RSS

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Για τα θαλασσοδάνεια και την διαπλοκή θα μας μιλήσει ο κ. Δασκαλόπουλος;

Πρώτο θέμα στις ειδήσεις οι σκληρές, όπως χαρακτηρίστηκαν, δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου ο οποίος ζητά απολύσεις στο δημόσιο τομέα, κλείσιμο των προβληματικών επιχειρήσεων, να μπει τέλος στο υπερτροφικό κράτος. Άφησε δε αιχμές για τις μεγάλες καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ελκυστικές οι δηλώσεις του, σε κάποιους πράγματι φαίνονται σωστές ειδικά όταν λέει «ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει υπεράριθμους, ωστόσο έχει απολέσει ήδη 160 χιλιάδες υπαλλήλους επειδή χρεοκόπησε το Δημόσιο. Και για αυτούς δεν ακούγονται παρά μόνο κροκοδείλια δάκρυα”.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Δασκαλόπουλο και τις εταιρείες που εκπροσωπεί, στους 160 χιλιάδες ανέργους πρέπει να προσθέσουμε άλλους τόσους από το δημόσιο για να είναι ευχαριστημένος. Και δε μας λέει ο πρόεδρο των βιομηχάνων γιατί αυτός και οι όμοιοί του απέλυσαν δεκάδες χιλιάδες; Μήπως γιατί βρήκαν ευκαιρία και πρόσχημα την κρίση για να διαλύσουν τα πάντα;

Η μήπως διότι
τελείωσε το κρατικό χρήμα με το οποίο τα μέλη του ΣΕΒ

“μπουκώθηκαν” όλα αυτά τα χρόνια; Τα δισεκατομμύρια των θαλασσοδανείων που δόθηκαν σε επιχειρήσεις με αντάλλαγμα να έχουν ανοιχτές κάποιες θέσεις εργασίας.

Όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες δεν πήραν μέρος στο πάρτι του Χρηματιστηρίου και στη μεγαλύτερη αναδιανομή του εισοδήματος στη χώρα; Μήπως να μας πει ο κ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι πρόεδρος των βιομηχάνων χωρίς να έχει δική του βιομηχανία, πόσα λεφτά εισέπραξαν οι μεγαλομέτοχοι από τις απανωτές αυξήσεις κεφαλαίου τα χρόνια της μεγάλης ευφορίας;

Μήπως να μας πουν οι βιομήχανοι πόσα χρήματα έχουν αποσύρει από την Ελλάδα ακόμη και τους μήνες αυτούς που η χώρα έχει ανάγκη από ρευστό και βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού;

Να μας πουν οι βιομήχανοι για τις προσωπικές τους περιουσίες που έχουν σε οφ σορ και στην Ελβετία για να μην φορολογούνται στην Ελλάδα.

Το να μιλάς αφ’ υψηλού για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα ή οπουδήποτε αλλού είναι εύκολο. Μοιάζουν άλλωστε οι δηλώσεις με αυτές του Πάγκαλου για το “όλοι τα φάγαμε”. Δηλαδή φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ για τη σπατάλη, την κακοδιαχείριση, τα σκάνδαλα, τις ρεμούλες αλλά και τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών. Θύματα και θύτες στο ίδιο τσουβάλι για τον κ. Δασκαλόπουλο.

Αλλά τι να πει κανείς από έναν σύνδεσμο όπως ο ΣΕΒ που πάει όπου φυσάει ο

άνεμος. Όταν ο Καραμανλής του έκανε τα χατίρια μαζί του, μετά τον άδειασαν κανονικά και συμπαρατάχθηκαν με τον Παπανδρέου. Τώρα δεν έχουν σε τίποτε να τον αδειάσουν κι αυτόν.
antinews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου