RSS

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Οι πιθανοί διάδοχοι της Αλέκας στο ΚΚΕ

Αθ. Παφίλης
Η κάθοδός του με άνωθεν εντολή από τις Βρυξέλλες,όπου είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής,και η εκλογή του στο εθνικό κοινοβούλιο το 2009 ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά όσων παρακολουθούν τα σενάρια της διαδοχής.Ωστόσο,δεν είναι μέλος του ΠΓ (είναι μέλος της ΚΕ) και εξ αυτού υποστηρίζεται ότι βρίσκεται «εκτός επετηρίδας».

Ν. Σοφιανός
Υπήρξε γραμματέας της ΚΝΕ την κρίσιμη περίοδο μετά τη διάσπαση του 1991 και η ανάδειξή του στο ΠΓ στο τελευταίο συνέδριο προκάλεσε το ενδιαφέρον όσων αναζητούν τον άνθρωπο που θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση.Ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κρίθηκε ότι τα πήγε καλά συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,74%.

Δ. Κουτσούμπας
Υπήρξε εκ των «εκλεκτών» της γενικής γραμματέως και ανήκει στη «γενιά της διάσπασης» του 1991. Είναι μέλος του ΠΓ και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων.Οι σκέψεις για ανάδειξή του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας λέγεται ότι «σκόνταψαν» στις αντιδράσεις εντός του ηγετικού πυρήνα.

Δ. Αρβανιτάκης

Ως γραμματέας της ισχυρότερης οργάνωσης,της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας,«καρπώνεται» μεγάλο μερίδιο του καλού εκλογικού αποτελέσματος που έφερε το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής.Είναι μέλος του ΠΓ και διατηρεί στενές πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με τον «κραταιό» κ.Δ.Γόντικα.
tovima

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου