RSS

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Πρωτότυπη διαμαρτυρία, παράδειγμα προς αποφυγήν


Ο χώρος μπροστά στα ταμεία γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Κατερίνης φράκαρε από δεκάδες «ορφανά» καρότσια, γεμάτα με προϊόντα. Οι ταμίες και οι υπεύθυνοι του καταστήματος κοιτούσαν έκπληκτοι τους 35 και πλέον πελάτες να τα παρατούν εκεί και να αποχωρούν ομαδικά, δηλώνοντας πως δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν αυτά που ήθελαν να αγοράσουν.
Η ενέργεια ήταν οργανωμένη, από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ακριβές τιμές των προϊόντων.
«Αντιδρούμε»
«Στείλαμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε φοβισμένοι και αντιδρούμε. Μας κατεβάζουν το εισόδημα, μας ανεβάζουν τους φόρους και οι τιμές είναι στα ύψη. Το ίδιο προϊόν εδώ πωλείται 40% ακριβότερα από τη Γερμανία», είπε στο «Έθνος» ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας, Η. Τσολακίδης. «Ζητούμε συγνώμη από τους υπαλλήλους που ταλαιπωρήθηκαν όπως ταλαιπωρείται όλος ο κόσμος σε μια πορεία, ή σε μια απεργία», προσέθεσε.
Παρόμοιες ακτιβιστικές ενέργειες είναι συνηθισμένες στην Ευρώπη. Στο Βερολίνο έγινε πέρυσι η δίκη μελών καταναλωτικής οργάνωσης που έκαναν το ίδιο και μηνύθηκαν από τους υπευθύνους του σούπερ μάρκετ. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου δικαίωσε τους καταναλωτές.
(από ΕΘΝΟΣ)

Σχόλιο: Συγχαρητήρια παιδιά!!! Μπράβο, που εκδικηθήκατε τους φουκαριάρηδες τους υπαλλήλους που θα τέλειωναν στις 8μμ και τώρα θα πάνε σπίτι τους στις 12 και αμφιβάλλω, αν πάρουν υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ ανέβασαν τις τιμές και τώρα καλά να πάθουν. Γιατί μη μου πείτε ότι είχατε στόχο τους ιδιοκτήτες; Αυτών το αυτί δεν ιδρώνει με τέτοιους ακτιβισμούς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιδράσει ο καταναλωτής, όχι πάντως βασανίζοντας συναδέλφους του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου