RSS

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Απεβίωσε ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος




Απεβίωσε ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος. Υπενθυμίζεται πως ο Μεταξόπουλος είχε εμπλακεί στη μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης και είχε πρωτόδικα καταδικαστεί.

Ο πρώην πρύτανης ήταν 55 ετών και αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26.10.1955. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία, επιστημολογία στη Φλωρεντία και στη Σορβόνη του Παρισιού. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής το Πανεπιστήμιο Πειραιά ενώ δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Επίσης, διετέλεσε δύο φορές αντιπρύτανης στο Πάντειο καθώς και πρύτανης ενώ ήταν και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Yπήρξε εκδότης και διευθυντής του περιοδικού "Θεωρία και Kοινωνία" ενώ άρθρα του φιλοξενούνταν συχνά στον Τύπο.

Το 2007 ήταν η αρχή του τέλους για τον ίδιον. Καταδικάστηκε για την υπόθεση της μεγάλης υπεξαίρεσης στο Πάντειο, ύψους 8 εκ. ευρώ. Κρίθηκε ένοχος για απάτη, υπεξαίρεση και ψευδείς βεβαιώσεις και η ποινή του ήταν 25 χρόνια κάθειρξη ενώ ο συγκρατούμενός του Γετίμης καταδικάστηκε σε 16 χρόνια.

Μόλις χθες, το Εφετείο ανέβαλε την υπόθεση μετά από αίτημα της υπεράσπισης του Αιμίλιου Μεταξόπουλου, που επικαλέστηκε επικείμενο ταξίδι του στο εξωτερικό για μεταμόσχευση και ζήτησε άρση των περιοριστικών μέτρων που του είχαν τεθεί για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου