RSS

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ

Δίδακτρα στους "αιωνόβιους" φοιτητές- Απογραφή του πραγματικού και όχι του πλασματικού αριθμού φοιτητών-Επηρεάζονται οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων.
Τα μέτρα που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι:

- Η επιβολή διδάκτρων στους αιωνόβιους φοιτητές και ειδικότερα δωρεάν φοίτηση ενός ή δύο ετών πέραν των προβλεπόμενων χρόνων σπουδών και όσοι επιθυμούν να συνεχίζουν τη φοίτησή τους θα καταβάλουν δίδακτρα, με το σκεπτικό ότι το ελληνικό κράτος, αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί να πληρώνει σπουδές 8-10 και 15 χρόνια για κάθε φοιτητή .

- Τα δίδακτρα θα καθορίζονται από τις ίδιες τις Συγκλήτους ή τα Συμβούλια των ΤΕΙ.

- Τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα αναγκαστούν να καθορίζουν δίδακτρα της «αγοράς», καθώς το υπουργείο Παιδείας θα δίνει χρήματα στα Ιδρύματα για την κάλυψη μόνον των φοιτητών που θα δικαιούνται δωρεάν φοίτηση.

- Στη συνέχεια το υπ. Παιδείας θα προχωρήσει σε απογραφή του αριθμού των φοιτητών κατά τμήμα και Ίδρυμα, καθώς και του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού. Στόχος θα είναι να διαπιστωθεί πόσοι περισσότεροι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι υπηρετούν στα Ιδρύματα σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό φοιτητών. Σημειώνεται ότι υπάρχουν Ιδρύματα που δηλώσουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές , αλλά στην πραγματικότητα οι ενεργοί φοιτητές είναι μερικές χιλιάδες και όχι δεκάδες χιλιάδες.

- Αφού γίνει η απογραφή θα ακολουθήσουν αναγκαστικές μετατάξεις ή μετακινήσεις προσωπικού.

πηγή: esos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου