RSS

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Wikileaks: Η Γαλλία δεν πρόκειται να πιέσει την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις από το wikileaks
Στις 16 Ιανουαρίου του 2008 συνομιλούν στο Παρίσι ο Joseph Wood (βοηθός σύμβουλος του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ για θέματα εθνικής ασφάλειας) με τους Philippe Errera (σύμβουλο ΥΠΕΞ Γαλλίας Kouchner) και Francois Richier (σύμβουλος του Σαρκοζύ). Όταν η συζήτηση φτάνει στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ που θα γινόταν τον επόμενο Απρίλιο, όπου και ο Καραμανλής άσκησε το veto στην είσοδο των Σκοπίων οι Γάλλοι λένε στον Αμερικάνο:
«Δεν έχουμε πρόβλημα με την είσοδο της Κροατίας και της Αλβανίας (η οποία πρέπει να επιλύσει κάποια ζητήματα διαφθοράς).
Όσον αφορά τη "Μακεδονία" (ΣΣ. έτσι τη λέει ο αμερικάνος που γράφει την αναφορά... δεν ξέρουμε αν ο Γάλλος είπε Μακεδονία ή FYROM) ο Errera είπε ότι η Κυβέρνηση της "Μακεδονίας" υποεκτιμά τη σοβαρότητα που έχει το θέμα του ονόματος για την Ελλάδα (ΣΣ και στους Γάλλους την είχε καταστήσει σαφή ο Καραμανλής) και δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο λάθος και οι Αμερικάνοι. Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.
Επίσης αν η Αθήνα συναινέσει στο όνομα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει και να έρθει στην εξουσία μια νέα κυβέρνηση η οποία θα είναι υπεύθυνη -και πιθανώς εχθρική- για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ»
taxalia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου