RSS

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αναπομπή απόφασης ΚΥΣΠΕ Υποβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας του Συμβουλίου

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409 Αθήνα, 26/09/2010
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Απίστευτο κι όμως αληθινό…
Η Υπουργός Παιδείας δεν υπέγραψε τις αποσπάσεις της Γ΄ φάσης όπως αυτές προτάθηκαν από το ΚΥΣΠΕ στις 21/09/2010, και ζήτησε τη «συνολική επανεξέταση αιτήσεων θεραπείας» χωρίς να αιτιολογεί αυτή της την απόφαση.
Αν λάβουμε, δε, υπόψη πως η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ στις 21/09/2010 στηρίχτηκε στην εισήγηση της Υπηρεσίας για την τελική της πρόταση, τότε αβίαστα συμπεραίνουμε ότι
υπάρχει πρόβλημα «συνεννόησης» στο Υπουργείο…
Ανεξάρτητα αυτού, η αναπομπή της πρότασης του ΚΥΣΠΕ ως πολιτική πράξη, καταρρακώνει αναμφισβήτητα, το κύρος και την αξιοπιστία του Συμβουλίου, διότι εμμέσως, πλην σαφώς, υποδηλώνει πως η απόφαση του ΚΥΣΠΕ ήταν διάτρητη.
Μετά την εξέλιξη αυτή το Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 24/09/2010 και προχώρησε στην επανεξέταση όλων των αιτήσεων. Με το τέλος της συνεδρίασης ήταν προφανής η σκοπιμότητα της αναπομπής. Έπρεπε να προταθούν κάποιοι που «ξεχάστηκαν» στην προηγούμενη εισήγηση του Συμβουλίου.
Σ’ αυτή τη συνεδρίαση η πλειοψηφία ενεργώντας, μάλλον κατ’ εντολή, δε στήριξε την εισήγησή της σε ενιαία κριτήρια. Αποτέλεσμα, να προταθούν πέραν όσων είχαν συμπεριληφθεί στην εισήγηση της 21/09/2010 και πολλών άλλων που προτάθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και συνάδελφοι χωρίς σύγκριση.
Ενδεικτικά αναφέρω: προτάθηκε για απόσπαση συνάδελφος με 6 χρόνια υπηρεσίας, όχι όμως και συνάδελφοι έγγαμοι με 2 παιδιά για το ίδιο ΠΥΣΠΕ. Προτάθηκε άγαμος, με 4 χρόνια και χωρίς ιδιαίτερους λόγους, όχι όμως έγγαμος με 11 χρόνια υπηρεσίας για το ίδιο ΠΥΣΠΕ. Επιλεκτικά προτάθηκαν και άλλες αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Σημειώνω πως τα κενά που δόθηκαν στο ΚΥΣΠΕ, 663 ΠΕ70 και 451 ΠΕ60 (για ειδικότητες δεν δόθηκαν), δεν λήφθηκαν υπόψη για τις αποσπάσεις. Αποτέλεσμα, να μην αποσπαστούν συνάδελφοι σε ΠΥΣΠΕ που υπήρχαν κενά.
Ως όφειλα, κατήγγειλα την όλη διαδικασία, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτήσεων για απόσπαση με ενιαία κριτήρια για όλους.
Πιστεύω, δε, πως στη σημερινή εποχή της πιο σκληρής και βάρβαρης λιτότητας, της βίαιης αλλαγής και του περιορισμού των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, πρέπει, όσο ποτέ άλλοτε, οι αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ να στηρίζονται στα πλαίσια της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ίσης μεταχείρισης όλων των εκπαιδευτικών.
Προσωπικά, θα συνεχίσω να είμαι χωρίς διακρίσεις κοντά στον κάθε συνάδελφο για την προάσπιση των δικαιωμάτων του και για τη στήριξη κάθε νόμιμου και δίκαιου αιτήματός του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου