RSS

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητά η ΑΔΕΔΥ

Διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητά η ΑΔΕΔΥ. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και «διαλόγου», που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.
Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούση και Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο το νέο μισθολόγιο, η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "όχημα" παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξαιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.

Επίσης, τονίζει ότι αγωνίζεται "για ένα νέο ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό, θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο και θα διαμορφώνει μια νέα βάση εκκίνησης στους εισαγωγικούς μισθούς, τέτοια που να εμπεριέχει το πάγιο αίτημα της ενσωμάτωσης των επιδομάτων".

Καταλήγοντας, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι θα παρουσιάσει τις θέσεις της και για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου