RSS

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Το παρασκήνιο με τη μείωση μισθών στον ΟΤΕ

Η επιστολή της Deutsche Telekom, οι αρχικές πιέσεις το περασμένο φθινόπωρο, η υπόσχεση του οικονομικού επιτελείου και το δεδικασμένο για τις υπόλοιπες εισηγμένες
Η πρόθεση της Deutsche Telekom να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ είχε γίνει γνωστή στην Αθήνα πολύ πριν «σπάσει» το θέμα στον Τύπο, με γερμανική πρωτοβουλία. Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι υψηλά ιστάμενα στελέχη της γερμανικής εταιρίας, η οποία ελέγχει πλέον τον ελληνικό οργανισμό, είχαν βολιδοσκοπήσει σχετικά τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών από τις αρχές φθινοπώρου. Η απάντηση, όμως, που είχαν λάβει τότε, ήταν μάλλον αποθαρρυντική, υπό την έννοια ότι το οικονομικό επιτελείο δεν ήθελε σε εκείνη τη φάση να ανοίξει ένα νέο μέτωπο. Είχε ζητήσει, λοιπόν, τότε να εξετασθεί το θέμα αργότερα, όταν οι συνθήκες θα ήταν πιο ώριμες.

Η πλευρά της Deutsche Τ. είχε απαντήσει ότι η μείωση του λειτουργικού κόστους του ΟΤΕ ήταν θέμα άμεσης προτεραιότητας, προκειμένου ο Οργανισμός να συνεχίσει να διατηρείται σε κερδοφόρα πορεία και είχαν προειδοποιήσει ότι θα επανέλθουν στο θέμα σύντομα. Όπερ κι εγένετο. Ως γνωστόν, η ιστορία ξανά άνοιξε και μάλιστα αυτή τη φορά πολύ δύσκολα θα κλείσει, χωρίς οι Γερμανοί να πάρουν αυτό που θέλουν ή τουλάχιστον να μην ικανοποιηθούν ως προς ένα σημαντικό κομμάτι των απαιτήσεων τους. Το πιθανότερο όμως είναι ότι έτσι θα δημιουργήσουν δεδικασμένο και για τις υπόλοιπες εισηγμένες, πάνω στο οποίο θα «πατήσει» το υπουργείο Οικονομικών για να κάνει και τις υπόλοιπες κινήσεις που σχεδιάζει εδώ και καιρό.
voria

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου