RSS

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη»

Από σήμερα, Τρίτη 23/11/2010 και μέχρι την Τετάρτη 01/12/2010 στις 2:00 μμ, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά τη 2η επιμορφωτική περίοδο (Δεκέμβριος 2010 – Ιούνιος 2011) και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής
μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://b-epipedo2.cti.gr/mis,

με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α? Επίπεδο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι
εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων (με εξαίρεση τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς), των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60 και ΠΕ70, καθώς και «συναφών» κλάδων, που έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς για τις γνώσεις και βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α΄ επίπεδο).

Επισημαίνουμε ότι η παρούσα επιμόρφωση συμπληρώνεται με την εφαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα στη σχολική τάξη από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, ως οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών και των υποστηρικτικών δομών της Πράξης.

Ως εκ τούτου δυνατότητα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι κατά τη σχολική χρονιά που παρακολουθούν το επιμορφωτικό πρόγραμμα, ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, θα πρέπει ειδικότερα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, να διδάσκουν ένα από τα βασικά μαθήματα του κλάδου στον οποίο αντιστοιχεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν. Σχετικά με την παραπάνω προϋπόθεση, όλοι οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προσκομίσουν ειδική Δήλωση/ Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου τους (διαθέσιμη εδώ), κατά την εγγραφή τους στο πρόγραμμα, στο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οδηγίες σχετικά με την υποβολή της αίτησής σας, θα βρείτε εδώ.

Για να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας, πατήστε εδώ.

Iδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

Στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, θα καταφθάσει με έναν φάκελο υπό μάλης για να παρουσιάσει το νόμο που προωθεί για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "ΝP" ο νόμος θα προβλέπει την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της χώρας κατά τα πρότυπα του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος". Δηλαδή τη δημιουργία Α.Ε με δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες μετοχών των αεροδρομίων ή συμβάσεις
παραχώρησης για υπηρεσίες και υποδομές των αεροδρομίων.
Επίσης άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι: "εκκρεμότητες προγράμματος οικονομικής πολιτικής" με εισήγηση του Γ. Παπακωνσταντίνου, "οδηγίες θαλάσσιας στρατηγικής" από την Τίνα Μπιρμπίλη, "αυθαίρετα περιστατικά" με εισήγηση του Χρ. Παπουτσή, οι ΔΕΚΟ και τα αεροδρόμια από τον Δημήτρη Ρέππα , ενώ σημαντική κρίνεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ιδίως μετά τους ελέγχους της τρόικας στην Αθήνα.
newpost.gr

Βόμβα για τον τραπεζικό κλάδο


Βόμβα για τον τραπεζικό κλάδο και την ελληνική οικονομία αποτελεί η είδηση ότι η Citibank κλείνει 31 από τα 73 καταστήματά της στην Ελλάδα. Μέσα στις επόμενες ημέρες τα καταστήματα με το σήμα της Citi θα είναι “φαντάσματα” ενώ οι εργαζόμενοι είτε θα πρέπει να αποδεχθούν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου είτε θα απορροφηθούν σε άλλα τμήματα.

Βασική αιτία που προβάλλει η διοίκηση για το “λουκέτο” στα καταστήματα είναι η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και η δραματική μείωση των δανείων. Η αμερικανική τράπεζα δηλώνει ότι θα επικεντρωθεί στις πιστωτικές κάρτες, κυρίως στη Diners όπου έχει κυρίαρχο ρόλο στην Ελλάδα.

Όμως, το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και η μια μετά την άλλη οι μεγάλες ξένε εταιρείες αποχωρούν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια.
antinews
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Περίεργες προτάσεις για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου…

Αυτό το περίεργο «σύστημα» – το οποίο είναι ταυτόχρονα τόσο απρόσωπο και κανείς δεν μπορεί να το περιγράψει, αλλά όλοι μπορούμε να το αντιληφθούμε ότι υπάρχει – φαίνεται ότι ιεράρχησε και πάλι τις «προτεραιότητες» του με το δικό του, «όμορφο» τρόπο. Στο στόχαστρο τώρα είναι το Αιγαίο και τα αδιαμφισβήτητα κοιτάσματα πετρελαίου που διαθέτει. Ανάμεσα στα αυτονόητα περί αναδιάρθρωσης του χρέους, περί των υπολοίπων οικονομικών ακούστηκε και κάτι που θεωρήθηκε «ρηξικέλευθο», «πρωτοποριακό» και γενικά συνοδεύτηκε με τα γνωστά φληναφήματα των ανθρώπων που σχολιάζουν την επικαιρότητα στη Χώρα μας: να συνεκμεταλλευθούμε το Αιγαίο με τους Τούρκους. Να δουλέψουμε μαζί και να εξορύξουμε μαζί το πετρέλαιο που υπάρχει. Να ορίσουμε αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ), από τις οποίες θα αφήσουμε έξω το Καστελλόριζο και την Κρήτη. Μάλιστα τα περισσότερα είναι συμφωνημένα ήδη με την Τουρκία και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν γίνει και οι σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με όσα ο ακαδημαϊκός Β.Μαρκεζίνης είπε στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η λύση της συνεκμετάλλευσης παρουσιάζεται ως μοναδική λύση για να βγούμε από το οικονομικό μας αδιέξοδο, καθώς μία χώρα, όπως η Ελλάδα, που δεν παράγει απολύτως τίποτε και όλοι έχουν φροντίσει για αυτό (της ευθύνης των πολιτών, όλων μας, μη εξαιρουμένης) είναι πλέον δεκτική στο να κάνει τα πάντα. Ακόμα και να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Για τα οποία κυριαρχικά δικαιώματα, ειρήσθω εν παρόδω, έχουμε κάνει πλούσιο ακόμα και τον τελευταίο έμπορο όπλων της Οικουμένης αγοράζοντας τα πάντα.
Εάν πραγματικά η συζήτηση είναι για τα κοιτάσματα του Αιγαίου, του ελληνικού Αιγαίου, θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στο λαό, τον υποτιθέμενα κυρίαρχο λαό κατά το Σύνταγμα, ποιός είναι ο πραγματικός λόγος που γίνεται τώρα μία τέτοια κουβέντα. Και μάλιστα γίνεται αφού έχουν δημιουργηθεί οι βολικότερες των προϋποθέσεων…

newsblog

Το 2011 προβλέπω ότι θα είναι μια εφιαλτική χρονιά.

Αλέκος Παπαδόπουλος:"Το 2011 προβλέπω ότι θα είναι μια εφιαλτική χρονιά. Θα καταπέσουν μύθοι και λεοντές. Οι επικοινωνιακές τεχνικές δεν θα φτάνουν πια να συγκαλύψουν δισταγμούς, φοβίες και αμηχανίες. Θα φανεί με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο ότι η χώρα βιώνει, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, τον θανατηφόρο συνδυασμό υψηλού κόστους δανεισμού και ύφεσης.

Χαρακτηριστικά, οι τόκοι που θα πληρωθούν το 2011 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία θα κινούνται γύρω στα 16 δις και μέχρι το 2015 θα αυξάνονται συνεχώς μέχρι του μυθώδους ύψους των 20 δις ευρώ, δηλαδή γύρω στα 9% του ΑΕΠ. Το βάρος αυτό είναι ασήκωτο για τη χώρα, γιατί οι τόκοι είναι καθαρό έλλειμμα πάνω στο οποίο πρέπει κανείς να προσθέσει και το υψηλό λειτουργικό έλλειμμα."

Ποδηλατοδρόμους σε παλιές γραμμές του ΟΣΕ μελετά το ΥΠΕΚΑ




Τη δυνατότητα αξιοποίησης των παλαιών εγκαταλελειμμένων γραμμών του σιδηροδρομικού δικτύου και τη μετατροπή τους σε πολιτιστικούς ποδηλατοδρόμους θα εξετάσει σημερα ομάδα εργασίας του υπουργείου Περιβάλλοντος με εκπροσώπους του ΟΣΕ και των συναρμόδιων υπουργείων.

Η σύσκεψη έχει στόχο την ανάδειξη διαδρομών ιδιαίτερου φυσικού, ιστορικού ή πολιτιστικού κάλλους (Καλαμπάκα, Κακιά Σκάλα κλπ.) από τις οποίες περνούν σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες έχουν παροπλισθεί.

kala-nea

Πωλείται η τρίτη παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο


Τούρκοι πουλούν εκκλησία


Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, πωλείται η τρίτη παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, η οποία βρίσκεται στα Μουδανιά της Τουρκίας και η τιμή αυτής 400 χιλιάδες τούρκικες λύρες.

Η Εκκλησία των Ταξιαρχών βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακα και χρονολογείταιαπό τον 8ο αιώνα, επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου (780-797).

Κάθε χρόνο συρρέουν εκατοντάδες τουρίστες με σκοπό να δουν την περίφημη Εκκλησία των Ταξιαρχών, αναγκάζοντας τον πρόεδρο του χωριού να σκέφτεται σοβαρά το γεγονός της αγοράς της, με σκοπό να την ανοίξουν στο τουριστικό κοινό.

"Αν μας τη δώσουν 200χιλιάδες λίρες, μπορούμε να την αγοράσουμε, προκειμένου όταν την επισκευάσουμε, να την ανοίξουμε στους τουρίστες", ήταν τα λόγια του προέδρου.
Mediasoup
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".