RSS

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΜΕ






Συνάδελφοι, /-ισσες
Όπως σας είναι ήδη γνωστό η ΓΣ των προέδρων της ΟΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στις 7/5/2010, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία (65 ΥΠΕΡ, 2 ΚΑΤΑ ΚΑΙ 3 ΛΕΥΚΑ) ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα πάρει όλα τα μέτρα για να ακυρώσει στην πράξη επιπτώσεις του «πολυνομοσχεδίου» για την παιδεία, όπως:
1. Αρνούμαστε την εφαρμογή της εγκυκλίου «Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας».
2. Δεν παίρνουμε υποχρεωτικές υπερωρίες.
3. Εφαρμόζουμε στην πράξη άμεσα την απόφαση του κλάδου για δημιουργία τμημάτων με ανώτερο αριθμό τους 25 μαθητές, τους 20 στις κατευθύνσεις και στην Τεχνική Εκπαίδευση και τους 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
4. Κανείς εκπαιδευτικός δεν αναλαμβάνει το ρόλο του μέντορα – αξιολογητή για τους νέους συναδέλφους μας.

Για να υλοποιηθούν οι παραπάνω αποφάσεις εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προτείνει σχέδιο αποφάσεων που θα σταλούν σε όλους τους συλλόγους διδασκόντων της χώρας, προκειμένου να αποφασίσουν υπογράφοντας αντίστοιχα πρακτικά.
Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης σας στέλνουμε σχέδιο κειμένου για το 1ο θέμα, προκειμένου να το προωθήσετε στους συλλόγους διδασκόντων για να αντλήσουν επιχειρήματα που θα καταγραφούν στα πρακτικά τους. Εξυπακούεται πως οι σύλλογοι θα ήταν σκόπιμο να το εμπλουτίσουν σύμφωνα και με τη δική τους παιδαγωγική εμπειρία αλλά και τη συγκεκριμένη κατάσταση λειτουργίας της σχολικής τους μονάδας.
Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι η «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας» έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενα πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ με 7,2 εκ. € για το 2010!
Προβλέπονται από αυτό αμοιβές σε επιτροπές σχεδιασμού, επιμορφωτές, σχολικούς συμβούλους και διευθυντές σχολείων. Όπως αναφέρεται δε στη σελίδα 8 της σχετικής προκήρυξης: «Η άμεση παρακολούθηση της εφαρμογής από τους Σχολικούς συμβούλους / Διευθυντές σχολικών Μονάδων, απαιτεί την πρόσθετη απασχόληση πέρα των εργασιακών τους υποχρεώσεων, με επιλέξιμη την αμοιβή ανά άνθρωπο,μήνα εργασίας».

Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η διάσπαση του κλάδου. Καλούμε όλους τους συλλόγους διδασκόντων και τους σχολικούς συμβούλους να αρνηθούν τη συμμετοχή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου