RSS

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Δωρεάν εξέταση για τη νόσο Αλτσχάιμερ στο “ΥΓΕΙΑ”

Το νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Αλτσχάιμερ, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, παρέχει σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών τη δυνατότητα μίας δωρεάν εξέτασης μνήμης κατά το διάστημα από 20 μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου, στο εξειδικευμένο Ιατρείο Μνήμης που διαθέτει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στα τηλέφωνα 210 686 7079 και 210 686 7099 (08.30 το πρωί – 14.30 το μεσημέρι) από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των ενεργειών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Αλτσχάιμερ, το Ιατρείο Μνήμης του «ΥΓΕΙΑ» διοργανώνει το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του «ΜΗΤΕΡΑ» επιστημονική ημερίδα με θέμα «Οι νέες τεχνολογίες στην πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ».

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας καθώς ποσοστό 50%-60% του συνόλου των ανοϊκών ασθενών πάσχει από αυτή. Στη χώρα μας υπάρχουν 160.000 ασθενείς με άνοια, αριθμός που εκτιμάται ότι θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2050 λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής. Ανάλογη δραματική επιδείνωση σε ό,τι αφορά τους ανοϊκούς ασθενείς αναμένεται στην Ευρώπη όπου σήμερα νοσούν περίπου 7,3 εκατ άνθρωποι. Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι τις επόμενες δύο 20ετίες ο αριθμός των ασθενών με Αλτσχάιμερ θα ανέλθει σε 100 εκατομμύρια ενώ ο αριθμός των προσώπων που τους φροντίζουν σε 200 εκατ.

«Η έγκαιρη διάγνωση συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της νόσου. Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να προληφθεί. Ο έλεγχος των λεγόμενων αγγειακών παραγόντων κινδύνου (αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα, παχυσαρκία, υπερχοληστεριναιμία), η φυσική άσκηση, οι κοινωνικές δραστηριότητες και η νοητική άσκηση συντελούν στην πρόληψη της άνοιας» λέει η Δρ Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος-ψυχίατρος, Διευθύντρια του Ιατρείου Μνήμης του ΥΓΕΙΑ & Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας.
kala-nea

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου