RSS

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Συνταγματικό δικαίωμα το «γρήγορο» Ίντερνετ στη Φινλανδία!!!

Η Φινλανδία είναι από σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατοχυρώνει συνταγματικά το «δικαίωμα στην ευρυζωνικότητα» για κάθε πολίτη. Η πρόσβαση στο «γρήγορο» Ίντερνετ και η χρήση όλων των διαθέσιμων ευρυζωνικών υπηρεσιών αποτελεί, βάσει νόμου, δικαίωμα που προστατεύεται από το νόμο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών υποχρεώνονται να εφοδιάσουν όλους τους κατοίκους με σύνδεση ADSL, ταχύτητας τουλάχιστον 1 Mbps. Η ρύθμιση αφορά όλους τους πολίτες της χώρας, όπου κι αν αυτοί διαμένουν, συμπεριλαμβανομένων των αρκτικών περιοχών.
Όπως ορίζει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε, η επαρκής πρόσβαση στο Ίντερνετ θεωρείται υπηρεσία που... πρέπει να απολαμβάνουν όλοι, όπως το τηλέφωνο και το ταχυδρομείο. «Από σήμερα ισχύει η υποχρέωση καθολικής παροχής πρόσβασης στο Ίντερνετ με ένα 1 Mbps», δήλωσε ο διευθυντής Δικτύων Επικοινωνίας του υπουργείου Επικοινωνιών, Όλι-Πέκα Ραντάλα.
Για την υπουργό Επικοινωνιών της Φινλανδίας, Σούβι Λίντεν, πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κυβέρνησης στην περιφερειακή πολιτική». «Λάβαμε σοβαρά υπόψη το ρόλο που διαδραματίζει το Ίντερνετ στην καθημερινότητα των Φινλανδών. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν πια μόνο ψυχαγωγικούς σκοπούς. Η Φινλανδία έχει δουλέψει σκληρά προκειμένου να αναπτύξει την Κοινωνία της Πληροφορίας», δήλωσε η υπουργός στο BBC.
Εκτιμάται ότι το 96% των Φινλανδών έχουν ήδη σύνδεση στο Ίντερνετ και ότι μόνο 4.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς Διαδίκτυο. Η κυβέρνηση της χώρας δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2015 θα αυξήσει κατακόρυφα την «ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα», εξασφαλίζοντας σε όλους συνδέσεις 100 Mbps.
alepou

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου