RSS

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ρήγμα στα ύφαλα της κυβέρνησης: "ΟΧΙ" στο ασφαλιστικό από 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Ρήγμα στα ύφαλα της κυβέρνησης προκαλούν δεκατέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και γενικότερα από την κυβέρνηση απαιτούν να μην αποδεχθεί όσα εκτός μνημονίου εισηγείται η τρόϊκα, ειδικά για το ασφαλιστικό.Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Μιχάλης Κατρίνης, Μιχάλης Τζελέπης, Βασίλης Γερανίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Όλγα Ρενταρή - Τέντε, Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Καρύδης, Τάσος Σιδηρόπουλος, Παύλος Στασινός και Γιάννης Αμοιρίδης αναφέρουν στην ερώτησή τους:

"Με βάση όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας δημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από δραματική περικοπή των συντάξεων.

Δημιουργείται η αίσθηση ότι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντιμετώπιση της από ιδιωτικά σχήματα", αναφέρουν οι 14 βουλευτές.

Ερωτούν τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για όσα κινούνται εκτός μνημονίου κι αν θα σεβαστεί τη σύμβαση και τη ρήτρα του ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό και ο πρωθυπουργός, καθώς επίσης και εάν η κυβέρνηση έχει «κόκκινες» γραμμές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε: «Η κυβέρνηση δρα συντεταγμένα, υπάρχουν αρμόδιοι υπουργοί και αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί που χειρίζονται τα ζητήματα με τα οποία είναι επιφορτισμένοι και τη θέση μας για το ασφαλιστικό την έχουμε πει και θα φανεί με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Πρόκειται για μία ενέργεια ιδιαίτερου πολιτικού βάρους, αφού αν οι "14" αρνηθούν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, αυτό απλώς δεν θα περάσει! Με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμα και για την επιβίωση του κυβερνητικού σχήματος...

Στην υπερψήφιση του μνημονίου με την τρόικα είχαν διαφωνήσει τρεις βουλευτές οι οποίοι και αρνήθηκαν να το υπογράφουν, οι Γ.Οικονόμου, Σ.Σακοράφα και Γ.Δημαράς και οι οποίοι διαγράφηκαν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Τώρα η Κ.Ο. έχει μείνει με 158 βουλευτές, οπότε γίνεται αντιληπτό τι θα συμβεί αν αρνηθούν την υπερψήφισή του οι "14".

defencenet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου