RSS

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πήγαμε στο ΔΝΤ για να διασωθούν οι τράπεζες και ορισμένοι πλούσιοι Έλληνες;

Σε άρθρο στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» και με τον τίτλο «Τι κρύβει το σενάριο της ελεγχόμενης πτώχευσης» διαβάζουμε αποσπάσματα από μια συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Spiegel» ο πρώην διοικητής της Μπούντεσμπανκ, Καρλ Ότο Πελ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην πολιτική και νομισματική ενοποίηση των δύο Γερμανιών.
Ειδικότερα ο κ. Πελ είπε, μεταξύ των άλλων:
«…. Θα περίμενα από την Κομισιόν και την ΕΚΤ να έχουν παρέμβει νωρίτερα. Έπρεπε να είχαν καταλάβει ότι μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, χωρίς βιομηχανική βάση, δεν θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει τα 350 δισ. ευρώ του χρέους της», τόνισε ο Πελ και πρόσθεσε,....
σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ότι «χωρίς μια μερική διαγραφή χρεών, δεν μπορεί και δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Πελ ευθέως διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Μέρκελ ότι η διάσωση της Ελλάδας ήταν επιβεβλημένη για να αποφευχθεί ένα ντόμινο στην Ευρωζώνη. Η πραγματική σκοπιμότητα του «πακέτου» διάσωσης, όπως τονίζει ο κ. Πέλ, «ήταν να προστατευθούν οι γερμανικές και, πολύ περισσότερο, οι γαλλικές τράπεζες από τις διαγραφές χρεών. Την ημέρα που ανακοινώθηκε το σχέδιο, οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών κέρδισαν 24%. Βλέποντας όλα αυτά, καταλαβαίνουμε γιατί επινοήθηκε το σχέδιο διάσωσης: Για να διασωθούν οι τράπεζες και ορισμένοι πλούσιοι Έλληνες»!
Επιπλέον ο κ. Πελ προβλέπει ότι «ακόμη και με την προσπάθεια διεθνούς διάσωσης, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους και μοιραία θα φύγει από την Ευρωζώνη» και θα επιστρέψει στη δραχμή.
taxalia.blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου