RSS

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Amazon: Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων ξεπέρασαν τις πωλήσεις βιβλίων με σκληρό εξώφυλλο


Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο του κόσμου Amazon ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων για τη συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης (e-reader) Kindle, που η ίδια παράγει, ξεπέρασαν τις πωλήσεις συμβατικών χαρτονόδετων βιβλίων με σκληρό εξώφυλλο (hardback ή hardcover).
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων των συσκευών Kindle τριπλασιάστηκε από τότε που η Amazon μείωσε τις τιμές τους από 259 σε 189 δολάρια πριν από ένα μήνα περίπου.
«Οι πελάτες του Amazon.com αγοράζουν πια περισσότερα (ηλεκτρονικά) βιβλία για το Kindle από ό,τι χαρτονόδετα βιβλία, πράγμα εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι
πουλάμε χαρτονόδετα βιβλία εδώ και 15 χρόνια, ενώ βιβλία για το Kindle μόνο εδώ και 33 μήνες», πρόσθεσε.

Το τελευταίο τρίμηνο, η Amazon ανακοίνωσε ότι κατά μέσο όρο πούλησε 143 βιβλία για το Kindle για κάθε 100 χαρτονόδετα βιβλία, ενώ τον τελευταίο μήνα πούλησε 180 ηλεκτρονικά βιβλία για κάθε 100 πωλήσεις χαρτονόδετων, δηλαδή η τάση βαίνει συνεχώς υπέρ των ηλεκτρονικών βιβλίων με το πέρασμα του χρόνου. Στο πρώτο εξάμηνο του 2010 η Amazon πούλησε τριπλάσια ηλεκτρονικά βιβλία σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009. Στα στατιστικά στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα χαρτόδετα βιβλία με μαλακό εξώφυλλο (paperback).

Η Amazon παραδοσιακά δεν δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον αριθμό των πωλήσεων των Kindle e-readers, όμως ανακοίνωσε ότι εδώ και δύο χρόνια αποτελούν το πρώτο σε πωλήσεις προϊόν της. Η εταιρία αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από παρεμφερείς συσκευές, όπως το Nook του άλλου μεγάλου αμερικανικού ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου Barnes & Noble, αλλά και από το νέο iPad της Apple.

Την 1η Ιουλίου η Amazon αποκάλυψε ένα νέο μοντέλο Kindle με μεγάλη οθόνη και μείωσε την τιμή του από 489 σε 379 δολάρια. Το iPad κοστίζει 499 δολάρια, αλλά προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, όπως έγχρωμη οθόνη (η ασπρόμαυρη οθόνη του Kindle προορίζεται αποκλειστικά για την ανάγνωση βιβλίων).
Enet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου