RSS

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Να μη καταγράφονται οι απουσίες που γίνονται λόγω της απεργίας των ΜΜΜ ζητά η ΟΛΜΕ

Οι συνεχείς απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς έχουν δημιουργήσει πρόβλημα φοίτησης στους μαθητές που αδυνατούν, λόγω των απεργιών, να προσέλθουν έγκαιρα στο σχολείο τους. Πολλοί μαθητές των Γυμνασίων, των Λυκείων και

ιδιαίτερα των εσπερινών σχολείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για την μετάβασή τους στα σχολεία από τον τόπο κατοικία τους. Είναι δυνατόν η φοίτηση των μαθητών να χαρακτηρισθεί ελλιπής ή ανεπαρκής, αν προσμετρηθούν οι
απουσίες των μαθητών που οφείλονται στις συνεχείς απεργίες όλων των ΜΜΜ (μετρό , ηλεκτρικό , τρόλεϊ και λεωφορεία).

Στο ΠΔ 104/79 άρθρο 21, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 του ΠΔ 485/83 καθώς και στα ΠΔ 50/2008 άρθρο 28 για τα ΕΠΑΛ και ΠΔ 51/2008 άρθρο 24 για τις ΕΠΑΣ, προβλέπεται ότι οι απουσίες μαθητών που οφείλονται σε απεργίες των ΚΤΕΛ δεν λαμβάνονται υπόψη στο χαρακτηρισμό της φοίτηση των μαθητών.

Προκειμένου να λυθεί έγκαιρα το πρόβλημα των απουσιών των μαθητών, θα πρέπει το ΥΔΒΜ να ρυθμίσει το θέμα με εγκύκλιό του ή με τροποποίηση των παραπάνω ΠΔ έτσι ώστε, να μη λαμβάνονται υπόψη στη φοίτηση οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται σε απεργίες όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς (όχι μόνο των ΚΤΕΛ) που βεβαιώνονται κατά τόπους από αρμόδιο διοικητικό φορέα (όχι Νομάρχη).
ΟΛΜΕ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Έφυγε από κοντά μας ο Παναγιώτης Κοσκινάς


Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο δάσκαλος, αγωνιστής και στέλεχος της Αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος Παναγιώτης Κοσκινάς.

Ο Παναγιώτης Κοσκινάς από τα φοιτητικά του χρόνια μπήκε στην αριστερά οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ και στη συνέχεια στον Συνασπισμό και στις γραμμές της Αυτόνομης Παρέμβασης.

Για 35 και πλέον χρόνια, δεν έλλειψε ούτε στιγμή από την πρώτη γραμμή του αγώνα για τις ιδέες του και την προώθηση της ενότητας της αριστεράς και ως εκπαιδευτικός για την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

Υπηρέτησε τη Δημόσια εκπαίδευση, την αριστερά και το συνδικαλιστικό κίνημα, από όλες τις θέσεις που τάχθηκε με ανιδιοτέλεια ενώ τον διέκρινε πάντα η μαχητικότητα και η γεμάτη αυταπάρνηση δράση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 11/2/2011 στις 4:00 μ.μ. στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Αποχαιρέτα το, το επίδομα που χάνεις

Αμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, που θα φέρει μείωση έως και 30% σε περίπου 30.000 υπαλλήλους που αποτελούν τα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια του Δημοσίου και αυξήσεις από 10% έως 15% σε «αδικημένους» μισθολογικά δημοσίους υπαλλήλους, «κλείδωσε» στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Ταυτόχρονα ο κ. Ραγκούσης υπεραμύνθηκε της διατήρησης της αναλογίας ένας προς πέντε μεταξύ των προσλήψεων και των αποχωρήσεων στο Δημόσιο και δήλωσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να διευρυνθεί, όπως επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει μείωση της μισθολογικής δαπάνης με το νέο μισθολόγιο και ότι η περιστολή των δαπανών θα επιτευχθεί με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε για μία ακόμα φορά στους εκπροσώπους της τρόικας την πλήρη βεβαιότητά του ότι μέχρι το τέλος του 2013 οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μειωθούν κατά 200.000 ακόμα και με μια μικρή κάμψη των αποχωρήσεων τα επόμενα χρόνια.

Χωρίς επιπτώσεις;

Στη συνολική μείωση συνυπολογίζεται και η μείωση 25.000 θέσεων ευθύνης λόγω της εφαρμογής του «Καλλικράτη», αλλά και η μείωση 100.000 υπαλλήλων σε διάφορες υπηρεσίες που σήμερα εργάζονται ως σταζιέρ ή συμβασιούχοι. Ο υπουργός Εσωτερικών υποσχέθηκε επίσης ότι θα διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ υπολογίζοντας το μισθολογικό κόστος υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, οι αποχωρήσεις 10.000 υπαλλήλων ισοδυναμούν με μείωση του μισθολογικού κόστους κατά περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι η αποχώρηση το 2010 53.335 υπαλλήλων θα οδηγήσει μέσα στο 2011 σε εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» αναμένεται επίσης μια εξοικονόμηση της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ για το 2011 με τη μείωση 6.000 νομικών προσώπων σε 2.000 και τη μείωση του αριθμού των μελών των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων από 60.000 σε 20.000. Η μείωση του κόστους αναμένεται να ανέλθει μέχρι το 2013 σε 1,5 δισ. ευρώ. Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου που θα γίνει άμεσα και χωρίς να υπάρξει μεταβατική περίοδος, όπως ζητεί η ΑΔΕΔΥ, θα μπει άγριο «μαχαίρι» στα 40 και πλέον επιδόματα που υπάρχουν στο Δημόσιο για 26 κατηγορίες υπαλλήλων. Οι αμοιβές των υπαλλήλων για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές θα περικοπούν κατ' αρχάς και στη συνέχεια θα εξορθολογιστούν και θα αποδίδονται σε όσους πραγματικά μετέχουν σε επιτροπές που έχουν ένα συγκεκριμένο έργο.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 350 εκατ. ευρώ ετησίως και συνολικά ενός δισ. ευρώ την επόμενη τριετία. Με την κατάργηση δε διαφόρων ειδικών και κλαδικών επιδομάτων, τα οποία χορηγούνται μέσω «κρυφών» λογαριασμών, εκτός κρατικού προϋπολογισμού, σε περίπου 160.000 υπαλλήλους, εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 460 εκατ. ευρώ ετησίως. Τα δεκάδες επιλεκτικά επιδόματα κοστίζουν 5,2 δισ. ευρώ, όταν η δαπάνη για τους μισθούς όλων των υπαλλήλων είναι 12,1 δισ. ευρώ.

Δύο και δύο

Τα επιδόματα που θα διατηρηθούν θα είναι βασικά δύο για όλους τους υπαλλήλους και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις θα αποδίδονται σε ορισμένους υπαλλήλους άλλα δύο επιδόματα. Δηλαδή διατηρούνται το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα θέσης για όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους. Ταυτόχρονα θα αναγνωρίζεται επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας για ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων που εργάζονται κάτω από πραγματικά ειδικές συνθήκες. Τέλος, το κίνητρο απόδοσης που υπάρχει και σήμερα θα μετατραπεί σε πριμ παραγωγικότητας που θα καταβάλλεται ύστερα από αξιολόγηση σε ορισμένους μόνον υπαλλήλους, που θα παρουσιάζουν υψηλή παραγωγικότητα.

Η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα γίνει για όλους τους υπαλλήλους παλαιούς και νεοεισερχόμενους, και στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάλειψη των διαφορών και των ανισοτήτων για υπαλλήλους που έχουν τα ίδια προσόντα με την ίδια προϋπηρεσία και απλώς εργάζονται σε διαφορετικές υπηρεσίες του Δημοσίου, π.χ. υπουργείο Οικονομικών με υπουργείο Δικαιοσύνης ή Εθνικής Αμυνας. Στο υπουργείο Οικονομικών, υπάλληλος με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και 17 χρόνια προϋπηρεσίας έχει σύνολο αποδοχών 3.194 ευρώ από τις οποίες τα 1.849 (ποσοστό 57%) αφορούν επιδόματα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, το 80% των υπαλλήλων αμείβεται με μισθούς από 1.000 έως 1.500 ευρώ, ενώ μόλις 30.000 υπάλληλοι ανήκουν στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια του Δημοσίου.
enet

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ, ΦΑΝΤΑΡΟΙ...

Στο κόλπο και ο στρατός
Σε μια περίοδο, που οι διαδηλώσεις και οι αντιδράσεις για τα μέτρα λιτότητας, είναι συχνές και η έντασή τους μεγάλη, φαίνεται ότι οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια και τα ενδεχόμενα για τους τρόπους αντιμετώπισης των διαδηλωτών.

Άλλωστε πολλοί αναλυτές και διεθνή μέσα ενημέρωσης, προβλέπουν ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα αντέξουν τα μέτρα, η κοινωνική συνοχή θα απειληθεί και είναι πολύ πιθανό και η Ελλάδα να ζήσει καταστάσεις ανάλογες με αυτές της Αργεντινής

Έτσι, εκτός από την αστυνομία και στον στρατό πραγματοποιούνται ασκήσεις, που προβλέπουν παρέμβαση στρατιωτών σε περίπτωση που ο έλεγχος μιας διαδήλωσης ξεφύγει.

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου διεξήχθη στο στρατόπεδο "Κορομηλά" στην Αργυρούπολη του Δήμου Κιλκίς, η στρατιωτική άσκηση "Καλλίμαχος" από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://www.kilkistoday.gr/, η άσκηση, που έγινε παρουσία της στρατιωτικής ιεραρχίας, των τοπικών αρχών και στρατιωτικών εκπροσώπων ξένων χωρών και χωρών που συμμετέχουν στο Σχηματισμό Μάχης (HELBROC BG) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. περιελάμβανε μεταξύ άλλων και σενάρια τρομοκρατικής επίθεσης, εξουδετέρωσης βόμβας, αλλά και αντιμετώπισης διαδηλωτών!

Στο βίντεο μάλιστα που διέρρευσε στο διαδίκτυο, βλέπουμε ότι στρατιώτες παίρνουν θέσεις μάχης ανάλογες με αυτές που έχουν τα ΜΑΤ στους δρόμους, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, έχουν σκυλιά και αμύνονται με τον ίδιο τρόπο σε επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ.



Η 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία συμμετέχει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ, στη Ταξιαρχία Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE) αλλά και στο Σχηματισμό Μάχης HELBROC, που συναποτελούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος.

Ως Σχηματισμός Μάχης στα πλαίσια των Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης της ΕΕ μπορεί να φέρει σε πέρας ευρύ φάσμα αποστολών όπως επιχειρήσεις εκκένωσης πλήθους, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτροπή σύγκρουσης, διαχωρισμό αντιμαχομένων πλευρών στο πλαίσιο κατευθύνσεων από την Ε.Ε. και το ΓΕΕΘΑ.

Η δημιουργία τέτοιων δυνάμεων (Ευέλικτα Ταχυκίνητα Στρατιωτικά Τμήματα) αποφασίστηκε από την Ε.Ε. το 2003 και στις 2 Οκτωβρίου του 2006 εγκρίθηκε από τη Στρατιωτική Επιτροπή.

Οι δυνάμεις αυτές προβλέπεται ότι έχουν δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων για διάρκεια 30 έως 120 ημέρων. Μπορούν να αναπτυχθούν σε απόσταση 6.000 χιλιομέτρων από τις Βρυξέλλες και αποτελούνται από περίπου 1.500 άνδρες.

Η χρονική συγκυρία της άσκησης δημιουργεί ανησυχία και αν το σενάριο παρέμβασης του στρατού στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, μοιάζει μακρινό, κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σε λίγους μήνες.
news247

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟ ΧΡΟΝΟ;

ΣΟΚ: «Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας που λογίζεται συντάξιμος ανέρχεται σε δύο (2) έτη. Ο ανωτέρω χρόνος σπουδών αναγνωρίζεται ως συντάξιμος εφόσον ο ασφαλισμένος έχει συμπληρώσει υπηρεσία 12 ετών.»

Στη τελευταία εγκύκλιο των εκπαιδευτικών αδειών (61004 / Δ1 28-5-2010, σελ.2) αναφέρονται τα παρακάτω:
"Σύμφωνα με την παρ. 6, του άρθρου 4 του Ν.3620/2007 (ΦΕΚ 276Α΄/11-12-2007), ως συντάξιμος χρόνος πραγματικής υπηρεσίας θεωρείται ο χρόνος άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές μέχρι μία πενταετία. "
Ωστόσο στο Ν. 3865/2010 «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις» (ΦΕΚ 120/Α/21.7.2010) Άρθρο 17 «Αναγνωριζόμενες υπηρεσίες» γίνεται η εξής αναφορά:
«Μετά το δεύτερο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 11 του π.δ. 169/2007, προστίθεται εδάφιο ως εξής:
Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1.1.2011 και μετά, θεωρείται ως συντάξιμος χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και ο χρόνος σπουδών για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, καθώς και ο χρόνος σπουδών, μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους της ηλικίας, σε μέσες επαγγελματικές σχολές, ο οποίος είναι ίσος με τα κατά το χρόνο αποφοίτησης επίσημα ακέραια χρόνια σπουδών της οικείας σχολής, εφόσον ο χρόνος αυτός δεν λογίζεται συντάξιμος με βάση άλλες διατάξεις. Για τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου, ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας που λογίζεται συντάξιμος σύμφωνα με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής ανέρχεται σε δύο (2) έτη. Ο ανωτέρω χρόνος σπουδών αναγνωρίζεται ως συντάξιμος εφόσον ο ασφαλισμένος έχει συμπληρώσει υπηρεσία 12 ετών.»
Τι συμβαίνει; Τι έγινε η πενταετία; Δηλαδή εάν ένας εκπαιδευτικός που δεν έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2010 (δηλαδή με λιγότερο από 25 χρόνια υπηρεσίας) πήρε ή έχει πάρει στο παρελθόν εκπαιδευτική άδεια αυτή θεωρείται συντάξιμος χρόνος μόνο κατά τα 2 έτη; Και αυτά τα δυο έτη αναγνωρίζονται ως συντάξιμος χρόνος εφόσον έχει συμπληρώσει υπηρεσία 12 ετών;

alfavita.gr

Η ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή



Τη δυνατότητα της online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή ξεκίνησε να προσφέρει η ΔΕΗ. Με αυτό τον τρόπο ο δίμηνος λογαριασμός θα έρχεται βάσει της πραγματικής κατανάλωσης και όχι με τις κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις – το γνωστό «έναντι». Θα μπορείτε, δηλαδή, να λαμβάνετε πάντοτε εκκαθαριστικό λογαριασμό αντί για έναντι.

Πιο συγκεκριμένα, στους συνήθεις πελάτες Χαμηλής Τάσης (οικίες, καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις, κλπ) η ΔΕΗ εφαρμόζει διμηνιαία έκδοση λογαριασμών. Ο λογαριασμός του πρώτου διμήνου εκδίδεται χωρίς καταμέτρηση, με κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις («έναντι»). Το «έναντι» υπολογίζεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα της Επιχείρησης και βασίζεται σε συγκεκριμένο αλγόριθμο που περιλαμβάνει τα ιστορικά στοιχεία των καταναλώσεων (π.χ. τις καταναλώσεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του προηγούμενου έτους).

Ο λογαριασμός του δεύτερου διμήνου (εκκαθαριστικός) εκδίδεται μετά από λήψη ένδειξης από το προσωπικό της Επιχείρησης και περιλαμβάνει τη συνολική κατανάλωση του τετραμήνου, από την αξία του οποίου αφαιρείται η αξία ρεύματος που είχε χρεωθεί στον κατ’ εκτίμηση («έναντι») λογαριασμό.

Μέχρι σήμερα η ΔΕΗ έδινε τη δυνατότητα τηλεφωνικής καταχώρησης της ένδειξης από τον αριθμό 10410. Η online καταχώρηση ωστόσο αναμένεται να είναι πιο πρακτική, επιτρέποντάς σας να λαμβάνετε πάντοτε εκκαθαριστικό λογαριασμό και όχι έναντι.

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς ακριβώς θα πραγματοποιήσετε την καταχώρηση μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστοχώρο της ΔΕΗ, ενώ η διεύθυνση της εφαρμογής online καταχώρησης ενδείξεων μετρητή είναι στο https://ivr.dei.com.gr.
πηγή:techit.gr