RSS

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

AΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ


Το πιο κρίσιμο και πολιτικά δύσκολο συνέδριο στην ιστορία του ΣΥΝ αρχίζει σήμερα το απόγευμα στις 6 μ.μ., στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, με τη συμμετοχή περίπου 1.300 συνέδρων Οι εργασίες θα ανοίξουν με τις ομιλίες του προέδρου και του γραμματέα του κόμματος, ενώ θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των προσκεκλημένων κομμάτων και των ξένων αντιπροσωπειών. Έχουν προσκληθεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός του ΛΑΟΣ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και οι πρώην πρόεδροι του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος και Νίκος Κωνσταντόπουλος, αλλά και ιστορικά στελέχη της αριστεράς.

Η στάση της ανανεωτικής πτέρυγας
Το μείζον ζήτημα που θα κρίνει την ενιαία πορεία του κόμματος είναι οι αποφάσεις που θα λάβει το συνέδριο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Ανανεωτική Πτέρυγα διεκδικεί πιεστικά την απεμπλοκή του ΣΥΝ από το συμμαχικό σχήμα. Στην περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο-που είναι και το πιθανότερο-οι ανανεωτές δια του Φώτη Κουβέλη αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αποχώρησης από τον ΣΥΝ. Η Πτέρυγα, βεβαίως, δεν είναι αρραγής δεδομένου ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης επαναλαμβάνει ότι θα κάνει κάθε τι περνάει από το χέρι του για να μην διασπαστεί ο ΣΥΝ.

Τι θα κάνει ο Αλ. Τσίπρας
Η ηγεσία του ΣΥΝ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε συνθετικές κινήσεις και σε “ανοίγματα φιλίας” προς την πλευρά της Ανανεωτικής Πτέρυγας.
Ακόμα στέλνει σκληρά μηνύματα προς τον Αλέκο Αλαβάνο και τις συνιστώσες που τον ακολουθούν ότι δεν είναι πλέον διατεθειμένος να παρακολουθεί τα αποκλίνοντα πολιτικά σχέδια που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες την επομένη του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας θα αναλάβει πρωτοβουλίες επίλυσης των ανοιχτών ζητημάτων που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης αγκάθι για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η κινητικότητα που υπάρχει στην πλευρά της πλειοψηφίας του ΣΥΝ, από τη στιγμή που δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το άλλοτε κραταιό Αριστερό Ρεύμα θα κατέβει ενιαίο ή με ξεχωριστές λίστες. Έως και την τελευταία στιγμή το θέμα αυτό θα είναι προς διαβούλευση και διαπραγμάτευση.
Βασικό ρόλο θα παίξει η στάση που θα κρατήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος εστιάζει στα πολιτικά ζητήματα και στις θέσεις που έχει καταθέσει για την Ε.Ε., την οικονομική πολιτική κ.α.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας προβλέπεται να επανεκλεγεί την Κυριακή το βράδυ με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό και χωρίς αντίπαλο διεκδικητή της ηγεσίας του ΣΥΝ. Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου