RSS

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Έλεγχοι στα σχολικά

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συγκροτούνται από τη Τροχαία συνεργεία ελέγχου σχολικών λεωφορείων ενώ παράλληλα, στις 13 Σεπτεμβρίου θα διανείμει σε μαθητές των δημοτικών σχολείων έντυπα κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος, κατά τη διανομή των οποίων αξιωματικοί και τροχονόμοι θα δίνουν συμβουλές σε παιδιά και γονείς για τη χρήση των διαβάσεων πεζών, των πεζοδρομίων, τη συμμόρφωση με τους φωτεινούς σηματοδότες, κλπ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, αξιωματικοί της Τροχαίας θα πραγματοποιούν διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής και προληπτικούς ελέγχους στα λεωφορεία που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές εκδρομές.

Συμβουλές για γονείς και οδηγίες για οδηγούς

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Τροχαίας συμβουλεύει τους γονείς να αναζητούν την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί τους, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο, η οποία δεν είναι πάντα η πιο σύντομη. Όταν καταλήξουν στην πιο ακίνδυνη διαδρομή, προτείνεται να τη διανύσουν πολλές φορές με το παιδί τους, ώστε να αποτυπωθεί σωστά.

Επίσης, πρέπει να κρατούν πάντα από το χέρι το παιδί τους, που είναι αναγκαίο να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου. Και να έχουν κατά νου ότι, ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα φωσφορίζοντα αυτοκόλλητα, βοηθούν στους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα στην παρουσία του στο δρόμο.

Οι δε οδηγοί και ιδιοκτήτες σχολικών ή τουριστικών λεωφορείων, που μισθώνονται με σκοπό τη μεταφορά μαθητών, θα πρέπει να μεριμνούν για τα εξής:


*Κατοχή από τους οδηγούς αδείας οδήγησης Δ΄Κατηγορίας

*Χρήση ζωνών ασφαλείας

*Τήρηση ωραρίου εργασίας οδηγών

*Ασφαλιστική κάλυψη του οχήματος και των επιβατών

*Κατοχή Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ)

*Τοποθέτηση πινακίδας (εμπρός και στο πίσω μέρος του λεωφορείου) με την ένδειξη «ΣΧΟΛΙΚΟ»

*Τοποθέτηση συσκευής ταχογράφου

*Ύπαρξη Φαρμακείου, Πυροσβεστήρα και Τριγώνου Ασφαλείας

*Χρόνος κυκλοφορίας οχήματος για τα τουριστικά λεωφορεία

*Μεταφορά του προβλεπόμενου αριθμού μαθητών (όχι υπεράριθμοι)

*Ύπαρξη συνοδού

*Κατάσταση ελαστικών
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου