RSS

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχεται νομιμοποίηση αυθαιρέτων και νέα τακτοποίηση ημιυπαίθριων

Θα προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μετά τις δημοτικές εκλογές

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ προσδοκά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων μέσα στο 2011. Την σαφή αυτή πρόβλεψη θα κάνει σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο του προϋπολογισμού, το οποίο βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας - σε επίπεδο προσχεδίου - αυτήν τη στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών.

Συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, όμως, υποστηρίζουν ότι ο κύβος, σχετικά με τα δύο αυτά μέτρα, ερρίφθη κι απλώς θα ανακοινωθούν με τη δημοσίευση του προσχεδίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εμβριθέστερη ενημέρωση από τα επιμέρους υπουργεία, τα οποία και θα αναλάβουν να τρέξουν τα δύο projects.

Ας σημειωθεί ότι η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων πάγωσε ουσιαστικά πριν από περίπου οκτώ μήνες, αλλά τώρα ετοιμάζεται να ξαναμπεί μπρος, ενώ σε ότι αφορά στα αυθαίρετα θα πρέπει να σημειωθεί ότι γίνεται μια περιοδική νομιμοποίηση, όπου οι σχετικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, αλλά στο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν θέλουν να πουν από τώρα ποιες περιοχές έχουν σειρά, για να μην γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τοπικούς άρχοντες ενόψει δημοτικών εκλογών. Κατά συνέπεια, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Νοεμβρίου.

VORIA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου