RSS

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ασελγούσε σε ανήλικα καλογερόπαιδα

«Όταν το έμαθα, έχασα τον κόσμο όλο.
Ήταν ο πνευματικός μου πατέρας και του είχα τυφλή εμπιστοσύνη!» Με αυτά τα λόγια η μητέρα ενός από τα φερόμενα ως θύματα του παλαιοημερολογίτη ηγουμένου Ελευθερίου Νήφωνα Αναστασόπουλου (ο οποίος κατηγορείται ότι για μεγάλο διάστημα ασελγούσε σε ανήλικα καλογεροπαίδια στη Μονή Αγίας Σκέπης στην Κερατέα) περιέγραψε στο δικαστήριο πώς ένιωσε όταν ο 27χρονος σήμερα γιος της της αποκάλυψε ότι και ο ίδιος υπέστη σεξουαλική παρενόχληση στο κελί του γέροντα!...
Εμφανώς ταραγμένη, η μητέρα ενός από τους πρώην δόκιμους μοναχούς που εγκαταβιούσαν στη Μονή Αγίας Σκέπης και καταγγέλλουν τον ηγούμενο Νήφωνα, κατά κόσμον Ελευθέριο Αναστασόπουλο, για ασέλγεια κατέθεσε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
«Όταν ο Γ. μπήκε στο μοναστήρι πήγαινε στην Α’ Γυμνασίου. Μετά
μου τα είπε αυτά τα πράγματα, αφού εγκατέλειψε τη μονή. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ο γέροντας ήταν ο πνευματικός μου πατέρας, γι’ αυτό του εμπιστεύτηκα και τον γιο μου. Όταν το έμαθα, είπα στον Γ. να μην το αφήσει έτσι και να το καταγγείλει, ώστε να μην υποφέρουν κι άλλα παιδιά. Δεν με άκουσε γιατί φοβόταν. Το πιστεύω το παιδί μου. Δεν λέει ψέματα. Και τα άλλα παιδιά είναι αγνά, πιστεύω ότι λένε την αλήθεια», υποστήριξε η μάρτυρας!
Την προηγούμενη Πέμπτη, στην κατάθεσή του, ο γιος της είχε ισχυριστεί ενώπιον του δικαστηρίου ότι είχε πέσει θύμα του 69χρονου ρασοφόρου σε ηλικία 13 ετών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως η κατάθεση ενός ακόμη μάρτυρα, ο οποίος είχε χειροτονηθεί από τον 69χρονο ρασοφόρο. Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, ο μάρτυρας είπε ότι από την ηλικία των 16 ετών και για δύο χρόνια δεχόταν παρενοχλήσεις από τον ηλικιωμένο ηγούμενο της μονής, ο οποίος για να τον πείσει του έλεγε διάφορες θεωρίες περί «θείου έρωτος».
Στη συνέχεια ο 30χρονος μοναχός δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλέξη Κούγια, ο οποίος επέμεινε να του εξηγήσει γιατί δέχτηκε να τον χειροτονήσει ο ηγούμενος της μονής ενώ πιο πριν είχαν γίνει οι συγκεκριμένες πράξεις.

Τελείως διαφορετική εκδοχή για τη συμπεριφορά του 69χρονου ηγουμένου παρουσίασαν, τέλος, στο δικαστήριο ο οδηγός του και ο οικοδόμος που τον είχε συνοδεύσει στην Ικαρία προκειμένου να λάβει μέρος σε εργασίες αγιογράφησης. Όπως υποστήριξαν ενώπιον του δικαστηρίου οι μάρτυρες, στην Ικαρία (όπου, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ένας από τους παθόντες, έλαβε χώρα η τελευταία πράξη ασέλγειας σε βάρος του) ο κατηγορούμενος δεν έμεινε ούτε για ένα λεπτό μόνος του με τον δόκιμο.

«Σε όλη τη διάρκεια παραμονής μας στο νησί ήμουν κοντά στον γέροντα και δεν είδα κάτι επιλήψιμο», είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι μοναχός στη μονή. Η δίκη συνεχίζεται...
Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου