RSS

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Νέες απεργίες τον Ιούνιο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 20 Μαΐου, 11.00 πμ. στο Πεδίο Άρεως.

«Είναι πρόσκληση σε εργαζόμενους, σε ανέργους, σε συνταξιούχους, στη νεολαία, που αυτή τη στιγμή περιμένει κάτι διαφορετικό από τις πολιτικές της κυβέρνησης, να είναι παρόντες και σε αυτή την κινητοποίηση. Και να ξέρετε δεν είναι η τελευταία, είναι βάση για συνέχεια», τονίζει ο Ηλίας Ηλιόπουλος, γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει το Reuters.

«Δηλώνουμε έτοιμοι να επαναλάβουμε την απεργιακή μας κινητοποίηση όταν το νομοσχέδιο πάρει το δρόμο ψήφισης του στη Βουλή», επιβεβαιώνει ο κ. Παναγόπουλος.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ προειδοποίησαν την Τρίτη για νέες απεργίες τον Ιούνιο κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, που υποστηρίζουν ότι επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα, που πλήττονται ήδη από τα μέτρα λιτότητας.

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή στις αρχές Ιουνίου. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι επιβεβλημένες, ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης και κίνητρα κατά της πρόωρης εξόδου από την εργασία.

Από την πλευρά των Συνδικάτων, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετα την 24ωρη γενική απεργία στις 20 Μαΐου, αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

«Δεν έχουν (η κυβέρνηση) αντιληφθεί ακόμη το μέγεθος των εκρήξεων», σημείωσε ο γγ της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

«Αν το ασφαλιστικό παραμείνει ως έχει, θα έχουμε σίγουρα κινητοποιήσεις και τον Ιούνιο. Και εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέα δυσμενέστερα μέτρα και το καλοκαίρι θα είναι χρόνος παρέμβασης για τους εργαζομένους», πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ωστόσο, σημειώνει το Reuters, παρά τις πρόσφατες μαζικές διαδηλώσεις, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι πολίτες συμφωνούν ότι τα μέτρα λιτότητας είναι αναγκαία, αλλά εκφράζουν της οργή τους, γιατί πιστεύουν ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών βαρών, ενώ οι πλούσιοι συνεχίζουν να μπορούν να φοροδιαφεύγουν.
Από το in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου