RSS

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ασφαλιστική εταιρία αποζημιώνει τροχαίο που ο οδηγός μιλούσε στο κινητό


Το τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε από οδηγό που έκανε χρήση του κινητού του την ώρα της οδήγησης καλείται να αποζημιώσει ασφαλιστική εταιρία, αφού ο Άρειος Πάγος έκρινε ένοχο τον οδηγό για το ατύχημα, που προκλήθηκε λόγω της χρήσης του κινητού. Παράλληλα απέρριψε τους ισχυρισμούς της ασφαλιστικής εταιρίας που προσέφυγε στον ΑΠ για να απαλλαγεί από την υποχρέωση κάλυψης του ατυχήματος.
Συγκεκριμένα το ανώτατο δικαστήριο έκρινε (με την υπ αρ 398/10 απόφασή του ) ότι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο οδηγός λόγω της χρήσης του κινητού, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος. Ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς της εταιρίας ότι η μεταγενέστερη δήλωση μπορεί να ήταν προϊόν συμπαιγνίας μεταξύ του οδηγού που προκάλεσε το ατύχημα με τον οδηγό του άλλου οχήματος, με στόχο να κληθεί η εταιρία να πληρώσει.
Ειδικότερα το ατύχημα είχε προκληθεί όταν οδηγός του, που ήταν γιατρός, οδηγούσε και μιλούσε στο κινητό του για έκτακτο περιστατικό υγείας,ενώ έκανε ελιγμό προς τη δεξιά λωρίδα και χτύπησε με το αυτοκίνητό του στο πλάι τον προφυλακτήρα προπορευόμενου ΙΧ. Η οδηγός του τελευταίου που κινούνταν με νόμιμο όριο ταχύτητας αιφνιδιάστηκε, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες ασφαλείας, όπου και ακινητοποιήθηκε το όχημα.
Ο οδηγός κατέβηκε να βοηθήσει την οδηγό του άλλου οχήματος και ύστερα από διαβεβαιώσεις ότι είναι καλά, αποχώρησε για το έκτακτο ιατρικό περιστατικό, αφού αντάλλαξαν στοιχεία
Αργότερα και σε τηλεφωνική τους συνομιλία ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα παραδέχθηκε ότι αυτός ευθύνεται για το τροχαίο, καθώς αποσπάστηκε η προσοχή του μιλώντας στο κινητό.


asfalisinet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου