RSS

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Πως γίνεται η πλήρωση των κενών θέσεων Δ/ντών Σχολικών μονάδων σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία (3848/2010)

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Οι κενές και κενούμενες θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και ΣΕΚ, θα καλυφθούν από τους ήδη εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς στους αξιολογικούς πίνακες του έτους 2007 και σε περίπτωση που οι πίνακες αυτοί έχουν εξαντληθεί, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με τη διαδικασία που προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 10, 11 και 12 του Ν. 3848/2010.

Τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 10, 11 και 12 του Ν. 3848/2010, σύμφωνα με τις οποίες: «…10. Αν με τη διαδικασία της παραγράφου 9 δεν πληρωθούν οι κενές θέσεις διευθυντών, τοποθετούνται υποχρεωτικά εκπαιδευτικοί που έχουν το βαθμό Α`. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του οικείου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου, το οποίο, με βάση τα κριτήρια επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, αξιολογεί κατά σειρά τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν οργανικά: α) στην ίδια σχολική μονάδα, β) σε σχολικές μονάδες οποιουδήποτε τύπου του ίδιου δήμου και γ) σε σχολικές μονάδες οποιουδήποτε τύπου της περιοχής αρμοδιότητας του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου. 11. Αν σε ορισμένες από τις σχολικές μονάδες της παραγράφου 10 δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί με βαθμό Α`, το υπηρεσιακό συμβούλιο μπορεί να ζητεί δήλωση προτίμησης για την τοποθέτηση ως διευθυντών, εκπαιδευτικών με βαθμό Β` που υπηρετούν οργανικά σε σχολικές μονάδες κατά τη σειρά της προηγούμενης παραγράφου. Σε περίπτωση υποχρεωτικής τοποθέτησης, το υπηρεσιακό συμβούλιο μπορεί να ζητεί από τους υποψηφίους για κρίση δήλωση προτίμησης σχολείων. 12. Οι διευθυντές που τοποθετούνται κατά τις παραγράφους 10 και 11 καλύπτουν προσωρινά τις αντίστοιχες θέσεις μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους….»

Τα κριτήρια επιλογής διευθυντών, βάσει των οποίων γίνεται και η επιλογή για την προσωρινή τοποθέτηση, καθορίζονται στο άρθρο 11 του Ν. 3848/2010, ως εξής:

«… Ως διευθυντές σχολικών μονάδων και Σ.Ε.Κ. επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με βαθμό Α` και οκταετή, τουλάχιστον, εκπαιδευτική υπηρεσία στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα επί πέντε τουλάχιστον έτη, από τα οποία τουλάχιστον τρία σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας. Ειδικότερα: …. β) Υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Σ.Ε.Κ. μπορεί να είναι:...αα) Για θέσεις διευθυντών γυμνασίων, γενικών λυκείων, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. εκπ/κοί της δευτ/θμιας εκπ/σης των κλάδων ΠΕ01 έως και ΠΕ20.
alfavita

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου