RSS

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Όλες οι πληροφορίες για τους στρατεύσιμους

Όλες οι υπηρεσίες του Στρατού με ένα «κλικ»
Τέλος στις ουρές στα στρατολογικά γραφεία βάζει η λειτουργία της νέας ιστοσελίδας για τη Στρατολογία. Ολοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον, χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα www. stratologia.gr, να βρίσκουν πότε θα καταταγούν, σε ποιο σώμα θα πάνε (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό ή Πολεμική Αεροπορία) και υπό ποιες προϋποθέσεις θα πάρουν αναβολή. Ολα αυτά θα μπορούν να γίνουν, αρκεί να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Στρατολογικού Μητρώου (ΑΣΜ) ή τον Αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι στρατεύσιμοι θα μπορούν να εντοπίζουν ακόμη και το στρατολογικό γραφείο στο οποίο ανήκουν μέσω χαρτών του Google!

Πέραν της ενημέρωσης των στρατευσίμων για την κατάταξή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν:

* Να έχουν


πρόσβαση σε ενημερωτικά έντυπα για διάφορα θέματα, όπως ποιοι δικαιούνται μειωμένη θητεία, πώς απαλλάσσεται κάποιος από την υποχρέωση στράτευσης, πώς μπορεί κάποιος να εξαγοράσει το υπόλοιπο των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εφόσον έχει συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του, τι συμβαίνει με τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού κ.ά.
* Να βρίσκουν τη σχετική στρατιωτική νομοθεσία αλλά και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, όπως αυτή που αφορά ανυπότακτους και λιποτάκτες ή αντιρρησίες συνείδησης, για την απαλλαγή στράτευσης ή την αναβολή.
* Να κάνουν αίτηση για πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (Τύπου Α΄), συμπληρώνοντας απλώς μια αίτηση και αναμένοντας στη συνέχεια το έγγραφο ταχυδρομικώς στο σπίτι.
* Να ενημερώνονται για τις προσκλήσεις στρατευσίμων (ΕΣΣΟ) σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Η διαδικασία εκσυγχρονισμού και μηχανοργάνωσης των στρατολογικών υπηρεσιών ξεκίνησε δειλά δειλά το 2008. Σκοπός ήταν να σταματήσει η ταλαιπωρία πολλών νέων και των οικογενειών τους, οι οποίοι αναγκάζονταν πολλές φορές να μετακινούνται μεγάλες αποστάσεις για να επισκεφθούν το στρατολογικό γραφείο στο οποίο ανήκαν, όπως π.χ. αυτό στο Ρουφ, αλλά ει δυνατόν να μειωθεί και ο αριθμός των στρατολογικών γραφείων. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Οπως έλεγε χθες στο «Βήμα» στέλεχος της Διεύθυνσης Στρατολογίας του ΓΕΕΘΑ, «μόνο ο χρόνος που θα κερδίσει το προσωπικό σταματώντας να μιλάει στο τηλέφωνο είναι πολύ σημαντικός. Θα γλιτώσουμε, κατά μέσο όρο, 60.000 τηλέφωνα τον μήνα».

tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου