RSS

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Διάβασα την ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω για τον τραυματισμό του συναδέλφου Παναγιώτη Σάμιου. Αναφέρει μεταξύ άλλων:" Στις 6 του Μάη (ημέρα ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων), οι εργαζόμενοι συγκεντρωθήκαμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ στο Σύνταγμα για να πενθήσουμε τους νεκρούς και να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας να μη σταματήσουμε τον αγώνα μας. Δυστυχώς η Κυβέρνηση επέλεξε ξανά το δρόμο της βίας και της καταστολής. Λίγο πριν η συγκέντρωση διαλυθεί, χωρίς κανένα επεισόδιο ή πρόκληση, η αστυνομία διατάχθηκε να χτυπήσει στο ψαχνό. Κάνοντας επίδειξη δύναμης με ανεξέλεγκτη χρήση χημικών, χειροβομβίδων, πλαστικών σφαιρών, κλομπς, εφορμήσεις μηχανών κλπ, χτύπησαν τους συγκεντρωμένους. Εκατοντάδες άνθρωποι χτυπήθηκαν, ψεκάστηκαν, ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη μανία των ανδρών των ΜΑΤ. Ανάμεσα σε αυτούς που τραυματίστηκαν ήταν και ο συνάδελφός μας, Παναγιώτης Σάμιος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Αποτέλεσμα της έκρηξης είναι ο συνάδελφος να έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας (βαρηκοΐα και εμβοές στα αυτιά). Καταδικάζουμε την επίθεση και τον τραυματισμό του συναδέλφου μας.
...Ζητάμε από το Δ.Σ της ΔΟΕ να καταδικάσει και να καταγγείλει την επίθεση και τον τραυματισμό του συναδέλφου. Να παρθούν όλα τα μέτρα περιφρούρησης των απεργών (νομική βοήθεια, καταγγελία και μηνύσεις στο Υπουργείο «Προστασίας» κλπ)."
Γνωρίζω προσωπικά το συνάδελφο και το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Γνωρίζω επίσης ότι είναι αθώο θύμα και ότι ποτέ δε θα προκαλούσε με τη στάση του. Δεν μπορώ να καταλάβω τι εξυπηρετεί η χρήση τέτοιων κατασταλτικών μέσων από την αστυνομία όπως είναι οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πολιτών. Θεωρώ εύλογο τέλος το αίτημα του Συλλόγου Αιγάλεω προς τη ΔΟΕ και πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα ανταποκριθεί άμεσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου