κατά τους επιστημονικούς συνεργάτες του υπουργείου Υγείας, το ποδήλατο αποτελεί ένα καλό και οικονομικό εργαλείο για τη μετακίνηση των πολιτών αλλά και για άσκηση. Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης, απαιτεί μηδαμινό χώρο στάθμευσης, έχει τη δυνατότητα να μετακινείται και εκτός δικτύου, ενώ δεν ρυπαίνει το περιβάλλον. Το υπουργείο Υγείας πρόκειται να έρθει σε συνεννόηση με τις νέες δημοτικές αρχές ώστε να δημιουργηθούν δίκτυα λωρίδων κυκλοφορίας και θέσεις στάθμευσης για τα ποδήλατα.
kalanea

Έρχονται "βόμβες" από το Wikileaks

Έγγραφα που "μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και θα καταδεικνύουν αυξημένη παρεμβατικότητα στα ελληνικά πολιτικά και αμυντικά πράγματα κατά την περίοδο 2006-2009" περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις του site Wikileaks τα οποία θα δημοσιευθούν τις επόμενες ώρες, αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΞ. Στα έγγραφα, σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιήσει οι Αμερικανοί στην ελληνική πλευρά, εμφανίζονται οι ΗΠΑ να παρεμβαίνουν σε ότι αφορά την ελληνορωσική προσέγγιση της εποχής από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, να υποδαυλίζουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο για να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, να τοποθετούνται αρνητικά για το σκοπιανό και γενικά να δρουν "σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων".

Ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας επικοινώνησε με τον νέο Αμερικανό πρέσβευτή στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε για το τι θα περιλαμβάνουν οι αποκαλύψεις του Wikileaks (τουλάχιστον αυτές που ξέρουν οι ΗΠΑ) για την Ελλάδα και απ'ότι λέχθηκε στο defencenet.gr από έγκυρη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών "Κανείς δεν είναι χαρούμενος για αυτά που θα ακουστούν".

Η ίδια εικόνα φαίνεται να επικρατεί και σε άλλες πρωτεύουσες, αλλά και στην Άγκυρα. Στην τελευταία οι Τούρκοι ενημερώθηκαν ότι στα έγγραφα θα τους θεωρούν συνεργάτες της Αλ Κάϊντα και τους Κούρδους "εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα" στην Μόσχα ότι η γνώμη των στελεχών του Στέϊτ Ντιμπάρτμεντ για τους Ρώσους διπλωμάτεε κινείται μεταξύ περιφρόνησης και απαξίωσης. Μεταξύ των χωρών που έχουν ενημερωθεί είναι οι: Τουρκία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ισραήλ και Ιράκ.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από το WikiLeaks η διαρροή εγγράφων θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Οκτωβρίου. Τότε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ποιο είναι όμως το περιεχόμενο των εγγράφων που έχει προκαλέσει ανησυχία στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των υπολοίπων χωρών;

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένα από τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ότι η Τουρκία βοηθούσε μαχητές της Αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν και ότι οι ΗΠΑ από την πλευρά τους συνέδραμαν του Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες.

Ακόμη και οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Μόσχα, που πρόσφατα αναθερμάνθηκαν, αναμένεται να επηρεαστούν από τη διαρροή. Όπως αναφερει σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Kommersant, τα απόρρητα έγγραφα θα περιέχουν γενικές εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση της Ρωσίας και "διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς" για τους Ρώσους πολιτικούς.

Τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών διπλωματών με Ρώσους πολιτικούς, εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα της Ρωσίας και αναλύσεις για την εγχώρια και διεθνή ρωσική πολιτική.

Κάποιες πηγές του ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι θα περιγράφονται ενέργειες κατά της πολιτικής των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου που ακολούθησε η Αθήνα μεταξύ 2006-2009, όπως και η άποψη ότι το Αιγαίο πρέπει να μοιραστεί...

Όλα τα παραπάνω είναι υπό την μορφή μη διασταυρωμένων πληροφοριών από πηγές οι οποίες είναι σαφές ότι κατατρέχονται από άγχος. Σε λίγο θα ξέρουμε όλη την πραγματικότητα...

defencenet

Η αυλαία έπεσε για τον δημοφιλή και αγαπημένο ηθοποιό Γ. Φούντα



Πέθανε ο Γιώργος Φούντας

Η αυλαία έπεσε και για τον δημοφιλή και αγαπημένο ηθοποιό Γιώργο Φούντα, σήμερα 28-11-2010, Κυριακή μεσημέρι.
Ο Γιώργος Φούντας γεννήθηκε το 1924.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, στις 11 το πρωί, από το Α' νεκροταφειο Αθηνών.
Έπαιξε στις παρακάτω ταινίες και σήριαλ :


Στον Κινηματογράφο:


Λεβέντες της Θάλασσας (1997)

Μολυσμένα ύδατα (1987)

Το κορίτσι της Μάνης (1986)

17 Σφαίρες για έναν Άγγελο (1981)

Έξοδος Κινδύνου (1980)

Ο μεγάλος Ένοχος (1970)

Η Λεωφορος της Προδοσιας (1969)

Ο Αντάρτης του Βάλτου (1969)

Ο Πρόσφυγας (1969)

Πολύ αργά για Δάκρυα (1968)

Πυρετός στην Άσφαλτο (1967)

Τρούμπα `67 (1967)

Με τη Λάμψη στα Μάτια (1966)

Ο Ψαρόγιαννος (1966)

Οι Στιγματισμένοι (1966)

Επαναστάτης (1965)

Αλέξης Ζορμπάς (1964)

Ανεμοστρόβιλος (1964)

Κραυγή (1964)

Ο Κράχτης (1964)

Το Κορίτσι της Κυριακής (1964)

Αμέρικα Αμέρικα (1963)

Ζήλεια (1963)

Κάθαρμα (1963)

Πολιορκία (1963)

Τα κόκκινα Φανάρια (1963)

Η μεγάλη Θυσία (1962)

Προδομένη Αγαπη (1962)

Η Κατάρα της Μάνας (1961)

Αν ήξερες Παιδί μου (1960)

Αντίο Ζωή (1960)

Η Αυγή του Θριάμβου (1960)

Λύτρωσέ με Αγάπη μου (1960)

Πόθοι στα Στάχυα (1960)

Ποτέ την Κυριακή (1960)

Η Ζαβολιάρα (1959)

Γαλήνη (1958)

Γερακίνα (1958)

Η Λίμνη των Πόθω (1958)

Μόνο για μια Νύχτα (1958)

Άσσοι του Γηπέδου (1956)

Το Κορίτσι με τα Μαύρα (1956)

Μαγική πόλη (1955)

Στέλλα (1955)

Ανοιχτή Θάλασσα (1954)

Γυναίκες δίχως Άντρες (1954)

Ο Άνεμος του Μίσους (1954)

Το Κορίτσι της Γειτονιάς (1954)

Η μαύρη Γη (1952)

Νεκρή Πολιτεία (1951)

Καταδρομή στο Αιγαίον (1946)

Χειροκροτήματα (1944)


Στην Τηλεόραση:

Γόβα στιλέτο (1993)

Κούρσα του θανάτου (1982)

Έξοδος κινδύνου (1978)

Γαλήνη (1976)

Κατοχή (1973)

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1975)

Στον αργαλειό του φεγγαριού (1985)
taxalia