RSS

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Συμμετοχή αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Δ/ντών Σχολικών Μονάδων

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων, σχετικά με τη συμμετοχή των αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Δ/ντών Σχολικών Μονάδων, σας ενημερώνω ότι ο πρόσφατος νόμος 3848/2010 στο άρθρο 16 παρ. 13 προβλέπει τα εξής:
« …Μέλος συμβουλίου που είναι ταυτόχρονα υποψήφιος για οποιαδήποτε από τις προς πλήρωση θέσεις δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του σε καμιά φάση της διαδικασίας κρίσης και επιλογής. Στην περίπτωση των αιρετών μελών, αν και το τακτικό και το αναπληρωματικό μέλος έχουν κώλυμα συμμετοχής, κατά τα ανωτέρω, αναπληρώνονται από τους επόμενους του ίδιου συνδυασμού στη σειρά εκλογής της περίπτωσης ι΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 31 του π.δ. 1/2003 (ΦΕΚ 1 Α΄).»

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι οι αιρετοί μπορεί να είναι υποψήφιοι Δ/ντές Σχολικών Μονάδων, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να συμμετέχουν στο Συμβούλιο Επιλογής.

Υπενθυμίζω ότι οι Δ/ντές Σχολικών Μονάδων επιλέγονται από τα οικεία ΠΥΣΠΕ στα οποία συμμετέχουν επιπλέον (Ν.3848/2010 άρθρο 16 παρ.8)

«…α) ένας σχολικός σύμβουλος, κατά προτίμηση με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση της εκπαίδευσης και β) ένας διευθυντής σχολικής μονάδας της ίδιας εκπαιδευτικής περιφέρειας, κατά προτίμηση με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση της εκπαίδευσης ή στα παιδαγωγικά και, εφόσον δεν υπάρχει, εκπαιδευτικός με βαθμό Α΄ με σημαντική εκπαιδευτική και διοικητική εμπειρία. Τα μέλη των περιπτώσεων α΄ και β΄ του προηγούμενου εδαφίου ορίζονται με τους αναπληρωτές τους με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.»
http://users2.sch.gr/mpratis/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου