RSS

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μειονεκτήματα της εμφάνισης μας προστατεύουν την υγεία


Το επιβεβαιώνουν ξανά οι επιστήμονες
Όλοι μας προσπαθούμε κατά καιρούς
να βελτιώσουμε κάποια κακώς κείμενα της εξωτερικής μας εμφάνισης. Στην πραγματικότητα όμως, αντί να τα πολεμάμε, θα πρέπει να μάθουμε να τα αγαπάμε αφού, σύμφωνα με έρευνες, κάποια εξ αυτών μας προστατεύουν από διάφορα προβλήματα υγείας...
Μετά την αποκάλυψη ότι η μεγάλη μύτη προστατεύει από τα κρυολογήματα και το αλλεργικό συνάχι, σειρά έχουν τα μεγάλα οπίσθια που -κατά τους ειδικούς- συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερίνης και την αύξηση της καλής. Η συγκέντρωση λίπους στα οπίσθια είναι δυσκολότερο να καταπολεμηθεί, όμως αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό μεταφράζεται σε χαμηλότερη παραγωγή φλεγμονοδών κυτοκίνων, δηλαδή, χημικών ουσιών που συνδέονται με την παχυσαρκία, τις καρδιοπάθειες και τον διαβήτη.
Όσες γυναίκες πάλι στερούνται σέξι καμπυλών, ας μη στενοχωριούνται καθώς έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον έδειξε ότι τα ποσοστά καρκίνου του μαστού ήταν τρεις φορές υψηλότερα μεταξύ των γυναικών που είχαν μητέρες που είχαν πιο ανοιχτή λεκάνη. Ως γνωστόν, τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού και οι γυναίκες με ανοιχτή λεκάνη τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων. Εξίσου ευνοημένοι είναι όμως και όσοι έχουν μεγάλους μηρούς. Έρευνα Δανών επιστημόνων έδειξε ότι τα άτομα που έχουν περίμετρο μηρού πάνω από 60 εκατοστά κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιοπάθειες.
Η παρουσία πολλών ελιών στο δέρμα αποτελεί επίσης για πολλούς ανθρώπους αντιαισθητικό φαινόμενο. Στην πραγματικότητα όμως δεν θα πρέπει να απογοητεύονται αφού τα άτομα με πολλές ελιές έχουν μικρότερη βιολογική ηλικία σε σχέση με όσους έχουν αψεγάδιαστο δέρμα, ενώ μπορούν να διατηρούν τη νεανική τους εμφάνιση για περισσότερα χρόνια.
Το πρόβλημα της πλατυποδίας συνδέεται επίσης με λιγότερους τραυματισμούς στα πόδια, ενώ το μικρό στήθος με τα λιγότερα προβλήματα στην πλάτη. Όσο για τα μεγάλα αφτιά, που αποτελούν συνήθη αφορμή για πειράγματα στο σχολείο και όχι μόνο, προστατεύουν τους κατόχους τους από απώλεια ακοής που συνδέεται με το γήρας.
Espressonews.grΕδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου