RSS

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


Αγωνιστικές αποφάσεις με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, ως απάντηση στα οικονομικά μέτρα και στην ασφαλιστική επίθεση που ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο και δίνει χαριστική βολή στο σύστημα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε:

1.Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 20 Μαΐου και στη συγκέντρωση και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί.
2. Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα με ανοιχτή ημερομηνία πραγματοποίησής της.
3.Ενημέρωση των εργαζομένων στις Τράπεζες και της κοινής γνώμης για το περιεχόμενο των επιθέσεων του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ που υλοποιεί η κυβέρνηση.
4.Υπεράσπιση των επικουρικών συντάξεων των τραπεζοϋπαλλήλων τα δικαιώματα των οποίων καταστρατηγούνται με το άρθρο 15 του Νομοσχεδίου. Με το Νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται το έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης που χάρισε δισεκατομμύρια στις Τράπεζες σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων.
5. Προστασία και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στην υγεία με την υπεράσπιση των 3 Ταμείων Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων, που πλήττονται από το άρθρο 31 που έχει στόχο τη διάλυση τους (εντάχθηκαν στο ΤΑΥΤΕΚΩ με το Νόμο Πετραλιά).

Η ΟΤΟΕ μαζί με τα παραπάνω που αφορούν στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί με ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα, εντάσσοντας στη μεγάλη αγωνιστική προσπάθεια όλων των εργαζομένων και της Ελληνικής Κοινωνίας και τα ειδικότερα θέματα που την αφορούν, με στόχο τη συνολική ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου