RSS

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Έλληνες Εξωγήινοι Ευεργέτες

• Ξεφυλλίζω τις σελίδες των ελληνικών περιοδικών που ξεμένουν πια στα περίπτερα, ούτε τα κομμωτήρια δεν ξοδεύουν για χάρη τους 2,50 ευρώ, και βλέπω στις κοσμικές στήλες πρόσωπα ελλήνων εξωγήινων. Άφθαρτα από την κρίση της Υπέρβασης. Πρόσωπα εθνικών ευεργετών τα μισά, αποθεραπευμένα από υποκίτρινα φαντάσματα οι άλλοι ,που συναντιούνται ωστόσο στο κοινό παιχνίδι της Μεταμόρφωσης. Το αίμα τους δεν είναι σίγουρα ελληνικό. Δεν ξέρουν τίποτα από street fighting.

• Η νέα τρομοκρατική μέθοδος δημοσιογράφων εντύπων που ψυχορραγούν (αλλά και μαιμουδοσάιτ στο διαδίκτυο) είναι η δυσφήμιση επιχειρήσεων εστιάσης, με στόχο την καταβολή πληρωμένης διαφήμισης κι ενδεχομένως απόκτηση και βραβείου γαστρονομίας ροζ τουαλέτας. Τα αποτελέσματα τους όμως, (πλην της εμπορικής ζημιάς που αποφέρουν στις επιχειρήσεις), είναι να διώκονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρώσεις από την ΕΣΗΕΑ και αποζημιώσεις που θα κληθούν να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες των κίτρινων εντύπων και οι κίτρινοι δημοσιογράφοι. Ξεφτίλα.

• Κάτω από το σπίτι ενός φίλου η ιδιοκτήτρια καταστήματος διπλοπαρκάρει με τζιπ BMW εμποδίζοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ, μονές και ζυγές μέρες εντός δακτυλίου. Προσπερνάνε τα περιπολικά του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται 100 μέτρα πιο κάτω κι η ομάδα ΔΙΑΣ. Ποτέ δεν της έχει δοθεί κλήση. Αν μια φορά την ενόχλησε η δημοτική αστυνομία εκείνη είπε ψέματα πως έχει σταματήσει για ένα λεπτό, οδήγησε το αυτοκίνητο 2 τετράγωνα να σιγουρευτεί πως είχε φύγει η αστυνομία και διπλοπάρκαρε πάλι στο ίδιο σημείο. Καθημερινά δε μέσα στο κατάστημά της παρά την απαγόρευση του καπνίσματος, εκείνη συνεχίζει να καπνίζει. Ο Γιώργος Παπανδρέου αν θέλει ας πάει μια βόλτα από εκεί για να αλλάξει από αυτό το μαγαζί πρώτα την Ελλάδα.

• Προχθές το βράδυ παρατήρησα πρώτη φορά τόση μεγάλη αστυνομική δύναμη στο τετράγωνο του σπιτιού μου. Περίπου 6 μοτοσυκλετιστές κι ένα περιπολικό ακροβολισμένα σε όλες τις γωνίες του τετραγώνου. Περίμεναν να συνοδεύσουν την χρηματοποστολή του συνοικιακού σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας. Το ίδιο βράδυ δυο δρόμους πιο κάτω άγνωστοι έριξαν κάτω κι αφαίρεσαν την τσάντα κι έκλεψαν το σκυλάκι μιας κυρίας που το είχε βγάλει βόλτα.

• Όλοι μιλάνε για ποδήλατα. Ελάχιστους όμως ποδηλατιστές βλέπω με κράνη και λιγότερους με οδική συνείδηση. Να τους βράσω…

• Οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν πορωθεί με μια υπηρεσία του iphone που αναγνωρίζει σε πόση απόσταση από το σημείο που βρίσκεσαι κάποιος ζητάει ελεύθερη ερωτική παρέα. Λυπάμαι πολύ που δεν υπάρχει κι εφαρμογή να αναγνωρίζει σε πόση απόσταση από το σημείο που βρίσκεσαι υπάρχει άνθρωπος με κοινή επαναστατική συνείδηση.

• Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν ήταν τελικά σκάνδαλο καθώς δεν ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο και χάρισε τη νίκη στο μνημόνιο του Γιώργου Παπανδρέου. Το σκάνδαλο SIEMENS σε κανα μήνα θα έχει ξεχαστεί κι αυτό. Ποιος ξέρει τι τους περιμένει όμως με τη νέα χρονιά. Κυκλοφορεί ένας κουρελής τρελός στην πλατεία Συντάγματος και φωνάζει «Βρωμάει αίμα εδώ γύρω. Τα τριάκοντα αργύρια».

• Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορώ στο κέντρο της Αθήνας κι αισθάνομαι πως εκείνο που με ενοχλεί δεν είναι η ανομοιογένεια των προσώπων, των χρωμάτων των εθνοτήτων, αλλά η έμφυτη κλίση κάποιων που χρησιμοποιούν σπρέυ στην ασχήμια και την βρώμα. Ναι, για αυτούς άνετα έκανα γκέτο, κύριε Καμίνη μου, για να εκφράζουν ο ένας πάνω στον άλλο την απέχθεια προς την έμφυτη κλίση του καλού ανθρώπου στην ομορφιά.

• Η πιο συχνή λέξη που ακούω καθημερινά στο δρόμο, στο τηλέφωνο είναι η λέξη: Facebook. Σπάνια ακούω πια την λέξη «βοήθεια».
mediasoup

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου