RSS

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο τροχονόμος Τζόρβας, σκέφτεται να φύγει απο τον Παναθηναικό..


Ο διεθνής τερματοφύλακας εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την πιθανή αντικατάσταση του αλλά και από τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς το πρόσωπο του και σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της μεταγραφής στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την “Sport Day” η αποχώρηση του Αλέξανδρου Τζόρβα από τον Παναθηναϊκό είναι πιο πιθανή από ποτέ. Ο διεθνής γκολκίπερ παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του από την αρχή της σεζόν με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από τους φίλους του “τριφυλλιού” ουκ ολίγες φορές. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πολύ πιθανή πλέον αντικατάσταση του από τη βασική ενδεκάδα έχει φέρει τον Τζόρβα στην πόρτα της εξόδου.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι προσπάθειες για αναζήτηση ομάδας από το εξωτερικό έχουν ενταθεί τον....

τελευταίο καιρό και είναι αρκετά πιθανό τον Γενάρη να έρθει πρόταση στην “πράσινη” ΠΑΕ.
trelokouneli

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τους ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ στον κόσμο οι εργολάβοι ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τα ΔΙΟΔΙΑ;
Του Αντώνη Πίκουλα | ΑΞΙΑ

Ενδεικτικά αναφέρω: Η προείσπραξη των διοδίων, οι μπούρδες με τα σκουπίδια, η φάμπρικα με τις μετατάξεις, η επέκταση του τραμ και η ασυδοσία του ΟΣΕ… Και συνεχίζω…

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές που πραγματικά εξοργίζεσαι, παρατηρώντας τον τρόπο που οι κυβερνήσεις ασκούν εξουσία. Συγκεκριμένες αποφάσεις, συγκεκριμένες ενέργειες, κυβερνητικές πράξεις ή παραλείψεις που σε κάνουν να διερωτάσαι κατά πόσον μπορείς να εμπιστευθείς τους κυβερνώντες…

Ενα ενδεικτικό παράδειγμα που δεν μπορεί να το αντέξει ούτε ο πλέον καλοπροαίρετος πολίτης είναι τα ΔΙΟΔΙΑ. Θα πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου το κόστος κατασκευής των οδικών αξόνων χρηματοδοτείται σχεδόν καθ' ολοκληρία από τους πολίτες, από τους χρήστες, επιβαρύνει δηλαδή οικονομικά και ΑΜΕΣΑ εκείνους για τους οποίους σχεδιάζεται και θα έπρεπε να εξυπηρετεί.
Πέστε μου πραγματικά ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ στον κόσμο οι εργολάβοι ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τα ΔΙΟΔΙΑ για καμιά δεκαριά χρόνια, όπως για παράδειγμα η ΝΕΑ ΟΔΟΣ (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ) στην Εθνική Οδό, χωρίς ούτε καν να διαβεβαιώνουν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει (π.χ. Ιονία Οδός).
Πού άλλού στον κόσμο οι εργολάβοι ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τα ΔΙΟΔΙΑ για έργο που κανείς ακόμη δεν είναι βέβαιος μέχρι ποιο σημείο θα επεκταθεί, όπως η Κορίνθου - Πατρών, που κατηγορηματικά δεν ξέρουμε πώς και αν θα γίνει η παράκαμψη του Καϊάφα και αν το έργο θα φτάσει μέχρι την Τσακώνα!!!
Για να λέμε τα πράγματα λοιπόν απλά και ως έχουν, στην προκειμένη περίπτωση είμαστε η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ στον ΚΟΣΜΟ όπου μέσω της προείσπραξης των διοδίων ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΡΙΣΚΟ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ. Ετσι φαντάζεται η κυβέρνηση την ελεύθερη οικονομία; Κάποιοι να ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ εκ του ασφαλούς (εργολάβοι - τράπεζες) και κάποιοι να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ εκ του α(να)σφαλούς, δηλαδή οι πολίτες!!!

Ενα άλλο εξοργιστικό παράδειγμα είναι αυτό που σχετίζεται με τα σκουπίδια και την Αθήνα, που στην κυριολεξία έχει βρωμίσει. Βγαίνουν λοιπόν οι… κυβερνώντες και μας λένε λόγια ωραία για τον "Καλλικράτη", εξαγγελίες για τους νέους δήμους, τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών και τις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις…
Και διερωτώμαι: Ολοι αυτοί που μας έλεγαν τόσα λόγια για τον "Καλλικράτη" και παρίσταναν τους μεγάλους πολιτικούς, δεν ήξεραν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΑΝ τις περιβόητες 100 συμβάσεις; ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ, είναι η απάντηση. Ομως ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ… Αντί να προβλέψουν τι πρόκειται να συμβεί, αντί να προχωρήσουν έγκαιρα σε ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ή ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ για να αντικαταστήσουν τους 100 που έφευγαν… και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, άφησαν την Αθήνα να γεμίσει ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Ελεος πια με την… μπουρδολογία…

Συνεχίζω… Διάβασα προ ημερών σε μια εφημερίδα, στο "Πρώτο Θέμα" αν δεν απατώμαι, ότι ο διαγωνισμός για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά καθυστερεί ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ! Ξέρετε γιατί; Γιατί η τότε διοίκησή του, αντί να το αναθέσει στον ΜΕΙΟΔΟΤΗ, το ανέθεσε σε άλλη εταιρεία, από τις… ισχυρές, που οι μέτοχοί της σχετίζονται με φιλικές σχέσεις με βασικό μέτοχο μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος…
Το αποτέλεσμα είναι ότι η ΜΕΙΟΔΟΤΡΙΑ εταιρεία προσέφυγε στις Βρυξέλλες και σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση το γυρίζει πίσω…


Αλήθεια, ξέρετε ποιο είναι αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο στοιχείο στα γραφεία των βουλευτών και των υπουργών; Οχι, δεν είναι πώς θα σωθεί η χώρα, ούτε πώς θα υπάρξει περιστολή των δαπανών στον δημόσιο τομέα. Βουλευτές και υπουργοί έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ που σκοπό έχει να τοποθετηθούν οι ΗΜΕΤΕΡΟΙ, φίλοι, συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού, κομματικά στελέχη και παρατρεχάμενοι μέσω της διαδικασίας των ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ σε θέσεις-κλειδιά, σε θέσεις που επιθυμούν για να αμείβονται καλύτερα ή για να απολαμβάνουν καλύτερων προνομίων και ΟΧΙ να ΜΕΤΑΤΑΓΟΥΝ εκεί όπου ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ θα έπρεπε βάσει των ικανοτήτων τους, των ακαδημαϊκών τους γνώσεων ή των χρόνων προϋπηρεσίας!!!
Και ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ άξιοι νέοι άνθρωποι, επειδή ο μικροκομματισμός και η πελατειακή σχέση εξακολουθούν και καλά κρατούν…
Και ύστερα μιλάμε για… ΜΝΗΜΟΝΙΑ! Με ποιους κυβερνώντες;

Κλείνω αυτό τον εβδομαδιαίο μεταξύ μας διάλογο, φίλες και φίλοι αναγνώστες, με αυτό που θεωρώ ως το πλέον ΑΔΙΚΟ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ απέναντι στους πολίτες αυτής της κοινωνίας!
Ξαφνικά έρχεται η κυβέρνηση και ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ τις ΤΙΜΕΣ των ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ του ΟΣΕ! Καλούνται δηλαδή οι Ελληνες πολίτες, εκείνοι που δεν έφταιξαν σε τίποτε, να χρηματοδοτήσουν τα ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ του Οργανισμού Συγκοινωνιών!
Ποιος προκάλεσε, ΚΥΡΙΟΙ, τα ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ του ΟΣΕ; Οι πολίτες αυτής της χώρας ή ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ και τα κάθε λογής ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ;
Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, όλη η σπατάλη στον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του προήλθε από τις υπερτιμολογήσεις, από τα έργα που δεν έγιναν ποτέ, από τις υπερβάσεις των προϋπολογισμών, από έργα με απευθείας ανάθεση και υπέρογκα υψηλά τιμήματα!!!
Τη μια ήταν η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ που δεν έγινε ποτέ, την άλλη ήταν η προμήθεια των ΣΚΥΡΩΝ και οι ΡΑΓΕΣ, ενώ ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει το περίφημο ΣΚΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ένα έργο που με διαδικασίες-εξπρές ανατέθηκε απευθείας για να είναι έτοιμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και ακόμη και σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ!
Αντί λοιπόν να συμμαζέψουν τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ και να κληθούν να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν και κατάντησαν τον ΟΣΕ σε αυτό το χάλι, το υπ. Υποδομών βρίσκει την εύκολη λύση να μετακυλίσει το βάρος των δυσβάσταχτων ελλειμμάτων που προέκυψαν από το μεγάλο φαγοπότι στους …ΠΟΛΙΤΕΣ!

Επανερχόμενος λοιπόν στο αρχικό μου ερώτημα, ευθέως καταλήγω στη διαπίστωση ότι υπό τις συνθήκες αυτές, βάσει της αντικοινωνικής και άδικης πολικής που ακολουθούν, η οποία εξυπηρετεί τους ολίγους, τους διαπλεκόμενους και τους ισχυρούς, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!
axiaplus

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΩΝ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Δείτε εδώ.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αθώο έκρινε το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον Απόστολο Βαβύλη

Αθώο έκρινε το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον Απόστολο Βαβύλη. Στην απολογία του έκανε λόγο για σκευωρία των ΜΜΕ, με στόχο να πληγεί ο τότε αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Την αθώωση του κατηγορούμενου πρότεινε και η Εισαγγελέα της Έδρας. Οι τελευταίες κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν φερόμενη πλαστογραφία κατά του τότε Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου και ψευδορκία εναντίον του.

Ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος με ένορκη δήλωσή του δήλωσε:

α) Δεν επιθυμώ να παραστώ ως πολιτικός ενάγων στην δίκη του Αποστόλου Βαβύλη

β) Ο Απόστολος Βαβύλης (π.Ραφαήλ) είναι απολύτως αθώος από όλες τις αποδιδόμενες σ' αυτόν κατηγορίες που οφείλονται σε σκευωρία που σκοπό είχαν να πλήξουν την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και το πρόσωπό μου.

γ) Ο Απόστολος Βαβύλης ουδέποτε πλαστογράφησε την υπογραφή μου ούτε βέβαια εκαρπώθη το οποιοδήποτε ποσό για λογαριασμό μου ούτε εγώ ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο. Αντίθετα προσέφερε πολλά στο έργο μας και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

δ) Ουδέποτε υπήρξε ψευδομάρτυρας εναντίον μου.

Aπό τους 26 μάρτυρες του κατηγορητηρίου παρέστησαν μόλις οι πέντε. Ο Απόστολος Βαβύλης στην απολογία του υπεραμύνθηκε της αθωότητας του και υποστήριξε ότι η υπόθεση του στήθηκε από μερίδα των ΜΜΕ για να πλήξουν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Μάρτυρες υπεράσπισης στην δίκη ήταν ο Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Καθηγητής Giorgio Barone – Adesi, ο π. Νείλος Βατοπαιδινός που σημειωτέον ήταν Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. "MAGNA GRAECIA" που είχε αποτελέσει επίσης αντικείμενο του κατηγορητηρίου.
news247

Χορηγός στη φανέλα της Μπαρτσελόνα!

Τουλάχιστον 165 εκατομμύρια θα βάλει στα ταμεία του ο σύλλογος
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία των «μπλαουγκράνα» με την Qatar Foundation
Είναι πλέον οριστικό. Μετά από 111 χρόνια ιστορίας, η φανέλα της Μπαρτσελόνα αποκτά χορηγό. Ο καταλανικός σύλλογος ανακοίνωσε τη συμφωνία με την εταιρία Qatar Foundation, αρχής γενομένης από το επόμενο καλοκαίρι, που θα της αποφέρει 170 εκατομμύρια ευρώ για πέντε χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος των Μπλαουγκράνα, Χαβιέρ Φάους, εξήγησε ότι η ομάδα θα λαμβάνει 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την 1η Ιουλίου 2011 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016, συν μπόνους για την κατάκτηση τίτλων. Ακόμα, ανακοινώθηκε ότι για τη φετινή σεζόν (που δεν θα υπάρχει ακόμα χορηγία στη φανέλα) η εταιρεία θα προσφέρει στην ομάδα της Βαρκελώνης 15 εκατομμύρια μόνο και μόνο για να τοποθετηθούν διαφημιστικές πινακίδες στο "Καμπ Νόου". Τα χρήματα που θα λάβει η Μπαρτσελόνα είναι ασφαλώς νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αφού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν μαζί παίρνουν όσα χρήματα θα λαμβάνει μόνο η Μπαρτσελόνα για τις χορηγίες της φανέλας τους.

Μέχρι σήμερα, το μοναδικό λογότυπο που μπήκε στη φανέλα της "Μπάρτσα" είναι εκείνο της Unicef, με τη λεπτομέρεια ότι η ομάδα πληρώνει τον οργανισμό, 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο συν το 2% των εσόδων του συλλόγου!

Η συμφωνία με την εταιρεία του Κατάρ δεν σημαίνει ότι θα φύγει από τη φανέλα το λογότυπο της Unicef. Η δημιουργική ομάδα της Μπαρτσελόνα, όπως τόνισε ο κ. Φράους, εργάζεται στο να "παντρέψει" τα δύο σήματα προκειμένου να μπουν μαζί στην εμφάνιση της ομάδας της επόμενης σεζόν.

Το ίδρυμα "Qatar Foundation" ιδρύθηκε το 1995 από τον Εμίρη του Κατάρ, Σεϊχη Χαμάντ Μπιν Χαλιφά Αλ Τανί, και δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της κοινωνικής ανάπτυξης. Πρόκειται για το βασικό χρηματοδότη της υποψηφιότητας του Κατάρ που τελικά ανέλαβε τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022.
enet

Όλη ιστορία της Wikileaks είναι ότι πρέπει για σενάριο ταινίας του Oliver Stone;

Κόλπο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών η υπόθεση Wikileaks;

Επιφανειακά αν τη δούμε, η όλη ιστορία της Wikileaks είναι ότι πρέπει για σενάριο ταινίας του Oliver Stone. Ένας 39χρονος Αυστραλός, κρατάει όμηρους τον πρόεδρο και το υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής, απειλώντας με μια τεράστια διαρροή, αν δεν τον αφήσουν να δημοσιεύει ανενόχλητος τα εκατοντάδες χιλιάδες από απόρρητα και άκρως ευαίσθητα κρατικά έγγραφα που διαθέτει. Αν όμως εξετάσουμε τις λεπτομέρειες, που μέχρι στιγμής δημοσιεύτηκαν από τα πλέον καθεστωτικά ΜΜΕ όπως είναι η New York Times, τότε βλέπουμε να ξεπροβάλλει μια ξεκάθαρη ατζέντα. Μια ατζέντα που κατά σύμπτωση, βοηθά να αποπροσανατολιστεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον από την αμερικανική γεωπολιτική εμπλοκή στο Ιράν, στη Ρωσία, και στη Βόρειο Κορέα. Η υπόθεση της Wikileaks δεν είναι παρά μια μεγάλη απάτη από πλευράς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που θα χρησιμοποιηθεί για να αστυνομεύεται το διαδίκτυο.

Το σενάριο είναι τόσο τέλειο που δεν μπορεί να είναι αληθινό. Ένας δυσαρεστημένος 22χρονος Αμερικανός στρατιώτης σε υπηρεσία στη Βαγδάτη, ο χαμηλόβαθμος αναλυτής Bradley Manning, που τον περιγράφουν ως μοναχικό ομοφυλόφιλο, τρελαμένο με τους υπολογιστές, ψάχνει και βρίσκει διαβαθμισμένες πληροφορίες. Αποφασίζει να τις κατεβάσει κρυφά μέσα σε μια περίοδο 8 μηνών, σε κενά CDs, προσποιούμενος ότι ακούει Lady Gaga! Πέραν των εγγράφων, λέγεται πως προμήθευσε τη Wikileaks και με ένα βίντεο από κάμερα ελικοπτέρου, που δείχνει απρόκλητη επίθεση των Αμερικανών εναντίον άοπλων δημοσιογράφων, καθώς και με απόρρητα ημερολόγια πολέμου από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με έναν διάσημο παλιό χάκερ, ώστε να ανεβάσει τα 250.000 έγγραφα στο διαδίκτυο, όμως ο χάκερ τον κάρφωσε στις αρχές, και τώρα ο Manning είναι σε απομόνωση σε στρατιωτική φυλακή, οπότε και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να τον ανακρίνουν (τι βολικό). Η πλοκή τώρα θεριεύει. Τα έγγραφα καταλήγουν στα χέρια του Julian Assange, του ιδρυτή της υποτιθέμενα αντικαθεστωτικής Wikileaks, ο οποίος επιλέγει μερικά από τα πιο συμβατικά ΜΜΕ του πλανήτη για να χειριστούν τις διαρροές για λογαριασμό του, αφού αυτός διώκεται από δυο Σουηδέζες που ναι μεν έκαναν συναινετικό έρωτα μαζί του, αλλά που αργότερα αποφάσισαν πως επρόκειτο για … βιασμό.

Ο Assange επιλέγει, μεταξύ άλλων, την εφημερίδα New York Times που κάποτε δημοσίευσε πλαστά στοιχεία για να δικαιολογηθεί ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ. Όπως είπε, δεν είχε το χρόνο να «ξεσκαρτάρει» τα έγγραφα, για αυτό τα παρέδωσε στους εκδότες των εφημερίδων. Τόσο αντικαθεστωτικός. Η New York Times ανέθεσε τη δουλειά στον δικό της David E. Sanger, ο οποίος είναι μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, καθώς και του Aspen Institute Strategy Group, μαζί με την Condolisa Rice, τον πρώην υπουργό Άμυνας William Perry, τον πρώην αρχηγό της CIA John Deutch, τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και σημερινό επικεφαλή της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellick, και άλλους πολλούς.

Περίεργη επιλογή μέσου για κάποιον που δηλώνει αντικαθεστωτικός. Βέβαια ο ίδιος έχει πει ότι πιστεύει στην επίσημη εκδοχή για την 9/11, όπως και ότι η λέσχη Bilderberg είναι μια απλή συνάθροιση κάποιων καλών ανθρώπων.

Τα πρόσφατα διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν και που έκαναν διεθνή πάταγο δεν είναι αυτό που είπε η Hillary Clinton, « …μια επίθεση εναντίον των ΗΠΑ… που θέτει σε κίνδυνο ζωές αθώων». Ούτε είναι αυτό που είπε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών «…η 9/11 της παγκόσμιας διπλωματίας». Τα 250.000 τηλεγραφήματα δεν είναι «άκρως απόρρητα» όπως μας θέλουν να νομίζουμε. Τουλάχιστον 2-3 εκατομμύρια δημοσίων υπαλλήλων των ΗΠΑ έχουν πρόσβαση σε αυτή τη διαβάθμιση, και περίπου 500.000 σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση στο Secret Internet Protocol Network (SIPRnet), όπου φυλάσσονταν τα έγγραφα. Μόλις το 6% των εγγράφων που διέρρευσαν ήταν χαρακτηρισμένα ως απόρρητα, ένα επίπεδο κάτω από το «άκρως απόρρητο». Ένα 40% ήταν απλά «εμπιστευτικά», και όλα τα υπόλοιπα δεν ήταν καν διαβαθμισμένα.

Οι αποκαλύψεις δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το γεγονός ότι κάποιος από την πρεσβεία αναφέρεται στους Putin και Medvedev ως «Batman και Robin», μας λέει πιο πολλά για το πολιτισμικό επίπεδο των Αμερικανών διπλωματών, παρά για τη ρωσική πολιτική.

Για όποιον όμως έχει εντρυφήσει στη τέχνη της κατασκοπείας και της παραπληροφόρησης, από το «δράμα» της Wikileaks ξεπροβάλλει ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Η εστίαση είναι σε επιλεγμένους αμερικανικούς γεωπολιτικούς στόχους, να φαίνονται, όπως είπε και η Hillary Clinton, ότι δικαιώνουν τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν. Αποκαλύπτεται για παράδειγμα ότι η Β. Κορέα, με την υποστήριξη της Κίνας, παρά τις αμερικανικές εκκλήσεις, έστειλε πυραύλους στο Ιράν. Ή ότι ο άρρωστος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας αποκάλεσε τον Ιρανό πρόεδρο «Χίτλερ!».

Αυτό που προκύπτει από την όλη φασαρία είναι πως το σκάνδαλο της Wikileaks εξυπηρετεί τη προώθηση της αστυνόμευσης του διαδικτύου, όπως ήθελε ο Bush, και τώρα θέλει ο Obama. Ήδη, η αμερικανική κυβέρνηση έκλεισε τον σέρβερ της Wikileaks στις ΗΠΑ, αν και δεν παραβιάστηκε κάποιος νόμος του κράτους.

Η διαδικασία αστυνόμευσης του ίντερνετ έχει ξεκινήσει πολύ πριν τις πρόσφατες διαρροές. Το 2009, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Jay Rockefeller και αυτή των Ρεπουμπλικανών Olympia Snowe εισήγαγαν τον νόμο Cybersecurity Act of 2009 (S.773), βάσει του οποίου ο πρόεδρος θα έχει την εξουσία να αποσυνδέει ιδιωτικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, «επιτρέπεται στον πρόεδρο να κηρύττει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με την ασφάλεια σε μη κρατικά ηλεκτρονικά δίκτυα, και να κάνει ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα». Τώρα μάλιστα που επικράτησαν στις εκλογές οι Ρεπουμπλικάνοι, αναμένεται πως ο συγκεκριμένος νόμος θα υπερψηφιστεί κατά προτεραιότητα τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Το νεοσύστατο (σχετικά) υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security) που δημιουργήθηκε μέσα στη γενική υστερία που ακολούθησε τη 11/9/2001, και που συγκρίνεται με την χιτλερική Gestapo, έχει ήδη αρχίσει να αστυνομεύει στενά το διαδίκτυο. Κατάσχει και σφραγίζει (χωρίς δημοσιότητα) διάφορους ιστότοπους (websites & web domains) χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες και χωρίς δίκες. Αυτό που κάνει είναι να τα καταλαμβάνει αυθαίρετα και να τοποθετηθεί μια τρομακτική ένδειξη Department of Justice στο web site που στοχοποιεί. Πάνω από 75 ιστότοποι έχουν σφραγιστεί μόλις τη περασμένη εβδομάδα. Προς το παρόν, η έμφαση δίνεται στα σάϊτς που υποτίθεται ότι παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα, αν και το torrent-finder.com που το υπουργείο έκλεισε πρόσφατα, δεν περιείχε τίποτα τέτοιο. Ήταν απλά μια μηχανή αναζήτησης. Βήμα βήμα λοιπόν, η ελευθερία της έκφρασης απομακρύνεται όλο και πιο πολύ. Τι θα ακολουθήσει μετά;
antinews

Νέα "Βαριοπούλα": "Κατάληψη μικρού ελληνικού νησιού" ετοίμαζε το τουρκικό Ναυτικό

Νέο σχέδιο "Βαριοπούλα" εντόπισε η ισλαμική κυβέρνηση στην Τουρκία, το οποίο περιελάμβανε πολλά στοιχεία του αρχικού σχεδίου, αλλά και την πρόκληση ναυτικού επεισοδίου με την Ελλάδα, το οποίο θα βασιζόταν στις πλόες των τουρκικών σκαφών επιφανείας "πολύ κοντά στην ελληνική ηπειρωτική χώρα" όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από την Τουρκία. Προφανώς αναφέρονται στις πλόες των φρεγατών και των κορβετών που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και φτάνουν μέχρι το Σαρωνικό!
Τα σχέδια, που αποτελούν ακόμα ένα κτύπημα στους κεμαλικούς εντοπίστηκαν σε έφοδο που έκαναν οι εισαγγελείς (το δικαστικό σώμα ελέγχεται στα μέσα και στα κατώτερα επίπεδα από τους ισλαμιστές) στην ναυτική βάση Γκιολτσούκ.

Εκεί βρέθηκαν χάρτες, σχεδιαγράμματα, κατάλογος με κρύπτες όπλων στην Κωνσταντινούπολη κια αλλού, μέχρι και τοποθεσίες στις οποίες θα εξορίζονταν οι αξιωματικοί που θα αντιδρούσαν στο πραξικόπημα, και οι πολιτικοί που θα συλλαμβάνονταν. Μέρος από αυτά αφόρούν το σχέδιο "Κλωβός", που ήταν τμήμα της "Βαριοπούλας".

Η αιφνιδιαστική έφοδος των εισαγγελέων παρεμποδίστηκε από τον διοικητή της βάσης, ο οποίος υποχώρησε όταν τον ειδοποίησαν ότι ή θα τους άνοιγε τις πύλες ή θα συλλαμβανόταν αμέσως! Η τουρκική εφημερίδα STAR γράφει στο σημερινό της φύλλο ότι ερευνήθηκαν ακόμα και οι αποθήκες όπλων και το τμήμα με τα κρυπτογραφημένα σήματα!

Στα έγγραφα που βρέθηκαν, υπάρχουν αναλυτικές αναφορές για τις διάφορες φάσεις του πραξικοπήματος, αλλά και τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, με αναφορά σε "Μικρό νησί που θα καταλαμβανόταν αμέσως μετά το ναυτικό επεισόδιο"! Είναι γεγονός ότι το τουρκικό Ναυτικό είναι το ίδιο "σκληρό" με τον Στρατό κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, και αυτό το γνωρίζουν οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως γνώριζαν και κάποια άλλα πράγματα για τις κινήσεις τους, ειδικά το καλοκαίρι του 2009. ¨Ελληνες αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν σχετικά θεωρούν ότι "Το νησί μπορεί να είναι η Ρω". Στα ντοκουμέντα υπάρχουν αναλυτικές περιγραφές ακόμα και για συνθήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις διαδηλώσεις, η διαχείριση των ΜΜΕ, κλπ

Στην τουρκική εφημερίδα υπάρχουν αναφορές και για ύπαρξη χαρτών που δείχνουν σημεία όπου πιθανότατα βρίσκονται κρυφά οπλοστάσια στην περιοχή Ποϊράζκοϊ στην Κωνσταντινούπολη. Πριν από λίγους μήνες οι τουρκικές αστυνομικές αρχές είχαν βρει ένα οπλοστάσιο, όμως με τους νέους χάρτες που ήδη ξεκίνησαν νέες έρευνες.

defencenet

Πρόσκληση εκπαιδευτικών για απόσπαση σε σχολικές μονάδες και σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης του εξωτερικού.

Δείτε εδώ

Μηχανικός της APPLE χρησημοποιεί LEGO για να επανακατασκευάσει τον υπολογιστή των Αντικυθήρων!

Και φυσικά θα το πατεντάρει...
Την ίδια στιγμή Έλληνες Αρχαιολόγοι και ξεναγοί ,στις εκθέσεις και στα μουσεία που εκτίθεται το αντίγραφο του αρχαιότερου Υπολογιστή του κόσμου, παραμυθιάζουν τους επισκέπτες λέγοντας ότι:
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων ήταν ένα απλό κατασκεύασμα με τελετουργική χρησιμότητα.
Οι ξένοι όμως (χάρις στους οποίους ανασύρθηκε από τα αραχνιασμένα υπόγεια του Εθνικού Μουσείου),σήμερα υπο μορφή παιχνιδιού δίνουν ζωή σε αυτό την ευφυέστατη εφεύρεση, και μάλιστα με τρόπο που μπορεί να γίνει κατανοητός ακόμα κι από παιδιά.
Έτσι υπάρχει ελπίδα να αντιληφθούν την αξία τους και οι ακριβοπληρωμένοι ειδικοί της Αρχαιολογίας μας.adena

Δεκατέσσερις αξιωματούχοι που υπηρέτησαν υπό το χουντικό καθεστώς του στρατηγού Α. Πινοσέτ στη Χιλή, δικάζονται ερήμην τους σε γαλλικό δικαστήριο

14 ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΙΝΟΣΕΤ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ
Δεκατέσσερις αξιωματούχοι που υπηρέτησαν υπό το χουντικό καθεστώς του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ στη Χιλή, δικάζονται ερήμην τους σε γαλλικό δικαστήριο. Η δίκη σχετίζεται με την εξαφάνιση τεσσάρων πολιτών μετά την άνοδο του δικτάτορα στην εξουσία και οι κατηγορίες περιλαμβάνουν απαγωγή και βασανισμό.
Οι περισσότεροι από τους αξιωματούχοι της χιλιανής χούντας που δικάζονται ήταν ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού την περίοδο εκείνη. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Μανουέλ Κοντρέρας, πρώην μέλος της μυστικής αστυνομίας της Χιλής (DINA). Η ετυμηγορία αναμένεται μέσα σε αυτό το μήνα...

Οι τέσσερις Γάλλοι πολίτες εξαφανίστηκαν την περίοδο μεταξύ 1973 και 1975, τα πρώτα χρόνια της ανόδου του Πινοσέτ στην εξουσία. Μεταξύ αυτών ήταν και ο σύμβουλος του Προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, Ζωρζ Κλάιν, όταν πραγματοποιήθηκε το πραξικόπημα. Τα ονόματα των 13 Χιλιανών και του ενός Αργεντίνου που κατηγορούνται για απαγωγή, αυθαίρετη κράτηση, βασανισμό και βάρβαρες πράξεις διαβάστηκαν στο δικαστήριο όπου παρίσταντο οι συγγενείς των θυμάτων.
«Φυσικά η Χιλή δεν εκδίδει τους υπηκόους της, ωστόσο η Χιλή θα είναι η φυλακή τους. Εάν περάσουν τα σύνορα, θα συλληφθούν» δήλωσε η δικηγόρος που εκπροσωπεί τα μέλη των οικογενειών, Σοφί Τονόν. Η ίδια θεωρεί ότι είναι σημαντικό να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι δεν ήταν εκεί για να ακούσουν τις μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν βασανίσει, να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και να κατανοήσουν το μέγεθος των πράξεών τους.
Ο ίδιος ο Πινοσέτ εμπλέκεται στις εξαφανίσεις των τεσσάρων Γάλλων, ωστόσο πέθανε το 2006 πριν προλάβει να δικαστεί. Την περίοδο του καθεστώτος του, από 1973 έως το 1990, πάνω από 3000 άτομα εξαφανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν λόγω της αντίθεσής τους σε αυτό.
fimotro

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Από 1-1- 2011 απαγορεύεται σε όλους τους Έλληνες να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή με μετρητά εφόσον η αξία της υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ

Μετρητα «τελος» για αγορες πανω των 1.500 ευρω!
Νέο μέτρο -δώρο στούς τραπεζίτες από τους πολιτικούς υπαλλήλους τους..
Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 απαγορεύεται σε όλους τους Έλληνες να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή με μετρητά εφόσον η αξία της υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων το πλαίσιο γίνεται ακόμη πιο αυστηρό. Όλες οι πράξεις άνω των 3.000 ευρώ όχι μόνο θα εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών αλλά θα διαβιβάζονται αυτόματα στο υπουργείο Οικονομικών. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει ο τελευταίος φορολογικός νόμος.
Επιπλέον κάθε επιχείρηση ή επαγγελματίας θα υποχρεούται να πραγματοποιεί όλες τις συναλλαγές μέσω τραπεζικού λογαριασμού που θα διατηρεί σε συγκεκριμένη τράπεζα.
Η αγορά κρούει το κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο μετρό και ζητά επείγοντος να αλλάξει η σχετική ρύθμιση.
Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά από το υπουργείο οικονομικών το όριο αυτό να αυξηθεί στα 3.000 ευρώ, όπως ισχύει και στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων.


Επιπρόσθετα, σημαντικά προβλήματα τόσο στους επιχειρηματίες όσο και τους εργαζόμενους προκαλεί το μέτρο της υποχρεωτικής καταβολής των μισθών σε τραπεζικό λογαριασμό. Η ΓΣΕΒΕΕ πρότεινε την υποχρεωτική καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό μόνο των ασφαλιστικών εισφορών και των διαφόρων κρατήσεων (π.χ. ΦΜΥ) με την αναλυτική κατάσταση του μισθολογίου.
Newsbeast

Έρχεται εργασιακός μεσαίωνας

Ο κύβος ερρίφθη για τις εργασιακές σχέσεις καθώς το σχετικό σ/ν προβλέπει μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα με πάτωμα τα 740 ευρώ και απελευθέρωση των απολύσεων

Τελικά, ο κύβος ερρίφθη για τις εργασιακές σχέσεις καθώς το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας προβλέπει μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα με πάτωμα τα 740 ευρώ, ενώ οι απολύσεις είναι ελεύθερες.

Οι μειώσεις θα συναποφασίζονται μεταξύ του σωματείου και της επιχείρησης, ενώ το ωράριο γίνεται περισσότερο ευέλικτο. Επίσης, ο χρόνος διαθεσιμότητας αυξάνεται από έξι σε εννέα μήνες και ο χρόνος ενοικίασης εργαζομένων αυξάνεται από 18 σε 36 μήνες.

Ειδικότερα, τα βασικά σημεία διατάξεων για ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας:

1. Στο πλαίσιο του συστήματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που προσδιορίζεται με τον νόμο 1876/1990, εισάγεται στο συλλογικό Εργατικό Δίκαιο νέα μορφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, η «Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» (ΕΕΣΣΕ), που κύριο σκοπό έχει τη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας, καθώς και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

2. Οι όροι της ΕΕΣΣΕ προσδιορίζονται από τους κοινωνικούς εταίρους στο επίπεδο της επιχείρησης σε ετήσια βάση, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτών των ΕΕΣΣΕ, είναι δυνατόν οι μισθοί να αποκλίνουν από την αντίστοιχη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, μέχρι το κατώφλι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και να προσδιορίζεται ο αριθμός των θέσεων εργασίας, καθώς και λοιποί όροι, όπως μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητα, διάρκεια εφαρμογής, περιλαμβανομένων τυχόν όρων για τη διαδικασία επανόδου στην κανονική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

3. Λόγω του ειδικού τους χαρακτήρα, οι ΕΕΣΣΕ δεν καλύπτονται από την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, ούτε εφαρμόζονται σε αυτές τυχόν επεκταθείσες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

4. Οι ΕΕΣΣΕ μπορούν να συναφθούν και σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 50 εργαζόμενοι, όπου αν δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο, οι εργαζόμενοι εκπροσωπούνται από την κλαδική οργάνωσή τους ή την αντίστοιχη ομοσπονδία .

5. Προκειμένου να συναφθεί ΕΕΣΣΕ, τα ενδιαφερόμενα μέρη, με κοινή αιτιολογημένη έκθεσή τους καταθέτουν αυτή στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΚΕΕ) που διατυπώνει απλή γνώμη, για τη σκοπιμότητά της.

6. Τα αποτελέσματα εφαρμογής των ΕΕΣΣΕ στους μισθούς, στην απασχόληση, στη παραγωγικότητα και στην ανταγωνιστικότητα θα εξαρτηθούν από την ωριμότητα και την ενεργό συμμετοχή των συμβαλλομένων μερών. Η από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων με πνεύμα καλόπιστου διαλόγου, αντικειμενικότητας στην πληροφόρηση και συμμετοχή στην ευθύνη αποτελούν προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων τους.

Όσον αφορά τα βασικά σημεία της Διαδικασίας Επίλυσης Συλλογικών Διαφορών, αυτά είναι τα εξής:

1. Το σύστημα επίλυσης συλλογικών διαφορών με τη μεσολάβηση και τη διαιτησία, που προβλέπεται στο Ν. 1876/1990, βελτιώνεται με βάση την εμπειρία 18 ετών λειτουργίας του θεσμού.

2. Προβλέπεται ρητά η εφαρμογή της αρχής της ορθής κρίσης, της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας κατά τη διαδικασία μεσολάβησης και διαιτησίας.

3. Προβλέπεται ρητά η μεσολάβηση και η διαιτησία να λαμβάνει υπόψη την οικονομική κατάσταση και την εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας της παραγωγικής δραστηριότητας, στην οποία αναφέρεται η συλλογική διαφορά.

4. Η προσφυγή στη διαιτησία μπορεί να γίνεται σε οποιοδήποτε στάδιο των διαπραγματεύσεων με κοινή συμφωνία των μερών ή μονομερώς στις εξής περιπτώσεις:

α) από οποιοδήποτε μέρος, εφόσον το άλλο μέρος αρνήθηκε τη μεσολάβηση , ή

β) από οποιοδήποτε μέρος μετά τη υποβολή της πρότασης μεσολάβησης, εφόσον και τα δύο μέρη προσήλθαν και συμμετείχαν στη διαδικασία μεσολάβησης.

5. Η προσφυγή στη διαιτησία περιορίζεται στον καθορισμό βασικού ημερομισθίου ή/και βασικού μισθού. Για τα λοιπά θέματα μπορεί να συνεχιστεί οποτεδήποτε η συλλογική διαπραγμάτευση προκειμένου να συναφθεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

6. Ενισχύεται ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στη διοίκηση του ΟΜΕΔ και την επιλογή και αξιολόγηση των μεσολαβητών- διαιτητών.

7. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΕΔ από 11μελές γίνεται 7μελές, με 6 εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (3 εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και από ένας εκπρόσωπος από τον ΣΕΒ, την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ) και έναν Πρόεδρο, ο οποίος επιλέγεται με ομόφωνη απόφαση των 6 μελών του Δ.Σ. Στο Δ.Σ. προβλέπεται η συμμετοχή, ως παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου, ενός εκπροσώπου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. λαμβάνονται με την ομόφωνη απόφαση και των 7 μελών του.

8. Οι κοινωνικοί εταίροι που συμβάλλονται για την κατάρτιση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, μετά την παρέλευση 3 ετών από τη ισχύ του νέου νόμου, αξιολογούν την αποτελεσματικότητα του θεσμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, και προτείνουν προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τη διατήρηση, κατάργηση ή τροποποίηση των ρυθμίσεών του.

Διατάξεις για την ευελιξία της αγοράς εργασίας και την απλούστευση εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας

1. Επανακαθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της αμοιβής όσων εργάζονται με μερική απασχόλησης, ώστε η αμοιβή τους, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής από τυχόν πρόσθετη εργασία, πέρα από αυτή που έχει συμφωνηθεί, να είναι ανάλογη με της αμοιβή του συγκρίσιμου εργαζόμενου (δηλαδή του εργαζόμενου πλήρους απασχόλησης σε ανάλογη θέση εργασίας), χωρίς προσαυξήσεις.

2. Επεκτείνεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από 6 σε 9 μήνες.

3. Επανακαθορίζεται η διάρκεια της απασχόλησης εργαζομένων σε έμμεσο εργοδότη (με τυχόν παρατάσεις) στους 36 μήνες από 18 που είναι σήμερα. Μετά την πάροδο των 36 μηνών ο εργαζόμενος θεωρείται ότι έχει σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου με τον έμμεσο εργοδότη.

4. Ρυθμίζεται για πρώτη φορά με νόμο η δοκιμαστική περίοδος εργασίας, στο πλαίσιο της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η δοκιμαστική περίοδος θα έχει διάρκεια έως 12 μήνες, και η σύμβασή εργασίας μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση απόλυσης, εκτός κι αν έχει συμφωνηθεί από τα συμβαλλόμενα μέρη κάτι άλλο.

5. Επανακαθορίζεται ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση εργαζόμενου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας εργασίας από 12 μήνες έως 24 μήνες, σε ένα μήνα. Σε περίπτωση μη προειδοποίησης, τότε προβλέπεται αποζημίωση απόλυσης ενός μηνός.

6. Ρυθμίζονται διαδικασίες για την απλούστευση των τρόπων ανακοίνωσης στοιχείων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και γενικά διευκολύνεται η εποπτεία της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.
VORIA

Διακήρυξη πανεπιστημιακών κατά της λογοκλοπής

Για πρώτη φορά, ο πόλεμος κατά της λογοκλοπής στα ελληνικά πανεπιστήμια λαμβάνει σάρκα και οστά. Ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς, 265 μέλη πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας και του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων καθηγητές όλων των βαθμίδων, ερευνητές και επιστήμονες, συνυπογράφουν διακήρυξη κατά της λογοκλοπής, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους έχει διαδοθεί σε «απαράδεκτα ευρεία κλίμακα» στην ανώτατη εκπαίδευση.

«Με θλίψη και αυξανόμενη ανησυχία παρακολουθούμε τη διάδοση και εξέλιξη της λογοκλοπής μέσα στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση, σε επίπεδο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων και πανεπιστημιακών δασκάλων», αναφέρεται στη διακήρυξη. «Η λογοκλοπή, η ιδιοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων, είναι πράξη ηθικά
ανεπίτρεπτη και παράνομη στις σύγχρονες πολιτισμένες και ευνομούμενες κοινωνίες. Η αντιμετώπιση όμως των καταγγελιών από τα αρμόδια όργανα των ΑΕΙ δεν είναι η ενδεδειγμένη. Σπάνια επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες, τόσο για την πράξη αυτή καθαυτή όσο και για την ιδιοποίηση ξένου επιστημονικού έργου με σκοπό την προσωπική πανεπιστημιακή ανέλιξη».

Την ίδια ώρα, στα πανεπιστήμια γίνεται της... λογοκλοπής. «Δυστυχώς τα κρούσματα συνεχώς πληθαίνουν», λέει στην «Κ» ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Βασίλης Μούγιος, εκ μέρους της ομάδας πρωτοβουλίας. «Τόσο σε επίπεδο φοιτητών που “κατεβάζουν” από το Ιντερνετ τις εργασίες τους όσο και σε επίπεδο καθηγητών που ιδιοποιούνται εργασίες ακόμα και φοιτητών τους και τις παρουσιάζουν ως δικές τους σε άρθρα και βιβλία.

Ομως, η αντιμετώπιση είναι πάντα χλιαρή. Γι’ αυτό και πολλοί θεωρούν ότι “συμφέρει” να αντιγράψεις. Στα πανεπιστήμια επικρατεί μια κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη η οποία μας βλάπτει στα μάτια της κοινής γνώμης. Δίνουμε την εικόνα ενός διεφθαρμένου χώρου, τη στιγμή που θα έπρεπε να είμαστε η αφρόκρεμα του πνευματικού κόσμου».

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι από τους περίπου 70 πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, μόνο 4 έχουν υπογράψει το κείμενο. «Δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι είναι υπέρ της λογοκλοπής, όμως είναι ενδεικτικό τού πόσο ταμπού παραμένει το θέμα», συνεχίζει ο κ. Μούγιος.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει. «Ως πνευματικοί άνθρωποι του τόπου δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι», γράφουν στο κείμενο οι 265 πανεπιστημιακοί, που ζητούν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα λογοκλοπής, καθιέρωση μαθημάτων και σεμιναρίων για έρευνα και συγγραφή επιστημονικών έργων, καθιέρωση μηχανισμών ελέγχου της πρωτοτυπίας των παραγόμενων πνευματικών έργων και προσθήκη στον εσωτερικό κανονισμό ή κώδικα δεοντολογίας των ΑΕΙ της απαγόρευσης και καταδίκης της πρακτικής (σ. σ. στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια με σεμινάρια, αλλά και ειδική αναφορά στον Κώδικα Δεοντολογίας).

«Η πρωτότυπη επιστημονική εργασία είναι πολύ απαιτητική. Θέλει προσπάθεια και ενασχόληση με αυτό στο οποίο είμαστε ταγμένοι», καταλήγει ο κ. Μούγιος. «Οπως και στον αθλητισμό έτσι και στα πανεπιστήμια, όποιος δεν θέλει να βρέξει τη φανέλα, χωρίς αυστηρούς κανόνες ρέπει προς την εξαπάτηση».
kathimerini

Ο φάκελος «κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου» στον ελλαδικό χώρο ανοίγει εκ νέου

Διαφωνίες για τα ελληνικά κοιτάσματα πετρελαίου
Ο φάκελος «κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου» στον ελλαδικό χώρο ανοίγει εκ νέου, με την πανεπιστημιακή κοινότητα να εμφανίζεται διχασμένη.

Το θέμα έρχεται σήμερα προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο, με την πρόταση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπριμπίλη, για σύσταση του Εθνικού Φορέα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων, την ίδρυση του οποίου προανήγγειλε στη Βουλή, ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, είχε ανακοινώσει από το βήμα του κοινοβουλίου ότι επίκειται επικαιροποίηση του σχετικού παλιού νόμου, για την έρευνα κοιτασμάτων στην Ελλάδα.

Η όλη διαδικασία, μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο και τη δημόσια διαβούλευση, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου....

δύο μήνες, οπότε ο νέος φορέας να συσταθεί εντός του Φεβρουαρίου, ή το αργότερο έως τον Μάρτιο.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, εμφανίζεται ο καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, Αβραάμ Ζεληλίδης, ο οποίος έχει προχωρήσει σε σχετικές μελέτες και έχει διενεργήσει με την ομάδα του έρευνες τις οποίες εφάρμοσε πάνω στα ήδη γνωστά σεισμικά μοντέλα.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνεται σύγκριση των λεκανών, που υπάρχουν στην Ελλάδα, με άλλες γνωστές, που έχουν δώσει υδρογονάνθρακες και βάσει της γνώσης των διαφόρων γεωλογικών φάσεων εξάγεται το συμπέρασμα κατά πόσο μια περιοχή μπορεί, ή όχι, να «κρύβει» υδρογονάνθρακες.

«Με βάση τις έρευνές μας, έχουμε προτείνει τις περιοχές και τις θέσεις που πιστεύουμε ότι κρύβουν πλούσια κοιτάσματα σε υδρογονάνθρακες», τονίζει ο καθηγητής. Οι θέσεις είναι:

Πρόκειται για την περιοχή των Διαπόντιων Νήσων, δυτικά της Ερείκουσας, όπου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη ιζήματος πάχους 6 χιλμ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ερευνητή, η περιοχή μπορεί να δώσει δύο δυνατότητες, την άντληση πετρελαίου, αλλά και ώριμου φυσικού αερίου σε βάθος από 3,5 έως 6 χιλμ.

Νοτιοδυτικά της Κέρκυρας έχει εντοπιστεί μία μεγαλύτερη λεκάνη από αυτήν της Ερείκουσας, ενώ ένα πολύ μεγάλο κοίτασμα βρίσκεται και δυτικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με τον κ. Ζεληλίδη.

Μάλιστα, όπως εξηγεί, εκεί το κοίτασμα είναι ιδιαίτερης σημασίας γιατί από το σημείο αυτό ξεκινάει ο μεγάλος ορεινός όγκος, που ονομάζεται Μεσογειακή Ράχη, περνάει από την Κρήτη και καταλήγει στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο βουνό, που έχει μήκος 1.500 χιλμ. και πλάτος 200-300 χιλμ. και δυτικά της Ζακύνθου δημιουργεί δύο κορυφές μεταξύ των οποίων σχηματίζεται μια μεγάλη λεκάνη, που κρύβει μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου.

Επιπλέον, έξι λεκάνες υπάρχουν στα νότια της Πελοποννήσου μέχρι την Κρήτη και σύμφωνα με τον κ. Ζεληλίδη, έχουν παρόμοια δυναμική με αυτή της Κέρκυρας.

Παράλληλα, υπάρχει η λεκάνη της Μεσσαράς - Γαύδου, η επονομαζόμενη «Λεκάνη του Ηροδότου». Όπως υπογραμμίζει, μάλιστα, ο καθηγητής στην περιοχή της Μεσσαράς σε μία τυχαία γεώτρηση νερού, υπήρξε διαρροή φυσικού αερίου, η καθαρότητα του οποίου έφτανε το 95%.

Άλλη περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στη Ρόδο, στα βουνά του Αναξίμανδρου, όπου βάσει ερευνών, υπολογίζεται ότι υπάρχουν τεράστια αποθέματα σε υδρίτη (παγωμένο μεθάνιο). Μάλιστα, υπολογίζεται ότι η εκμετάλλευση του υδρίτη θα αποδώσει περί τα 6 τρισεκατομμύρια κυβικά μεθανίου, ενώ κάτω από τον υδρίτη βρίσκονται και άλλες ποσότητες μεθανίου.

Σημαντικά κοιτάσματα σε φυσικό αέριο εικάζεται ότι υπάρχουν, επίσης, μεταξύ των Διαπόντιων Νήσων (Ερείκουσα, Οθωνοί, Μαθράκι), κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε τρία σημεία, όπου υπάρχει προσομοίωση με τα κοιτάσματα του Δυρραχίου. Νοτιότερα, σε δύο περιοχές, δυτικά και ανατολικά των Στροφάδων, στην Πρέβεζα, το κοίτασμα Κατάκολου, ανατολικά της Κέρκυρας και ανάμεσα από τους Παξούς και την Πάργα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα νέα στοιχεία, που προκαλούν ενδιαφέρον, υπάρχουν για τα Γρεβενά, τη Θεσσαλονίκη καθώς και στην περιοχή της Δυτικής Θράκης. Σημειώνεται ότι ήδη στην Ανατολική, που εντάσσεται στην ίδια γεωλογική λεκάνη, η Τουρκία έχει εντοπίσει περίπου 20 μικρά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα αερίου.

Ωστόσο, ο κ. Ζεληλίδης εμφανίζεται επιφυλακτικός στο θέμα της ίδρυσης του Εθνικού Φορέα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων. «Δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο φορέας. Αν δεν το δω, δεν μπορώ να το πιστέψω. Είχε γίνει και παλιότερα μία προσπάθεια για να συσταθεί ένας φορέας, αλλά σταμάτησε», λέει και προσθέτει πως όλα τα στοιχεία, που έχει συγκεντρώσει ο ίδιος, τα έχει προωθήσει στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Πάντως, ο καθηγητής υποστηρίζει ότι τα κοιτάσματα, που βρίσκονται στην Ελλάδα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της Ευρώπης για πολλά χρόνια.

«Ξέρω ότι τα κοιτάσματα είναι μεγάλα», λέει, «αλλά δεν μπορώ να πω ακριβώς για τι μεγέθη μιλάμε. Θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι γεωτρήσεις και τότε θα ξέρουμε με ασφάλεια για τις ποσότητες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αν μπω σε νούμερα θα χάσω το πλεονέκτημα της έρευνας».

Επιφυλακτικός για την ύπαρξη και το μέγεθος σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα εμφανίζεται ο αντιπρύτανης του Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανάλυσης Ρευστών και Πυρήνων Υπόγειων Ταμιευτήρων, Νικόλαος Βαρότσης.

«Αν δεν γίνουν γεωτρήσεις, κανείς δεν μπορεί να μιλάει για κοιτάσματα, για αποθεματικά και ποιότητα υδρογονανθράκων», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρότσης και προσθέτει ότι «στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμιά έρευνα, που να μπορεί να μας πει αν υπάρχουν κοιτάσματα. Πρέπει να γίνουν τα γεωφυσικά τεστ και μετά να μιλήσουμε για όλα τα άλλα».

Άλλο θέμα, που θέτει ο κ. Βαρότσης είναι αυτό της υφαλοκρηπίδας, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα και ίσως να δημιουργήσει προβλήματα στην έρευνα και την πιθανή εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αν και πολλές πιθανές τοποθεσίες βρίσκονται εντός των 6 ναυτικών μιλίων, ή σε χερσαίες εκτάσεις.

«Πρώτα θα πρέπει να καθοριστεί η υφαλοκρηπίδα», τονίζει ο πρύτανης και προσθέτει: «Στη συνέχεια θα πρέπει να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός με τις περιοχές, που προσφέρονται για έρευνα, ώστε να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις κι αφού προηγουμένως οριστούν οι όροι παραχώρησης και εκμετάλλευσης». Διευκρινίζει, εξάλλου, ότι μόνο 10% του συνόλου των γεωτρήσεων, που γίνονται, είναι εκμεταλλεύσιμες.
nooz.gr

ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ;

Μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν για το μήνα Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί , μέσω ΕΣΠΑ
Το αργότερο μέχρι στις 20 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τουλάχιστον για το μήνα Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ στα Δημοτικά Σχολεία, χωρίς να είναι βέβαιο εάν μέχρι τότε θα καταβληθεί και το δώρο των Χριστουγέννων.

Ηδη 44 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

προώθησαν για υπογραφές τις μισθοδοτικές καταστάσεις από τις οποίες οι 35 έχουν ετοιμάσει και του Οκτωβρίου .
esos.gr

Θέμα: Επίσχεση Εργασίας Αναπληρωτών

Είναι γνωστό πως κατά το άρθρο 648 του Αστικού Κώδικα με την σύμβαση εργασίας ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να παρέχει την εργασία του στον εργοδότη και αυτός να καταβάλει το συμφωνημένο μισθό και κατά το άρθρο 656 αν ο εργοδότης έγινε υπερήμερος ως προς την αποδοχή της εργασίας ή αν η αποδοχή της εργασίας είναι αδύνατη από λόγους που τον αφορούν και δεν οφείλονται σε ανώτερη βία, ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να απαιτήσει το μισθό, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να παράσχει την εργασία σε άλλο χρόνο. Από τις διατάξεις αυτές συνάγεται πως στη σύμβαση εργασίας υπάρχει παροχή και αντιπαροχή. Ο εργαζόμενος παρέχει την υπηρεσία του, διαθέτοντας τις δυνάμεις στον εργοδότη του, ο οποίος τον πληρώνει, καταβάλλοντας την συμφωνημένη αμοιβή. Αν κάποιο από τα μέρη δεν εκπληρώσει την παροχή του, περιέρχεται σε υπερημερία. Ο εργοδότης επομένως καθίσταται υπερήμερος ιδιαίτερα όταν δεν καταβάλει εμπρόθεσμα το μισθό στον εργαζόμενο.
Αντίδραση του μισθωτού στην υπερημερία αυτή του εργοδότη μπορεί να είναι μεταξύ των άλλων και η
άσκηση του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας, που σημαίνει άρνηση παροχής της εργασίας του, για όσο χρόνο ο εργοδότης του θα συνεχίζει να είναι υπερήμερος εξ αιτίας της μη πληρωμής του μισθού και μάλιστα χωρίς υποχρέωση να βρίσκεται στο χώρο δουλειάς.
Εξυπακούεται ότι όταν ο μισθωτός ασκεί το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, ο εργοδότης δεν μπορεί να θεωρήσει λυμένη τη σύμβαση εργασίας και γινόμενος υπε-ρήμερος ως προς την αποδοχή των υπηρεσιών του εργαζόμενου οφείλει και το συμφωνημένο μισθό. Αυτή είναι και η διαφορά από την απεργία (ιδιαίτερα στην περίπτωση που η επίσχεση ασκείται ομαδικά).
Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί και από μισθωτούς του Δημοσίου, ιδιαίτερα μάλιστα από όσους συνδέονται με αυτό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, όπως εν προκειμένω.
Επειδή βέβαια όπως έχει κριθεί και νομολογιακά, μεταξύ των προϋποθέσεων άσκησης του εν λόγω δικαιώματος είναι και ότι αυτό πρέπει να ασκείται εντός των ορίων της καλής πίστης, των χρηστών και συναλλακτικών ηθών και του κοινωνικοοικονομικού σκοπού του δικαιώματος, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος, αν επιδιωχθεί δικαστικά, να αναγνωριστεί ότι ασκείται καταχρηστικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει και αποθάρρυνση από την άσκησή του.
Ο Νομικός Σύμβουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

Επίσχεση εργασίας αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ

Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, στη σημερινή του συνεδρίαση (8-12-2010), και αφού έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, παραμένουν απλήρωτοι επί τρίμηνο (Σεπτέμβρης – Οκτώβρης – Νοέμβρης), παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπ. Παιδείας, ομόφωνα αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ να προβούν σε επίσχεση εργασίας, καταθέτοντας σχετική δήλωση στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Πέμπτη 16 του Δεκέμβρη 2010 (με ευθύνη των Συλλόγων Π.Ε).
Καλούμε τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. να
ενημερώσουν σχετικά τους συναδέλφους, να οργανώσουν την κατάθεση των δηλώσεων επίσχεσης εργασίας, καθώς επίσης και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τις μέρες επίσχεσης, στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης. Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεσθε στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ και στο Νομικό Σύμβουλο. (Σας αποστέλλουμε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΔΟΕ και υπόδειγμα δήλωσης).

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου...


Σχόλιο του Αλέφαντου για τον Άγγελο Αναστασιάδη: Προπονητής του Αγίου Όρους! Πού έχεις ξανακούσει παγκοσμίως προπονητής να παίρνει την ομάδα, και τους ξένους, όλους, και να την πηγαίνει στο Άγιο Όρος. Δηλαδή οι αντίπαλοι δεν πιστεύουν στο Θεό; Δηλαδή ο Θεός γιατί να βοηθάει μόνο εσένα; Αν ήταν έτσι, να μην έπαιρναν προπονητή οι ομάδες να τις φτιάξει, αλλά παπά…
katimagiko

Νέα μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης χωρίς τη χρήση φαρμάκων

Εξωσωματική χωρίς ορμόνες εφαρμόστηκε στη Θεσσαλονίκη!

Μια νέα μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης χωρίς τη χρήση φαρμάκων, εφαρμόστηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, η οποία αναμένεται να ωφελήσει χιλιάδες γυναίκες, στις οποίες αντενδείκνυται η ορμονική διέγερση των ωοθηκών με τα κατάλληλα φάρμακα.

Συγκεκριμένα, η νέα μέθοδος, που δεν περιλαμβάνει τη χρήση ορμονών, εφαρμόστηκε με επιτυχία σε μια 32χρονη από την Καβάλα, η οποία γέννησε ένα ένα κοριτσάκι, πριν από έξι μήνες.

Ο καθηγητής της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Πράπας, δήλωσε πως η μέθοδος που εφαρμόστηκε στην 32χρονη, στηρίζεται στην In Vitro, δηλάδη στην εργαστηριακή, ωρίμανση άωρων ωαρίων σε συνδυασμό με την εφαρμογή άσηπτης υαλοποίησης.

”Πήραμε ένα άωρο ωάριο από την γυναίκα, το ωριμάσαμε στο εργαστήριο, στη συνέχεια το γονιμοποιήσαμε με σπέρμα και δημιουργήσαμε το έμβρυο. Επειδή όμως το ενδομήτριο της γυναίκας δεν ήταν αρκετά παχύ για να δεχτεί το έμβρυο, το καταψύξαμε με τη διαδικασία της υαλοποίησης.” εξήγησε ο κ. Πράπας.

”Στο μεταξύ χορηγήσαμε στη μέλλουσα μητέρα αντισυλληπτικά για 9-10 ημέρες, ώστε να παχύνει το ενδομήτριο και στη συνέχεια εμφυτεύσαμε το έμβρυο. Ακολούθησε εγκυμοσύνη 39 εβδομάδων, η οποία κατέληξε σε φυσιολογικό τοκετό και τη γέννηση ενός υγιούς και αρτιμελούς κοριτσιού, βάρους 3350 γραμμαρίων”, πρόσθεσε ο καθηγητής.

Στη συγκεκριμένη γυναίκα, δεν απέδωσαν οι δύο προηγούμενες προσπάθειες εξωσωματικής με τη χρήση ορμονών, καθώς είχε πολυκυστικές ωοθήκες, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κύηση λόγω υπερδιέγερσης των ωοθηκών.

Όπως αναφέρει ο κ. Πράπας, η θεραπεία, στην οποία υποβάλλεται μια γυναίκα για να κάνει εξωσωματική, περιλαμβάνει τη χορήγηση μεγάλων ποσοτήτων ορμονών (4 αμπούλες ημερησίως για 15 ημέρες), πράγμα που μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση των ωοθηκών, με συνέπεια την παραγωγή πάρα πολλών ωαρίων και την ύπαρξη πιθανότητας κινδύνου για τη ζωή της.

Η εργαστηριακή ωρίμανση άωρων ωαρίων (IVM), η οποία εφαρμόστηκε στην 32χρονη, στο Ιάκεντρο Προηγμένο Ιατρικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, είναι μια μέθοδος, που μπορεί να δώσει λύσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου η εξωγενής χορήγηση ορμονών για τη διέγερση των ωοθηκών καθίσταται προβληματική ή και αδύνατη.

Συγκεκριμένα η νέα μέθοδος εξωσωματικής, ενδείκνυται σε περιπτώσεις γυναικών με πολυκυστικές ωοθήκες και με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, σε περιπτώσεις γυναικών με προδιάθεση εμφάνισης καρκίνου, για τη διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, για τη διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες καριέρας, σε γυναίκες με παθήσεις ήπατος (αδυναμία λήψης φαρμάκων), ή ακόμα και σε γυναίκες που για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμούν τη λήψη ορμονικής θεραπείας.
cosmo.gr

ΘΥΣΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ;

Θυσία μια γενιά;

Οπως παραδέχτηκε, η χώρα έχει χάσει το «όπλο της υποτίμησης» μετά την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ, γι' αυτό είναι υποχρεωμένη να καταφύγει σε μέτρα εσωτερικής υποτίμησης, προκειμένου να «ευθυγραμμιστούν οι μισθοί και οι συντάξεις με την παραγωγικότητα».

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την ανάγκη να τηρηθούν οι βασικές δεσμεύσεις του Μνημονίου, που μεταξύ άλλων προβλέπουν το άνοιγμα των αγορών, την αποδέσμευση των επιχειρήσεων από περιορισμούς, την άρση των εμποδίων που υπάρχουν σήμερα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Τα παραπάνω τα χαρακτήρισε θεμελιώδη ζητήματα για το μέλλον της επόμενης γενιάς, προσχωρώντας προφανώς και αυτός στην άποψη ότι θα πρέπει να θυσιαστεί μία γενιά για να ορθοποδήσει η οικονομία. enet

Επίσχεση εργασίας αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ

Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, στη σημερινή του συνεδρίαση (8-12-2010), και αφού έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, παραμένουν απλήρωτοι επί τρίμηνο (Σεπτέμβρης - Οκτώβρης - Νοέμβρης), παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπ. Παιδείας, ομόφωνα αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ να προβούν σε επίσχεση εργασίας, καταθέτοντας σχετική δήλωση στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Πέμπτη 16 του Δεκέμβρη 2010 (με ευθύνη των Συλλόγων Π.Ε).

Καλούμε τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. να ενημερώσουν σχετικά τους συναδέλφους, να οργανώσουν την κατάθεση των δηλώσεων επίσχεσης εργασίας, καθώς επίσης και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τις μέρες επίσχεσης, στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης. Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεσθε στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ και στο Νομικό Σύμβουλο. (Σας αποστέλλουμε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΔΟΕ και υπόδειγμα δήλωσης).

H γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΔΟΕ και υπόδειγμα δήλωσης σε επεξεργάσιμη μορφή.
ΔΟΕ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΟΥ ΕΑΠ

Δείτε εδώ.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Playstation Phone... επιτέλους πραγματικότητα μετά από 5 χρόνια.


Καμιά φορά, ακόμα και οι εταιρείες «κολοσσοί» βρίσκουν δύσκολα τον δρόμο της επιτυχίας ή ακόμα δυσκολότερα τον τρόπο να προβλέψουν τι ακριβώς θα θελήσουν στο μέλλον οι καταναλωτές, ώστε να το προσφέρουν την κατάλληλη στιγμή. Ο λόγος φυσικά για τη μεγάλη Sony και την φορητή της παιχνιδομηχανή, ονόματι PlayStation Portable εν συντομία PSP, η οποία εντός ολίγων μηνών θα μετουσιωθεί σε κινητό τηλέφωνο υπό την ονομασία (προς το παρόν) PSP Phone (κωδικό όνομα: Zeus Z1).

Η κίνηση αυτή από την Sony Ericsson έρχεται θα λέγαμε με τεράστια καθυστέρηση, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι το PSP εμφανίστηκε πριν από τουλάχιστον 5 χρόνια (6 τον ερχόμενο Μάρτιο) στην αγορά της Αμερικής. Ποιος ο λόγος, όμως, του χαρακτηρισμού ως «αργοπορημένο»; Διότι, ενώ η Sony είχε στα χέρια της ένα μηχανάκι που για την εποχή του ήταν το πιο «δυνατό» από πλευράς hardware (τεχνικών χαρακτηριστικών) σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είχε το όνομα «PlayStation» που ήδη στη συνείδηση των καταναλωτών ήταν συνυφασμένο με την ηλεκτρονική ψυχαγωγία αλλά και με την ιδέα μιας συσκευής τεχνολογικά εξελιγμένης, εκείνη επέλεξε απλώς να μην κάνει τίποτα.

Παρόλο που οι καταναλωτές το είχαν δηλώσει επανειλημμένως, οι ιστοσελίδες το ανέφεραν συχνά και οι φήμες οργίαζαν για το επερχόμενο «PSP που θα είναι και κινητό τηλέφωνο», η Sony επέλεξε…την απραξία «επιτρέποντας» έτσι στην καθεμία αντίπαλο εταιρεία να εκμεταλλευθεί το κενό (και φυσικά το έκανε η Apple το 2007, όταν παρουσίασε το iPhone, με τη γνωστή επιτυχή πορεία ως σήμερα). Τελικά, όπως λέει ο λαός μας «κάλλιο αργά παρά ποτέ», ήτοι η Sony Ericsson το πήρε απόφαση και θα προσφέρει την αργοπορημένη συσκευή στις προσεχείς εβδομάδες (άγνωστη ακόμα η ακριβής ημερομηνία) – ένα gadget με οθόνη αφής 4 ιντσών και τύπου slider joypad, στην ουσία κάτω από την οθόνη αφής, αποκαλύπτεται συρταρωτά ένα ίδιου μεγέθους πάνελ χειρισμού με διάταξη και κουμπιά στα πρότυπα ενός χειριστηρίου για κονσόλα Playstation με τη μοναδική διαφορά να είναι η αντικατάσταση των δύο αναλογικών μοχλών με μια επιφάνεια αφής στο μέσο του πάνελ, η οποία υπόσχεται ίδια εμπειρία χρήσης.
Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, αν και όχι ακόμα επιβεβαιωμένων επίσημα, έχουμε ως κεντρικό επεξεργαστή έναν MSM8655 με χρονισμό λειτουργίας στο 1GHz της εταιρείας Qualcomm, μαζί με 1GB μνήμης ROM (για τη λειτουργία του συστήματος) και 512ΜΒ μνήμης RAM (ελεύθερη και διαθέσιμη για τις όποιες εφαρμογές και παιχνίδια), ενώ η ενσωματωμένη κάμερα είναι της τάξεως των 5MPixel. Οι ίδιες φήμες κάνουν λόγο, επίσης, για υποδοχή καρτών μνήμης τύπου microSD. Το Λειτουργικό Σύστημα (OS – Operating System) που «φοράει» το PSP Phone Zeus Z1, έρχεται από τη Google και είναι το νεο-αφιχθέν Android 2.3 ή αλλιώς «Gingerbread».
Πάνω κάτω, αυτές είναι οι πληροφορίες έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, αυτό που όμως εκπλήσσει είναι η χρονική στιγμή που επέλεξε η Sony (εν προκειμένω η Sony Ericsson) να διαθέσει το PSP Phone, καθώς η «μαμά συσκευή» βρίσκεται όχι απλώς στο τέλος της ζωής της, αλλά στις τελευταίες αναπνοές (παρόλο που διαθέτει τίτλους διαμάντια), η αντίπαλη Nintendo ετοιμάζεται να διαθέσει το Nintendo 3DS (φορητή κονσόλα με 3D απεικόνιση χωρίς γυαλιά, έλευση Μάρτιος 2011), ενώ η ίδια η Sony, παρόλο που δεν το παραδέχεται, οι ομάδες ανάπτυξης παιχνιδιών περιγράφουν το PSP2 (που είναι σχεδόν έτοιμο) ως ένα «τέρας» υπολογιστικής δύναμης με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, εικάζοντας πιθανή έλευση σε έναν χρόνο από τώρα.
gadget-akia.blog

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ Ή ...

Α. Ανδριανόπουλος: Γιατί δε θα πάρουμε την τέταρτη δόση.

Επειδή όμως δεν πιστεύω πλέον σε θαύματα εκτιμώ πως είναι μάλλον αδύνατον να πάρουμε την τέταρτη δόση. Τι γίνεται τότε; Είχα από τον περασμένο Μάρτιο εξηγήσει πως για την χώρα θα ήταν λύση μιά έγκαιρη στάση πληρωμών. Εφ όσον δεν είχαμε το θάρρος και την πολιτική αποφασιστικότητα από τότε να προχωρήσουμε σε δραματικές περικοπές του δημόσιου τομέα και των εξόδων του κράτους μια αναστολή πληρωμής των υποχρεώσεών μας θα μας οδηγούσε – κάτω από δραματικές συνθήκες σίγουρα – σε μια αναθεώρηση της οικονομικής μας πραγματικότητας και σε μια εξομάλυνση της δημοσιονομικής μας θέσης. Τα αρνητικά μιάς τέτοιας επιλογής δυστυχώς θα τα γευθούμε και τώρα. Αν αποτύχουμε στην αξιολόγηση επιτευγμάτων του Φεβρουαρίου/Μαρτίου.
Η μάλλον επερχόμενη διακοπή χρηματοδότησης θα οδηγήσει την χώρα να μείνει δίχως συνάλλαγμα και με ελάχιστη δυνατότητα εκπλήρωσης εσωτερικών της υποχρεώσεων. Το ίδιο θα συνέβαινε και με μια στάση πληρωμών τον περασμένο Μάρτιο. Η διαφορά είναι πως τότε Γερμανία και Γαλλία θα είχαν τεράστιο πρόβλημα κάλυψης των ανοιγμάτων των Τραπεζών τους σε ελληνικά ομόλογα (κάτι σαν την κρίση της Ιρλανδίας, με τα αντίστοιχα αμερικανικά στεγαστικά). Ενώ τώρα σε μεγάλο βαθμό οι Τράπεζές τους είχαν τον χρόνο να καλυφθούν με αγορές των σκουπιδιών του ενεργητικού τους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Έχουμε λοιπόν τώρα πολύ λιγότερα διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια μας. Άρα και μεγαλύτερη πιθανότητα να αδιαφορήσουν όλοι για μας.
Η συμπόρευση της αδύνατης οικονομίας μας με ένα πανίσχυρο νόμισμα ποτέ δεν προοιώνιζε προοπτικές ανάπτυξης. Ο συγχωρεμένος ο Μίλτον Φρήντμαν από πάντα το τόνιζε. Εκτός κι αν αγκαλιάζαμε έγκαιρα πολιτικές ανοιχτών αγορών και χαμηλής φορολογίας. Κάτι όμως εξαιρετικά δύσκολο με την καχυποψία της ελληνικής κοινωνίας κατά του λεγόμενου νεοφιλελευθερισμού και κατά δοξασιών κατ αρχήν αντίθετων με αριστερά ευχολόγια. Το αδιέξοδο λοιπόν ήταν αναπόφευκτο κάποια στιγμή να έλθει. Κάποιοι από εμάς, αφελείς όπως αποδείχθηκε, ελπίζαμε πως τα μεγάλα κόμματα, κάτω από την πίεση της ανάγκης και αναγνωρίζοντας πως ο δανεισμός δεν θα μπορούσε να συνεχισθεί εις το διηνεκές, θα άλλαζαν ρότα και θα αγκάλιαζαν πολιτικές που θα οδηγούσαν την χώρα σε ηρεμότερα λιμάνια. Μάταιες ελπίδες. Ο κυρίαρχος τρόμος του πολιτικού κόστους οδήγησε όλους να επιμένουν σε «φιλολαϊκές» δήθεν πολιτικές παροχών που θα κατέληγαν τελικά σε τραγικό συνολικό εθνικό κόστος.
Τώρα η φρίκη είναι σχεδόν δίπλα μας. Η χώρα δηλ να μείνει δίχως συνάλλαγμα αλλά και με ελάχιστους πόρους για την ικανοποίηση των εσωτερικών της αναγκών. Διότι τα δάνεια που παίρνουμε δεν είναι μόνο για την ικανοποίηση των δανειστών μας. Αλλά και για την κάλυψη των τρεχουσών μας υποχρεώσεων. Μια και ξοδεύουμε πολύ περισσότερα από όσα παράγουμε. Δεν θα υπάρχουν λοιπόν προφανέστατα διαθέσιμοι πόροι για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Αλλά και για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών των νοσοκομείων, των σχολείων και άλλων κρατικών υπηρεσιών. Επίσης, η έλλειψη συναλλάγματος θα οδηγήσει τις εισαγωγές σε πλήρη κατάρρευση.

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο δεν θα υπάρχει, με συνέπεια διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προβλήματα σε επίγειες, θαλάσσιες και εναέριες συγκοινωνίες αλλά και δυσκολία λειτουργίας νοσοκομείων, επιχειρήσεων και δημοσίων φορέων. Η διακοπή των εισαγωγών και η στενότητα πόρων, θα έχει συνέπειες και στο λιανικό εμπόριο και θα οδηγήσει σε κατάρρευση των δημοσίων εσόδων. Φόροι θα είναι αδύνατον να πληρωθούν ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και πολιτών με πολύ μεγάλη δυσκολία θα πραγματοποιούνται.

Οι συνέπειες για το Τραπεζικό σύστημα θα είναι καταλυτικές. Η οικονομία και η κοινωνική συνοχή θα τιναχθούν από τα πράγματα στον αέρα.

Η χώρα θα αναγκασθεί να εγκαταλείψει το ευρώ. Για να είναι σε θέση να τυπώσει χρήμα και να εκπληρώσει βασικές της υποχρεώσεις. Όπως είναι η πληρωμή μισθών και συντάξεων. Αλλά το χρήμα θα είναι πληθωριστικό μια και το ελληνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί δραματικά. Με συνέπεια ελάχιστα πράγματα να μπορούν να αγορασθούν από μια αγορά με ανύπαρκτα εισαγόμενα προϊόντα που αποτελούν σήμερα την βάση της καταναλωτικής προτίμησης του κοινού. Εξ άλλου ελληνικά προϊόντα δεν υπάρχουν για βασικούς τομείς των καθημερινών αναγκών. Και οι αγρότες έχουν μεταβληθεί σε δημόσιους υπάλληλους και παράγουν πλέον ελάχιστα πράγματα για την καθημερινή ανάγκη του κοινωνικού συνόλου. Θα υπάρξει λοιπόν και σοβαρότατο πρόβλημα διατροφής. Πιθανότατα οι αρχές να αναγκασθούν να οργανώνουν λαϊκά συσσίτια. Εφ όσον αυτό θα είναι εφικτό.

Η δημόσια τάξη εκ των πραγμάτων θα καταλυθεί με συμμορίες αλλοδαπών και ημεδαπών να ελέγχουν ολόκληρες συνοικίες ενώ οι εύποροι θα περιχαρακώνουν με προστατευτικά τείχη γειτονιές - νησίδες ασφάλειας. Όπου βέβαια και θα κυκλοφορεί λαθραίο συνάλλαγμα για την εξασφάλιση διαφορετικής ποιότητας προϊόντων.

Είναι ανάγκη να καταλάβουν οι κυβερνώντες πως όλα αυτά δεν είναι προϊόντα επιστημονικής φαντασίας. Αλλά ρεαλιστικές πραγματικότητες ενός αδυσώπητου αύριο. Ας νοιώσουν το πρόβλημα. Κι ας προχωρήσουν σε ριζοσπαστικές κι ασυμβίβαστες αλλαγές σήμερα, ξεπερνώντας κάθε αντίσταση, για να μην κλάψουμε όλοι αύριο…
sofokleous10

Επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο Ε.Βενιζέλος την εκδίωξη 15.000 ΕΠ.ΟΠ από τις Ε.Δ.!

Επιβεβαιώνει έμμεσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα σε δηλώσεις του στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων όπου βρέθηκε επί τη ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Νικολάου την μη ανανέωση των συμβάσεων 15.000 ΕΠΟΠ στους τρεις Κλάδους των Ε.Δ.. Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις για την μείωση του προσωπικού των τριών Κλάδων που προβλέπεται στη Νέα Δομή απάντησε: "Ποτέ δεν μιλήσαμε για απολύσεις. Για απολύσεις μόνιμου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ουδέποτε μιλήσαμε". Με την μόνη διαφορά ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα απολύσεων μονίμου προσωπικού, αλλά των περίπου 15.000 ΕΠ.ΟΠ οι οποίοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Άρα αποφεύγοντας να απαντήσει για τους ΕΠ.ΟΠ., ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι πάμε σε μείωση δύναμης κατά 15.000!

Ας δούμε ολόκληρη την στιχομυθία με τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ υπάρχουν δημοσιεύματα για περικοπές στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ευ. Βενιζέλος: Και σήμερα, αλλά δυστυχώς και τις προηγούμενες μέρες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας ορισμένα δημοσιεύματα ή ραδιοτηλεοπτικά σχόλια τα οποία είναι μη διασταυρωμένα και μη ακριβή. Η νέα δομή δυνάμεων, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, είναι ένα σύνθετο εγχείρημα ριζικού εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό γίνεται με συστηματικό και επίμονο τρόπο και ανακοινώνουμε επισήμως τα αποτελέσματα αυτής της προεργασίας. Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εωσότου κάνουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, νομίζω ότι δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και κανείς δεν πρέπει να τις λαμβάνει υπόψη του, ιδίως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που τα περιβάλλουμε με στοργή και αγάπη και θέλουμε να έχουν αξιοπρέπεια και να είναι αφοσιωμένα στο έργο τους.

Δημοσιογράφος: Άρα δεν θα υπάρξουν απολύσεις…

Ευ. Βενιζέλος: Ποτέ δεν μιλήσαμε για απολύσεις. Για απολύσεις μόνιμου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ουδέποτε μιλήσαμε.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου" αλλά και της "Ελευθεροτυπία", μείωσεις κατά 17.000 ανδρών της δύναμης του Ε.Σ. αναμένεται με την Νέα Δομή Δυνάμεων. Συγκεκριμένα από τις 90.000 που είναι σήμερα, στις 73.000 που προβλέπει η νέα δομή δυνάμεων βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής από το υπουργείο. Στόχος η μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 20%. Έτσι θα επιτευχθεί η μείωση των δαπανών του Στρατού στην οποία είχε αναφερθεί στην Θεσσαλονίκη ο Ε.Βενιζέλος. Το θέμα είναι όπως έχει σημειώσει και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί "Τι Στρατό θα έχουμε μετά από αυτές τις μειώσεις".

Η μείωση των 17.000 υπολογίζεται ότι θα έρθει με τις παραιτήσεις, τις αποστρατείες στελεχών των ΕΔ,, και την μη ανανάωση 11.300 Επαγγελματιών Οπλιτών του Στρατού Ξηράς και άλλων 4000 που υπηρετούν σε ΠΝ και ΠΑ!

Ο Στρατός Ξηράς έχει προσλάβει από το 2001 , 17.000 ΕΠΟΠ από΄τους οποίους έχουν μονιμοποιηθεί οι 5700. Άλλους 8000 έχουν προσλάβει ΠΑ και ΠΝ με τους μισούς να έχουν μονιμοποιηθεί. Μέχρι σήμερα ένας ΕΠΟΠ, γινόταν μόνιμος μετά από επτά χρόνια υπηρεσίας και ο μόνος λόγος για να μην γίνει η μονιμοποίησή του,ήταν να μην επιθυμούσε ο ίδιος τη παραμονή του στο στράτευμα.

Ο ισχυρισμός ότι αυτές οι ανάγκες θα καλυφθούν από το θεσμό των ΕΕΦΟΠ, δηλαδή των Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών είναι πολύ σχετικός. Τόσο σχετικός, όσο αποδείχθηκε ότι ήταν και ο θεσμός των ΕΦΥΕΣ (Έφεδροι Υψηλής Ετοιμότητας) της προηγούμενης κυβέρνησης.
defencenet

Υπογραφή Προεδρικών Διαταγμάτων για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα

Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Ι. Πανάρετου, ανακοινώνεται ότι όλα τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα που εκκρεμούσαν και για τα οποία είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Συμβουλίων Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, εστάλησαν υπογεγραμμένα στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για να προωθηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον απαραίτητο νομικό έλεγχο.

Τα διατάγματα αυτά είναι τα εξής:

1. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, β) Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης γ) Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και δ) Οικολογίας και Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.)

2. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Κλωστοϋφαντουργίας, β) Οχημάτων, γ) Τεχνολογίας Αεροσκαφών και δ) Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.)

3. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Ηλεκτρολογίας, β) Μηχανολογίας, γ) Ενεργειακής Τεχνολογίας και δ) Αυτοματισμού της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.)

4. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων του Τμήματος Ναυπηγικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.)

5. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου β) Αρχιτεκτονικής Τοπίου γ) Γεωργικής Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων δ) Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.)

6. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.)

7. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Πολιτικών Δομικών Έργων, β) Πολιτικών Έργων Υποδομής, γ) Τοπογραφίας, δ) Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (T.E.I.)

8. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων των Ιδρυμάτων του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι.)

9. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων Βιολογίας των Πανεπιστημίων.

10. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Διπλωματούχων της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό
1) Μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) ως Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
2) Μελών των Π.Υ.Σ.Π.Ε. ως Συμβουλίων Επιλογής».Δείτε εδώ

ΚΡΙΜΑ...

Μαζί με το 2010 φεύγει και το LimeWire
Την αναστολή λειτουργίας του ομώνυμου online δικτύου ανταλλαγής αρχείων ανακοίνωσε το LimeWire.
Η υπηρεσία επέτρεπε σε εκατομμύρια χρήστες διεθνώς να μοιράζονται αρχεία κάθε τύπου και οι περισσότεροι τη χρησιμοποιούσαν για τη διανομή μουσικής, ταινιών και διαφόρων εφαρμογών λογισμικού.
Η αντίστροφη μέτρηση για το LimeWire ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ απεφάνθη πως η λειτουργία της υπηρεσίας παραβίαζε το αμερικανικό δίκαιο περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Oι υπεύθυνοι του LimeWire είχαν, τότε, δηλώσει πως στόχος τους ήταν η δημιουργία μιας "νόμιμης" υπηρεσίας αγοράς τραγουδιών, ταινιών και εφαρμογών, ωστόσο όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους την περασμένη Παρασκευή τα σχέδια αυτά ματαιώνονται.

Το LimeWire πρωτοεμφανίστηκε στο διαδίκτυο στις αρχές της δεκαετίας και αποτέλεσε μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων μέσω ομότιμων δικτύων (peer-to-peer), όπως ήταν επίσης το Napster και το Morpheus.
enet

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ...

Σωτηρία από το χρέος με πετρέλαιο Αιγαίου;
Καθώς η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην υπερχρέωση και την ύφεση, όλο και περισσότερο συζητείται στους υψηλούς πολιτικούς, διπλωματικούς, ακαδημαϊκούς και οικονομικούς κύκλους μια πιθανή διέξοδος από την κρίση: η εκμετάλλευση των αναξιοποίητων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο! Ο συνήθως καλά πληροφορημένος για τα τεκταινόμενα στα παρασκήνια της διπλωματίας, καθηγητής στο LSE, Βασίλης Μαρκεζίνης, ρίσκαρε σε πρόσφατη ομιλία του μια τολμηρή πρόβλεψη για θετική εξέλιξη στην επί δεκαετίες ανοικτή αντιπαράθεση με την Τουρκία για τον ενεργειακό πλούτο του Αιγαίου, η οποία προκαλεί αρκετές συζητήσεις και στους οικονομικούς κύκλους της χώρας.

Ο κ. Μαρκεζίνης εκτίμησε, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, επικαλούμενος δικές του πληροφορίες, ότι ίσως και πριν από τα Χριστούγεννα να ανακοινωθεί από Αθήνα και Άγκυρα μια ιστορική συμφωνία για την υπέρβαση της διαμάχης για το Αιγαίο. Έκανε λόγο για ένα γενικό πλαίσιο αρχών διαπραγμάτευσης με την Τουρκία, το οποίο προφανώς συζητείται εντατικά και υπό άκρα μυστικότητα αυτή την περίοδο μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει:

1. Τη σύνταξη προσυμφώνου προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο θα κληθεί να «μοιράσει» το Αιγαίο με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τη δική του νομολογία,

2. Τη συμφωνία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία και

3. Την εξαίρεση του Καστελόριζου από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας.

Η τουρκική διπλωματία από χρόνια προωθεί την ιδέα της συνεκμετάλλευσης του πλούτου του Αιγαίου, ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι σταθερά προσανατολισμένες εδώ και δεκαετίες σε διπλωματική γραμμή που αποκλείει κάθε συζήτηση για το θέμα, αφού ως μοναδική διαφορά αναγνωρίζεται το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, το οποίο η Ελλάδα επιζητεί να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο.

Τα τελευταία χρόνια, υπό την ηγεσία του Ταγίπ Ερντογάν, η προσπάθεια της Τουρκίας για την προώθηση της ιδέας της συνεκμετάλλευσης έχει αποκτήσει νέα δυναμική. Η Τουρκία μάλιστα έχει προτείνει να υιοθετηθεί το μοντέλο που επέλεξαν οι χώρες του Περσικού Κόλπου για να συνδιαχειρισθούν τα κοιτάσματα της περιοχής τους, που ως γνωστόν εφαρμόσθηκε με μεγάλη επιτυχία και σώρευσε τεράστιο πλούτο στα κράτη της περιοχής.

Σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα, ο κορυφαίος Τούρκος διπλωμάτης Γιασάρ Γιακίς, είχε προτείνει ανοικτά τη σύσταση μιας μεικτής ελληνοτουρκικής εταιρείας (joint venture) που θα αναλάβει τα κοιτάσματα των αμφισβητούμενων περιοχών, μοιράζοντας τα κέρδη στις δύο χώρες.

Το τελευταίο διάστημα, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζονται, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις επιτάχυνσης, που ίσως δικαιολογούν την πρόβλεψη του καθηγητή Μαρκεζίνη για συμφωνία πριν το τέλος του χρόνου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διπλωματικές επαφές, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, αφού οι συνομιλίες είναι μυστικές, όπως τόνισε.

Αν οι δύο κυβερνήσεις αποφασίσουν πράγματι επί της αρχής να ξεκινήσουν την επίλυση των διαφορών για το Αιγαίο με μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης του πετρελαίου, που αποτελεί τη βασική πηγή εντάσεων από το 1973, όταν ανακαλύφθηκε μεγάλο κοίτασμα στο Β. Αιγαίο από την καναδική εταιρεία Denisson, το επόμενο ερώτημα, από την απάντηση του οποίου θα αποτιμηθούν και τα οικονομικά οφέλη για τις δύο χώρες, είναι αν η συνεκμετάλλευση θα γίνει αποκλειστικά από τις δύο χώρες, ή αν θα συμμετάσχει στο σχήμα και κάποια από τις μεγάλες πολυεθνικές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εσχάτως έχει εμφανισθεί δυναμικά στο διπλωματικό παρασκήνιο μεγάλη πολυεθνική του πετρελαίου, που από παλιά διατηρεί ενδιαφέρον για το Αιγαίο, η οποία προσφέρεται να μετάσχει στο σχήμα, επενδύοντας κεφάλαια και τεχνογνωσία. Η τουρκική πρόταση, όπως είχε διατυπωθεί από τον Γιακίς, φαινόταν να αποκλείει κάτι τέτοιο, αφού είχε κάνει λόγο για joint venture εταιρειών από Ελλάδα και Τουρκία, χωρίς αναφορές σε συνεργασία με διεθνή πετρελαϊκή εταιρεία.

Ακόμη και στην περίπτωση που ένα σημαντικό μερίδιο των κερδών κατευθυνθεί σε διεθνή όμιλο πετρελαίου, ειδικοί του ενεργειακού τομέα τονίζουν στο “S10”, ότι τουλάχιστον από ένα μεγάλο κοίτασμα (στη βραχονησίδα Μπάμπουρας, ανατολικά της Θάσου) μπορεί να αναπτυχθεί σε σχετικά σύντομο διάστημα σημαντική παραγωγή πετρελαίου, η οποία θα αποφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο αρκετών δις. ευρώ ετησίως, αλλά και σημαντική τόνωση της ανάπτυξης, που θα διευκολύνει τη βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους. Επιπλέον, θα υπάρξει έμμεση διευκόλυνση της δημοσιονομικής προσπάθειας, από τη μείωση των αμυντικών δαπανών.

Η ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος, με περισσότερα από 900 εκατ. βαρέλια υδρογονανθράκων, έχει βεβαιωθεί στη βραχονησίδα Μπάμπουρας, έξω από την Θάσο. Με βάση ένα υποθετικό σενάριο αξιοποίησης όλων των κοιτασμάτων του Βορείου Αιγαίου, η παραγωγή θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 200.000 βαρέλια ημερησίως, όπως εκτιμούν ειδικοί. Η αξιοποίηση αυτών των κοιτασμάτων, μάλιστα, θα γίνει στη λεγόμενη εποχή του peak oil, δηλαδή σε μια περίοδο μόνιμα υψηλών και αυξανόμενων διεθνών τιμών του πετρελαίου, καθώς υπολογίζεται ότι έχει αντληθεί περισσότερο από 50% των διαθέσιμων κοιτασμάτων διεθνώς.

Βέβαια, πρέπει να υπογραμμισθεί, ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση, θα χρειασθεί να ξεπερασθούν λεπτά διπλωματικά και πολιτικά ζητήματα, που προκαλούν σημαντικές εντάσεις εδώ και πολλές δεκαετίες. Πάντως, στη διεθνή κοινότητα των ειδικών που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, διατυπώνονται από καιρό σενάρια «μοιρασιάς» του Αιγαίου. Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε πέρυσι, ο Γάλλος ειδικός Ντιντιέ Ορτολάντ διατυπώνει τέτοια σενάρια (δείτε το άρθρο εδώ: http://www.diploweb.com/The-Greco-Turkish-dispute-over-the.html), δημοσιεύοντας μάλιστα και χάρτη (εδώ: http://www.diploweb.com/IMG/jpg/dnaegeanwaters.jpg), όπου παρουσιάζει την ιδέα του για τη διευθέτηση των διαφορών, η οποία δεν απέχει από το πλαίσιο που περιέγραψε στην ομιλία του ο καθηγητής Μαρκεζίνης.

sofocleous10.gr

Με την εγγραφή στο κόμμα της Ντόρας δώρο κινητό! Η μείωση στο πάγιο μάλιστα κυμαίνεται στο 10-15%

Νέα ήθη στην πολιτική
από τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Μειωμένες τιμές σε πακέτα κινητής τηλεφωνίας και ακριβά κινητά που διαθέτουν Ίντερνετ μπορούν να έχουν όσοι γραφτούν μέλη στο νέο κόμμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους...
Η προσφορά ξεκίνησε σύμφωνα με το δημοσίευμα στις 11 Νοεμβρίου, δέκα ημέρες πριν η Ν. Μπακογιάννη ανακοινώσει την ίδρυση του νεου κόμματος και αρχικά ίσχυε για τα μέλη που επιθυμούσαν να εγγραφού στο φόρουμ. Σήμερα ισχύει για όλους τους πολίτες που θέλουν να γίνουν μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Μετά από συνεννόηση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, με την απόδειξη της συνδρομής 20 ευρώ στο κόμμα πηγαίνουν στο υποκατάστημα της εταιρείας και παίρνουν την

προσφορά στο τηλέφωνο. Η μείωση στο πάγιο μάλιστα κυμαίνεται στο 10-15%.

Αυτές οι πρακτικές στην πολιτική χρησιμοποιούνται ήδη από κόμματα στο εξωτερικό, ωστόσο στην Ελλάδα την πρακτική εγκαινίασε η κ. Μπακογιάννη, στην προσπάθεια να εξασφαλίσει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μελών...
paratirirtisblog

Παραιτήθηκαν από το προεδρείο της ΓΣΕΕ οι Β.Μπουζούλας γεν. γραμματέας της ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ) και ο αν. πρόεδρος, Γ.Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση)

Βαράει διάλυση η ΓΣΕΕ..
Σε κλίμα έντασης πραγματοποιείται από το πρωί το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ για το «αγκάθι» των συμβάσεων.

Την αποχώρησή τους από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι κ.κ. Β.Μπουζούλας γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ) και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γ.Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση).

Όπως δήλωσαν, προέβησαν στην κίνηση αυτή, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του...

προέδρου Γιάννη Παναγόπουλου.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ καταλόγισε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ 24ΩΡΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
Από αύριο και για περίπου 24 ώρες θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για την συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η κυκλοφορία θα διακοπεί από τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 07.00 το πρωί της Τρίτης, ενώ θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης στις εξής οδούς και λεωφόρους του Δήμου Αθηναίων:
Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και τις καθέτους αυτής
Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
Βασιλίσσης Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αθ.Διάκου και της Λεωφόρου Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
Πατησίων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
Βασ.Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
Ρηγίλλης, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β' και Βασ.Σοφίας
Υψηλάντου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ.Πετράκη και Ηροδότου
Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της
Μάρνη, στο τμήμα από την πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων
Στουρνάρη, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ' Σεπτεμβρίου
Μπουμπουλίνας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Βασ. Ηρακλείου
Γ' Σεπτεμβρίου, στο τμήμα από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
Οι δρόμοι γύρω από τις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, Κάνιγγος
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων, για την εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
fimotro