RSS

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;


Διαβάζω την έντονη διαμαρτυρία της ΔΟΕ για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τα διδασκαλεία της χώρας και την υποψία για μείωση του αριθμού των εισακτέων. Παραθέτω στη συνέχεια μια ανάρτηση που είχα ανεβάσει την Παρασκευή 26/2/2010, ημέρα έναρξης των εξετάσεων:
"Αυτό το τριήμερο διεξάγονται οι εξετάσεις για τα διδασκαλεία όλης της χώρας. Καταρχήν να ευχηθούμε καλή δύναμη και επιτυχία στους συναδέλφους εξεταζόμενους. Η συμμετοχή και μόνο είναι μια επίπονη διαδικασία και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους λαμβάνουν μέρος. Πιστεύω πως δε θα είναι αυτοί οι τελευταίοι διαγωνιζόμενοι στην ιστορία της μετεκπαίδευσης, καθώς προσφάτως πλανάται μια έντονη φήμη περί κατάργησης του θεσμού των διδασκαλείων. Βέβαια για χρόνια ακούγεται κάτι τέτοιο, αλλά φέτος φαίνεται να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αν συμβεί αυτό ή για να είμαι σαφέστερος αν επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, θα έχουμε υποστεί ως κλάδος ένα βαρύ πλήγμα. Η μετεκπαίδευση είναι μια κορυφαία κατάκτηση του κλάδου,επισημαίνω πως οι καθηγητές δεν έχουν κάτι ανάλογο,και έχει προσφέρει για δεκαετίες σπουδαίο έργο στην επιμόρφωση των δασκάλων και νηπιαγωγών. Οι σκέψεις και προτάσεις για αντικατάστασης της μετεκπαίδευσης με άλλες "ευέλικτες μορφές επιμόρφωσης" μόνο θυμηδία προκαλούν. Ας είμαστε συνεπώς σε εγρήγορση για να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων."

Όταν όλα έχουν μπει στο μικροσκόπιο για πιθανές περικοπές, δε χρειαζόταν κληρονομικό χάρισμα για φανταστεί κανείς ότι ο θεσμός της μετεκπαίδευσης κινδυνεύει. Άλλωστε στο Υπουργείο έχουν γίνει αρκετά προβλέψιμοι. Επόμενος στόχος, θυμηθείτε το, θα είναι οι εκπαιδευτικές άδειες, που θα υποστούν μεγάλη μείωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου