RSS

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΔΝΤ: Ο παράδεισος της εργοδοσίας


To όνειρο κάθε εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα έκανε πραγματικότητα η κυβέρνηση παραδιδόμενη αμαχητί στις ορέξεις του ΔΝΤ. Κι αυτό φάνηκε κατά τις χθεσινές συναντήσεις εργοδοτών (ΣΕΒ και ΓΣΕΒΒΕ) με την ΓΣΕΕ. Βιομήχανοι και εμποροβιοτέχνες έχουν πλέον το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση ενώ οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν. Κατ’ αρχάς να μη διαλυθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι εθνικές συμβάσεις και να μην πάμε σε ατομικές ή κλαδικές συμβάσεις. Επίσης, προσπαθούν να περισώσουν τον 13ο και 14ο μισθό δίνοντας ως αντάλλαγμα ένα πιθανό πάγωμα των μισθών για μια τριετία.

Οι συναντήσεις χθες απέβησαν άκαρπες αλλά θα ξαναγίνουν προκειμένου να κλείσει μια συμφωνία μέσα στον Ιούνιο. Αλλιώς από 1ης Ιουλίου κάθε εργοδότης θα μπορεί να προσλαμβάνει με ότι μισθό θέλει αφού δεν θα ισχύουν οι συμφωνίες σε συλλογικό επίπεδο.

Όπως όλα δείχνουν, θα καταλήξουν σε πάγωμα των μισθών ενώ οι δύο μισθοί θα ενσωματωθούν, πιθανότατα έχοντας περικοπεί.

Η Τρόικα πιέζει για μείωση του εργατικού κόστους, λες και έχουμε μεγάλους μισθούς και οι ξένοι δεν έρχονται να επενδύσουν γι’ αυτό το λόγο. Το σίγουρο είναι, όμως, πως είτε δεν γίνουν αυξήσεις για 3 χρόνια με τον πληθωρισμό να καλπάζει στο 4,5% είτε κοπούν τα δώρα και επιδόματα, αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην αγορά. Θα στεγνώσει η αγορά από χρήμα, θα βουλιάξουν όλοι οι κλάδοι, τα ταμεία του κράτους δε θα εισπράττουν έσοδα, οπότε με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούμε στην παράδοση.
antinews
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου