RSS

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Social Media

Μπορεί πολλοί να έχουν την εντύπωση ή να θέλουν να πιστεύουν πως οι χρήστες του Facebook και του Twitter εξέλεξαν τον Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Μπουτάρη. Η αλήθεια είναι πως οι χρήστες των social media –στη συντριπτική πλειοψηφία τους- δεν ψήφισαν ούτε Καμίνη, ούτε Μπουτάρη. Οι χρήστες των social media ψήφισαν αποχή.

Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Σε μια χώρα που η αποχή από τις εκλογές έφτασε στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών, οι χρήστες του διαδικτύου δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Το ρεύμα στο διαδίκτυο δεν ήταν υπέρ του Καμίνη και του Μπουτάρη – το ρεύμα ήταν υπέρ της αποχής.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι πως οι «προοδευτικοί» Καμίνης και Μπουτάρης δεν στάθηκαν σχεδόν καθόλου στο ότι ψηφίστηκαν και εξελέγησαν με την ψήφο του ενός στους δέκα – δεν φάνηκε να τους ενοχλεί ιδιαίτερα, ούτε να τους απασχολεί. Αυτό, ίσως, περνάει απαρατήρητο τώρα, αλλά είναι ενδεικτικό του πόσο «προοδευτικοί» είναι και σίγουρα θα το θυμηθούν τόσο οι ίδιοι όσο και εμείς στο επόμενο διάστημα.
Pitsirikos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου