RSS

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Τέλος εποχής στον τύπο


Η πλέον ανεξάρτητη και έγκυρη εφημερίδα της Γαλλίας, ο Le Monde, ανακοίνωσε ότι αναζητά επενδυτή που θα αναλάβει τον έλεγχό της, προκειμένου να διασωθεί από τα χρέη. Παρά τις περικοπές προσωπικού και τα δάνεια, η ιστορική εφημερίδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα.
Τίτλοι τέλους στην εφημερίδα των δημοσιογράφων μίας από τις εγκυρότερες της Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα μέσω πρωτοσέλιδης επιστολής του επικεφαλής της, Eρίκ Φοτορίνο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο όμιλος που απαρτίζεται από τα περιοδικά La Vie, Télérama και Courrier international και τις εφημερίδες Le Monde diplomatique και Le Monde αναζητά εξωτερικό επενδυτή που θα αναλάβει πλειοψηφικό ποσοστό, ώστε να ανταποκριθεί στα αυξημένα χρέη.
Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουνίου, ενώ ο όμιλος Lagardere, που ήδη συμμετέχει με ποσοστό 17%, έχει διασαφηνίσει ότι δεν επιθυμεί να αυξήσει το ποσοστό του.
Ως υποψήφιοι αγοραστές, σύμφωνα με το Reuters, είναι οι εκδότες της εβδομαδιαίας Le Nouvel Observateur, ο ισπανικός όμιλος που εκδίδει την El Pais, καθώς και μία τριάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων ο Πιέρ Μπερζέ, πρώην συνεργάτης του Ιβ Σαίντ Λοράν.
Η Le Monde θεωρείται από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Γαλλία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό από το διαδίκτυο και τα αυξημένα κόστη.
Οι δημοσιογράφοι έκαναν προσπάθειες να σώσουν την εφημερίδα αλλά παρά το δάνειο των 25 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι και παρά τις περικοπές 130 θέσεων εργασίας πριν από δύο χρόνια δεν φαίνεται να τα κατάφεραν.
news247


Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου