RSS

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ -ΕΥΤΥΧΩΣ- Η ΕΛΛΑΔΑ


Δύο Ελληνόπουλα, χάλκινοι ολυμπιονίκες Βιολογίας.
Μία νίκη για την Ελλάδα και την ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία χάρισαν δύο Έλληνες μαθητές -από τους τέσσερις που συγκροτούσαν την αποστολή- στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας, που έγινε στην περιοχή Changwon της Ν. Κορέας.
Οι δύο χάλκινοι νικητές είναι οι:
Παρασκευάς Δεληγιάννης από το Πειραματικό Λύκειο Πάτρας και ο Νίκος Ιγνατιάδης από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, οι οποίοι διαγωνίστηκαν μαζί με περίπου διακόσιους «συμμαθητές» από 60 χώρες του πλανήτη (ΗΠΑ, Καναδάς, Ευρώπη, Ασία), στην 21η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Την αποστολή συγκροτούσαν ακόμα οι μαθητές Δημήτρης Γιαννέλος και Ευαγγελία Κουκάκη και οι συνοδοί, Ανδρ. Ρούσσης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δ. Αρβανίτης, τεχνικός επιστήμονας στο ΙΒΕΑΑ. Ο διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 21 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του πλανήτη.

Η Ελλάδα στη συγκεκριμένη Παγκόσμια Οργάνωση συμμετέχει τα τελευταία 6 χρόνια μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων. Όμως φέτος είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει τόσο μεγάλη διάκριση. Η επιλογή των μαθητών γίνεται σε τρεις φάσεις. Διεξάγεται από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Οι επιτυχόντες -σύμφωνα με πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης- μπορούν να εισαχθούν σε όποια σχετική με τη Βιολογία πανεπιστημιακή σχολή επιθυμούν.

Σχόλιο:Μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα των τοπ μόντελ, των τάλεντ σόου, της παραλίας του Ορνού και του Καλού Λιβαδιού( είδατε, τα ξέρω καλά), του δήθεν και της ατέλειωτης μπαρούφας υπάρχει και αυτή η Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η Ελλάδα θα επικρατήσει, όταν ο απομακρυνθεί η χρυσόσκονη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου