RSS

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Το 2011 θα είναι ένας καθοριστικός χρόνος για τη ζωή των 800.000 δημόσιων υπαλλήλων

Οι αλλαγές για 800.000 δημόσιους υπάλληλους το 2011
Το 2011 θα είναι ένας καθοριστικός χρόνος για τη ζωή των 800.000 δημόσιων υπαλλήλων και των οικογενειών τους. Τι αλλαγές ετοιμάζονται για τους δημόσιους υπάλληλους;

Το 2011 οι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν για πρώτη φορά μπροστά σε πρωτόγνωρες εξελίξεις -ενδεχομένως και προοπτικές- και μάλιστα μετά από μία δύσκολη περίοδο, που συνοδεύτηκε από τη μείωση των αποδοχών τους....
Η πρώτη αλλαγή, που θα επέλθει στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων, θα σχετίζεται με την αναδιάρθρωση όλων των δημοσίων υπηρεσιών και στην εκτεταμένη κινητικότητα που θα υπάρξει στο έμψυχο δυναμικό των δημόσιων υπηρεσιών με τις μετακινήσεις και μετατάξεις υπαλλήλων.

Η δεύτερη αλλαγή θα είναι η περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους με το νέο ενιαίο μισθολόγιο, καθώς αναμένεται να περικοπεί μεγάλο μέρος επιδομάτων και ιδίως αυτών, όπως υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που δημιουργούν μεγάλες μισθολογικές ανισότητες, ακόμη και στο ίδιο γραφείο ενός υπουργείου.

Γενικότερος στόχος του υπό σύνταξη νομοσχεδίου του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, αποτελεί η ανασύσταση από νέα βάση όλων των υπηρεσιών στα υπουργεία, να περιοριστεί σταδιακά ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων, με το περαιτέρω πάγωμα των προσλήψεων και την κατάργηση των προσωποπαγών θέσεων, αλλά και με την αποχώρηση συμβασιούχων.

Βασικό εργαλείο στην επίτευξη αυτού του στόχου, είναι η απογραφή των δημόσιων υπαλλήλων, που είχε πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. Ο κ. Ραγκούσης είχε επισημάνει και τότε ότι «είναι απαραίτητο και επείγον να προχωρήσουμε στην κεντρική διοίκηση αποφασιστικά σε βαθιές τομές» με την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και την αλλαγή των οργανογραμμάτων στα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς.

Η τρίτη αλλαγή αφορά τις εξαγγελίες Ραγκούση για το νέο σύστημα αξιολόγησης και επιβράβευσης των ικανών δημόσιων υπαλλήλων, αλλά και την μετακίνηση ή και μετάταξη υπαλλήλων για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον προγραμματισμό των προσλήψεων σε σχέση με τις ανάγκες για προσωπικό, την εκπόνηση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, όπως συμβαίνει σήμερα στις τράπεζες, προκειμένου κάθε υπάλληλος να γνωρίζει το αντικείμενό του και να αποσαφηνιστούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για κάθε θέση στο Δημόσιο.

Πάντως η κυβέρνηση διαψεύδει ότι υπάρχει σχέδιο απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Ακόμη και σήμερα Πέμπτη, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά μόνο υποχρεωτικές μετατάξεις. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα καταργηθούν όλες οι υπηρεσίες που κρίνονται ανενεργές ή απλώς υπάρχουν για να απορροφούν πόρους.
apolitistoateki

Απεβίωσε ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος




Απεβίωσε ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος. Υπενθυμίζεται πως ο Μεταξόπουλος είχε εμπλακεί στη μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης και είχε πρωτόδικα καταδικαστεί.

Ο πρώην πρύτανης ήταν 55 ετών και αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26.10.1955. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία, επιστημολογία στη Φλωρεντία και στη Σορβόνη του Παρισιού. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής το Πανεπιστήμιο Πειραιά ενώ δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Επίσης, διετέλεσε δύο φορές αντιπρύτανης στο Πάντειο καθώς και πρύτανης ενώ ήταν και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Yπήρξε εκδότης και διευθυντής του περιοδικού "Θεωρία και Kοινωνία" ενώ άρθρα του φιλοξενούνταν συχνά στον Τύπο.

Το 2007 ήταν η αρχή του τέλους για τον ίδιον. Καταδικάστηκε για την υπόθεση της μεγάλης υπεξαίρεσης στο Πάντειο, ύψους 8 εκ. ευρώ. Κρίθηκε ένοχος για απάτη, υπεξαίρεση και ψευδείς βεβαιώσεις και η ποινή του ήταν 25 χρόνια κάθειρξη ενώ ο συγκρατούμενός του Γετίμης καταδικάστηκε σε 16 χρόνια.

Μόλις χθες, το Εφετείο ανέβαλε την υπόθεση μετά από αίτημα της υπεράσπισης του Αιμίλιου Μεταξόπουλου, που επικαλέστηκε επικείμενο ταξίδι του στο εξωτερικό για μεταμόσχευση και ζήτησε άρση των περιοριστικών μέτρων που του είχαν τεθεί για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
news247

Social Media

Μπορεί πολλοί να έχουν την εντύπωση ή να θέλουν να πιστεύουν πως οι χρήστες του Facebook και του Twitter εξέλεξαν τον Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Μπουτάρη. Η αλήθεια είναι πως οι χρήστες των social media –στη συντριπτική πλειοψηφία τους- δεν ψήφισαν ούτε Καμίνη, ούτε Μπουτάρη. Οι χρήστες των social media ψήφισαν αποχή.

Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Σε μια χώρα που η αποχή από τις εκλογές έφτασε στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών, οι χρήστες του διαδικτύου δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Το ρεύμα στο διαδίκτυο δεν ήταν υπέρ του Καμίνη και του Μπουτάρη – το ρεύμα ήταν υπέρ της αποχής.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι πως οι «προοδευτικοί» Καμίνης και Μπουτάρης δεν στάθηκαν σχεδόν καθόλου στο ότι ψηφίστηκαν και εξελέγησαν με την ψήφο του ενός στους δέκα – δεν φάνηκε να τους ενοχλεί ιδιαίτερα, ούτε να τους απασχολεί. Αυτό, ίσως, περνάει απαρατήρητο τώρα, αλλά είναι ενδεικτικό του πόσο «προοδευτικοί» είναι και σίγουρα θα το θυμηθούν τόσο οι ίδιοι όσο και εμείς στο επόμενο διάστημα.
Pitsirikos

Η συνέντευξη Μπουτάρη στην “Ελευθεροτυπία”

Ήρθε η ώρα να αποκτήσετε προσωπική ασφάλεια;

«Είναι πρόβλημα. Μου λένε ότι υποχρεώνομαι να έχω συνοδό. Εντάξει. Μα τι θα με κάνουν; Θα με γιαουρτώσουν; Ας με γιαουρτώσουν. Θα με δείρουν; Ας με δείρουν. Θα με σκοτώσουν; Ποιος; Γιατί;»

Υποτίθεται ότι τη μεγαλύτερη προστασία παρέχει ο Θεός. Θα πάτε να ζητήσετε συγχώρεση από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που σας περιμένει;

«Δεν πρόκειται. Δεν έκανα τίποτε για το οποίο να ζητήσω συγχώρεση. Αν θέλει, ας με συγχωρήσει από μακριά. Και ο Ψωμιάδης που πήρε την πρωτοβουλία για να “χαϊδέψει” τους χριστιανούς θα του βγει ανάποδα».

Χτίστε το τζαμί σας

Ο μητροπολίτης δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος θα αντιδρούσε ανάποδα στις εκλογές;

«Προφανώς το κατάλαβε αλλά είναι φιλόδοξος. Οταν έχει Ψωμιάδηδες, Παπαγεωργόπουλους, όλη τη Δεξιά που έχει ανατραφεί με την αντίληψη “να μην τα βάλω με αυτούς”… Προκαλείται έτσι μια εσωστρέφεια».

Πώς θα την πολεμήσετε;

«Μόνο με ρήξεις. Μετά το θέμα με την προσευχή των μουσουλμάνων με ρώτησαν τι θα κάνω για τζαμί. Είπα, εγώ θα φωνάξω τη μουσουλμανική κοινότητα και θα τους πω: Ορίστε, αυτός είναι ο χώρος, χτίστε το τζαμί σας».

Εχετε και δύο εκλεγέντες Εβραίους δημοτικούς συμβούλους.

«Για πρώτη φορά από τον πόλεμο… Στη Θεσσαλονίκη έχουμε εβραϊκή συναγωγή. Εχουμε αρμένικη εκκλησία, έχουμε καθολική. Γιατί να μην έχουμε και μουσουλμανική; Δεν σου είπα να κάνεις παρέα με το μουσουλμάνο, αλλά εγώ οφείλω να του παρέχω τη δυνατότητα να προσεύχεται. Δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης. Το αποτεφρωτήριο θα το κάνουμε. Υπάρχει γερμανική εταιρεία που έρχεται, το κατασκευάζει, το δουλεύει πέντε χρόνια και μετά το παραδίδει. Το είχα ψάξει όταν έχασα τη γυναίκα μου».

Τότε δημιουργήθηκε πάλι θέμα με τον Ανθιμο.

«Το δικό μου πρόβλημα προέκυψε διότι δεν ήθελα να πάει η γυναίκα μου αδιάβαστη και απαγορεύτηκε η εξόδιος ακολουθία. Θα μπορούσα να είχα πει ότι μετά την εκκλησία θα πάω να τη θάψω στο χωριό. Αλλά δεν ήθελα να πω ψέματα. Ηθελα να την πάω στη Σόφια, όπου λειτουργεί αποτεφρωτήριο. Ο παπάς από το Νυμφαίο ήρθε και κατά παράβαση της εντολής έκανε την ακολουθία στο σπίτι».

Είχε συνέπειες;

«Ρώτησε τον Σεραφείμ της Καστοριάς και του είπε να το κάνει. Ο Ιερώνυμος είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Η περίπτωση Ανθιμου και μερικών άλλων σαν τον Ανθιμο είναι η κλασική που λες: “Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου. Δεν μπορείς να ανακατεύεσαι σε αυτό το επίπεδο σε κοσμικά θέματα”».

Για την ορκωμοσία σας τι θα κάνετε;

«Η ορκωμοσία είναι πρωτίστως πολιτική. Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά».

Δεν φοβάστε αντιδράσεις;

«Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».

Με στόχο;

«Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ».

Θεσμικά θα συνεργαστώ στα κοινά θέματα

Τώρα όμως συνυπάρχετε με Ανθιμο και Ψωμιάδη.

«Θεσμικά όμως. Καλημέρα, ευχαριστώ, αντίο. Στέλνεις μια ατζέντα θεμάτων στο μητροπολίτη και λες ότι υπεύθυνος από το δήμο είναι ο τάδε αντιδήμαρχος. Ποια είναι τα κοινά θέματα; Τα συσσίτια για τους απόρους, τα ναρκωτικά, οι άστεγοι, οι ανήμποροι… Κάποια μπορούμε να τα κάνουμε από κοινού για να έχουμε οικονομία».

Για παράδειγμα;

«Ηδη έχω κάνει συμφωνία με τον πρύτανη τον Μυλόπουλο. Εχουν τη φοιτητική λέσχη που δουλεύει σαν εστιατόριο. Μπορεί 12 με 2 να δουλεύει για τους φοιτητές, 2 με 4 για τα δημοτικά συσσίτια. Είναι περιφρόνηση, όπως είδα στην Αθήνα, να έχεις τον άνθρωπο να περιμένει στη βροχή για ένα πιάτο φαγητό».

Η Εκκλησία πού κάνει συσσίτια;

«Δεν ξέρω. Εάν τα κάνει με ουρά και πρέπει πρώτα να ευλογηθούν υπάρχει πρόβλημα. Εχει μουσουλμάνους που δεν το θέλουν αυτό».

Πού αποσκοπεί αυτή η κίνηση σύμπραξης με τους δημάρχους χωρίς κομματική ταυτότητα;

«Με μένα, τον Καμίνη, τον Φίλιο στα Γιάννενα, τον Δημαρά στην Πάτρα άρχισε να δημιουργείται μια άλλη ατμόσφαιρα, μακριά από την αντίληψη ότι για να εκλεγείς χρειάζεται να είσαι κομματικός. Με το δήμαρχο της Αθήνας συμφωνήσαμε να πάρουμε πρωτοβουλία για συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Θα προβάλουμε συστηματικά ότι ο δήμαρχος πρέπει να είναι εκτός κομμάτων».

Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι πέραν της Αυτοδιοίκησης, την ώρα που κυοφορούνται νέα κόμματα;

«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στην Αυτοδιοίκηση και δεν μας ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή. Παρακαλώντας να πέσουν να μου πουν να γίνω βουλευτής, θα τους πω παρατήστε με».

Απογραφή για τα οικονομικά πριν παραλάβω

Τότε θα το κάνετε για να διεκδικήσετε πόρους;

«Και γι’ αυτό και για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να φύγει από την κεντρική εξουσία που είναι υπεύθυνη για άλλα, την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις κ.λπ. Εγώ οφείλω να έχω καλά σχολικά κτίρια, καλές υποδομές».

Με τα οικονομικά του δήμου θα βγει άκρη;

«Συνάντησα τον απερχόμενο δήμαρχο. Ρωτήσαμε τι γίνεται με τη “μαύρη τρύπα” στα ταμεία του δήμου. Μας είπε ότι λείπουν 7 εκατ. όταν η οικονομική επιθεωρήτρια μιλά για 52 εκατ. ευρώ. Θα βάλουμε μια εξωτερική εταιρεία να κάνει πλήρη απογραφή για να γίνει παραλαβή. Εως τώρα δεν γινόταν ποτέ αυτό».

Αν βρεθείτε μπροστά σε σημεία και τέρατα τι θα κάνετε όταν θα πρέπει ταυτόχρονα να λειτουργήσετε με λιγότερες επιχορηγήσεις;

«Θα προκύψουν προβλήματα. Ο Παπαγεωργόπουλος μας είπε ότι ο δήμος έχει τώρα έσοδα 5 εκατ. από δημοτικά τέλη, 3,5 από πάγια κρατική επιχορήγηση και άλλα 5,5 κάθε τέλος Ιανουαρίου από τα οφειλόμενα. Η μισθοδοσία είναι 10 εκατ. Που σημαίνει ότι δεν μένει φράγκο, ενώ υπάρχουν δάνεια και οφειλές προς το Δημόσιο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ρύθμιση χρεών για να παίρνουμε φορολογική ενημερότητα και να διεκδικούμε κοινοτικά προγράμματα. Εχουμε κάνει συνεννόηση για το θέμα με τον Σίμο Δανιηλίδη στο Δήμο Συκεών που έχει πολύ καλή οργάνωση στα ευρωπαϊκά».

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η συνεργασία με τους όμορους δήμους;

«Εχουμε ήδη συνεννοηθεί με Καλαμαριά, Συκιές και Πολίχνη να κάνουμε μια άτυπη συνάντηση. Υπάρχουν θέματα όπως είναι η θαλάσσια συγκοινωνία, το τραμ, το μετρό, η καθαριότητα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ενιαία αντίληψη».

Για οικονομία;

«Κυρίως για οικονομία, αλλά και καλύτερη λειτουργία. Μπορεί ένας υπάλληλος να μεταταχθεί σε διπλανό δήμο».

Αν υπάρξουν αντιδράσεις; Σε δήμους με προϊστορία όπως της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δεσμεύσεις, ρουσφέτια…

«Υπάρχουν οι “πυρήνες”. Εκεί μαχαίρι. Ανοχή μηδέν. Δεν έχω πολιτικό κόστος για να φοβάμαι να κάνω πράγματα».

Θα είστε και πάλι υποψήφιος το 2014;

«Πρόθεσή μου είναι να μη συνεχίσω. Θα είμαι τότε 72 χρονών. Ελπίζω ότι θα έχουν δοθεί ευκαιρίες να αναδειχθούν νέα πρόσωπα. Το ζητούμενο σε αυτή τη δημαρχία είναι να αλλάξει η νοοτροπία της πόλης. Να εμπλακούν στα κοινά άνθρωποι που έχουν αξία αλλά λένε “δεν ανακατεύομαι”. Μα αν δεν ανακατεύεσαι, τότε φάε τον Παπαγεωργόπουλο στη μάπα…».

Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου

Πώς θα αποκτήσει ο δήμος εξωστρέφεια;

«Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στο ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη. Για να δείξουμε τη σημασία που δίνουμε στα εξαρτημένα άτομα. Οι επόμενες θα γίνονται στα δημοτικά διαμερίσματα τα οποία αποκτούν ουσιαστικές αρμοδιότητες καθαριότητας, φωτισμού, αστυνόμευσης».

Με τα κρασιά σας τι θα κάνετε;

«Από το 2006, που άρχισα να ανακατεύομαι πιο ενεργά, έχουν αναλάβει τα παιδιά. Πηγαίνω στο κτήμα, παίρνω μυρωδιά, δοκιμάζω τα κρασιά, βρίσκω τα κουσούρια, λέω αντίο και φεύγω».

Τώρα θα προλαβαίνετε όμως;

«Δεν θα με πάρει από κάτω η δημαρχία. Ο δήμος και η εξουσία δεν θα με αλλάξει. Κατ’ αρχήν, μία ημέρα την εβδομάδα είναι δική μου. Τι κάνει ο δήμαρχος; Πάει να χαζέψει στο πάρκο… Εγώ υποτίθεται ότι είμαι ο μαέστρος. Δεν θα γίνω δημοτικός υπάλληλος ή διευθυντής. Εχω βρει σε μεγάλο βαθμό τους κατάλληλους ανθρώπους και θα τους βάλω να δουλεύουν. Αν ο αντιδήμαρχος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αλίμονό του. Δική μου δουλειά είναι να γυρνάω στην πόλη. Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου».

Μία πιθανή μάχη της αμερικανικής αεράμυνας και της Αεροπορίας κατά εξωγήινων κατά τη διάρκεια της νύχτας της 24ης προς την 25η Φεβρουαρίου του 1942

Λος Άντζελες 1942 - Η άγνωστη μοναδική μάχη(;) κατά εξωγήινων. Μία πιθανή μάχη της αμερικανικής αεράμυνας και της Αεροπορίας κατά εξωγήινων κατά τη διάρκεια της νύχτας της 24ης προς την 25η Φεβρουαρίου του 1942 όταν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα προκάλεσαν απανωτούς συναγερμούς στην αεράμυνα της Νότιας Καλιφόρνια γίνεται ταινία βασιζόμενη σε πραγματικά γεγονότα. Την 24η Φεβρουαρίου μια προειδοποίηση από το γραφείο πληροφοριών του αμερικανικού Ναυτικού ανέφερε πως μια επίθεση ήταν επικείμενη στις επόμενες δέκα ώρες.
Το ίδιο βράδυ ένας μεγάλος αριθμός από κάτι σαν φωτοβολίδες και φώτα που αναβόσβηναν στον ουρανό του Los Angeles εντοπίστηκαν αρχικά κοντά σε στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή. Ένας ακόμη συναγερμός ξεκίνησε το πρωί στις 07:18 της 24ης Φεβρουαρίου για να σταματήσει στις 22:23 το βράδυ, αποφορτίζοντας λίγο την κατάσταση. Τις πρώτες όμως πρωινές ώρες της 25ης η δραστηριότητα των αγνώστων αντικειμένων ξεκίνησε πάλι.

Τα ραντάρ του συστήματος αεράμυνας εντόπισαν άγνωστα ίχνη περίπου 120 μίλια δυτικά του Los Angeles. Οι αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες τέθηκαν σε πλήρη συναγερμό στις 02:15 μπαίνοντας σε πράσινο συναγερμό –έτοιμες να ανοίξουν πυρ- λίγα λεπτά αργότερα. Η τότε αμερικανική Αεροπορία Στρατού USAAF (United States Army Air Force) είχε έτοιμα αεροσκάφη για απογείωση περιμένοντας περισσότερα στοιχεία για τον αριθμό και την κατεύθυνση των απειλών. Τα ραντάρ εντόπισαν τον ή τους επερχόμενους στόχους λίγα μίλια από την ακτή και στις 02:21 οι ελεγκτές σήμαναν συσκότιση για όλο το Los Angeles.

Αμέσως το κέντρο αεράμυνας γέμισε με αναφορές για «εχθρικά αεροσκάφη» αν και τα μυστηριώδη αντικείμενα που εντοπίστηκαν έξω από τις ακτές εξαφανίστηκαν. Στις 02:43 άγνωστα αεροσκάφη αναφέρθηκαν κοντά στο Long Beach ελάχιστα λεπτά αργότερα ο διοικητής μιας παράκτιας αντιαεροπορικής πυροβολαρχίας ανέφερε 25 ιπτάμενα αντικείμενα σε ύψος 12.000 ποδών. Στις 03:06 ένα αερόστατο φέροντας φωτιστικές φωτοβολίδες άρχισε να ανυψώνεται φωτίζοντας του στόχους πάνω από τη Santa Monica και τέσσερις πυροβολαρχίες άνοιξαν πυρ αμέσως φωτίζοντας τον ουρανό σαν ηφαίστειο, σε αυτό που έμεινε στις άγνωστες σελίδες της ιστορίας ως «η μάχη του Los Angeles».

Στα μεθεόρτια του επεισοδίου που είχε απασχολήσει όλες τις εφημερίδες της εποχής, ήταν πως από τον καταιγισμό των αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών κανένα από αυτά τα άγνωστα αντικείμενα δεν καταρρίφθηκε. Η υπόθεση ποτέ δεν διαλευκάνθηκε πλήρως. Η επίσημη θέση του Στρατού ήταν πως επρόκειτο για μετεωρολογικά αερόστατα τα οποία προκάλεσαν τη σύγχυση μια σύγχυση μετά πυρών που κράτησε πρακτικά όλη τη νύκτα της 25ης Φεβρουαρίου του 1942.

Οι Iάπωνες μετά τον πόλεμο διαβεβαίωσαν πως ποτέ δεν έστειλαν αεροσκάφη πάνω από την νότια Καλιφόρνια ενώ αναφορές για την κατάρριψη τεσσάρων αεροσκαφών εκ των οποίων το ένα κατέληξε μέσα σε φωτιές σε κεντρική διασταύρωση του Hollywood –από όπου δανείστηκε και στοιχεία ο Steven Spielberg για την ταινία του με τίτλο "1941"- ουδέποτε εξακριβώθηκαν.

Σχεδόν 68 χρόνια μετά, μια ταινία του Hollywood έρχεται όχι να ρίξει φως στην υπόθεση του «μαζικού παροξυσμού» της αντιαεροπορικής άμυνας της δυτικής ακτής το 1942 για μια μάχη που επίσημα «δεν έγινε ποτέ» αλλά δανειζόμενη στοιχεία από αυτή να περιγράψει τη δεύτερη πράξη της μάχης ενός «πολέμου» που δεν έληξε. Κινούμενη στο επίπεδο της «Ημέρας ανεξαρτησίας», του «2012», του remake του «Πολέμου των κόσμων» ή του «Η ημέρα που η Γη έμεινε στάσιμη», η συνταγή του Hollywood για μια επίθεση εξωγήινων στη Γη είναι πάντα επίκαιρη και ιδιαίτερα όταν η τεχνολογία των ειδικών εφε βοηθά σε αυτό.

Η ταινία είναι προσαρμοσμένη στα σύγχρονα δεδομένα ονομάζεται Battle: Los Angeles 2011 και αναμένεται να προβληθεί στις αίθουσες των κινηματογράφων το Μάρτιο του 2011.
defencenet

Μία πρωτόγνωρη για την εγχώρια αγορά εργασίας μέθοδο επιλέγει η Τρ. Πειραιώς προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση

Προσωρινη εθελουσια εξοδο προτεινει η Πειραιως

Μία πρωτόγνωρη για την εγχώρια αγορά εργασίας μέθοδο επιλέγει η διοίκηση του Μιχάλη Σάλλα στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή οικονομική κρίση, χωρίς να προβεί σε απολύσεις εργαζομένων της.Όπως πληροφορείται το protothema gr. τα διευθυντικά στελέχη των κατά τόπους υποκαταστημάτων του ομίλου ενημέρωσαν τους υπαλλήλους ότι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ένα πρόγραμμα "προσωρινής εθελουσίας εξόδου" για διάστημα τριών ετών, το οποίο μετά την λήξη τους θα τους επαναφέρει στην τράπεζα με το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους σε ισχύ.Στην διάρκεια της παραμονής εκτός εργασίας, όσοι υπάλληλοι επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ θα αμείβονται με το 40% των αποδοχών τους τον 1ο χρόνο, το 45% στον 2ο χρόνο και το 50% στο 3ο χρόνο.Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος sabbatical (άδεια απουσίας) το οποίο χορηγείται σε περιπτώσεις εργαζομένων που λ.χ. θέλουν να καταρτιστούν περισσότερο, να εξειδικευθούν σε κάποιο τομέα κλπ.Έως τώρα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από συνδικαλιστικούς φορείς, ωστόσο παράγοντες της τραπεζικής αγοράς σχολίαζαν ότι το συγκεκριμένο σύστημα ενδεχομένως να δίνει και μία λύση ανάγκης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με προϋπόθεση, φυσικά, ότι η εξέλιξη δεν μπορεί να εκληφθεί ως άρση της μονιμότητας.Το σίγουρο είναι ότι η εργασιακή καινοτομία που προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς στους υπαλλήλους της ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο συζήτησης και αντιπαράθεσης που θα βρει και θιασώτες αλλά και αντιπάλους.
protothema

Στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011 προσδιορίζουν χρονικά την ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας οι Financial Times.


"ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2011"

Στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011 προσδιορίζουν χρονικά την «επικείμενη», όπως χαρακτηρίζεται, ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας οι Financial Times.

Ο οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας εκτιμά ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της αφερεγγυότητας των εθνικών οικονομιών, μετά την αντιμετώπιση του τραπεζικού προβλήματος της Ιρλανδίας. Δηλαδή στη δεδομένη στιγμή, συμπληρώνει ο συντάκτης, η προσοχή θα ξαναστραφεί στην Ελλάδα καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση των ελέγχων από το κλιμάκιο της τρόικας.
«Ήδη είναι κατανοητό ότι οι στόχοι των δαπανών και των εσόδων του ελληνικού κράτους δε θα έχουν επιτευχθεί. Παρόλα αυτά η επόμενη δόση των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αποδεσμευτεί τον ερχόμενο μήνα, καθώς η προφανής ειλικρίνεια και οι νέες, αναθεωρημένες υποσχέσεις γίνονται δεκτές σαν να πρόκειται για πραγματική συμμόρφωση», προσθέτει ο συντάκτης του άρθρου, Τζον Ντίζαρντ, σχολιάζοντας ότι «η πραγματικότητα μπορεί να περιμένει».
Ως πραγματικότητα ορίζεται η επικείμενη ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας, για την οποία οι τραπεζίτες και οι δικηγόροι διαφωνούν ως προς τη χρονική στιγμή εκδήλωσής της. Σύμφωνα με την εφημερίδα, κάποιοι πιστεύουν ότι η «δραματική, σοκαριστική ανακοίνωση και η αλλόφρων δημόσια αντίδραση θα έπρεπε να συμβούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενώ άλλοι θεωρούν καταλληλότερη στιγμή το τρίτο τρίμηνο».
Όπως σημειώνεται, το τρίτο τρίμηνο είναι πιο κοντά στην παράδοση των εθνικών πτωχεύσεων, ωστόσο οι δικαστές στη Γερμανία και οι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι εμφανώς κουρασμένοι με όσα συμβαίνουν στην ευρωζώνη και ίσως επισπεύσουν τις εξελίξεις, αφήνοντας το τρίτο τρίμηνο του έτους ελεύθερο για διακοπές.
Οι Έλληνες και οι σύμβουλοί τους, συνεχίζει το δημοσίευμα, συνειδητοποιούν ότι η «επιτυχής» ολοκλήρωση της τριετούς διαδικασίας προσαρμογής θα αποτελούσε καταστροφή για τον ισολογισμό της χώρας. Όπως εξηγεί ο συντάκτης, τα ελληνικά ομόλογα που ωριμάζουν αυτή την περίοδο αποπληρώνονται σε ένα μεγάλο μέρος με νέα δάνεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, καθώς και με χρήματα της ΕΚΤ. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα ανταλλάσσει εκκρεμή χρέη που είναι νομικά και λογιστικά εύκολο να αναδιαρθρωθούν με συμφέροντες όρους με χρέος που είναι δύσκολο ή αδύνατο να αναδιαρθρωθεί. «Είναι σαν οι Έλληνες να δανείζονται από έναν τοκογλύφο της Μαφίας για να αποπληρώσουν ένα δάνειο από τη γιαγιά τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια το δημοσίευμα των Financial Times επικαλείται δικηγόρους που ειδικεύονται στις εθνικές πτωχεύσεις, οι οποίοι επισημαίνουν ότι εφόσον το 90% του ελληνικού χρέους υπόκειται στην ελληνική νομοθεσία, οι όροι μιας αναδιάρθρωσης θα μπορούσαν να περάσουν γρήγορα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, υποχρεώνοντας στην ουσία όλους τους πιστωτές της χώρας να αποδεχθούν τους όρους αυτούς. Αντίθετα, επαναλαμβάνει ο συντάκτης, τα δάνεια από την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ δεν μπορούν στην ουσία να αναδιαρθρωθούν, διότι η Ελλάδα αντίθετα με την Αργεντινή το 2001 θα συνεχίσει να χρειάζεται χρηματοδότηση από αυτές τις πηγές και μετά την πτώχευση, όπως είχε γίνει στην περίπτωση της Ζιμπάμπουε.
Το άρθρο καταλήγει λοιπόν με τη σύσταση ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν αυτές οι κινήσεις τόσο καλύτερα για τη χώρα που εμπλέκεται.
fimotro

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Για τα θαλασσοδάνεια και την διαπλοκή θα μας μιλήσει ο κ. Δασκαλόπουλος;

Πρώτο θέμα στις ειδήσεις οι σκληρές, όπως χαρακτηρίστηκαν, δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου ο οποίος ζητά απολύσεις στο δημόσιο τομέα, κλείσιμο των προβληματικών επιχειρήσεων, να μπει τέλος στο υπερτροφικό κράτος. Άφησε δε αιχμές για τις μεγάλες καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ελκυστικές οι δηλώσεις του, σε κάποιους πράγματι φαίνονται σωστές ειδικά όταν λέει «ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει υπεράριθμους, ωστόσο έχει απολέσει ήδη 160 χιλιάδες υπαλλήλους επειδή χρεοκόπησε το Δημόσιο. Και για αυτούς δεν ακούγονται παρά μόνο κροκοδείλια δάκρυα”.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Δασκαλόπουλο και τις εταιρείες που εκπροσωπεί, στους 160 χιλιάδες ανέργους πρέπει να προσθέσουμε άλλους τόσους από το δημόσιο για να είναι ευχαριστημένος. Και δε μας λέει ο πρόεδρο των βιομηχάνων γιατί αυτός και οι όμοιοί του απέλυσαν δεκάδες χιλιάδες; Μήπως γιατί βρήκαν ευκαιρία και πρόσχημα την κρίση για να διαλύσουν τα πάντα;

Η μήπως διότι
τελείωσε το κρατικό χρήμα με το οποίο τα μέλη του ΣΕΒ

“μπουκώθηκαν” όλα αυτά τα χρόνια; Τα δισεκατομμύρια των θαλασσοδανείων που δόθηκαν σε επιχειρήσεις με αντάλλαγμα να έχουν ανοιχτές κάποιες θέσεις εργασίας.

Όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες δεν πήραν μέρος στο πάρτι του Χρηματιστηρίου και στη μεγαλύτερη αναδιανομή του εισοδήματος στη χώρα; Μήπως να μας πει ο κ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι πρόεδρος των βιομηχάνων χωρίς να έχει δική του βιομηχανία, πόσα λεφτά εισέπραξαν οι μεγαλομέτοχοι από τις απανωτές αυξήσεις κεφαλαίου τα χρόνια της μεγάλης ευφορίας;

Μήπως να μας πουν οι βιομήχανοι πόσα χρήματα έχουν αποσύρει από την Ελλάδα ακόμη και τους μήνες αυτούς που η χώρα έχει ανάγκη από ρευστό και βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού;

Να μας πουν οι βιομήχανοι για τις προσωπικές τους περιουσίες που έχουν σε οφ σορ και στην Ελβετία για να μην φορολογούνται στην Ελλάδα.

Το να μιλάς αφ’ υψηλού για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα ή οπουδήποτε αλλού είναι εύκολο. Μοιάζουν άλλωστε οι δηλώσεις με αυτές του Πάγκαλου για το “όλοι τα φάγαμε”. Δηλαδή φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ για τη σπατάλη, την κακοδιαχείριση, τα σκάνδαλα, τις ρεμούλες αλλά και τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών. Θύματα και θύτες στο ίδιο τσουβάλι για τον κ. Δασκαλόπουλο.

Αλλά τι να πει κανείς από έναν σύνδεσμο όπως ο ΣΕΒ που πάει όπου φυσάει ο

άνεμος. Όταν ο Καραμανλής του έκανε τα χατίρια μαζί του, μετά τον άδειασαν κανονικά και συμπαρατάχθηκαν με τον Παπανδρέου. Τώρα δεν έχουν σε τίποτε να τον αδειάσουν κι αυτόν.
antinews

Κατάλογος ιστοσελίδων για οτιδήποτε δωρεάν.

Στο υπέροχο genia700euro.pblogs.gr ανακαλύψαμε ένα κατάλογο με ιστοσελίδες που προσφέρουν οτιδήποτε δωρεάν.. ίσως η πληρέστερη αναφορά που είδαμε ποτέ

Εδω θα βρείτε.. διαφορα δωρεάν πράγματα, εκδηλώσεις , Ε-books ,μεταχειρισμένα βιβλία, μεταχειρισμένα αντικείμενα , ζωάκια , δωρεάν φαγητό σε όλη την Ελλάδα , δωρεάν πρόγραμμα τηλεόρασης , δωρεάν διαμονή σε όλο τον κόσμα , δωρεάν μετάφραση κειμένων και ιστοσελίδων , δωρεάν πληροφορίες τηλεφώνων , δωρεαν online εγκυκλοπαίδιες και τόσα άλλα
kalanea

ΕΠΕΙΓΟΝ - Συμπλήρωση Στοιχείων Μισθοδοτούμενου Υπαλλήλου

Υποχρεούνται όλοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που μισθοδοτούνται, από τη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας (1ο Γραφείο - 2ο Γραφείο - 3ο Γραφείο & Δ/νση), να συμπληρώσουν το έντυπο καταγραφής των στοιχείων τους, για να συνεχιστεί η μισθοδοσία τους χωρίς διακοπή, μέσα από το σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Το έντυπο διατίθεται προς εκτύπωση 1) από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης (πατώντας εδώ) και 2) από τα σχολεία. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων που τους αφορούν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να καταθέσουν ενυπόγραφα το συμπληρωμένο έντυπο στο Διευθυντή του Σχολείου που υπηρετούν ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά. Οι αποσπασμένοι, οι εκπαιδευτικοί σε άδεια και όσοι για οποιοδήποτε αιτία δεν υπηρετούν σε σχολείο, υποβάλλουν το συμπληρωμένο έντυπο στο σχολείο που ανήκουν οργανικά.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του εντύπου είναι η Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. Επισημαίνεται ότι, μετά την καταληκτική ημερομηνία, το σύστημα κλείνει και δεν θα είναι πλέον δυνατή η εισαγωγή των στοιχείων των εκπαιδευτικών.

Ο Διευθυντής Β΄ Αθήνας

Πάρις Βεντήρης

Ασφαλιστικό: Πέντε μέτρα στις επιταγές της τρόικας

Στο μικροσκόπιο της τρόικας μπαίνουν και τα στοιχεία εφαρμογής του ασφαλιστικού. Στην κατεύθυνση αυτήν το υπουργείο Εργασίας, παράλληλα με τη μείωση των δαπανών, προχωρεί και στα παρακάτω μέτρα:

1. ΑΡΧΙΖΕΙ η εφαρμογή από 1.1.2011 των δυο νέων ασφαλιστικών νόμων (3263/2010 και 32654/2010), επιφέροντας δυσμενείς ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όλους τους ασφαλισμένους.

2. «ΜΠΑΙΝΕΙ μαχαίρι», έως το τέλος του 2011, στις επικουρικές συντάξεις των ελλειμματικών ταμείων (ΔEKO, τραπεζών κ.α.), καθώς θα «προσαρμόζονται», ώστε να υπάρχει «ισορροπία παροχών και εισφορών».



3. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -βασική, αναλογική και επικουρική- θα ανακαθορίζονται ανά διετία, με βάση αναλογιστικές μελέτες που θα αποτυπώνουν τις οικονομικές δυνατότητες κάθε ταμείου χωριστά. Mε δεδομένα αφενός τη δέσμευση να μην ξεπεράσει η αύξηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης το 2,5% του AEΠ έως το... 2060 και αφετέρου τη δεινή οικονομική κατάσταση που ήδη αντιμετωπίζουν τα ταμεία (με συνεχή επιδείνωση της σχέσης ασφαλισμένων και συνταξιούχων), η συγκεκριμένη διάταξη του ασφαλιστικού νόμου προμηνύει μειώσεις στις συντάξεις. Kαι αποκλείει την επαναφορά, χωρίς άλλα ισοδύναμα εισπρακτικά μέτρα, της 13ης και 14ης σύνταξης.



4. ΑΠΟ ΤΗΝ 1η Ιανουαρίου 2014 οι συντάξεις (που θα παραμείνουν «παγωμένες» έως τα τέλη του 2013, με βάση το μνημόνιο και το νέο ασφαλιστικό νόμο) θα αναπροσαρμόζονται με νόμο ανάλογα με το ΑΕΠ και το δείκτη τιμών καταλανωτή (και όχι με βάση τις κατά κανόνα υψηλότερες αυξήσεις που έδιδε η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας).

5. ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ δραστικά έως τον Iούλιο του 2011 η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που δίνει δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Στόχος είναι να παραμείνει στη λίστα μόλις το 10% των επαγγελμάτων (γλιτώνουν την αύξηση των ορίων μόνον όσοι συνταξιοδοτούνται έως το 2015), ενώ ο κατάλογος αυτός θα επαναξιολογείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
kalesma