RSS

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ

Ξέμειναν από δηλητήριο

Η έλλειψη της νατριούχου θειοπεντάλης η οποία χορηγείται στους θανατοποινίτες πριν τις θανατηφόρες φαρμακευτικές ουσίες έχει αναγκάσει ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ να αναστείλουν αρκετές εκτελέσεις, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές στην Καλιφόρνια έχουν προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη την εκτέλεση ενός καταδικασμένου για βιασμό ανηλίκου και δολοφονίες, ωστόσο,
διαθέτουν μια πολύ μικρή ποσότητα της εν λόγω ουσίας, η παρτίδα της οποίας λήγει την Παρασκευή, μερικές ώρες μετά την προγραμματισμένη θανάτωση.

Ακτιβιστές επικρίνουν τις αρχές ότι προσπαθούν να επισπεύσουν τη διαδικασία.

Η εταιρία Hospira, μοναδική παραγωγός της ουσίας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι νέες παρτίδες δε θα είναι διαθέσιμες έως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times. Άλλες αμερικανικές πολιτείες, όπως το Κεντάκι και η Οκλαχόμα, ήδη αναγκάστηκαν να αναστείλουν προγραμματισμένες εκτελέσεις.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η εταιρεία έχει εκφράσει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το προϊόν της χρησιμοποιείται για να εκτελεστεί η εσχάτη των ποινών.
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου