RSS

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι πωλητές λαϊκών αγορών



Κλειστές θα είναι από σήμερα το πρωί οι λαϊκές αγορές σε όλη την Ελλάδα καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Αγορών και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Πωλητών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία διαρκείας.
Σε κοινή τους ανακοίνωση, τονίζεται ότι σήμερα γίνεται συγκέντρωση στο υπουργείο Εμπορίου από τις 9:30 το πρωί. Οι πωλητές ζητούν ενιαίο νομικό πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές όλης της χώρας αλλά και διατήρηση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας - Πειραιά και του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, επιθυμούν η έκδοση και θεώρηση παραγωγικών - επαγγελματικών αδειών να γίνεται στις κατά τόπους περιφέρειες ή διευθύνσεις περιφερειών σε κάθε νομό και να ισχύουν σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ακόμη, τάσσονται υπέρ της ίδρυση Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Ελλάδας ενώ ζητούν οι αρμοδιότητες των λαϊκών αγορών της επαρχίας να ανατεθούν στις περιφέρειες και να εφαρμόζεται το ενιαίο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών.
nonews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου