RSS

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τα χαλιά πρέπει να σηκωθούν κ. Καραμανλή

Η είδηση:
«Ο πρώην στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, προσήλθε νωρίς σήμερα το πρωί, κάτω από άκρα μυστικότητα στο ανακριτικό γραφείο ζητώντας ολιγοήμερη προθεσμία, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.
Η ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να απολογηθεί ο κ. Αγγέλου δεν έχει γίνει γνωστή. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγέλου κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε απιστία, στην υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής».
Η άποψη:
Ορισμένες θέσεις είναι για πολύ γερά στομάχια. Οι κατά καιρούς εξ απορρήτων πρωθυπουργών έχουν κατηγορηθεί για
αυτά που έκαναν, για αυτά που δεν έκαναν, για πράξεις και για παραλείψεις δικές τους, του «περίγυρου», «της αυλής», του ίδιου του πολιτικού τους προϊσταμένου.
Οι όποιες δικαστικές εμπλοκές μπορεί να έχει ο καθένας είναι πάντα ψυχοφθόρες, είτε είναι δίκαιες, είτε άδικες. Οι προσωπικές περιπέτειες του καθένα στα δικαστήρια και τους ανακριτές ως ιδιώτη, επηρεάζουν και αφορούν τον ίδιο και το άμεσο οικογενειακό και προσωπικό του περιβάλλον.
Όταν όμως οι όποιες κατηγορίες εμπλέκουν πράξεις του δημοσίου βίου για πράξεις που τελέστηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης συγκεκριμένων καθηκόντων, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Γιατί πίσω από τον κάθε σύμβουλο, δεν υπάρχει μόνο το πολιτικό πρόσωπο, υπάρχει μια πολιτική φιλοσοφία, ένα κόμμα, μια παράταξη, εκατομμύρια ψηφοφόροι..
Και πάνω από όλα ίσως, ο μέγας κριτής είναι η πολιτική ιστορία του τόπου και η διαδρομή των «τυχερών» που ανέβηκαν, για όσο ανέβηκαν, στο άρμα της. Σε αυτήν οφείλουν εξηγήσεις όσοι άσκησαν εξουσία.
Η μη δημοσιοποίηση των θέσεων, της άποψης, της μαρτυρίας, όποιου δημοσίου προσώπου κατηγορείται για οτιδήποτε, περισσότερο ενδυναμώνει τη φωνή των κατηγόρων και των όποιων σεναρίων εμπλοκής του, παρά κατευνάζει τις συζητήσεις και τις θεωρίες συνομωσίας.
Ο δρόμος του «όλα στη φόρα» είναι αναπόφευκτος. Ο δρόμος της ειλικρίνειας είναι δύσκολος, αλλά δεν υπάρχει άλλος. Η ΝΔ δεν έρχεται από παρθενογένεση, έχει κυβερνητική θητεία πίσω της με τα καλά της και τα στραβά της. Για να διεκδικήσει ξανά την πολιτική διαχείριση του τόπου, πιθανόν ακόμη και σε λίγους μήνες, πρέπει να «σηκώσει τα χαλιά» και να κάνει την αυτοκριτική της για όλα.
Και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν πρωτίστως οι πρωταγωνιστές της προηγούμενης περιόδου.
Ο Καραμανλής πρέπει επιτέλους να μιλήσει.
Όσο δεν το κάνει αδικεί τον εαυτό του.
Κυρίως όμως αδικεί τον Αντώνη Σαμαρά που δε φταίει σε τίποτα για όσα καταμαρτυρούν στον προκάτοχό του, αλλά παρόλα αυτά σηκώνει γενναία τον σταυρό που εγκατέλειψε εκείνος.
antinews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου