RSS

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Λευκή απεργία έφεραν στα υπουργεία οι περικοπές μισθών και επιδομάτων

Σε λευκή απεργία προχωρούν δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι σε διάφορα υπουργεία, αντιδρώντας στις περικοπές μισθών και επιδομάτων. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν με δηλώσεις τους και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Γ.Ραγκούσης υπενθυμίζει τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και προειδοποιεί με παραπομπές στο πειθαρχικό.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν κρούσματα «λευκής απεργίας», αλλά υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων όποιος υπάλληλος διαπιστωθεί ότι αδικαιολογήτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του θα παραπέμπεται για τα περαιτέρω στο πειθαρχικό.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα με ψυχραιμία και κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να λειτουργεί η δημόσια διοίκηση» δηλώνει στο Βήμα ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και παραδέχεται ότι ορισμένοι υπάλληλοι έχουν υιοθετήσει πολύ αργούς ρυθμούς στην άσκηση των καθηκόντων τους.

«Ορισμένοι έρχονται στις 10 και φεύγουν στις 3 το απόγευμα, ενώ κανονικά έπρεπε να βρίσκονται στην εργασία τους από τις 7 το πρωί. Ουδείς θέλει να εργασθεί υπερωριακώς» λέει από την πλευρά της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στο υπουργείο Υγείας, καθώς σύμφωνα με την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου οι υπάλληλοι δεν κάνουν λευκή απεργία, αλλά υποβάλλουν κατά δεκάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση. «Το θέμα είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν υποβάλει αιτήσεις για συνταξιοδότηση συμπεριλαμβάνονται και διευθυντές με πείρα και γνώση του αντικειμένου τους και όταν φεύγουν το κενό είναι δύσκολο να αναπληρωθεί» αναφέρει η υπουργός.

Παράλληλα, στο υπουργείο Εργασίας, όπως βεβαιώνει ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, «οι υπάλληλοι βρίσκονται στα κάγκελα γιατί δεν τους εγκρίνεται η μειωμένη συμμετοχή τους σε επιτροπές». Ακόμη για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου μετείχαν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Από το ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου